Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Χρήστος Μεντής

O Χρήστος Μεντής είναι ένας βλάχος , γνήσιος βλάχος, που δηλώνει «τρελαμένος» με τον Π.Α.Σ και γι αυτό ασχολείται ατέλειωτες ώρες με το να προσπαθεί να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν στην ομάδα. Τυπικά είναι ο εκπρόσωπος τύπου… ουσιαστικά , ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές …. Από το να κουβαλήσει τα φρούτα από τη λαχαναγορά στους παίχτες για τις καθημερινές προπονήσεις , έως το να τρέξει την διεκπαιρέωση των μεταθέσεων των όχι και λίγων στρατευμένων που ανήκουν στο έμψυχο υλικό της. Είναι ο… «Butler» του ΠΑΣ . Μια συνέντευξη μαζί του έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον μιας και σχολιάζει τα πράγματα σαν δημοσιογράφος αλλά και σαν παράγοντας «μέσα» από την ομάδα…
Χρήστο, πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με τον ΠΑΣ από το πόστο του
παράγοντα;

Τον περασμένο Αύγουστο η ΠΑΕ ζήτησε από τους αθλητικούς συντάκτες έναν εκπρόσωπό τους προκειμένου να τον ενημερώνει για τα δρώμενα της ομάδας και στην συνέχεια να μεταφέρει αυτή την ενημέρωση στους υπολοίπους, με σκοπό την καλύτερη και δικαιότερη συνεργασία με όλους ανεξαιρέτως. Επιλέχθηκα εγώ , και τους ευχαριστώ όλους που για δεύτερη συνεχή χρονιά με εξουσιοδότησαν γι αυτό το ρόλο (κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και επί εποχής Κούγια) κι έτσι βρέθηκα κοντά στην Π.Α.Ε..
Δεν αρκέσθηκες όμως μόνο σε αυτόν τον ρόλο…

Ναι. Βοήθησα και σε άλλους τομείς που μου ζητήθηκε και είχε ανάγκη η Π.Α.Ε. …όπως του εκπροσώπου τύπου.

Έμμισθα;
Η Π.Α.Ε μου καλύπτει ένα μικρό μέρος των λειτουργικών μου εξόδων τα οποία απορρέουν από την θέση του εκπροσώπου που καλύπτω, όπως τα έξοδα μετακίνησης, η παράθεση δείπνων σε ανθρώπους που συμπαραστέκονται ποικιλοτρόπως στην ομάδα και πολλά άλλα για τις δημόσιες σχέσεις της. Χρήματα για προσωπική μου χρήση δεν πήρα ποτέ.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ΠΑΕ σήμερα ποιοι είναι ;
Είναι οι Τσιριμώκος, Αγγελής, Αλέκος και Ανδρέας Πότσης και φυσικά ο Όγιος.
Τσιριμώκος και Αγγελής , δυο νεοφερμένοι στην πόλη, σίγουρα μακριά από την καθημερινότητά της , μέχρι τον ερχομό τους βέβαια . Ποια η πρώτη σου εντύπωση;
Ο Τσιριμώκος έχει γράψει την δική του ιστορία τόσα χρόνια στα γήπεδα. Εργασιομανής, δεν έχει ωράριο στο αντικείμενο που έχει αναλάβει – τεχνικός διευθυντής αλλά και γενικός αρχηγός. Χαμηλών τόνων άνθρωπος που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του κου Χρηστοβασίλη.
Ο Αγγελής είναι πολύ συναισθηματικό άτομο και ως Ηπειρώτης έχει κι ένα λόγο παραπάνω να είναι δεμένος με την ομάδα.

Η ιδιότητα του Αγγελή είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για την ομάδα;
Κοίταξε να δεις φίλε Αλέκο. Άλλος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο. Από την συμπεριφορά και τις κινήσεις του κου Αγγελή μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν συγκρούονται οι θέσεις του γενικού δντή της ΠΑΕ και του εκπροσώπου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Σίγουρα η εμπειρία του όσον αφορά τις μεταγραφές είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ποια είναι η σχέση σου μαζί τους γιατί ακούγονται «πολλά»
Θα πρέπει να γνωρίζεις , και για μένα αυτό είναι αρχή ότι αν με κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί….
Μήπως υπάρχει θέμα ή πρόβλημα ότι μπορεί να πιστεύουν ότι κάπου «μπλέκεσαι-μπλέκονται» στα πόδια τους-πόδια σου;
Σωστή η παρατήρηση, άλλωστε δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σύγχιση αρμοδιοτήτων.

Δεν απαντάς. Έχει υπάρξει κάτι που σε ενόχλησε;…μην ξεχνάς πως δυο φορές παραιτήθηκες και δυο φορές ανακάλεσες…
Σίγουρα υπήρξαν κάποιες συμπεριφορές ή κινήσεις εκατέρωθεν που ενόχλησαν . Στην αρχή ίσως και εν θερμώ να πίστεψαν ή και να πίστεψα ότι υπήρχε δόλος . Με την πάροδο του χρόνου όμως δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και πιστεύω ότι στην παρούσα φάση λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Σήμερα μπορώ να πω ότι οι σχέσεις μας βρίσκονται σε καλό σημείο. Άλλωστε ο κοινός μας στόχος είναι η επάνοδος του ΠΑΣ στην super league και οι όποιες διαφορετικές αντιλήψεις έχουν παραμερισθεί. Διαφορές σε προσωπικό επίπεδο πάντως δεν υφίστανται.

Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα που τις δυο σημαντικότερες θέσεις-τεχνικού και γενικού δντή- στην ομάδα τις έχουν δυο άνθρωποι που δεν είναι από την πόλη ή έστω από τα «γνωστά» κυκλώματα της πόλης;
Σε μια Π.Α.Ε. βάζεις την λογική πάνω από το συναίσθημα οπότε σε κάθε θέση θα πρέπει να έχεις επαγγελματίες του είδους που να γνωρίζουν το αντικείμενο από την ορθή αλλά και από την ανάποδη. Σε αυτή την περίπτωση ο κος Χρηστοβασίλης ορθώς επέλεξε τους Αγγελή –Τσιριμώκο.

Είναι αποδεκτοί αυτή την στιγμή ή υπάρχουν άνθρωποι που «επιβουλεύονται» την θέση τους .
Σε κάθε πόλη υπάρχουν και φιλόδοξοι αλλά και …μωροφιλόδοξοι. Σίγουρα ουδείς αναντικατάστατος . Μπορεί λοιπόν κάποιοι να πιστεύουν ότι έχουν μεγαλύτερες ικανότητες από τους ανθρώπους που στελεχώνουν σήμερα την Π.Α.Ε. σε υψηλά πόστα. Ναι υπάρχουν 2-3 , «γραφικοί» θα τους χαρακτήριζα, που όμως κατά την προσωπική μου άποψη δεν έχουν ούτε τα ουσιαστικά αλλά ούτε ούτε καν και τα τυπικά προσόντα να αναλάβουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Θεωρείς ότι σήμερα είναι πλήρως στελεχωμένη η Π.Α.Ε…εννοώ σε διοικητικό επίπεδο και όχι αγωνιστικό, και ειδικά σε θέσεις κλειδιά που απαιτούνται εργάτες;…
Αλέκο, για τα δεδομένα της Β τη τάξη κατηγορία επαγγελματικού πρωταθλήματος μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει δυσλειτουργία. ¨όμως, για τα δεδομένα της super league χρειάζεται επιπλέον στελέχωση ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα προκύψουν.

Ποια η γνώμη σου για τον Χριστοβασίλη;
Το έχω ξαναπεί , πως ένας επιχειρηματίας που δαπανά το ιλιγγιώδες ποτό των 3,700,000 ευρώ για να αγοράσει μια Π.Α.Ε. Β εθνικής δεν είναι απλά επιχειρηματίας αλλά ένας «μεγάλος καψούρης» με τον θρυλικό AJAX της Ηπείρου. Για όσους δεν γνωρίζουν οι παράγοντες του Πανθρακικού μόλις εξασφάλισαν την άνοδο στην super league χτύπησαν την πόρτα του , μιας και ήταν γνωστός σε αυτούς από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην ακριτική περιοχή της Κομοτηνής και του έδωσαν , θα το πω με μια λαϊκή έκφραση, «την ομάδα στο πιάτο», Όμως για τον Γιώργο Χρηστοβασίλη μίλησε το συναίσθημα και η καρδιά που του είπαν … «ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ».

Είναι μήπως μειονέκτημα , για το χώρο του ποδοσφαίρου, ο εξαιρετικά ήπιος χαρακτήρας του και το ότι δείχνει η στάση του να είναι «μακριά» από τα κυκλώματα;
Προσωπικά ψηφίζω την ήρεμη δύναμη που βγάζει προς τα έξω ο Γιώργος Χρηστοβασίλης. Στην Ελλάδα ζούμε και όλοι γνωρίζουμε ότι το απόστημα που τρώει τις σάρκες του υγιούς επαγγελματικού ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου
Δεν έχει σπάσει ακόμη. Όταν όμως χτίζεις μια ομάδα σε υγιείς βάσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε.

Γνώρισες από την ίδια θέση και τον «πρώην μέτοχο». Ποιόν θεωρείς ποιο παραγωγικό σε σχέση με τις συμπεριφορές τους;
Ο Αλέξης έχει προσφέρει πολλά αλλά πολλές φορές λόγω του παρορμητικού του χαρακτήρα έχυνε την «καρδάρα με το γάλα». Ο Χρηστοβασίλης αντίθετα είναι υπομονετικό άτομο και όπως λέει ο λαός «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» Αυτή η τακτική πιστεύω είναι η πιο ενδεδειγμένη για την επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων

Η γνώμη σου για τον Όγιος;
Στα είκοσι δύο χρόνια που ασχολούμαι με το ρεπορτάζ του ΠΑΣ δεν έχω δει πιο εργασιομανή προπονητή . Αυτό τα λέει όλα . Φυσικά όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Προ ημερών διαβάσαμε ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΣ, θα διεκδικήσει τα ποσοστά που του αναλογούν από την Π.Α.Ε και που το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής προέρχεται από τις διοικήσεις Λ. Γκλίναβου και Κ. Πρόκου. Εσύ τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει
Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές ώστε να βρεθεί λύση και αυτό το «αγκάθι» επιτέλους να εκλείψει.

Ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα χορηγός του ΠΑΣ είναι η οικογένεια Χήτου….
Έχω τονίσει και στο παρελθόν και ειδικά μέσα από τις σελίδες της Αθλητικής Γνώμης ότι η οικογένεια Χητου είναι η … «ναυαρχίδα των χορηγών του ΠΑΣ». Η ύπαρξη της ομάδας χρωστάει πολλά σε αυτούς και θα είμαστε ευτυχείς αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και διάθεση προσφοράς

Σαν δημοσιογράφος πιστεύεις ότι οι ντόπιοι αθλητικογράφοι παρουσιάζουν με σωστό τρόπο τα θέματα του ΠΑΣ;
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δημοσιογράφων που εργάζονται στα Μ.Μ.Ε. των Ιωαννίνων και του τρόπου που διαχειρίζονται τις ειδήσεις που αφορούν τον ΠΑΣ σε σχέση με τους συναδέλφους των Αθηνών. Εδώ πολλές φορές μπαίνει το συναίσθημα πάνω από την λογική με τα όποια θετικά ή αρνητικά συνεπάγονται με αυτή την τακτική. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλοι τους είναι πρώτα οπαδοί του ΠΑΣ . Πιστεύω ότι προασπίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ομάδας μας.

Τηλεοπτικές εκπομπές με παρεμβάσεις φιλάθλων και προτροπές παρουσιαστών προς τους φιλάθλους κάνουν καλό στην ομάδα;
Προσωπικά είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και θεωρώ ότι χρειάζονται αυτές οι εκπομπές. Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ δικαιούνται να έχουν βήματα έκφρασης αρκεί να μην ξεπερνούν τα όρια.

Σε σχέση με τον ΠΑΣ μια κουβέντα χίλιες λέξεις από τον Χρήστο Μεντή για τους ….
Αλέκος Καχριμάνης , Νομάρχης Ιωαν/νων…. «ΖΟΥΡΟΥ ΚΟΥ ΠΑΣ»*
Νίκος Γκόντας , Δήμαρχος Ιωαν/νων… «Ερωτευμένος» με τον ΠΑΣ
Τασούλας Κώστας , Υ.Ε.Α…Η «άμυνα» του ΠΑΣ
Καραγιαννόπουλος Αθανάσιος , Στρατηγός… Ο «στρατιώτης» του ΠΑΣ
Τσάγκας Χρίστος, Πρόεδρος Ερασιτέχνη… Ο «ακούραστος εργάτης»
Τσιριμώκος Θαλής… «Μύθος των γήπεδων»
Αγγελής Βαγγέλης… Ο «συναισθηματικός» manager
Θεοδωρίκας Χριστόδουλος… Ο «Ναύαρχος» των οργανωμένων
BLUEVAYEROS…Ο σύνδεσμος… Η «Ναυαρχίδα» των οργανωμένων
Βαγγέλης Γυφτοπούλος , δημοσιογράφος… Ο Γρεβενιώτης που έγινε «Παγουράς»
Αθλητικό Ραντεβού ( Ν.Τσόλης, Λ. Στεργίου)… Σκέτη Αδρεναλίνη.

** Y.Γ. Ένας Βλάχος ο Χρήστος Μεντής χαρακτηρίζει με δυο βλάχικες λέξεις έναν επιφανή βλάχο (Αλέκο Καχριμάνη) με την έκφραση «Ζουρου κου ΠΑΣ που σημαίνει «τρελός με τον ΠΑΣ»!!!

Ο Χρήστος Μεντής ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία από το 1986 Την ίδια χρονιά πρωτοστατεί στην ίδρυση του συνδέσμου φιλάθλων «οι ταύροι» και των οποίων για πέντε χρόνια ήταν γενικός γραμματέας αλλά και ταμίας!!. Διετέλεσε επί σειρά ετών σπορτ κάστερ στην ΕΡΑ 4 και ΕΡΑ σπορ. Υπήρξε ανταποκριτής πολλών αθλητικών Αθηναϊκών εφημερίδων αλλά και παραγωγός αθλητικών εκπομπών στο τοπικό δημοτικό ραδιόφωνο. Το 1994 ίδρυσε μαζί με τον Χρήστο Τσάγκα τις εφημερίδες Αθλητική Γνώμη και Επτά Μέρες ενώ στην συνέχεια συνεργάσθηκε και με τις εφημερίδες Ελευθερία και Πρωινά Νέα. Υπήρξε δε και κατά το παρελθόν υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΠΑΣ όπως και του Α.Ο. Βελισσαρίου όταν αυτό ήταν στην Γ εθνική.

copyright Α.Καρύτσας, B.V.

Σχόλια

Σχολιάστε