Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (1983-84)

HΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτού μας ΣΩΤ. ΠΑΙΔΑΚΗ).

Ο ΟΦΗ κέρδισε και τα Γιάννινα με 3-0 και βελτίωσε την βαθμολογική του θέση.Το παιγνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αντίθετα στο α’ ημίχρονο ήταν νευρικό, μέτριο, λίγες φάσεις μπροστά από τα δυο τέρματα. Στην επανάληψη το θέαμα βελτιώθηκε καθώς και τα Γιάννινα εγκατέλειψαν τον παθητικό ρόλο και ανοίχτηκαν προς την επίθεση, ενώ ο ΟΦΗ μπόρεσε, χωρίς άγχος πλέον, να δείξει τις τρομερές του δυνατότητες και να χειροκροτηθεί δικαία από τις 5.000 περίπου των φιλάθλων.

Όπως προαναφέρθηκε, το α΄ ημίχρονο ήταν μέτριο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο αλλά οι φιλοξενούμενοι καλά οργανωμένοι στην άμυνα κατάφερναν να ξεπερνούν τις δυσκολίες που δεν ήταν και ιδιαίτερα πιεστικές εκτός ίσως από μια κεφαλιά του Βλαστού (42΄), που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η αρχή της νίκης του ΟΦΗ ήλθε με την εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Χριστοφής λίγο έξω της περιοχής έπιασε σουτ, η μπάλα βρήκε το πόδι του Λάππα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα για να γίνει το 1-0.

Το γκολ αυτό βοήθησε τους γηπεδούχους ωα αποβάλουν το άγχος και να δείξουν τρομερές δυνατότητες στην επανάληψη ενώ τα Γιάννινα –έχοντας  μόνο μια ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο, όταν ο Κατσίφας (43΄) μόνος στην μικρή περιοχή έχασε το κοντρόλ- ανοίχτηκαν κυνηγώντας την ισοφάριση αλλά χωρίς τις ανάλογες ικανότητες. Στο 48΄έγινε το 2-0. Ο Χριστοφής έβγαλε τον Βλαστό σε πλεονεκτική θέση κι αυτός πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή, πίεσαν τους αντιπάλους τους και αφού στο 55΄ ο Χριστοφής από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, στο 74΄ έγινε το 3-0. Ο Τσιριμώκος τροφοδότησε τον Ιορντανέσκου, στην αντίπαλη πλευρά και αυτός πέρασε ολόκληρη την άμυνα και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 3-0 δείχνει εν μέρει την ανωτερότητα του ΟΦΗ που στην πραγματικότητα στο β΄ ημίχρονο, μπορούσε να έχει ευρύτερο σκορ. Πάντως κέρδισε δίκαια δείχνοντας παράλληλα και πολλές ικανότητες. Καλύτεροι παίκτες ήταν οι Σελιώνης, Χριστοφής, Αγιομαμίτης.

Τα Γιάννινα είχαν μια δραστηριότητα στο κέντρο του γηπέδου αλλά δεν απείλησαν τους γηπεδούχους. Καλύτεροι παίκτες της οι Εσταβίλιο, Μαντζούκης, Λιάκος.

Ο διαιτητής κ. Μόσχος μετριότατος. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κώνστα, Κίρισιτς.

ΟΦΗ: Μητσέας, Ζιάκος (5΄ Πασσάς), Σελιώνης, Ανδριανίδης, Αγιομαμίτης, Αλεξίου, Χριστοφής, Κίρισιτς, Τσιριμώκος, Ιορντανέσκου, Βλαστός (75΄ Γκουλής).

ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αλεξίου, Πρίσκας, Μαντζούκης (68΄ Παπαδόπουλος), Λάππας, Παπάζογλου, Κοκότοβιτς, Κώνστας (61΄ Γιαβάσης), Εσταβίλιο, Παπαχρήστου, Λιάκος.

Αναδημοσίευση από: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο