Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Λαμία-ΠΑΣ 0-1!

Νίκησε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την ομάδα της Λαμίας με 0-1, στον αγώνα που έγινε στο Πανθεσσαλικό, καθώς η κατάσταση του γηπέδου στην Λαμία, δεν ήταν καλή. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Σάλιακας στο 54ο λεπτό με θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή.

Ο προπονητής της ομάδας μας παρέταξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσει τον αγώνα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ , Σνάιντερ, Περέα, Μορέιρα.

Το 4-4-2 ήταν και πάλι το σύστημα που ακολούθησε ο ΠΑΣ και παραχωρώντας γήπεδο περίμενε την ομάδα της Λαμίας, η οποία αποδείχτηκε ότι δεν είχε τις ικανότητες να πλησιάσει την περιοχή μας

και τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχει τελική προσπάθεια. Η αγαπημένη μας ομάδα έχασε 2 πολύ ευκειρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά τελικά το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ, έπειτα από ένα φανταστικό σού έξω από την περιοχή

Το γκολ δεν το πανηγύρισε ο παίκτης καθώς το πέτυχε απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Το γκολ αυτή ήταν ικανό για την σπουδαία νίκη, καθώς η ομάδα της Λαμίας συνέχιζε να δείχνει ότι μπορεί να πλησιάσει στην περιοχή μας και να γίνει επικίνδυνη. Περιορίστηκε σε γιόμες που εύκολα αντιμετωπίστηκαν από την άμυνά μας. Δεν ήμασταν σοβαροί στις αντεπιθέσεις και για αυτό δεν καταφέραμε να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ που θα κλείδωνε τον αγώνα. Ο διαιτητής κ. Παπαπέτρου έκανε τα ίδια και πάλι…. προσπάθησε να μας βάλει στα καρέ μας με γελοία σφυρίγματα, αλλά η αγαπημένη ομάδα έδειξε ικανότατη και κέρδισε και την διαιτησία.

Το τελευταίο σφύριγμα του βρήκε νικήτρια την αγαπημένη μας ομάδα και να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι η πρώτη φορά που μία αγωνιστική πριν την λήξη του π΄ρωτου γύρου είμαστε στην 3η θέση. Σεμνά και ταπεινά πρέπει να συνεχίσουμε και όπου νας βγάλει….

Το ρεπορτάζ του αγώνα από την εφημερίδα Φως των Σπορ:

Συνεχίζει την πορεία Ευρώπης ο ΠΑΣ Γιάννινα. Νίκησε στο Πανθεσσαλικό 1-0 την Λαμία με ωραίο γκολ του Σάλιακα και έφτασε στην τρίτη θέση τον ΠΑΟΚ! 

Παρένθεση ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα η ήττα από την ΑΕΚ και η επιστροφή στις νίκες ήρθε στο Πανθεσσαλικό επί της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας με 1-0. Το χρυσό γκολ για τους ανώτερους Ηπειρώτες πέτυχε ο Μανώλης Σάλιακας στο 54′ και με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ανέβηκε στην τρίτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ! Η Λαμία ήταν ανύπαρκτη επιθετικά και έχασε δίκαια, μένοντας πίσω στη βαθμολογία.

Πήγε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα ο ΠΑΣ με ευκαιρία του Μορέιρα στο 3′, με τον φορ από την Γουινέα να είναι δίδυμο στην επίθεση με τον Περέα, καθώς ο Μιλιντσεάνου ήταν τραυματίας. Στο γνωστό 4-4-2 ο ΠΑΣ, με 4-2-3-1 η Λαμία, έχοντας τις απουσίες των Μανούσου, Καραμάνου μπροστά και του Τζανδάρη στα χαφ, είχε μοναδικό προωθημένο τον Τσούκαλο, αλλά επιθετικό σχήμα. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΣ να περιμένει για κάποια κόντρα και τις φάσεις να λείπουν καθώς ανασταλτικά οι ομάδες λειτουργούσαν πολύ καλά, Στο 31′ ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ πολύ ωραίο σουτ του Σνάιντερ στην καλύτερη φάση ενός πραγματικά πολύ μέτριου πρώτου μέρους. Με την Λαμία να μην απειλεί καθόλου (μηδέν τελικές) και τον ΠΑΣ να μη βρίσκει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Στο 51′ ο Τάιρον είχε την πρώτη τελική της Λαμίας με το σουτ να φεύγει μακριά από την εστία, με το σκηνικό του ματς να μην αλλάζει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αλλά τον ΠΑΣ να βρίσκει το γκολ στο 54′ με σκόρερ τον Μανώλη Σάλιακα που με δεξί μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκαραβέλη, αξιοποιώντας το λάθος του Ρόμανιτς στη μεταβίβαση του Καραχάλιου. Στο 58′ ο Μπρένερ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Προβυδάκη, αλλά νωρίτερα είχε κάνει ο ίδιος χέρι όπως υπέδειξε ο Παπαπέτρου και επιβεβαιώθηκε στο VAR. Ο Γρηγορίου έφερνε παίκτες από τον πάγκο για να μπορέσει να δημιουργήσει φάσεις, με τον ΠΑΣ να οπισθοχωρεί και να κλείνει περισσότερο τις γραμμές. Την ώρα που όλο και δυνάμωνε η βροχή και δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών. Τελευταία κίνηση από τον Γρηγορίου ήταν να αλλάξει τους μπακ του, ενώ ο Λώλης που είχε περάσει για τον ΠΑΣ είχε προσπάθεια στο 80′, με τον Γκαραβέλη να εξουδετερώνει. Και στο 82′ με άστοχο σουτ του Μορέιρα πάλι ο ΠΑΣ είχε τελική. Η Λαμία έφτασε στην περιοχή με κάποια στημένα, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν σταθερός.

Μικρογραφία

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 54′ Σάλιακας 0-1

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: 38′ Τζανετόπουλος, 84′ Σαραμαντάς -69′ Καραχάλιος

Συνθέσεις

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79′ Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ (79′ Σαραμαντάς), Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Νούνιες (60′ Ελευθεριάδης), Τάιρον (66′ Μανουσάκης), Τσούκαλος (60′ Αραμπούλι), Ρόμανιτς

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (72′ Λώλης), Σνάιντερ, Περέα (90′ Λιάσος), Μορέιρα

Γρηγορίου: «Δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ, υστερήσαμε σε όλους τους τομείς» Ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, αναφέρθηκε στην υποτονική εμφάνιση της ομάδας του και στη δίκαιη επικράτηση του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) Δεν έψαξε δικαιολογίες ούτε στις απουσίες βασικών παικτών του, ούτε στην αλλαγή έδρας ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο προπονητής της Λαμίας παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα και την δίκαιη επικράτησή του (1-0) στο Πανθεσσαλικό: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλά οργανωμένη η ομάδα. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε σημαντικές φάσεις. Είχαμε μια ανούσια κατοχή. Είναι δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες στις απουσίες στελεχών μας ή στην αλλαγή έδρας. Ήμασταν άνευροι, υστερήσαμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και χωρίς να κάνει την μεγάλη εμφάνιση κέρδισε δίκαια. Κοιτάμε το επόμενο ματς για να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα».

Μεταξάς: «Θέλουμε να παίξουμε μπάλα…» Στην καλή εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα όταν παίζει στον κατάλληλο αγωνιστικό χώρο στάθηκε ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου», Ηρακλής Μεταξάς, σχολιάζοντας την νίκη επί της Λαμίας (1-0) στο Πανθεσσαλικό  Στη δυσκολία της επικράτησης του ΠΑΣ στάθηκε ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος σχολίασε πως την ομάδα του ευνοεί πάντα ο καλός αγωνιστικός χώρος. Οι δηλώσεις του μετά την νίκη επί της Λαμίας στο Πνθιεσσαλικό: «Ήταν ένα αρκετά δύσκολο ματς για να το διαχειριστούμε. Πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ. Αμυνθήκαμε σωστά, αλλά πάντα τα γεμίσματα του αντιπάλου είναι επικίνδυνα. Ήμαστε ήρεμοι, δεν κάναμε λάθη στην άμυνα, ψάξαμε με ορθό τρόπο το γκολ και πήραμε μια σημαντική νίκη. Μας βοηθά ο καλός αγωνιστικός χώρος, γιατί θέλουμε να παίξουμε μπάλα και σε χειρότερο γήπεδο δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να νικήσει τη Λαμία ο ΠΑΣ Γιάννινα και να πιάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με σκορ 1-0 και διατηρήθηκε στο -6 από τον Ολυμπιακό. Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Άρης που επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και πάτησε στην πρώτη εξάδα. Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε στη Νίκαια ο ΠΑΟΚ που έχασε από τον Ιωνικό με σκορ 3-2 και παράλληλα χάνει την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη η ομάδα της Νεάπολης πανηγύρισε την τρίτη φετινή της νίκη.

Στο ματς που ξεχώριζε από το πρόγραμμα του Σαββάτου ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο επικρατώντας του ΟΦΗ με σκορ 3-1. Οι Πειραιώτες αύξησαν τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στους εννιά βαθμούς.

Κατά τα άλλα πολύ σπουδαίο διπλό έκανε ο Παναιτωλικός που πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Ατρόμητος ξεπέρασε το σοκ από την ήττα με 6-2 από τον Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Super League 1…

Σάββατο 4/12

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 4-1

9′ Σπιριντόνοβιτς, 40′ Μουνίθ, 68′, 75′ Κουλούρης – 18′ Φατιόν

Βόλος – Παναιτωλικός 1-2

7′ Ρεγκατέν – 3′ Μόρσεϊ, 33′ Καρέλης

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3

16′ Διαμαντής – 24′, 49′ Σισέ, 60′ Λόπες

Κυριακή 5/12

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2

20′ Κάνιας, 34′ Άοσμαν, 49′ Λένις – 18′ Σφιντέρσκι, 60′ Μουργκ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

2′ Σιμάνσκι

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0

41′ Μπρούνο Γκάμα

Δευτέρα 6/12

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

54′ Σάλιακας

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο