Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-παναιτωλικός μόνο 3-0!!!

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κέρδισε σήμερα 3-0 την ομάδα του Αγρινίου στους Ζωσιμάδες, έπειτα από μια πολύ καλή εμφάνιση. Το σκορ του αγώνα θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ πιο μεγάλες διαστάσεις, αν οι παίκτες μας ήταν πιο προσεχτικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Από την άλλη η ομάδα του  Παναιτωλικού,  είναι από τις πιο αδύναμες που έχουμε δει στους Ζωσιμάδες, και φυσικά είναι πολύ τυχερή που έφυγε μόνο με τρία γκολ στο παθητικό της. Τα γκολ πέτυχαν ο Εραμούσπε με φανταστική εκτέλεση πέναλτι,  ο Περέα και ο Κάργας.

Ο ΠΑΣ σήμερα έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και τις ομάδες που ταμπουρώνονται στην άμυνά τους . Ο προπονητής της αγαπημένης ομάδας επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουν τον αγώνα:

Λοντίγκιν, Σάλιακας , Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάβσκι, Μιλιντσεάνου, Περέα

Το σύστημα και σήμερα ήταν το αγαπημένο 4-4-2, με τον Σνάιντερ να είναι πιο ψηλά στα πλάγια και τον Περέα να παίζει πιο κοντά στον Μιλιτσιάνου,  τον Πρίσμαν να έχει πολλά κέφια, και με πολύ υπομονή και καλή κυκλοφορία, έφταναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.  Έχοντας σε καλή μέρα τον Περέα, που κέρδισε το πέναλτι, και πέτυχε το δεύτερο γκολ, τον Μιλιτσιάνου που έδειξε ότι είναι το κλασσικό σέντερ φορ, με πολύ πλουραλισμό, ήταν αδύνατον να δώσει το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να ελπίζει ότι μπορεί να κλέψει κάτι από τον σημερινό αγώνα. 

Το πρώτο γκολ το πέτυχε ο Ερμούσπε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 33ο λεπτό. Το πέναλτι κέρδισε ο Περέα και το έδωσε ο διαιτητής του αγώνα μετά από την εξέταση στο VAR.

Ο ΠΑΣ και μετά το γκολ, συνεχίζει την ίδια τακτική, με τον παναιτωλικό, να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει και έτσι ήρθε φυσιολογικά το δεύτερο γκολ για την ομάδα μας, στο 37ο λεπτό, μετά από φανταστική ενέργεια του Μιλιτσιάνου, ήταν η σειρά του Περέα να σκοράρει.


Όπως ήταν φυσικό το πρώτο γκολ του Περέα, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές μας

Το 2-0 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ήταν η ακριβής και η δίκαιη εικόνα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν ακριβώς η ίδια. Ο ΠΑΣ και πάλι ήταν πολύ καλύτερος, πολύ πιο αποτελεσματικός.

Έτσι λοιπόν ήρθε το τρίτο γκολ για την αγαπημένη μας ομάδα, στο 58ο λεπτό.με θαυμάσια κεφαλιά του Κάργα μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Γκαρντάβσκι.

Το 3-0 ουσιαστικά κλειδώνει τον αγώνα, αλλά και πάλι η ομάδα μας προσπαθεί να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Χάσαμε πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ η ομάδα του παναιτωλικού προσπάθησε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις, αλλά ήταν ο Λοντίγκιν εκεί .

Το τελικό σκορ 3-0, όσο και αν φαίνεται περίεργο μας αφήνει με μια μυστήρια πικρία, καθώς σήμερα θα έπρεπε το τελικό σκορ να είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΑ έδειξε ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στα δυτικά, και φυσικά δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτιση για αυτό.

Οι δηλώσεις του Ηπειρώτη κ. Αναστασίου, μάλλον σαν ατυχείς μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς έδειξε ότι μάλλον δεν είχε καμιά, επαφή με την πραγματικότητα.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το ΦΩΣ των ΣΠΟΡ:

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 3-0: Μπορούσε και περισσότερα!

Επιθετική «έκρηξη» του ΠΑΣ Γιάννινα και άνετη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-0 . Εραμούσπε (πέναλτι), Περέα, Κάργας οι σκόρερ στην έξοχη εμφάνιση απέναντι σε «χλωμό» αντίπαλο που πάντως είχε δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά. 

Επιστροφή στις νίκες μετά από καιρό για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (3-0), απέναντι στον Παναιτωλικό που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να γίνει ανταγωνιστικός. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Περέα (κερδισμένο πέναλτι και γκολ) και με μεγάλη διάθεση από όλους, «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος με προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ στην επανάληψη χρειάστηκαν τη βοήθεια του Λοντίγκιν για να μην αφήσουν τους Αγρινιώτες να ξαναμπούν στη διεκδίκηση. Για να σφραγίσουν τη νίκη με τρίτο γκολ από τον επίσης εξαιρετικό Κάργα και να χάσουν κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ο ΠΑΣ για πρώτη φορά σκόραρε φέτος πάνω από μία φορά και ήταν κάτι που ικανοποίησε απολύτως τον προπονητή του, με την ομάδα του να ανεβαίνει σημαντικά και στη βαθμολογία

Στο γνωστό 4-4-2 ο Ηρακλής Μεταξάς, με την επιστροφή των Περέα, Γκαρντάβσκι στην ενδεκάδα και με απόντα τον Μπρένερ, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τριάδα στην άμυνα (Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους) και με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και άκρα πίσω από τον προωθημένο Βέργο. Με πολλές απουσίες ξανά για τους φιλοξενούμενους (Μπαρμπόσα, Βαρόνε, Βργκότς, Ντίας, Λιάβας), όπως είναι μαθημένοι το τελευταίο διάστημα, αλλά με επιστροφή Χουχούμη.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλύτερα και είχε φάσεις με τον Σάλιακα στο 10′, τον Περέα στο 11′ και τον Γκαρντάβσκι στο 14′. Με τον Αναστασίου να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τους παίκτες του που δεν μπορούσαν να απειλήσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Αν και με το πέρασμα του χρόνου τουλάχιστον έδειχναν να ισορροπούν το ρυθμό.

Στο 30′ ο Μαλής είχε την μπάλα στην περιοχή της ομάδας του υπό την πίεση του Περέα, τον οποίο βρήκε με τον αγκώνα όταν προσπάθησε να ελευθερωθεί. Ο Ευαγγέλου από το VAR ειδοποίησε τον Τζήλο που είδε τη φάση και σφύριξε το πέναλτι. Πάρα πολύ αυστηρή απόφαση, αλλά δίνεται με το γράμμα του κανονισμού. Έξοχη εκτέλεση του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 32′ και 1-0.

Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τον αποσυντονισμό του Παναιτωλικού και πολύ γρήγορα έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ωραίο γύρισμα του Μιλιντσεάνου στη μικρή περιοχή και υπό πίεση ο Χουάν Περέα έκανε επαφή με το αριστερό και το 2-0 ήταν γεγονός. Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Νίκος Καρέλης πέρασε στο ματς με την έναρξη της επανάληψης, καθώς ο Αναστασίου δεν μπορούσε παρά να ρισκάρει και να παίξει με δύο επιθετικούς. Με 3-5-2 πλέον για τον Αναστασίου. Ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 48′ με τον Περέα που έφυγε σαν σφαίρα στα πλάγια από το βολέ του Λοντίγκιν, αλλά όταν έφτασε κοντά στον Μελίσσα νικήθηκε από τον Μελίσσα. Και γενικά οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο εύκολα μπροστά, με σουτ των Σάλιακα και Σνάιντερ να κοντράρονται. Στο 57′ ο Βέργος έκανε γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Λοντίγκιν έκανε έξοχη απόκρουση και στη συνέχεια ο ΠΑΣ έφτασε στο τρίτο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρντάβσκι, ο Γιάννης Κάργας με ωραίο άλμα και κεφαλιά νίκησε τον Μελίσσα για το 3-0 στο 58′. Ήταν ένα κρίσιμο δίλεπτο για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο 67′ ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε σε θέση βολής από σούπερ προσπάθεια του Κάργα, όμως το σουτ του Μολδαβού εξουδετέρωσε ο Μελίσσας. Με τον ΠΑΣ να συνεχίζει να είναι πολύ καλύτερος και απειλητικός, ενώ ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει συμβιβαστεί. Ο Μελίσσας απέκρουσε ξανά το σουτ του Μιλιντσεάνου στο 76′, σε φάση που πάλι η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν άδεια στην αντεπίθεση των Ηπειρωτών. Ενώ στο 82′ πάλι ο Μιλιντσεάνου δεν σκόραρε με κεφαλιά από τη σέντρα του Μορέιρα. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε στο τέλος να φτάσει έστω σε ένα γκολ, αλλά ήταν άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια (85′ Καρέλης, 88′ Βέργος), με τον Λοντίγκιν να κάνει κι άλλη σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Καρέλη.

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 3-0

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 33′ Εραμούσπε (πέναλτι) 1-0, 37΄Περέα 2-0, 58′ Κάργας 3-0

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: 32′ Μαλής, 66′ Περέα

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας (68′ Τριάδης), Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος (85′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (68′ Μορέιρα), Γκαρντάβσκι (62′ Οικονομόπουλος), Μιλιντσεάνου (84′ Μίνα), Περέα

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μπακαδήμας, Κορνέλιους, Μαλής, Λούι (46′ Καρέλης), Χουχούμης (52′ Στ. Μπελεβώνης), Αποστολάκης, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Φλόρες, Βέργος

Οι δηλώσεις των προπονητών από τον super-fm:

Ο κ. Μεταξάς δήλωσε στην κάμερα της NOVA μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό ότι η ομάδα του έδειξε υπομονή και πίστη στη δουλειά της και σήμερα ανταμείφθηκε, ενώ αναφορικά με το ξέσπασμα της ομάδας με τα 3 γκολ, είπε ότι θα ήθελε και τέταρτο.

Για την πολυπόθητη νίκη που επιτέλους ήρθε για τον ΠΑΣ: «Δείχνει την επιτυχία του να είσαι πιστός στη δουλειά σου, σε αυτό που κάνεις, να έχεις υπομονή. Αυτό έφερε το αποτέλεσμα. Είδατε και τώρα την ατμόσφαιρα που έχουν τα παιδιά, την κερκίδα. Είχαμε καλή αίσθηση σήμερα…»

Για το αν το σημερινό παιχνίδι ξεκλείδωσε οριστικά την ομάδα του αναφορικά με το επιθετικό κομμάτι: «Ελπίζω πως ναι. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να βάλουμε και το τέταρτο, αλλά μη ζητάμε πολλά, σκοράραμε τρία γκολ, πήραμε τους τρεις πόντους, είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το τι ακριβώς έκανε η ομάδα του παραπάνω, σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, ώστε σήμερα να επικρατήσει και μάλιστα με ευρύ σκορ: «Αυτό έχει πάντα να κάνει με τον αντίπαλο, με κάποιους χώρους που τους είδαμε και πριν στην ανάλυση. Απλώς στην αρχή θέλαμε να μπούμε πολύ γρήγορα σε αυτούς τους χώρους. Έπειτα με υπομονή, το κάναμε καλύτερα».

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει τον ΠΑΣ: «Μας βοηθά η διακοπή γιατί τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά, δεν αφήνουμε ούτε μια μέρα να περνάει χωρίς να μπούμε δυνατά στην προπόνηση».

Σε τρεις άξονες κινήθηκαν οι δηλώσεις του κ. Αναστασίου στη NOVA μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ένας ήταν η φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Περέα, το οποίο αμφισβήτησε, ο δεύτερος ήταν τα ατομικά λάθη των παικτών του και ο τρίτος αφορούσε τους πολλούς τραυματισμούς που κοστίζουν σημαντικούς βαθμούς.

«Σίγουρα ήταν δύσκολο παιχνίδι δεδομένου ότι εμφανίστηκαν πολλά προβλήματα την τελευταία στιγμή. Είχα παίκτες στον πάγκο αλλά δεν μπορούσα να τους χρησιμοποιήσω, είχαμε προβλήματα. Ήρθαμε οργανωμένοι, ξέραμε το παιχνίδι του ΠΑΣ, το 4-4-2 και θέλαμε να του δώσουμε τον έλεγχο και να κυνηγήσουμε ό,τι μπορούμε.

Έπειτα ήρθε το πέναλτι, η απόφαση αυτή του διαιτητή που δεν ξέρω τι είδε. Εκτός αυτού, είναι και τα ατομικά λάθη, στα οποία δε μπορείς να υπολογίζεις αλλά στοιχίζουν. Παρά τις ελλείψεις είχαμε και φάσεις, και δύο δοκάρια.

Έχουμε χάσει δύο κομβικούς παίκτες για την ομάδα και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουν μετά τη διακοπή. Με αυτούς που έχουμε προχωράμε, βδομάδα με βδομάδα και να δούμε τι θα γίνει».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο