Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Αγωνιστικός απολογισμός της περιόδου 2006-07 (Β΄ μέρος)

saitiotis.jpgΣτο δεύτερο και τελευταίο μέρος της ανασκόπησης μας για την αγωνιστική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα την φετινή περίοδο, θα δούμε σε ποιους παίκτες η ομάδα μας βασίστηκε, ποια ήταν η παρουσία αυτών στους επίσημους αγώνες της ομάδος μας και φυσικά ποιοι προπονητές κάθισαν φέτος στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα…

Την φετινή χρονιά και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που από την θέση του προπονητή θα μπορέσει για χρόνια να καθοδηγεί την ομάδα μας. Έτσι η συνήθης Ελληνική πρακτική που θέλει τις ομάδες με το παραμικρό να αλλάζουν προπονητές γι΄ άλλη μια φορά βρίσκει στον ΠΑΣ έναν άξιο εκπρόσωπο της.

Τρεις ήταν οι προπονητές που φέτος κάθισαν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο πρώτος ήταν ο Γιάννης Γούναρης που, ως ο άνθρωπος που με αυτόν η ομάδα μας σαν προπονητή κατάφερε να ανέβει στην Β΄ Εθνική, του δόθηκε η ευκαιρία να καθοδηγήσει τον ΠΑΣ και στην Β΄ Εθνική.
Πολύ νωρίς, αμέσως μετά την λήξη του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας του Μακεδόνα προπονητή με την ομάδα μας. Μια απόφαση που αν και σ΄ έναν τρίτο φαίνεται αρκετά βεβιασμένη, όταν ανακοινώθηκε δεν στεναχώρησε και πολλούς. Άλλωστε όλοι μας βλέπαμε ότι κάτι δεν "πάει"…
Λίγες μέρες αργότερα, στα μέσα του Αυγούστου ανακοινώθηκε η πρόσληψη ενός παλιού μας γνώριμου. Ο Νίκος Αναστόπουλος επέστρεψε για 4η φορά στον πάγκο της ομάδος μας, με συνθήκες πολύ καλύτερες από κάθε άλλη φορά.
Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του «allenatore», η αγάπη του για τον ΠΑΣ και η αποδοχή του από το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων, μας έκαναν όλους πολύ πιο αισιόδοξους.
Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθησαν όπως τα περιμέναμε…
Ύστερα από δεκαπέντε αγωνιστικές πρωταθλήματος και με την ομάδα μας πολύ κοντά στις «θέσεις ανόδου» αλλά και στους προημιτελικούς του κυπέλλου, ο Αναστόπουλος μετά από μια σειρά περίεργων «επεισοδίων», αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του ΠΑΣ.
Το «διαζύγιο» του «allenatore» με την ομάδα μας, το ακολούθησε μια σειρά έντονων αντιπαραθέσεων με τον μεγαλομέτοχο της ομάδος μας, που το μεγαλύτερο μέρος της έγινε μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων, μια κατάσταση που ακόμη και σήμερα συνεχίζεται και φυσικά δεν είναι κάτι που χαροποιεί κανένα μας.
Στις 16/1/2007 ανακοινώνεται ότι νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπακώστας. Την αμέσως επόμενη μέρα η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην πόλη μας για το κύπελλο Ελλάδος και η μεγάλη νίκη «εξαφανίζει» κάθε άλλο γεγονός. Λογικό βέβαια αφού τέτοια αποτελέσματα δεν συνηθίζονται στην χώρα μας.

papakostas.jpg
Ο Γιάννης Παπακώστας αναλαμβάνει μια ομάδα σε μια στιγμή που όλοι μας ονειρευόμαστε και απαιτούμε σπουδαία πράγματα.
Αν και λίγες μέρες μετά η πρόκριση στα ημιτελικά γίνεται πραγματικότητα, τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δεν είναι και πολύ ευχάριστα. Η ομάδα χάνει αδικαιολόγητους βαθμούς και όπως συμβαίνει πάντα ο προπονητής είναι ο πρώτος στόχος.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδος μας σε όλο αυτό το διάστημα παρέχει πρωτοφανή στήριξη στον νέο προπονητή που μερικές φορές φθάνει και στα όρια της ακραίας υπερβολής.
Και βέβαια ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και τον τρόπο που ο Παπακώστας αποχώρησε από την ομάδα μας, ίσως ο Αλέξης Κούγιας να έχει αναθεωρήσει κάποια από τα λεγόμενα του όσο αφορά την ποιότητα του τέως προπονητή μας.
Ο Γιάννης Παπακώστας, λοιπόν, είναι ο προπονητής που με αυτόν στο πάγκο της η ομάδα μας ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις.

tolios_2.jpg
Τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα την περίοδο 2006-07 δεν κατάφερε να τερματίσει σε κάποια εκ των τριών θέσεων που θα τον οδηγούσαν στην Α΄ Εθνική και παρόλο που έφθασε μια ανάσα από τον τελικό, δεν μπόρεσε να είναι αυτός η μια από τις δυο ομάδες που στον Βόλο θα διεκδικούσε το κύπελλο.
Η χρονιά βέβαια αγωνιστικά (κυρίως εξαιτίας της πορείας του κυπέλλου) κρίνεται επιτυχής αλλά το γεγονός πως η ομάδα στα κρίσιμα παιγνίδια με Λάρισα (κύπελλο) και Βέροια (πρωτάθλημα), αγώνες που αν τους κέρδιζε ίσως ήταν διαφορετικά πολλά πράγματα, παρουσιάσθηκε αδικαιολόγητα κατώτερη των αναμενόμενων, πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας και πιο πολύ τους υπεύθυνους.
Και από ότι φαίνεται οι αλλαγές που αυτές τις μέρες γίνονται, μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι πολλά από τα λάθη που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, τώρα θα διορθωθούν και η ομάδα μας την νέα περίοδο θα παρουσιασθεί πολύ πιο δυνατή.

kontogoulidis_2.jpg
Ο ΠΑΣ Γιάννινα την περίοδο 2006-07 είχε στο δυναμικό του συνολικά 35 παίκτες. Κάποιοι από αυτούς ήταν βασικοί σε όλη την χρονιά, κάποιοι βοήθησαν όποτε χρειάσθηκε, κάποιοι αποδείχθηκαν πολύ λίγοι και κάποιους ούτε που τους είδαμε.
Πιο αναλυτικά το «ρόστερ» της ομάδος μας φέτος περιελάμβανε τους:
Τόλιος Αθανάσιος: Ο βασικός γκολκίπερ της ομάδος μας την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2005-06) και βασικός συντελεστής της ανόδου, φέτος πέρασε μια πολύ «περίεργη» χρονιά. Από νωρίς άρχισαν να ακούγονται διάφορα σενάρια αντικατάστασης του, ενώ κάποιες φορές, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά φέτος θεωρήθηκε «ντεφορμέ» και βρέθηκε στον πάγκο. Παρόλα αυτά παρέμεινε και πάλι ο πρώτος τερματοφύλακας του ΠΑΣ σε συμμετοχές. Φέτος αγωνίσθηκε σε 26 αγώνες πρωταθλήματος και άλλους 3 κυπέλλου. Άγνωστο αν θα παραμείνει και στον ΠΑΣ την νέα χρονιά αλλά αν αυτό γίνει του οφείλεται από όλους μεγαλύτερος εμπιστοσύνη και στήριξη. Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία της ομάδος μας αλλά δύσκολο να βρεις στην κατηγορία και κάποιον καλύτερο από αυτόν.

tolios_1.jpg
Κουβεντάρης Αθανάσιος: Ο 3ος τερματοφύλακας του ΠΑΣ και σπουδαίο ταλέντο. Και φέτος ουσιαστικά δεν του δόθηκαν ευκαιρίες αφού το μοναδικό επίσημο παιγνίδι που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό της τελευταίας αγωνιστικής στις Σέρρες. Χρειάζεται αγώνες και του χρόνου θα πρέπει να τους πάρει.
Καραβελίδης Θεόδωρος: Μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού που η απόκτηση του ενθουσίασε τον κόσμο. Άλλωστε τα προηγούμενα δυο χρόνια, ως αντίπαλος μας είχε «βγάλει» την ψυχή. Έπαιξε σε επτά παιγνίδια πρωταθλήματος και πέντε κυπέλλου χωρίς όμως να εντυπωσιάσει.
Ντάσιος Γεώργιος: Από τις «σημαίες» της ομάδας μας αφού εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον ΠΑΣ. Έπαιξε σε 26 αγώνες πρωταθλήματος ως βασικός (άλλους 3 ως αλλαγή), πέτυχε 1 γκολ και τρεις φορές παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Επίσης στους οκτώ αγώνες κυπέλλου είχε επτά συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα και μια φορά μπήκε ως αλλαγή. Η φετινή και γι΄ αυτόν ήταν μια «περίεργη» χρονιά, αφού έκανε ορισμένα καταπληκτικά παιγνίδια που προκάλεσαν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, ενώ είχε και κάποια που δεν έπιανε την αναμενόμενη απόδοση. Πολλά ακούσθηκαν και για ένα διάστημα επηρέασαν την απόδοση του Γιώργου. Δεν γνωρίζουμε αν και του χρόνου ο με διαφορά καλύτερος μπακ της κατηγορίας θα ανήκει και πάλι στην ομάδα μας, αλλά ότι και αν γίνει πρέπει να μην αφήσει κανέναν πικραμένο.

dasios.jpg
Κατερίνης Γεώργιος: Εντυπωσιακή ήταν η φετινή χρονιά για τον Γιώργο Κατερίνη, που θα μπορούσε άνετα να ανακηρυχθεί ως ο MVP της περιόδου. Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού είχε 33 αγώνες πρωταθλήματος βασικός (έχασε ένα εξαιτίας καρτών) και συμμετοχή και στα οκτώ παιγνίδια του κυπέλλου (στα επτά βασικός). Το μόνο που του έλειψε την φετινή χρονιά ήταν το γκολ αλλά μας αποζημίωσε με τα «ποδαράκια» στο Καραϊσκάκη. Πραγματικά αξέχαστη στιγμή…

katerinis.jpg
Κούσας Γεώργιος: Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Γιώργος Κούσας αποτέλεσε ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια των προπονητών του. Βασικός σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, πέρασε αλλαγή σε άλλους δυο και πέτυχε ένα γκολ. Παρατηρήθηκε τρεις φορές με κίτρινη κάρτα και άλλη μια φορά με κόκκινη. Μεγάλη συμμετοχή είχε και στους αγώνες κυπέλλου αφού ήταν βασικός στα επτά από τα οκτώ παιγνίδια και μια φορά πέρασε ως αλλαγή.
kousas.jpg
Τσιγιάννης Ιωάννης: Ο μεγάλος άτυχος της φετινής περιόδου, αφού μια σειρά τραυματισμών τον άφησαν όλη την χρονιά εκτός αγώνων. Δεν αγωνίσθηκε σε κανένα επίσημο παιγνίδι της ομάδος μας.
Μήτσης Χρήστος: Από τις μεταγραφές του καλοκαιριού που πολλά περιμέναμε αλλά ελάχιστα είδαμε. Αν και αγωνίσθηκε σε 11 αγώνες πρωταθλήματος (οκτώ ως βασικός) και πέτυχε ένα γκολ, η απόδοση του μάλλον εξέθετε τον τότε προπονητή του που τον εμπιστευόταν. Τον Ιανουάριο έφυγε από τον ΠΑΣ και συνέχισε την καριέρα του στον Λεβαδειακό. Στο διάστημα που ήταν στην ομάδα μας αγωνίσθηκε και στους πρώτους δυο αγώνες του κυπέλλου.
Μιχαήλ Αλέξιος: Ένα ακόμη ταλέντο που φέτος δεν αξιοποιήθηκε από την ομάδα μας. Από την αρχή της περιόδου ο τότε προπονητής της ομάδος μας Νίκος Αναστόπουλος έδειξε να μην το υπολογίζει και δεν του έδωσε καμία ευκαιρία. Τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στην Λαμία από όπου και επέστρεψε, ελπίζοντας του χρόνου να του δοθούν οι ευκαιρίες. Και θα είναι κρίμα να μην γίνει έτσι.
Λιαπάκης Εμμανουήλ: Αν και μεταγραφή του καλοκαιριού, δικαίωμα συμμετοχής με την ομάδα μας απέκτησε στα μέσα Νοεμβρίου. Στις τελευταίες αγωνιστικές καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και είχε εννέα συμμετοχές στα παιγνίδια πρωταθλήματος (οι επτά ως βασικός). Έδειξε πως έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά και πολλές αδυναμίες.
Decamps Derek: Ο νεαρός Γάλλος αμυντικός που αποκτήθηκε με εισήγηση του «Αναστό» το καλοκαίρι, αποδείχθηκε μια πολύτιμη μεταγραφή. Έπαιξε σε 29 αγώνες στο πρωτάθλημα (28 ως βασικός), πέτυχε ένα γκολ, παρατηρήθηκε επτά φορές με κίτρινη κάρτα, ενώ αποβλήθηκε και σ΄ ένα παιγνίδι. Μεγάλη συμμετοχή είχε και στους αγώνες κυπέλλου, αφού ήταν βασικός σε όλα τα παιγνίδια πλην αυτών με τον Ολυμπιακό στα οποία δεν αγωνίσθηκε. Σωστά ενήργησε η ομάδα μας αφού φρόντισε και ανανέωσε έγκαιρα το συμβόλαιο του Ντεκάμπς.

decamps.jpg
Reuperne Fabrice: Ο έμπειρος Γάλλος αμυντικός που αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή ως αριστερός οπισθοφύλακας, έκλεψε την παράσταση αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός αμυντικός. Από την στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα, εντυπωσίασε με το ψύχραιμο και αποτελεσματικό παιγνίδι του και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχημένης πορείας στο κύπελλο. Λάθη που έγιναν στον χειρισμό του συμβολαίου του, οδήγησαν από τα μέσα Μαρτίου τον Γάλλο εκτός ομάδος, μια κίνηση που μάλλον στοίχισε στην ομάδα μας. Έπαιξε σε δώδεκα αγώνες πρωταθλήματος, στους έντεκα βασικός και σε πέντε παιγνίδια κυπέλλου.

reuperne.jpg
Γιουβανέλλης Δημήτριος: Μια μεταγραφή του χειμώνα που ήρθε, δεν ακούμπησε και πολύ γρήγορα μας έφυγε. Καμία συμμετοχή σε επίσημο παιγνίδι αλλά και ένα πολύ σοβαρό «χρέος» στην προηγούμενη ομάδα του είναι ότι έχουμε να θυμόμαστε από την ολιγόμηνη παρουσία του Γιουβανέλλη στον ΠΑΣ.
Αβραμίδης Απόστολος: Ήρθε σαν ταλέντο από την Φιλιππιάδα και παρόλο που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες έδειξε ότι διαθέτει κάποια καλά στοιχεία. Αγωνίσθηκε σε δυο παιγνίδια, το ένα από αυτά ως βασικός και σίγουρα πρέπει του χρόνου να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες.
Τάτσης Ιωάννης: Από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδος μας και φέτος. Αγωνίσθηκε σε 25 παιγνίδια βασικός στο πρωτάθλημα και σε άλλα τρία ως αλλαγή, ενώ πέτυχε και δυο γκολ. Μικρότερη ήταν η συνεισφορά του στο κύπελλο αφού έπαιξε στους μισούς αγώνες και μόνο σ΄ έναν βασικός.

tatsis.jpg
Μπελλά Ιωάννης: Και φέτος ο συνήθης Μπελλά. Βασικός πρωταγωνιστής και αυτός στην πορεία της ομάδος μας. Έπαιξε σε 29 παιγνίδια (στα δεκαεπτά βασικός) πρωταθλήματος, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Στο κύπελλο αγωνίσθηκε σε έξι αγώνες, στους τέσσερις βασικός και αποδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή του.
mpella.jpg
Domoraud Gilles: Ο Ιβοριανός μέσος επέστρεψε το καλοκαίρι στην ομάδα μας, ως μια ακόμη επιλογή του τότε προπονητή του, Νίκου Αναστόπουλου. Η φετινή παρουσία του αποδείχθηκε πολύ πιο ουσιαστική από ότι αυτήν πριν 4 χρόνια. Έπαιξε σε 26 παιγνίδια πρωταθλήματος (23 ως βασικός), πέτυχε 4 γκολ, ενώ στο κύπελλο αγωνίσθηκε σε πέντε αγώνες (τέσσερις ως βασικός) και πέτυχε και σε αυτόν τον θεσμό ένα γκολ. Και αυτός όπως και ο Ριπέρν, αποχώρησαν πρόωρα από την ομάδα μας, μια κίνηση που στην πορεία φάνηκε πως δεν ήταν σωστή.
Γεωργιάδης Νικόλαος: Στην δεύτερη χρονιά του στην ομάδα μας ο Κοζανίτης μέσος έδειξε αρκετά βελτιωμένος. Αγωνίσθηκε σε 16 αγώνες πρωταθλήματος (στους έντεκα βασικός) και πέτυχε ένα γκολ. Ένα μεγάλο του μειονέκτημα όμως αποδείχθηκε ότι είναι οι κάρτες. Δέχθηκε τρεις κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες και έδειξε ότι σε ορισμένα σημεία του παιγνιδιού δεν έχει το απαιτούμενο «καθαρό μυαλό».
Μάγγος Κωνσταντίνος: Από τους βασικούς πρωταγωνιστές πέρσι, φέτος έμεινε από την αρχή εκτός ενδεκάδας. Μόλις μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στους αγώνες πρωταθλήματος και άλλη μια, επίσης ολιγόλεπτη στο κύπελλο, ήταν οι μοναδικές του φετινές αγωνιστικές παρουσίες. Τον Ιανουάριο αποφάσισε να φύγει από την ομάδα μας και να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Βύζαντα Μεγάρων.
Κόντος Αλέξανδρος: Ήρθε τον Ιανουάριο από την Δόξα με πολύ καλές συστάσεις. Περιέργως δεν του δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία και φυσικά το μέλλον του στον ΠΑΣ κρίνεται αβέβαιο.
Adado Paul: Βασικός, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει, ο διεθνής μέσος από το Τόνγκο, αγωνίσθηκε σε 24 παιγνίδια πρωταθλήματος (τα 20 βασικός) και σε 7 κυπέλλου. Αποβλήθηκε σε ένα παιγνίδι πρωταθλήματος, ενώ παρατηρήθηκε δέκα φορές με κίτρινη κάρτα, τις επτά στο πρωτάθλημα.

adado.jpg
Γήτας Ξενοφών: Αγωνίσθηκε σε 19 αγώνες πρωταθλήματος (14 ως βασικός), πέτυχε ένα γκολ και αποβλήθηκε μια φορά, ενώ έπαιξε και σε επτά αγώνες κυπέλλου όλες ως βασικός. Αποδείχθηκε πως και στο μάξιμουμ της αγωνιστικής του απόδοσης δεν φθάνει στην ομάδα μας.
gitas.jpg
Δάσκαλος Ιωάννης: Ο αρχηγός της Ερασιτεχνικής μας ομάδας έγινε δικαίως επαγγελματίας τον Γενάρη. Έπαιξε μόλις μια φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά κέρδος γι΄ αυτόν ήταν η συμμετοχή του στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της ομάδος μας. Βέβαια η ομάδα μας για να έχει και αυτή κέρδος από την παρουσία παικτών όπως ο Δάσκαλος, οφείλει να τολμήσει και να εμπιστευτεί περισσότερο τους νεαρούς δικούς της ταλαντούχους παίκτες.
Γκίτσης Παναγιώτης: Τυπικά ανήκε στην ομάδα μας ως τον Γενάρη. Ουσιαστικά ποτέ δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις της. Η περίπτωση του πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα στην διοίκηση της ομάδος μας, ώστε να αποφεύγει στο μέλλον ανάλογες παγίδες.
Paez Gomez Ricardo David: Ο αρχηγός της Εθνικής Βενεζουέλας ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2006 και η παρουσία του ενθουσίασε τους πάντες. Απίστευτες δηλώσεις έγιναν και όλοι περιμέναμε από αυτόν σπουδαία πράγματα. Λίγους μήνες αργότερα η αποχώρηση του κανέναν δεν πείραξε, αφού στις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν, τους μόνους που δικαίωσε είναι εκείνους τους συμπατριώτες του που υποστηρίζουν ότι παίζει μπάλα με μέσον!! Φόρεσε την φανέλα του ΠΑΣ σε επτά αγώνες πρωταθλήματος (στους τέσσερις βασικός) και τον Γενάρη αποχώρησε για άλλα μέρη.

paez.jpg
Μιχαλόπουλος Ηλίας: Από τους πιο βελτιωμένους ποδοσφαιριστές μας την φετινή χρονιά, που καθιερώθηκε ως βασικός στην ενδεκάδα. Αγωνίσθηκε σε 30 αγώνες πρωταθλήματος (στους 20 βασικός) και πέτυχε τρία γκολ. Παράλληλα έπαιξε και σε επτά παιγνίδια κυπέλλου, στους έξι αγωνιζόμενος στην βασική ενδεκάδα. Σίγουρα στο μέλλον περιμένουμε από αυτόν πολύ σπουδαία πράγματα, ειδικά αν καταφέρει και αποβάλει το άγχος που τον διακατέχει όταν βρίσκεται μπροστά από την αντίπαλη εστία.
michalopoulos.jpg
Καζναφέρης Κωνσταντίνος: Και αυτός από τους παίκτες που έδειξαν σημάδια σημαντικής βελτίωσης την χρονιά που μας πέρασε. Αν και αρχικά ήταν να δοθεί δανεικός, ο ερχομός του «Αναστό» μάλλον γι' αυτόν αποδείχθηκε σωτήριος. Έμεινε στην ομάδα μας και αμέσως του δόθηκαν οι ευκαιρίες. Έπαιξε σε 21 αγώνες πρωταθλήματος (12 ως βασικός) και πέτυχε ένα γκολ. Στο κύπελλο αγωνίσθηκε σε επτά παιγνίδια (στα τέσσερα βασικός) και πέτυχε και εδώ ακόμη ένα γκολ. Γενικά έδειξε ότι διαθέτει στοιχεία σπουδαίου ποδοσφαιριστή και θα είναι κρίμα να εξελιχθεί σε οτιδήποτε άλλο.
kaznaferis.jpg
Sanjurjo Fernando Manuel: Ήρθε τον Γενάρη στην ομάδα μας συνοδευόμενος από πολλές απορίες για το αν μπορεί ακόμη να παίξει ποδόσφαιρο. Είχε από μια ολιγόλεπτη συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο. Κρίμα αν δεν τα καταφέρει…
sanjurjo.jpg
Sarmiento Espejo Luis Anibal: Ο πιο άσημος από τους τρεις ξένους που ήρθαν στην ομάδα μας τον Γενάρη. Άργησε να ενσωματωθεί και όταν αυτό έγινε τραυματίσθηκε!! Όλες οι πληροφορίες τον ήθελαν γρήγορα να αποδεσμεύεται αλλά όταν, λίγο προ του τέλους του πρωταθλήματος, του ξαναδόθηκε (μάλλον τυχαία) η ευκαιρία να παίξει, την «άρπαξε από τα μαλλιά». Σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος για την ομάδα μας, αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια σπουδαία πορεία. Είχε οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα (οι επτά ως βασικός) και δύο γκολ.
sarmiento.jpg
Λάππας Γεώργιος: Ο πατέρας του έγραψε «ιστορία» με την φανέλα της ομάδος μας και έτσι ο γιος δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα χνάρια του. Έστω και με λίγη καθυστέρηση ο νεαρός Λάππας ήρθε στον ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι και όλοι όσοι τον είχαν δει ως τότε αγωνιζόμενο μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια. Παραδόξως «ξεχάστηκε» τελείως από τους προπονητές του και φθάσαμε λίγο πριν το τέλος της περιόδου, για να του δοθούν ευκαιρίες. Αγωνίσθηκε σε τρία παιγνίδια ως αλλαγή και σε άλλο ένα ως βασικός. Μάλιστα σ΄ αυτό το τελευταίο πέτυχε και το πρώτο του γκολ, φορώντας τα «κυανόλευκα». Στα παιγνίδια που χρησιμοποιήθηκε έδειξε το πλούσιο ταλέντο του και η ομάδα μας οφείλει να τον εμπιστευτεί περισσότερο.
lappas.jpg
Χαϊκάλης Γεράσιμος: Ο μοναδικός παίκτης που έφερε δανεικό από άλλη ομάδα ο κ. Κούγιας. Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι και λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στην «βάση» του. Μια ολιγόλεπτη συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος είναι ότι αγωνιστικά έχει να επιδείξει με την ομάδα μας, ο Χαϊκάλης.
Κοντογουλίδης Ευάγγελος: Ίσως ο ποιοτικότερος επιθετικός που ήρθε στην ομάδα μας από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε ο Μουφ. Από την πρώτη στιγμή που ντύθηκε στα «κυανόλευκα» (τον Γενάρη του 2006) μας έπεισε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Και φέτος, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, βοήθησε πολύ την ομάδα μας. Στο πρωτάθλημα έπαιξε 25 αγώνες (τους 15 βασικός) και στο κύπελλο σε έξι παιγνίδια, τα δύο ως βασικός. Σκόραρε εννέα φορές στο πρωτάθλημα και άλλες τρεις στο κύπελλο και φυσικά ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ που χάρισε την πλέον ιστορική πρόκριση στην ιστορία της ομάδος μας, στο δεύτερο τη τάξη θεσμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

kontogoulidis.jpg
Σαϊτιώτης Γεώργιος: Μαζί με τον Κατερίνη ο παίκτης που διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του M.V.P. της ομάδος μας στο φετινό πρωτάθλημα και λόγω θέσης ίσως το πρώτο φαβορί. Έπαιξε σε 31 παιγνίδια πρωταθλήματος (στα 30 βασικός) και σε έξι κυπέλλου. Πέτυχε συνολικά 22 γκολ, τα 18 από αυτά στο πρωτάθλημα (μόνο ο Αλβαρέζ δυο φορές και άλλη μια Μουφ πέτυχαν περισσότερα σε μια σεζόν!!), ενώ και τα τέσσερα γκολ του κυπέλλου χάρισαν δυο προκρίσεις στην ομάδα μας. Όμως παρόλα αυτά κάποιες «ατυχείς» εμπνεύσεις του και επιλογές του τον έκαναν να χάσει μεγάλο μέρος της συμπάθειας του κόσμου.

saitiotis_2.jpg
Caceres Gomez Mario Antonio: Ήρθε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου αλλά το περισσότερο διάστημα ήταν είτε ανέτοιμος, είτε τραυματίας. Φόρεσε σε επτά αγώνες πρωταθλήματος (τέσσερις ως βασικός) και άλλες δυο στο κύπελλο (ως αλλαγή) την φανέλα της ομάδος μας και έδειξε ότι σίγουρα δεν ήταν αυτός που χρειαζόμασταν.
caceres.jpg
Τζάνης Χρήστος: Το καλοκαίρι δόθηκε στην Άρτα δανεικός για να πάρει παιγνίδια. Τον Γενάρη επέστρεψε πλούσιος σε… κιλά.
Του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες από τον προπονητή του, ο ίδιος προσπάθησε πολύ, αλλά…
Έπαιξε σε δεκατρία παιγνίδια πρωταθλήματος (στα τρία βασικός) και σ΄ έναν αγώνα κυπέλλου.

tzanis.jpg

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ Α΄ ΜΕΡΟΣ

pasgiannina_2007.jpg

Σχόλια

Σχολιάστε