Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Καλαμάτα 1-1 (21-5-2008)

super-fm

Μετά την κηδεία ήρθε και για το μνημόσυνο…

Δήμιος του ΠΑΣ ο Παπαχρήστου

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέει μια παροιμία και στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έδειξαν να παραδειγματίζονται από την ισοπαλία που είχε αποσπάσει ο Β. Παπαχρήστου με τον Πιερικό στις 16 Μαρτίου και έσπασαν μία ακόμα φορά τα μούτρα τους μέσα στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον ίδιο προπονητή, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετική ομάδα, την Καλαμάτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ιδανικούς οιωνούς για τους «κυανόλευκους» που προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό με κεφαλιά-ψαράκι του Κοντογουλίδη, έπειτα από χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Παγώνη. Το γρήγορο γκολ έδιωξε το αρχικό άγχος, αλλά ακόμα δεν διασφάλιζε τους βαθμούς της νίκης, γι’ αυτό η πίεση στα αντίπαλα καρέ συνεχίστηκε, αλλά στις φάσεις που δημιουργήθηκαν, πότε ο Καλομοίρης και πότε η τύχη κρατούσαν ανέπαφη την εστία της Καλαμάτας. Στο 26′, λοιπόν, ο Κουτσοσπύρος έκανε ένα ανάποδο ψαλίδι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 33′ ο Καζναφέρης έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, η μπάλα έσκασε στο χόρτο, αλλά ο Καλομοίρης τέντωσε το κορμί του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 43ο λεπτό ήρθε μία ακόμα καλή στιγμή όταν σε σουτ του Σιλά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έδιωξε με τις γροθιές.

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο χαλαρός έχοντας το υπέρ του 1-0 και χαλάρωσε ακόμα περισσότερο όταν ήρθε η στιγμή της αποβολής του Μπριλάκη για σκληρό φάουλ πάνω στον Ντάσιο που έφευγε μόνος του σε αντεπίθεση. Όμως, αντί το αριθμητικό πλεονέκτημα να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα δεύτερο γκολ από τους γηπεδούχους, οι Καλαματιανοί σε μια ανύποπτη στιγμή, κέρδισαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Ρέιζερ την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τρούλη φέρνοντάς τον σε θέση τετ-α-τετ, ο Κουβεντάρης αναγκάστηκε σε έξοχη επέμβαση, αλλά στις κόντρες που ακολούθησαν ο Ρέιζερ πάσαρε στον αμαρκάριστο Κωνσταντινίδη κι αυτός σε άδεια εστία έκανε το 1-1, πανηγυρίζοντάς το έξαλλα μαζί με τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του.

Η ισοφάριση σόκαρε τους ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη και η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν πλέον εμφανής. Ο ΠΑΣ προσπάθησε ανορθόδοξα για το 2-1, αλλά και πάλι το γκολ δεν ήρθε.

Στο 64′ ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι όταν ο Πλάτανος και ο Κατσόγλου μάρκαραν τον Κουτσοσπύρο κατεβάζοντάς τον κάτω με τα χέρια σε διεκδίκηση στον αέρα. Ο κ. Πολατιάν, πάντως, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 74′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννιά παίκτες, όταν ο Μιλόσκοβιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Ντάσιο. Αρχικά αντίκρισε κίτρινη για το φάουλ και αμέσως δεύτερη κίτρινη για έντονη διαμαρτυρία.

Ούτε τα νέα αριθμητικά δεδομένα, όμως, άλλαξαν τη μοίρα της αναμέτρησης. Πέρα από το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έβαλε μέσα στα καρέ της την Καλαμάτα και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιά του Σολάκη στο 75′ που έδιωξε 1 μέτρο πριν τη γραμμή ο Καλομοίρης, με φάουλ του Σαϊτιώτη στο 87ο λεπτό, που έπεσε στη δεξιά του γωνία ο Καλομοίρης στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, με διπλή ευκαιρία του Σαϊτιώτη στο 89ο λεπτό όπου με κεφαλιά εξ’ επαφής έδιωξε ενστικτωδώς στη γραμμή του ο Καλομοίρης για να ακολουθήσει 2η προσπάθεια από τον επιθετικό του ΠΑΣ και την μπάλα να αποκρούεται από τα σώματα των αμυντικών και πάλι πάνω στη γραμμή, το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε.

Στο 93′ ο ΠΑΣ με τον Σαϊτιώτη σημείωσε ένα γκολ, αλλά ο Α’ βοηθός Δ. Ευθυμιάδης τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

Η λήξη της αναμέτρησης συνοδεύτηκε από αρκετές αποδοκιμασίες και τα γνωστά λαϊκά δικαστήρια. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «βαριά του Άγιαξ η φανέλα και όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ…», «που είναι ο Άγιαξ», «ο ΠΑΣ δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ο μόνος ιδιοκτήτης είναι ο λαός».

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Μιχαήλ, Ζαπρόπουλος, Καζναφέρης, Κουτσοσπύρος, Λουτσιάνο και κόκκινες οι Μπριλάκης και Μιλόσκοβιτς και οι δύο αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Κουβεντάρης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ζαπρόπουλος, Παγώνης (73′ Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Σιλά, Αντάντο (66′ Σολάκης), Κιάσσος, Κοντογουλίδης (66′ Σαϊτιώτης), Κουτσοσπύρος

Καλαμάτα: Καλομοίρης, Κωνσταντινίδης, Πλάτανος , Μπριλάκης, Δέδες (86′ Μάχο), Κατσόγλου, Μιλόσκοβιτς, Χατζής, Ρέιζερ, Λουτσιάνο, Τρούλης.

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

-Δίπλα-δίπλα κάθισαν οι μεγαλομέτοχοι των δύο ΠΑΕ Κούγιας και Γρηγορόπουλος.

-Γι’ άλλη μια φορά ο Β. Παπαχρήστου χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΣ στην έναρξη του αγώνα.

-Θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο Αλέκος Δέδες κατά την αλλαγή του. Παρά την πίκρα τους οι Γιαννιώτες δεν ξέχασαν την προσφορά του.

Κλίμα εσωστρέφειας διέκρινε και πάλι ο Αμανατίδης

«Είναι μια δύσκολη μέρα για τον ΠΑΣ…», παραδέχτηκε ο Περικλής Αμανατίδης ο οποίος απέδωσε την γκέλα στο κλίμα εσωστρέφειας και στην πίεση που δημιουργείται στα αποδυτήρια της ομάδας από συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή. «Έχω στοχοποιηθεί εγώ και οι παίκτες μου. Δεν μπορώ σε αυτό το κλίμα. Αυτά που λέγονται είναι απαράδεκτα», τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΣ για να πάρει τον λόγο ο Αλέξης Κούγιας που ανέφερε πως «οι ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα. Εγώ πιστεύω στους παίκτες και στον προπονητή και θα τους στηρίξω» για να «συμπληρώσει: «κουμάντο στην ομάδα δεν κάνουν οι κυρά Κατίνες από τα κανάλια».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαχρήστου υποστήριξε: «Ερχόμασταν από μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων και με πολλές ελλείψεις. Πήραμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν και αισιοδοξούμε μέχρι το τέλος. Πήραμε έναν υπερπολύτιμο βαθμό. Είμαι μια δύσκολη στιγμή για μένα και τα συναισθήματα μου περίεργα», κατέληξε ο Γιαννιώτης προπονητής που αποθεώθηκε από τους παίκτες του στη φάση του γκολ της ισοφάρισης, όπως και ο Δέδες που έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του ΠΑΣ.

Αμανατίδης

«Δύσκολη μέρα. Μας αφήνει πίκρα το άσχημο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά, προηγηθήκαμε, αλλά δεν φτάσαμε στο 2ο γκολ. Στο β’ ημίχρονο η Καλαμάτα με μια υποψία ευκαιρίας έκανε το 1-1. Προσπαθήσαμε ορθόδοξα και ανορθόδοξα για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Εδώ και 4 ημέρες υπάρχει μια μεγάλη πίεση κι ενώ η ομάδα έχει καθαρό βαθμολογικό προβάδισμα. Έχει στοχοποιηθεί ένα άτομο, εγώ, αλλά αυτό επηρεάζει όλη την ομάδα. Είναι περίεργη και παράλογη η πίεση και το αποτέλεσμα είναι οι παίκτες να είναι σφιγμένοι. Με τέτοιο νοσηρό κλίμα υποθηκεύεται το μέλλον. Υπάρχει η εικόνα κηδείας στην ομάδα. Προπηλακίζομια σε άδικο σημείο. Δεν αντέχω, δεν μπορώ λέγονται απαράδεκτα πράγματα για τους παίκτες και δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός. Ο ΠΑΣ θα συνεχίσει για την άνοδο».

Ο κ. Αμανατίδης ρωτήθηκε γιατί η ομάδα δεν κλείνει τα «αυτιά» της, αν θεωρεί ότι υπάρχει κακόπιστη κριτική, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση, ενώ στη συνέχεια πιέστηκε να αναλάβει τις ευθύνες του ο ίδιος και οι παίκτες για αποτελέσματα τύπου Αγ. Δημητρίου, Χαϊδαρίου, Καλαμάτας, απαντώντας «ποιες είναι αυτές, τι θέλετε να πείτε».

Τρούλλης

«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο βαθμός θα μας βοηθήσει για τη σωτηρία. Έζησα καλές στιγμές στον ΠΑΣ και εύχομαι να ανέβει».

Ντάσιος

«Ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα. Χάθηκαν 2 βαθμοί, αλλά ακόμα είμαστε 3οι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Είναι 3 ματς 3 τελικοί και θα δούμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι».

Κούγιας

«Μετά από 4 χρόνια έχω απόλυτη άποψη. Στον ΠΑΣ έκαναν κουμάντο οι καραστημένες Κατίνες σε τηλεοπτική εκπομπή. Στα δύσκολα φαίνονται οι ηγέτες. Ο ΠΑΣ θα παλέψει όπως είναι στα επόμενα ματς, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Θα είμαστε με τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια. Σ’ αυτούς πιστεύω και γουστάρω ανθρώπους σαν τον Αμανατίδη. Έκανα τα πάντα να τον φέρω εδώ και δεν τον χάνω από επώνυμα και ανώνυμα «νούμερα». Ούτε την ομάδα θα διαλύσω. Εμείς που ταρβάμε το κάρο έχουμε δικαίωνα να μιλάμε. Υπ΄ραχει και το δικαίωμα κριτικής, αλλά τα λαμόγια δεν θα παίρνουν αποφάσεις για μας.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να προπηλακίζει παίκτες και προπονητή. Δεν είμαστε από τις ομάδες που πλησιάζουν διαιτητές ή αντιπάλους. Εμείς θα πάρουμε την άνοδο.

Πέντε αγοραστές μου έφεραν ο Τάσος Σιούλας και ο Ανδρέας Μπονόβας, μου έφεραν και κάποιους από τη Γερμανία, αλλά εγώ θέλω αξιόπιστους ανθρώπους, όχι Γκιγκάνηδες ή νταλαβερτζήδες του στοιχήματος».

Σχόλια

Σχολιάστε