Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0 (2020-21)

Ανήμερα της επετείου των 108 ετών από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, ο ΠΑΣ Γιάννινα γιόρτασε με νίκη επί του ΟΦΗ (1-0) που παράλληλα διώχνει για τα καλά τα σύννεφα παραμονής!

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, το καμάρι της πόλης ο ΠΑΣ. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 και να κάνουν άλμα σωτηρίας ενόψει πλέι άουτ, φτάνοντας τους 24 βαθμούς. Από την άλλη ο ΟΦΗ για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφερε να κερδίσει και μένοντας στους 19 βαθμούς, μόνο σίγουρος δεν μπορεί να νιώθει από την στιγμή που η εικόνα του είναι κακή στα περισσότερα ματς.

Με 4-4-2 ο ΠΑΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. Αρχικά οι γηπεδούχοι του Αργύρη Γιαννίκη ξεκίνησαν με το γνωστό 4-4-2. Συγκεκριμένα κάτω από την εστία ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, στο κέντρο της άμυνας οι Παντελάκης και Εραμούσπε, εσωτερικοί χαφ οι Κάστρο και Ντομίνγκεζ, στα άκρα οι Καρτάλης και Ελευθεριάδης και στην κορυφή της επίθεσης οι Παμλίδης και Λέο.

Με 4-3-3 οι Κρητικοί

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σίμος προτίμησε ένα 4-3-3. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Γιαννούλης, Διαμαντής στο κέντρο της άμυνας, ο Ουές δεξιά και ο Κοροβέσης αριστερά, οι Νέιρα, Ντε Γκουζμάν και Στάικος στην μεσαία γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά, αριστερό εξτρέμ ο Γρίβας, δεξί ο Στάρτζεον και προωθημένος ο Καστάνιος.

Το ματς τελείωσε μόλις στο 4′

Στα του αγώνα, τα πάντα όπως φάνηκε όχι απλά από το αποτέλεσμα, αλλά και από την εικόνα του αγώνα, κρίθηκαν στο 4′. Στο λεπτό αυτό ο Καρτάλης εκτέλεσε ωραία το φάουλ και ο Παμλίδης κέρδισε τους πάντες στον αέρα κάνοντας το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου υπήρξε ένας ικανοποιητικός ρυθμός, χωρίς όμως κάποια από τις δύο ομάδες να μπορέσει να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία της άλλης, με το 1-0 να παραμένει σχετικά άνετα. Αξίζει να αναφερθεί πως από το 15′ άλλαξαν τα σχέδια του Σίμου, με τον Βαφέα να μπαίνει στη θέση του τραυματία Νέιρα.

Από καλές στιγμές στο 19′ ο Λεό δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι από τον Σωτηρίου, σε μια φάση που θα μπορούσε να γυρίσει σε συμπαίκτη γιατί ήταν πλάγια, ενώ στο 22′ ο Διαμαντής με κεφαλιά απείλησε τον Λοντίγκιν που αντέδρασε εξαιρετικά και κράτησε το πολύτιμο μηδέν.

Τραγικό δεύτερο ημίχρονο με ουσιαστικά μια φάση και αυτή στο τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καν άξιο σχολιασμού αν δεν είχε την φάση του Πήλιου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μέχρι το σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι κρατούσαν με χαρακτηριστική άνεση το 1-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βγουν μπροστά και να απειλήσουν. Έτσι φτάσαμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωτηρίου να έχει βγει μπροστά σε κόρνερ, ο Πήλιος πήρε την μπάλα, βγήκε στην κόντρα, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο με τον Λυμπεράκη να κόβει πάνω στη γραμμή.

MVP: Ο αγώνας έληξε με 1-0, σκόρερ ήταν ο Παμπλίδης, μεγάλες ευκαιρίες δεν δημιουργήθηκαν, οπότε δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος και ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Θα βάλουμε τον Λοντίγκιν όχι γιατί είχε δουλειά, αλλά γιατί στην μοναδική φάση που είχε ο ΟΦΗ, ήταν εκεί και έδειξε πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί παίζουν πολύ άσχημο ποδόσφαιρο. Έφτασαν τα 7 παιχνίδια χωρίς νίκη και σήμερα με εξαίρεση μία άντε δύο φάσεις δεν απείλησαν καθόλου τους αντιπάλους τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν στοίχισε στην ομάδα του, αλλά η γκάφα του Πήλιου ήταν σχετικά μεγάλη. Ο παίκτης του ΠΑΣ θα μπορούσε προ κενής εστίας να κάνει πιο δυνατό σουτ και να σκοράρει, αλλά δεν το έκανε με συνέπεια ο Λυμπεράκης να διώξει πάνω στην γραμμή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουμπαράκης είχε ένα τρομερά εύκολο απόγευμα, καθώς δεν έγινε η παραμικρή φάση που να δίνει το δικαίωμα σε κάποια ομάδα να γκρινιάξει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ και κέρδισε. Κανείς δεν λέει πως έπαιξε μπαλάρα, αλλά ήταν καλύτερος από τους κακούς Κρητιούς που με την σειρά τους μπαίνουν σε μπελάδες, ειδικά αν συνεχίσουν τις κακές εμφανίσεις.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (60′ Μπρένερ), Ελευθεριάδης (89′ Πήλιος), Καρτάλης (60′ Κρίζμαν), Λέο (78′ Λιάσος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64′ Λυμπεράκης), Ντε Γκουζμάν (69′ Σόουζα), Νέιρα (15′ λ.τρ. Βαφέας), Στάικος, Στάρτζεον, Γρίβας (69′ Μπαλογιάννης), Καστάνιος.

Αναδημοσίευση από www.gazzetta.gr

…………………………..

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο