Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-Εθνικός 2-1 (27-4-09)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΡΔΙΣΕ 2-1 ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ
Έκανε το καθήκον του ο ΠΑΣ

Το «καθήκον» τους έκαναν οι παίκτες του ΠΑΣ, οι οποίοι επικράτησαν με 2-1 του Εθνικού, σε ένα μέτριο παιχνίδι που καμιά από τις δύο ομάδες δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Βέβαια, η χθεσινή νίκη του ΠΑΣ σε συνδυασμό με τη βαθμολογική απώλεια του Ατρόμητου, αναπτερώνει τις ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης στη βαθμολογία, γεγονός που βέβαια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φιλάθλους της ομάδας, που έδωσαν χθες δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου για να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να μην αφήσει πικρή γεύση στους 6.000 περίπου φιλάθλους που δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα. Ο Εθνικός προηγήθηκε με πέναλτι του Φερέιρα στο 4’. Το πέναλτι κέρδισε ο Σαλμάς από τον Καρακώστα, ο οποίος τον έσπρωξε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Γιάχος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή ευκαιρία με φάουλ του Σαϊτιώτη στο 11’ το οποίο απέκρουσε ο Σουλογάννης, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ που πέτυχε ο Σαϊτιώτης ως οφσάιντ.
Η ισοφάριση ήρθε στο 27’ από τον Μπουχάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε όμορφη σέντρα σουτ του Λουμπούτη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σουλογάννη.
Στο β’ ημίχρονο ο Εθνικός ξεκίνησε πιο δυνατά, και είχε μία κλασική ευκαιρία με τον κορυφαίο του αγώνα Σιαλμά, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Καρακώστα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Ζαφειρόπουλος.
Στο τελευταίο ημίωρο ο ΠΑΣ ανέβασε ρυθμούς και στο 74’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο ο Σαϊτιώτης με το κεφάλι έστρωσε τη μπάλα στο Σολάκη που από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με γυριστό σουτ.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού αποβλήθηκε ο Καρακώστας, που αντίκρισε αρχικά κίτρινη κάρτα από τον Γιάχο και εν συνεχεία την κόκκινη, πιθανώς για εξύβριση.
Ο Εθνικός προσπάθησε μέχρι τη λήξη να ισοφαρίσει, ωστόσο δεν του το επέτρεψε ο Σικαλιάς, που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Ζαφειρόπουλου. Ο Σικαλιάς είχε μία καταπληκτική απόκρουση στο 89’ σε σουτ του Λίμα.
Ενοχλημένος ο Όγιος από την ονοματολογία
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους λόγους για τους οποίους ο Γκιγέρμο Όγιος δεν έχει ακόμη υπογράψει το συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Ο τεχνικός του ΠΑΣ δήλωσε προβληματισμένος και ενοχλημένος από τη μεταγραφολογία λέγοντας πως υπάρχουν κάποια θέματα που αφορούν τη δουλειά του, τα οποία βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα.
«Αν δεν υπογράψω, δεν μπορώ να μιλήσω για την ομάδα. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για διάφορους ποδοσφαιριστές δεν προέρχονται από εμένα. Ο πρώτος που θα μιλήσει για αυτούς που θα έρθουν ή για αυτούς που θα φύγουν θα είμαι εγώ», τόνισε ο κ. Όγιος, αναφέροντας στη συνέχεια μερικά από τα ονόματα παικτών με τους οποίους γνωρίζεται προσωπικά, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως είπε, ότι θα αποκτηθούν από τον ΠΑΣ.
Αναφορικά με το παιχνίδι τόνισε πως οι παίκτες του πήραν τη νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και προσπάθησαν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους νέους που προωθήθηκαν από τον Ερασιτέχνη, είπε ότι θα προσπαθήσει, αλλά η προτεραιότητα δίνεται σε αυτούς που είναι στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς.
Ο τεχνικός του Εθνικού Μιχάλης Γρηγορίου ευχήθηκε καλή πορεία στον ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα. «Κάναμε αξιόλογη προσπάθεια, όμως δεν καταφέραμε να φύγουμε με κάτι καλό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την άνοδο».
Τέλος, ο Ν. Ζαφειρόπουλος είπε πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία και στάθηκε στην αποθέωση που γνώρισε από τους φιλάθλους τη στιγμή της αντικατάστασής του, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από την ενεργό δράση.
«Ευχαριστώ τον κόουτς γιατί μου έδωσε την ευκαιρία με την αντικατάστασή μου να γνωρίσω για μία ακόμη φορά αυτή τη ζεστασιά του υπέροχου κόσμου, για τον οποίο αξίζει να προσπαθείς και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Σχόλια

Σχολιάστε