Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Μεσσηνιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0(2006-07)

gnomi_07.jpgΈναν ακόμα “πεθαμένο” ανάστησε χθες στη Μεσσηνία ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζοντας την …αρνητική παράδοση και περιορίζοντας τις ελπίδες του για την κατάκτηση μιας από τις προνομιούχες θέσεις.
Σε μια αδύναμη έδρα και με θετικό το κλίμα υπέρ του (από τους παριστάμενους φιλάθλους του, αλλά και αυτούς της …”Μαύρης Θύελλας”), ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημά του και με ένα γκολ δώρο του Καραβελίδη τους έδωσε τη νίκη πετώντας κυριολεκτικά τρεις βαθμούς αντί να πετάξει χαρταετό στη Μεσσηνία και να κάνει πάρτι.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, με κινητήριους μοχλούς τους Κατερίνη, Μπελλά και Ντομορό από τη αριστερή πλευρά, ενώ το πρώτο 45λεπτο σημαδεύτηκε από τα πολλά φάουλ που κέρδισε η Γιαννιώτικη ομάδα στην περιοχή των γηπεδούχων και τα πολλά σουτ των παικτών του ΠΑΣ που δεν βρήκαν, όμως, το στόχο. Ωστόσο, μέσα στην περιοχή δεν έγινε συνδυασμένη προσπάθεια.
Απέναντι του, ο Μεσσηνιακός, που προερχόταν από βαριά ήττα, μόνο στο πεντάλεπτο 30-35 προσπάθησε κάτι να κάνει με τον Γιαννιώτη Γκαρόζη, έχοντας ελαφρά υπεροχή, πλην -όμως- ανούσια, αφού δεν δημιούργησε φάσεις ικανές να απειλήσουν την εστία του Καραβελίδη.
Στην επανάληψη ο ρυθμός για την ομάδα του ΠΑΣ έπεσε και ο Μεσσηνιακός προσπάθησε να βγει μπροστά με κινητήριο μοχλό τον Γκαρόζη.
Από το 80΄ μέχρι το 90΄ο ΠΑΣ πίεσε, δημιούργησε φάσεις χωρίς ωστόσο να φτάσει στην επίτευξη γκολ.
Τα πρώτα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν οδυνηρά για τη Γιαννιώτικη ομάδα, όταν ο Καραβελίδης έκανε το λάθος να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια σε γύρισμα του Αντάντο και το έμμεσο να μετατραπεί σε γκολ το οποίο ψαλίδισε τις ελπίδες της Γιαννιώτικης ομάδας.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
Στο 4΄, επικίνδυνη προβολή του Στόρουμ στον Ντομορό, φάουλ για τον ΠΑΣ, έξω από την περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαιτιώτης, του οποίου το συρτό δυνατό σουτ στη γωνία δεν νίκησε τον Κουτσόπουλο, που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 8΄, μακρινό σουτ του Μπελλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
Στο 10΄, φάουλ για τον ΠΑΣ έξω από την περιοχή ο Σαιτιώτης εκτελεστής, αλλά μπλόκαρε ο Κωτσόπουλος.
Στο16΄, η πρώτη επίσκεψη του Μεσσηνιακού στην εστία του ΠΑΣ, όταν -μέσα από την μεγάλη περιοχή και αριστερά- ο προωθημένος Βελόνης έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από την οριζόντια δοκό.
Στο 17΄, Ντομορό και Μπελλά συνδυάζονται με τελικό αποδέκτη τον Κατερίνη, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε χλιαρό σουτ, το οποίο κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.
Στο 20΄, σουτ του Κατερίνη, από 35 μέτρα, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
Στο 21ʼ, συνδυασμός από αριστερά Ντομορό-Κατερίνη και ο τελευταίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει δυνατό σουτ λίγο άουτ.
Στο 25ʼ, σουτ του Μπελλά, από 40 μέτρα, ελάχιστα άουτ η μπάλα.
Στο 28΄, ο Καζναφέρης κάνει ωραία προσπάθεια, ανατρέπεται λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Δέδε αλλά στην εκτέλεση του φάουλ ο Κατερίνης είχε αδύναμο σουτ στο τείχος, στη συνέχεια ο Αντάντο αποδέκτης της μπάλας έπιασε σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κωτσόπουλου.
Στο 33΄, εναέρια μονομαχία Ντεκάμπς, Νικολόπουλου κέρδισε το φάουλ η γηπεδούχος, ανέλαβε ο Γκαρόζης, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 35΄, επικίνδυνη σέντρα- σουτ του Γκαρόζη αλλά πριν γίνει απειλητικός ο Βελόνης για την εστία του ΠΑΣ, ο Καραβελίδης μπλόκαρε.
Στο 36΄, φάουλ έξω από την περιοχή κερδίζει ο Σαιτιώτης, το εκτελεί ο ίδιος, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Στο 50΄, μέσα από την περιοχή και δεξιά, σουτ του προωθημένου Βελόνη μπλόκαρε ο Καραβελίδης.
Στο 65΄, κόρνερ από αριστερά του Ρεπερνέ, κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ο Ντομορό η μπάλα άουτ.
Στο 67΄, η πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα, όταν ο προωθημένος Ντάσιος μπήκε από το κέντρο της μεγάλης περιοχής και πριν φτάσει στη μικρή περιοχή και αριστερά απέναντι από τον Κουτσόπουλο μόνος του έκανε συρτό σουτ άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι…
Στο 77ʼ, ένα δυνατό σουτ του Αργυρόπουλου πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.
Στο 80΄, μπαλιά του Ανδρέαδη στην περιοχή στον Χριστοφορίδη, σωτήρια έξοδος του Καραβελίδη.
Στο 81΄, ο Ντομορό σε ευνοϊκή θέση σουτάρει άουτ.
Στο 85΄, σέντρα του Τζάννη μέσα στην μεγάλη περιοχή, ανάποδο του Σαιτιώτη, πάνω από το δοκάρι.
Στο 87΄ μπαλιά του Ντάσιου, βρίσκει τον Σαϊτιώτη, αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
Στο 90+ προσπάθησε να γυρίζει την μπάλα ο Αντάντο στον Καραβελίδη που μπορούσε άνετα να διώξει, έπιασε τη μπάλα με τα χέρια για να δοθεί το έμμεσο. Ο Μπάρσον στρώνει στον Χριστοφορίδη που με αριστερό δυνατό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καραβελίδη.
Διαιτητής ο κ. Τσαχειλίδης του Συνδέσμου Πειραιά, με βοηθούς τους κ. κ. Πασπαλιάρη (ΣΔ Πειραιά) και Τομαρά (ΣΔ Αυτωλοακαρνανίας). Κιτρίνισε τους Αργυρόπουλο (40΄), Βελόνη (41΄), Περέιρα (55΄), Ανδρεάδης (94΄).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Γκαρόζης, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (61΄ Νάιντος), Χρήστου, Αργυρόπουλος, Δέδες, Νικολόπουλος Δ. (46΄ Χριστοφορίδης), Βελόνης (76΄ Ανρεάδης, Μπάρσομ, Στόρουμ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Καραβελίδης, Ντάσιος, Ντεκάμπς, Κατερίνης, Γήττας (60΄ Ρεπερνέ), Κούσας, Αντάντο, Μπελλά (54΄ Τζάννης), Καζναφέρης (74΄Κάσερες), Ντομορό, Σαιτιώτης.

ΠAPAΛEIΠOMENA
Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα έφτασαν στο γήπεδο οι οργανωμένοι του ΠΑΣ και οδηγήθηκαν στη θύρα 3.
Εκεί, άπλωσαν έξι πανό των bluevayeros και των Los Toros Locos.
Δέκα Γιαννιώτες βρέθηκαν στα επίσημα του γηπέδου μετά από ενέργειες του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου, αδελφού του προέδρου Σταύρου. Χωρίς -μάλιστα- να πληρώσουν εισιτήριο.
Εγκάρδια συνομιλία είχαν οι Γιαννιώτες με τον συμπατριώτη μας τεχνικό, κ. Τάσο Σιούλα, ο οποίος συνεργάζεται με το ΑΠΟΕΛ Κύπρου.
Στην προθέρμανση ο Χιλιανός Κάσερες είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρώην συμπαίκτη του, στον Άρη, Νάιντο Χρήστο.
Συννεφιασμένος ο καιρός στην Καλαμάτα, καλός για ποδόσφαιρο και χωρίς προβλήματα, ο αγωνιστικός χώρος.
Ο Κουβεντάρης κτύπησε το Σάββατο, για να κληθεί εσπευσμένα ο Τόλιος στην Καλαμάτα (βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις), ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας τέθηκε εκτός αποστολής και είδε τον αγώνα από τις κερκίδες.
Στις 3 ακριβώς προσήλθε ο κ. Κούγιας ο οποίος συνοδευόμενος με τον κ. Τάκη Δήμο, πέρασε από την κεντρική είσοδο στη θύρα των επισήμων και με ένα υψηλόβαθμο αστυνομικό, μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, πήγε στους οργανωμένους του ΠΑΣ (Θύρα 3).
Λίγο πριν ξεκινήσει το παιγνίδι, οι παίκτες του ΠΑΣ έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο φωνάζοντας “Γιάννινα”.
Ανθοδέσμη παρέλαβε ο κ. Κασιούμης από τον Μεσσηνιακό.
Στην Πράγα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣ κ. Γκλίναβος για τετραήμερη εκδρομή και δεν πήγε στην Καλαμάτα.
Στον πάγκο του ΠΑΣ ήταν οι Τάτσης, Γεωργιάδης, Τόλιος, Μιχαλόπουλος, Τζάνης, Κάσερες, Ρεπερνέ.
Περίπου 600 ήταν οι φίλαθλοι Μεσσηνιακού, αλλά χωρίς οργάνωση, ενώ οι πάντα εκδηλωτικοί Γιαννιώτες -αν και λιγότεροι- επισκίασαν τους γηπεδούχους.
Το λεωφορείο κατέβασε τους παίκτες στο γήπεδο και με συνοδεία της αστυνομίας και οδηγό τον Ανδρέα Ευαγγέλου στάθμευσε στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Η αλλαγή του Μπελλά χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα θερμά από τους φιλάθλους της …Καλαμάτας, που ήταν στο γήπεδο. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού πήρε ο Κατερίνης.
ΔHΛΩΣEIΣ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
: “Σήμερα ήταν μια άσχημη ημέρα για εμάς. Οταν μία ομάδα δεν μπορεί να παίρνει εκτός έδρας αποτελέσματα, δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα, παρά μόνο μια μέτρια πορεία. Ξεκινήσαμε καλά το παιγνίδι είχαμε την υπεροχή, αλλά μας διέκρινε μία νευρικότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο και για ένα τέταρτο δώσαμε χώρο αδικαιολόγητα και κοπήκαμε στη μέση. Οταν μια ομάδα παίρνει μπροστά είναι φυσιολογικό να ανοίξει το παιγνίδι και σε μια φάση που αμυντικός πήγε να κόψει τη μπάλα έγινε μια κακή τοποθέτηση από το τείχος και δεχτήκαμε το γκολ. Στεναχωρήσαμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Θέλαμε πολύ τη νίκη αυτή αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Εύχομαι στο Μεσσηνιακό να παραμείνει στην κατηγορία”.
Όσον αφορά στην ερώτηση για τις αλλαγές Μπελλά και Γήττα που έκανε είπε ότι “ο Γήτας έπαιξε την Τετάρτη 90ʼ με την Εθνική Ενόπλων”.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Γ. (Βοηθός Αμορίν): “Σήμερα πετύχαμε μια νίκη τεράστιας σημασίας που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Από τον πάγκο που ήμουν είχα καλή οπτική γωνία στη φάση του έμμεσου. Ήταν καθαρό γύρισμα του αμυντικού και σωστά δόθηκε το έμμεσο. Εύχομαι καλή συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Δυστυχώς για εμάς ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα και θα το χαρακτήριζα τραγικό. Όσο γι αυτή την ομάδα και για τη σημασία που έχει για τα Γιάννινα, όταν ο ΠΑΣ χάνει όλη η πόλη κλαίει. Εν όψει του εορταστικού τριημέρου που ακολουθεί απογοητεύσαμε τους φιλάθλους και τους εαυτούς μας. Εδώ όμως φαίνονται οι μεγάλες ομάδες. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την άνοδο. Όσο για τη φάση του γκολ δεν θα ήθελα να τη σχολιάσω αν και οι απόψεις διίστανται. Όταν δεν βάζεις γκολ δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να πάρουμε νίκες εκτός έδρας γιατί αλλιώς δεν μπορείς να πετύχεις το στόχο”.
ΔΕΔΕΣ: “Ύστερα από 4 ήττες προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πάρουμε το παιγνίδι και με λίγο τύχη τα καταφέραμε. Επειδή έχω αγωνισθεί στον ΠΑΣ, πάντα τις απόκριες χάνει. Εύχομαι καλή συνέχεια στο κύπελλο, όμως στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά την προσπάθεια πρέπει να την κάνει”

Σχόλια

Σχολιάστε