Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΑΙΓΑΛΕΩΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ 1-1 (18/1/2009)

 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Από το τίποτα, καλό και το 1-1
ΜΟΙΡΑΣΘΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΙΧΡΟΝΑ Ο ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Παρά την πίεση που άσκησε στο β’ ημίχρονο, ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στο ματς με τον Ηλυσιακό που τελικά έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, στο 9΄με κοντινό σουτ του Όμο και ισοφάρισε ο ΠΑΣ στο 66’ με κεφαλιά ψαράκι του Σολάκη. Παρά το γεγονός ότι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο, εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση με 40 βαθμούς παρέα με τον Ατρόμητο Περιστερίου (κέρδισε 3-1 μέσα στη Βέροια), διατηρώντας την διαφορά των 4 βαθμών από την οριακή 4η θέση στην οποία βρίσκεται η Καβάλα που έχει 34 βαθμούς και η οποία έφερε ισοπαλία 0-0 μέσα στην Κέρκυρα.

Έτσι ο ΠΑΣ παρά την ισοπαλία συνεχίζει την προέλαση για την Σούπερ Λίγκα καθώς η βαθμολογία μετά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στις πρώτες θέσεις διαμορφώθηκε ως εξής: ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος 40, Ιωνικός 35, Καβάλα 34, Κέρκυρα 31, Ολυμπιακός Βόλου 28.

Στην ουσία ο ΠΑΣ πέρασε αλώβητος απ’ αυτή την αγωνιστική και το ότι δεν κέρδισε τον Ηλυσιακό δεν του δημιούργησε πονοκεφάλους ούτε τον έβαλε σε περιπέτειες. Απλά δεν απολαμβάνει μόνος του την πρώτη θέση αλλά έχει και συγκάτοικο, τον Ατρόμητο Περιστερίου. Αυτό ασφαλώς δεν έχει καμία σημασία. Ο στρατηγικός στόχος είναι η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα και όχι η διαβάθμιση στις τρεις πρώτες προνομιούχες θέσεις. Αν κέρδιζε τον Ηλυσιακό, θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα, καθώς έχει άλλα δύο παιχνίδια στην σειρά με Καλλιθέα, Καστοριά μέσα στα Γιάννινα (όπου επικρατεί ο…νόμος των Ζωσιμάδων) και θα μπορούσε να πει «άντε γεια», αλλά αφού δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Ότι παίρνει απέξω είναι πολύτιμο, αρκεί να μη χάνει και αρκεί να διατηρήσει μέχρι τέλος το απόλυτο των επιτυχιών στους «Ζωσιμάδες».

Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό είχε δύο όψεις. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα, με δύναμη, ενθουσιασμό και πίστη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Όχι μόνο άνοιξαν το σκορ στο 9’ με τον Όμο, αλλά έχασαν και κάποιες καλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι στο 20’ με τον Ρέιζερ για να πετύχουν δύο και τρία γκολ, καθώς ο ΠΑΣ έδειχνε σαστισμένος και να είναι έξω από τα νερά του. Μάλιστα οι Γιαννιώτες είχαν αρκετές αδυναμίες στην άμυνα, που είχε προβλήματα από την αριστερή της πλευρά και έτσι δίνονταν η ευκαιρία στους παίκτες του Ηλυσιακού να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΣ μετά το ημίωρο άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ουσιαστικός και αποφασιστικός στο τελείωμα των φάσεων. Έτσι το πρώτο 45λεπτο τελείωσε με τον Ηλυσιακό να είναι καλύτερος και δικαίως να έχει προβάδισμα στο σκορ. Στην επανάληψη άλλαξε εντελώς η φυσιογνωμία του ΠΑΣ αλλά και του παιχνιδιού. Με κάποιες εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Γκιγέρμο Όγιος, η μηχανή του «Άγιαξ» άρχισε να παίρνει μπροστά, ισοφάρισε στο 66’ με την κεφαλιά του Σολάκη και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες να κάνει την ανατροπή. Στο β’ μέρος ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο επικίνδυνος από τον αντίπαλό του και η γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού δίνει την αίσθηση, ότι οι δύο ομάδες που μονομάχησαν είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Το πρώτο ανήκει στους γηπεδούχους και το δεύτερο στους φιλοξενούμενους. Οπότε θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε δίκαιο το αποτέλεσμα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

5’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Λουτσιάνο κεφαλιά του Σαϊτιώτη απέκρουσαν οι αμυντικοί, ακολούθησε σουτ του Σαϊτιώτη που απέκρουσε ο Ταμπάσης.

7’: Σε μπαλιά τρύπα του Φρίμποργκ ο Στόϊκοφ βρέθηκε απέναντι με τον Σικαλιά, αλλά ακούγοντας κάποιο σφύριγμα από την εξέδρα σταμάτησε τη φάση 9’: Ο Ηλυσιακός προηγείται με 1-0 με γκολ του Όμο. Έγινε μια τραβέρσα του Χάλαρη στα καρέ του ΠΑΣ, εκεί έγιναν κάποιες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Όμο που με κοντινό σουτ έγραψε το 1-0.

13’: Σέντρα του Ντάσιου στα καρέ του Ηλυσιακού ο Σαϊτιώτης με δεύτερη προσπάθεια έκανε το σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

20’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηλυσιακό να κάνει το 2-0 όταν σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Τσαμπούρης από δεξιά βρέθηκε απέναντι με τον Σικαλιά. Για να σιγουρέψει το γκολ έδωσε τη μπάλα στον Ρέϊζερ που ήταν μόνος του και προ κενής εστίας, αυτός σούταρε και η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

22’: Συνεχίζει να πιέζει ο Ηλυσιακός, δυνατό σουτ του Τσαμπούρη απέκρουσε θαυμάσια ο Σικαλιάς σε κόρνερ.

27’: Τα αμυντικά κενά του ΠΑΣ εκμεταλλεύεται ο Ηλυσιακός, καθώς ο Κάμπας έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, έβγαλε την ασίστ στον Ρέϊζερ και ενώ ετοιμάζονταν να πλασάρε έπεσε στα πόδια του ο Σικαλιάς και απέκρουσε.

30’: Σε μπαλιά του Ντάσιου το σουτ του Σαϊτιώτη απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Ηλυσιακού. 39’: Ακυρώθηκε ως οφσάϊντ γκολ του Σαϊτιώτη σε μπαλιά του Ριμόλντι.

51’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο, η μπάλα έφτασε στον Ριμόλντι που έπιασε το σουτ και ενώ η μπάλα είχε πορεία για τα δίχτυα χτύπησε στο σώμα του Κούσα ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ο Σολάκης έκανε ανάποδο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

53’: Πιέζει ο ΠΑΣ για την ισοφάριση, όταν διαγώνιο σουτ του Σαϊτιώτη έφυγε μόλις άουτ.

54′: Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ριμόλντι και ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ριμόλντι που διαμαρτυρήθηκε.

66’: Η ισοφάρισε 1-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηλία Σολάκη. Σε σέντρα του Σαϊτιώτη ο Σολάκης με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Ο ΠΑΣ με το γκολ αυτό είναι αποφασισμένος για την ανατροπή.

83’: Σε σέντρα του Λουτσιάνο, σουτ από κοντά του Σολάκη έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Ταμπάση. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να κάνει ο ΠΑΣ την ανατροπή.

90’: Σε αντεπίθεση του Ηλυσιακού ο Στόικοφ αστόχησε από κοντά. Η διαιτησία Διαιτητής του αγώνα Σπύρου (Καστοριάς), που σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Βοηθοί του ήταν οι Διαμαντέας και Κουρδουκλάς (Δωδεκανήσσου). Τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνου (Αιτωλοακαρνανίας) και παρατηρητής ο Καλογιαννάκης (Ηρακλείου).

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν 76’ Τσαμπούρης, 94’ Ταμπάσης – 54’ Ριμόλντι, 94’ Λουτσιάνο.

Οι συνθέσεις

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ταμπάσης, Τσιτσομήτσος, Κοκκίνης, Όμο, Παλάσκας, Χάλαρης, Στόϊκοφ, Φρίμποργκ (69’ Σκάρος), Κάμπας (85’ Μοντρόνε), Ρέϊζερ (38’ λ.τρ. Παυλίδης), Τσαμπούρης.

ΠΑΣ: Σικαλιάς, Κούσας, Βαρτζιώτης, Ντάσιος, Γόγολος (64’ Τζάνης), Μέζα, Ριμόλντι, Λουτσιάνο, Μιχαλόπουλος (85’ Μιχαήλ), Σαϊτιώτης, Σολάκης.

Όγιος: Ρισκάραμε στο β΄ μέρος για τη νίκη

Στο τέλος του αγώνα οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:

ΓΚΙΓΕΡΜΟ ΟΓΙΟΣ (προπονητής ΠΑΣ): «Εύχομαι να επέλθει ειρήνη στην Παλαιστίνη. Ήρθαμε για τη νίκη. Ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με ένα δύσκολο παιχνίδι. Εξάλλου από τον Ηλυσιακό έχασαν άλλοι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος. Στο α’ μέρος δεν ήμασταν σωστοί. Μετά δημιουργήσαμε τέσσερις καλές ευκαιρίες για γκολ. Τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι, προσπαθήσαμε αρχικά να ισοφαρίσουμε και μετά να πάρουμε τη νίκη. Πήραμε ρίσκο στην επανάληψη, πράγμα το οποίο κάνουμε πάντα, γιατί η νοοτροπία μας είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε. Παίξαμε απέναντι σε έναν συμπαγή αντίπαλο. Θέλω να χαιρετήσω τον κόσμο που μας βοήθησε. Ο Ηλυσιακός έκανε ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο και εμείς σ’ αυτό το διάστημα θέλαμε να βρούμε τον χώρο μας στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι ήταν μια ομάδα με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Εμείς διατηρούμαστε στην πρώτη θέση και σε πολλά παιχνίδια ρισκάραμε. Σήμερα το ματς μπορούσε να πάει άσχημα για μας. Ωστόσο η νοοτροπία που έχουμε σαν ομάδα δεν αλλάζει. Θα παίζουμε επιθετικά για τη νίκη. Θα δούμε τα λάθη μας για να πάμε καλύτερα στην συνέχεια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ (προπονητής Ηλυσιακού): «Όταν υπάρχουν δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, ο καθένας βλέπει τον αγώνα από την δική του οπτική γωνία. Ήταν ευχάριστη έκπληξη η απόδοσή μας, δεν περίμενα να έχουμε τόσες πολλές και καλές ευκαιρίες, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος που είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Είχαμε εξαιρετική εμφάνιση στο α’ μέρος, προβληματίσαμε τον αντίπαλο. Στο β’ μέρος έγινε ένα άλλο παιχνίδι. Το 1-0 ήταν ρευστό σκορ, γνωρίζοντας την ποιότητα των επιθετικών του ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι στο β’ ημίχρονο έπαιξαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έκανε ευκαιρίες, αλλά και εμείς σε κάποιες περιπτώσεις αν είχαμε καλύτερη τελική πάσα θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 πριν μας ισοφαρίσει. Προσπαθήσαμε στα τελευταία 18 λεπτά να εκμεταλλευτούμε το ρίσκο του ΠΑΣ, για να αιφνιδιάσουμε πάλι, αφού το ματς μετά το 1-1 έγινε ρώσικη ρουλέτα. Για την εικόνα του α’ ημιχρόνου έπρεπε εμείς να είμαστε οι νικητές. Στο μέρος υπήρξαν κάποια σημεία που σε αναγκάζουν να πεις «βοήθα Παναγία». Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βγει φέτος στην Α’ Εθνική, γιατί πάνω απ’ όλα έχει ηρεμία και αν γίνει αυτό θα χαρώ διπλά. Εγώ πέρσι όταν έφυγα άφησα τον ΠΑΣ στην πρώτη θέση, αλλά έλειπε τότε η ηρεμία. Το ποδόσφαιρο κατάντησε μια τρέλα μ’ αυτά που γίνονται και οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί ορισμένα απ’ αυτά που γράφουν προκαλούν βία στα γήπεδα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ): «Πιστεύω ότι η ισοπαλία, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι καλή και για τις δύο ομάδες. Μπορούσαμε να δεχτούμε και άλλα γκολ στο α’ ημίχρονο, ενώ στο β’ ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για να ξεφύγουμε και άλλο στην κορυφή. Ευχαριστώ τον κόσμο για την βοήθεια». ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ «Ο Ηλυσιακός στο α’ μέρος ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα μπορούσε να προηγηθεί με 4-0. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν δεν βάζεις γκολ, το δέχεσαι εσύ σε κάποια άλλη φάση».

Σχόλια

Σχολιάστε