Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 1-0 (1981-82)

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (του ανταποκριτού μας). – Η παράδοση των τελευταίων ετών, πού ήθελε τον Άρη να νικά στα Γιάννινα, «έσπασε» χθες. Ο ΠΑΣ, αφού έκανε μια θαυμάσια πραγματικά εμφάνιση κέρδισε τον Άρη με 1-0 και πρόσθεσε άλλους δυο βαθμούς στο ενεργητικό του.

Οι γηπεδούχοι πήραν δίκαια το παιγνίδι. Έπαιξαν από την αρχή επιθετικά και «έκλεισαν» τούς αντιπάλους τους , που ήταν φλύαροι. Δημιούργησαν πολλές καλές ευκαιρίες από τις όποιες όμως τελικά εκμεταλλεύτηκαν μόνο την μία.

Αντίθετα ο Άρης δεν ικανοποίησε με την εμφάνιση του. Παρουσιάστηκε μέτριος, με ενισχυμένο κέντρο άλλα και φλύαρη επίθεση. Σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε ότι θα μπορούσε να πάρει το παιγνίδι. Ούτε και στο τελευταίο 20 λεπτό που προσπάθησε να αντιδράσει, δεν έδειξε τίποτα το αξιόλογο.

Οι παίκτες του ΠΑΣ ξεκίνησαν καθαρά επιθετικά τον αγώνα έδειξαν ότι είχαν σιγουριά στις προσπάθειες τους και φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου μόνο. Ειδικά στο α’ μέρος ανάγκασαν τον Άρη να παίξει πίσω και να προσέξει αποκλειστικά την άμυνα του.

Με τον ίδιο ρυθμό εξελίχθηκε το παιγνίδι μέχρι το 70′. Από το σημείο αυτό και πέρα και ενώ ο ΠΑΣ είχε πετύχει το 1-0, ο Άρης ισορρόπησε το παιγνίδι στο κέντρο αλλά δεν έδειξε ικανός να πάρει την ισοπαλία. Μοναδική φάση που οι φιλοξενούμενοι παρουσιάσθηκαν πραγματικά επικίνδυνου ήταν το 68′ που η μπάλα απεκρούσθη από το δοκάρι.      

Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα της συναντήσεως σημειώθηκε στο 59 ‘. Ο Ανανιάδης έκανε σέντρα για να φτάσει η μπάλα στον Τσίτσο. Αυτός έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε ατό πόδι του συμπαίκτη του Σοφιά, κατέληξε στη γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαφλωράτου (1-0).

Ο Φίλιππος Τσίτσος σε προσπάθεια του να νικήσει τον τερματοφύλακα του Άρη Στέλιο Παπαφλωράτο
Ο Φίλιππος Τσίτσος σε προσπάθεια του να νικήσει τον τερματοφύλακα του Άρη Στέλιο Παπαφλωράτο

Εννέα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Μόκαλης εκτέλεσε φάουλ και Ο Πασαλής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ αφού απέκρουσε πρώτα λίγο ο Ράντισιτς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρία στο 12΄όταν ο Παπαφλωράτος απέκρουσε σουτ του Τσίτσου, μετά από λάθος του Τζιφόπουλου, στο 18΄όταν ο Γιαβάσης σε κενή εστία έστειλε άουτ την μπάλα, στο 22′ όταν ο Τσίτσος κλώτσησε «αέρα» από κοντά και στο 79′ όταν ο Γιαβάσης σούταρε από πέντε μέτρα και ο Παπαφλωράτος με φανταστική εκτίναξη έδιωξε κόρνερ την μπάλα.

Ο Άρης είχε μια καλή ευκαιρία στο 47′. O Μαντζούκης έκανε λάθος και ο Χαραλαμπίδης που έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε θαυμάσια, άλλα με έξοχο τρόπο έδιωξε τον κίνδυνο ο Ράντισιτς.

Οι Ράντισιτς, Κοκότοβιτς, Μοντέζ και Λιάκος ξεχώρισαν από τον ΠΑΣ. Καλύτεροι του Άρη ήταν οι Μιχαλίτσιος, Βένος, Ζελελίδης.

Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Φακή, Παγώνη, Αχτύπη.

ΓIANNΙΝΑ: Ράντισιτς ς, Μάιπας, Μαντζούκης, Παπαγεωργίου, Κοκότοβιτς, Σόφιάς (69′ Παπαδοπούλας), Τσίτσο ς, Μοντέζ, Γιαβάσης, Λιάκος, Ανανιάδης (84′ Παπαγγέλης).

ΑΡΗΣ: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Μιχαλίτσιος, Βένος, Ζελελίδης, Ζήνδρος (81′ Σκούτας), Σεμερτζίδης, Χαραλαμπίδης, Kούnς, Πασαλής (70′ Μουλαχασάνοβιτς).         

ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Αθλητική Φωνή»

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο