Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

οφη-ΠΑΣ 2-1… κακός αγώνας

Την ήττα γνώρισε η αγαπημένη μας ομάδα με 2-1, από την ομάδα του οφη στην Κρήτη. Ο ΠΑΣ αν και δεν ήταν καλός στο σημερινό αγώνα , έχασε από μια ανύπαρκτη ομάδα που ευτύχησε στην πρώτη της φάση στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει γκολ. Ισοφαρίσαμε στην λήξη του πρώτου με τον Ελευθεριάδη, αλλά και πάλι οι αντίπαλοι χωρίς ουσιαστικά φάση στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισαν αυστηρό πέναλτι, το μετέτρεψαν σε γκολ και νίκησαν…

Ο προπονητής της αγαπημένης μας ομάδας κ. Γιαννίκης επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουν τον αγώνα:

Χουτεσιώτης στο τέρμα,

Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν,

Παμλίδης, Σιόντης, Κάστρο , Ντομίγκεζ,

Ελευθεριάδη, Λέο.

Ο αγώνας δεν χρίζει μεγάλης ανάλυσης καθώς ήταν πολύ κακός σε γενικές γραμμές. Η αντίπαλη ομάδα, χωρίς αγωνιστικούς προσανατολισμούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 21΄ λεπτό, ουσιαστικά στην πρώτη φάση που δημιούργησε στον αγώνα. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα με πού όμορφο γκολ Ελευθεριάδη από θέση μέσα αριστερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά, έλεγχε με ευκολία τον ρυθμό του αγώνα, προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ, αλλά τελικά μετά από μια φάση από το πουθενά, κέρδισε ένα εύκολο πέναλτι στο 68΄ που μετέτρεψε σε γκολ.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα τον έφερνε στην ισοφάριση, έχασε κάποιες ευκαιρίες, και τελικά δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, που με την βοήθεια του κ. Τζήλου, έκοβε εύκολα ή δύσκολα την μπάλα.

Ο κ. Γιαννίκης έκανε 2 αναγκαστικές αλλαγές, ο Οικονομόπουλος στην θέση του Σιάλακα, ο Καρτάλης (μπήκε κουρασμένος στον αγώνα) στην θέση του Λεό, και μία κανονική αλλαγή με τον Δούμτσα να μπαίνει στη θέση του Σιόντη.

Για τον Τζήλο ότι και να πούμε βέβαια είναι λίγο. Απορούμε πώς τον ανέχονται ακόμα στην ΠΑΕ και διαιτητεύει αγώνες τής ομάδας μας. Ήταν το κοράκι ειδικών αποστολών, με τον πανιώνιο, μέσα έξω μας έπαιζε και μας έσφαζε και τώρα που η απαράδεκτη ομάδα έχει εξαφανιστεί τον βλέπουμε να σφυρίζει σε αγώνα με την άλλη αντιπαθέστατη ομάδα την ομάδα του Χάντακα.

Όσο για την αγαπημένη μας ομάδα, θα πρέπει να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας θα πρέπει να μάθουν να παίζουν με κόντρα διαιτησίας και να μην περιμένουν να πάρουν τα συρίγματα που δικαιούνται. Έτσι και σήμερα ο Πρίσμαν περίμενε να πάρει το φάουλ, όμως ο κόρακας δεν έδωσε τίποτε και στην συνέχεια της φάσης τσίμπησαν και το πεναλτάκι οι πουθενάδες.

Ο σημερινός αγώνας εκτός από την οπαδική ιδιαιτερότητα που είχε, υπήρχε και κάτι παραπάνω…. Η ομάδα μας αγωνιζόταν με μαύρα περιβραχιόνια, λόγω του θανάτου, του κυρ-Φάνη, του γίγαντα των αποδυτηρίων από την εποχή των αργεντίνων…

το φιλμ του αγώνα από τον super-fm:

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι. Μαζί θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα για τη 10η αγωνιστική της Super League. Ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι της ελληνικής περιφέρειας.  Ο ΟΦΗ έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 15 γκολ παθητικό και την 4η καλύτερη επίθεση με 12 γκολ. Ο ΟΦΗ όπως και ο ΠΑΣ έχει 2 νίκες εκτός έδρας και καμία εντός τη φετινή σεζόν. Ο ΠΑΣ έχει μια ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια του, εντός με τον Παναιτωλικό. Η τελευταία νίκη του ΠΑΣ στο Ηράκλειο ήταν το 2015 με 0-3 στα χαρτιά, καθώς οι παίκτες του ΟΦΗ δεν κατέβηκαν και η ομάδα υποβιβάστηκε. Η ήττα του 2019 όμως ήταν η αρχή του τέλους για τον ΠΑΣ που εκεί που είχε το πάνω χέρι για την παραμονή, η απόφαση να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και τα μετέπειτα αποτελέσματά του, έφεραν τον υποβιβασμό.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστούν σήμερα με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Φάνη Νέσση, φροντιστή της ομάδας για πολλές δεκαετίες.

Η σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα

Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Peersman, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεζ, Σιόντης, Κάστρο, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λέο

Ο Ντομίνγκεζ ξεκινάει δεύτερη φορά ως βασικός. Είχε ξεκινήσει και με τον Ατρόμητο στην αρχική ενδεκάδα. Να δούμε και τον σχηματισμό κι αν υπάρχει περίπτωση να είναι ρόμβος στα χαφ. Σιόντης, Παντελάκης, Πίρσμαν και Κάργας είναι στο όριο των κίτρινων καρτών

2′ Ένα σουτ του Παμλίδη πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής, δεν ήταν δυνατό η μπάλα άουτ.

Σε σχηματισμό 4-1-4-1 ο ΠΑΣ. Ο Ντομίνγκεζ μπροστά από τα στόπερ, ο Λέο κορυφή

5′ Παμλίδης, Λέο, Κάστρο έκρυψαν την μπάλα, ο Διαμαντής έπεσε σωτήρια στα πόδια του Κάστρο, στάθηκε τυχερός που η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του.

7′  Κόρνερ για τον ΟΦΗ Κόντρες και η μπάλα μακριά μετά το κόρνερ.

Συμπληρώθηκε το δεκάλεπτο. Ο ΠΑΣ πιέζει πολύ ψηλά.

14′ Κίτρινη στον Γρίβα

16′ Κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα Και δεύτερο συνεχόμενο Έδιωξε μακριά η άμυνα του ΟΦΗ

Υπό βροχή το παιχνίδι

20′ γυριστό σουτ του Σαρδινέρο προ του Παντελάκη, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά, η μπάλα στρώθηκε στον Στάρτζεον, ο Σάλιακας άργησε να πάρει θέση και από τη μικρή περιοχή πλασέ στην κενή εστία και 1-0. Στην πρώτη ουσιαστικά φάση που γίνεται στο ματς έχουμε γκολ.

28′ Ο Νέιρα κινήθηκε ανενόχλητος στον άξονα και μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε, όμως ο Χουτεσιώτης σε ετοιμότητα μπλόκαρε.

29′ ΓΚΟΛ οφσάιντ του Ελευθεριάδη Με γυμνό μάτι εκτεθειμένος ο Ελευθεριάδης

32′ Κόρνερ για τον ΠΑΣ Πέρασε απ’ όλους η μπάλα στο κόρνερ, ο Ελευθεριάδης έκανε ένα σουτ και η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

33′ Πάει κάπως να βγάλει αντίδραση ο ΠΑΣ Γιάννινα, να δούμε αν θα έχει διάρκεια η πίεσή του.

34′ Τραυματίας ο Ντε Γκούζμαν, ετοιμάζεται ο Σακόρ.

35′ Για οδηγίες στον κ. Γιαννίκη μαζεύτηκαν κάποιοι παίκτες μέχρι να βγει ο Ντε Γκούζμαν

36′ Ο Σακόρ στη θέση του Ντε Γκούζμαν

36′ Ένα ακόμα ανεκμετάλλευτο κόρνερ για τον ΠΑΣ

39′ Κίτρινη στον Σάλιακα

42′ Κίτρινη στον Διαμαντή

44′ Κάθετη πάσα του Κάστρο, τρομερό σουτ του Λέο, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

45′ 2 λεπτά καθυστερήσεις

45+1 ΓΚΟΛ Ελευθεριάδη. Κάθετη του Ντομίνγκεζ και ο Ελευθεριάδης με υπέροχο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε.

 Ήταν υπέροχο διαγώνιο σουτ του Ελευθεριάδη ψηλά στην απέναντι γωνία.  Λήξη ημιχρόνου

Πολύ καλός ο ΠΑΣ στο τελευταίο 5λεπτο, πίεσε ξανά ψηλά, ανάγκασε τον ΟΦΗ σε λάθη, ο Λέο προειδοποίησε, ο Ελευθεριάδης με τρομερό γκολ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε.

Ο ΠΑΣ μπήκε καλά στα πρώτα 5-10 λεπτά, μετά έχασε τον έλεγχο του αγώνα, ο ΟΦΗ το εκμεταλλεύτηκε και μπήκε μπροστά στο σκορ στην πρώτη του φάση. Μετά το 29′ ο ΠΑΣ άρχισε να συνέρχεται, και ειδικά από το 40 και μετά ήταν καλύτερος, έψαξε το γκολ και αφού δεν μέτρησε το πρώτο, τουλάχιστον μέτρησε το δεύτερο γκολ του Ελευθεριάδη που ήταν και ομορφότερο! Κακός ο ρυθμός του ματς πάντως, με λίγες φάσεις, πολλές διακοπες για φάουλ και υπάρχουν ήδη και 3 κίτρινες για τις δύο ομάδες.

Ξεκίνησε το β’ ημίχρονο

48′ Σε γέμισμα από φάουλ, προβολή του Παντελάκη, η μπάλα λίγο άουτ. Δεν βρήκε καλά την μπάλα στη μικρή περιοχή.

49′ Δυνατό συρτό σουτ του Σάλιακα, η μπάλα λίγο άουτ!

 52′ Έχει μπει καλά ο ΠΑΣ και μένει ψηλά στο γήπεδο.

56′ Έχει δυσκολέψει πολύ τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ στην ανάπτυξή του, αλλά και ο ΠΑΣ δεν βρήκε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, παρά τις καλές στιγμές των Παντελάκη και Σάλιακα.

58′ Ο Σάλιακας δεν μπορεί να συνεχίσει Ο Οικονομόπουλος στη θέση του Σάλιακα

60′ Δείχνει διάθεση να πιέσει ο ΟΦΗ ψηλά τον ΠΑΣ

61′ Έχει τραυματιστεί ο Λέο που δοκιμάζει αν μπορεί να συνεχίσει Ο Καρτάλης στη θέση του Λέο. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Γιαννίκη

.65′ Ο Κάργας ανέτρεψε στον Νέιρα. Το μαρκάρισμα είναι εντός περιοχής.

 69′ Κόρνερ για τον ΠΑΣ Έδιωξε με γροθιές ο Σωτηρίου

 68′ ΓΚΟΛ Νέιρα 2-1 Με 2 φάσεις 2 γκολ ο ΟΦΗ σήμερα

 73′ Κίτρινη στον Οικονομόπουλο

75′ Ο Γιάννου στη θέση του Γρίβα και ο Λυμπεράκης στη θέση του Κοροβέση

76′ Ο Δούμτσης στη θέση του Σιόντη

80′ Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Να δούμε αν ο ΠΑΣ καταφέρει να βγάλει αντίδραση, γιατί μετά το γκολ του Νέιρα με πέναλτι δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα στα πόδια του.

84′ Ο Βούρος στη θέση του Στάρτζεον

84′ Σουτ του Οικονομόπουλου έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

85′ Διαμαρτυρία του Ελευθεριάδη για πέναλτι

86′ Κόρνερ για τον ΠΑΣ που πιέζει πάλι το τελευταίο δίλεπτο

87′ Νέο κόρνερ από την άλλη πλευρα Έδιωξε η άμυνα

89′ Έχει μείνει ψηλά ο ΠΑΣ, αλλά δεν βρίσκει φάση για γκολ, παρά τα γεμίσματα 6 λεπτά οι καθυστερήσεις

91′ Μεγιάδο και Ουές πεσμένοι για καθυστερήσεις

Λήξη αγώνα τελικό 2-1 Δεν μπόρεσε ο ΠΑΣ να πάρει κάτι στην πίεση που άσκησε στα τελευταία 10 λεπτά. Άλλη μία ήττα σε πολύ κακό ματς για τις δύο ομάδες. Οι τελικές του αγώνα ήταν 4(4) – 5(1) και η κατοχή μπάλας 47%-53%

Οι δηλώσεις των προπονητών:

ο κοντέρ για τον ΟΦΗ έγραψε 4 τελικές, οι 3 μπορούν να θεωρηθούν καλές φάσεις και οι 2 έγιναν γκολ, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να πάρουν τη νίκη και ο ΠΑΣ να μείνει για μία ακόμα φορά στις καλές εντυπώσεις και την προσπάθεια.

Όπως είπε ο κ. Γιαννίκης, η ομάδα τα πήγε μεν καλά, αλλά δέχτηκε δύο κρύα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, με αποτέλεσμα να μείνει πάλι χωρίς βαθμούς.

Για την προσπάθεια και το γεγονός ότι ο ΠΑΣ δεν πήρε κάτι από το σημερινό παιχνίδι: «Για εκτός έδρας παιχνίδι κάναμε ένα πολύ καλό ματς τακτικά. Περιορίσαμε τον ΟΦΗ σε όλο το ματς μόνο σε 3 φάσεις, αλλά δεχτήκαμε 2 γκολ κι αυτή είναι η διαφορά. Δεχτήκαμε δύο κρύα γκολ. Είχαμε τον έλεγχο, αλλά κόντρα στη ροή δεχτήκαμε δύο γκολ και το ακόμα χειρότερο είναι ότι χάσαμε Σάλιακα και Λέο με τραυματισμούς. Άλλαξαν αναγκαστικά και τα πλάνα μας, παρ’ όλα αυτά κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά είμαστε με άδεια χέρια».

Για το αν λείπει το αποτέλεσμα, σε μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν καταστρέφει το παιχνίδι του άλλου: «Σίγουρα λείπει το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι μας είναι ο δρόμος να φτάσεις στο αποτέλεσμα. Θέλει όμως προσοχή στη λεπτομέρεια, που σε 2 φάσεις δεν την είχαμε και το πληρώσαμε ακριβά».

Για το αν είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης: «Δεν ξέρω αν είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Είμαστε μια ομάδα από τη Super League 2 που πρέπει να κάνει πολλά πράγματα. Είχαμε και τραυματισμούς σήμερα. Θα τα αναλύσουμε όλα. Η ουσία είναι η σωστή απόφαση στη σωστή φάση και σήμερα δυστυχώς δεν την είχαμε και το πληρώσαμε πολύ ακριβά».

ο εγκώμιο του ΠΑΣ Γιάννινα έπλεξε ο Γιαννιώτης προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, που ανέφερε πολλές φορές στις δηλώσεις του πόσο δύσκολος και οργανωμένος αντίπαλος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, γι’ αυτό και η νίκη αποκτάει πολύ μεγάλη σημασία.

Αναλυτικά:

Για το αν προτιμάει το αποτέλεσμα έστω και χωρίς καλή εμφάνιση: «Προτιμούμε και την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Σε κάποια διαστήματα δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να βλέπουμε, αλλά παίζαμε με μια δύσκολη ομάδα και πετύχαμε μια δύσκολη και σημαντική νίκη. Πραγματικά ήταν ένας καλός και δύσκολος αντίπαλος και θέλω να συγχαρώ τον ΠΑΣ Γιάννινα και να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Ήταν μια δύσκολη νίκη, αλλά οι ποδοσφαιριστές μας νομίζω ότι έδειξαν μεγάλες ψυχικές ικανότητες και σαν προσωπικότητες και πρέπει να τους συγχαρώ για τους βαθμούς που κατακτήσαμε σήμερα. Πρέπει όμως κι εμείς να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια».

Για το αν ήταν θέμα δουλειάς που ο ΟΦΗ δεν κρατούσε σήμερα τον ρυθμό του ή θέμα αντιπάλου: «Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Είχαμε διαστήματα που ήμασταν καλοί, αλλά και διαστήματα που ο αντίπαλος έπαιρνε το μομέντουμ του παιχνιδιού ή δεν μπορούσαμε να σπάσουμε την πίεση που ασκούσε ο αντίπαλος. Επαναλαμβάνω  ότι παίξαμε με μια δύσκολη ομάδα και αρκετά οργανωμένη και συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη».

Για την αποτελεσματικότητα που διορθώθηκε σήμερα και τι άλλο θέλει να βελτιώσει: «Θέλουμε να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, να μην έχουμε διαστήματα που δεν ελέγχουμε τα ματς, αλλά παίζει και ο αντίπαλος, που ήταν δύσκολος. Μπράβο και στις δύο ομάδες και στη δική μας για τους 3 βαθμούς».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο