Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Αελ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0, μας άξιζε η νίκη.

Πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας σε μια έδρα με αρνητική παράδοση, αλλά σίγουρα ο βαθμός αυτός δεν μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενος σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα. Η ομάδα μας δικαιούταν την νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Προκλητικό το σπικάρισμα του κ. Καρμίρη, που είχε συναγωνιστή στο ρειτάλ υποκειμενικότητας το κ. Κολομητρούση… Άξιο αναφοράς το άδειο Αλκαζάρ, που δείχνει για μια ακόμη φορά ότι ο χαρακτηρισμός των φιλάθλων της ΑΕΛ, σαν “οπαδοί της χαράς” δεν βγήκε τυχαία. Άψογος ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των μέτρων από την Αστυνομία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Α/Δ κ. Τσόλκα και στους άνδρες του.

 

 

Ο βαθμός της ισοπαλίας πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος θα λέγαμε ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, αλλά χτες η ομάδα σύμφωνα με την απόδοσή της δικαιούταν σίγουρα κάτι παραπάνω. Η φετινή Λάρισα παραπαίει στην αρχή του πρωταθλήματος και ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμάς να φύγουμε από την ομάδα του κάμπου με το διπλό, κάτι που τελικά δεν καταφέραμε.

Για όσους δεν επέλεξαν να ταξιδέψουν στη Λάρισα και προτίμησαν να δούνε τον αγώνα από τον καναπέ, ο θεός τους τιμώρησε αναγκάζοντας τους να ακούνε το σπικάζ του κ. Καρμίρη και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Λάρισας κ. Κολομητρούση. Πιθανότατα θα έπρεπε να επιλέξουν την βουβή παρακολούθηση του αγώνα, κλείνοντας τη φωνή, αλλά θα έχαναν έτσι τις φωνές των οπαδών μας που ακουγόταν μέσα στο γήπεδο. 

Αυτό φυσικά ήταν κάτι το φυσιολογικό από όλες τις απόψεις, καθώς τα λεωφορεία του συνδέσμου μας ήταν δεδομένο ότι με τους οπαδούς που μετέφεραν θα κέρδιζαν εύκολα ή δύσκολα την κερκίδα.

 

 

 Τελικά τα πράγματα στην κερκίδα ήταν πολύ πιο εύκολα από ότι περιμέναμε, αφού οι “οπαδοί της χαράς”, φαινόταν περισσότερο σαν βουβές μαριονέτες στις κερκίδες, χωρίς καν να φτάνουν οι φωνές τους στο πέταλο μας…. δεν ήταν και πολλοί άλλωστε…

 

 

 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φυσικά να κερδίσουμε την μάχη της εξέδρας με σχετική ευκολία θα λέγαμε. Δεν σταματήσαμε να τραγουδάμε ούτε λεπτό για την ομάδα μας, χωρίς ακραίες συμπεριφορές και συνθήματα, σε αντίθεση με τους οπαδούς του κάμπου, που ακουγόταν μόνο όταν ήταν να βρίσουν. Η διαφορά επιπέδου στους οπαδούς των δύο ομάδων για μια ακόμη φορά ήταν εμφανέστατη.

 

Η ομάδα μας χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, είχε την υπεροχή σε όλον τον αγώνα και ανάγκασε την Λάρισα σε παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Ο Ελευθερόπουλος ήταν θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ζήτημα είναι αν χρειάστηκε να επέμβει 2-3 φορές…

 

 

Ο Σαϊτιώτης προσπάθησε με εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν τα κατάφερε.

 

 

 

 

Η ομάδα μας γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της μετά το τέλος του αγώνα…. όπως ήταν φυσικό…

 

 

Τα πράγματα πήγαν ομαλά στην συνέχεια, χωρίς τα συνηθισμένα προβλήματα που συναντούμε όταν αγωνιζόμαστε στον κάμπο (πέτρες κ.λ.π) και αποχωρήσαμε από το γήπεδο του Αλκαζάρ, αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε τον άψογο σχεδιασμό των μέτρων του αγώνα, όλα λειτούργησαν άψογα, παρά την καθυστέρηση που υπήρχε στην καθυστερημένη άφιξη των λεωφορείων μας. Ο Α/Δ κ. Τσόλκας και οι άνδρες του είναι άξιοι συγχαρητηρίων,για τη συμπεριφορά τους, κάτι το οποίο φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τους οπαδούς μας. 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Το ρεπορτάζ του αγώνα από τον κ. Γιαννάκη:

άρισα-ΠΑΣ Γιάννινα live 0-0 (τελικό)  
26.09.09
“Λευκή ισοπαλία σήμερα το απόγευμα στο Αλκαζάρ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που σ’ έναν μέτριο παιχνίδι δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, είχε 3-4 καλές στιγμές, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποσπάσει ακόμα και τους 3 βαθμούς, αν στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ντάσιος στεκόταν πιο τυχερός και νικούσε τον Σέρεμετ από τα 6 μέτρα, όταν σ’ ένα γύρισμα του Μιχαλόπουλου έβαλε την προβολή. Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με αμυντικογενές πρόσωπο, πήγε με πρώτο στόχο την ισοπαλία και εν τέλει τα κατάφερε. Στο δρόμο για την επίτευξη της σωτηρίας είναι οπωσδήποτε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν το κάτι παραπάνω, που με βάση τις απουσίες των αντιπάλων θα ήταν εφικτό, αν υπήρχε μεγαλύτερο ρίσκο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λάρισα: Μάλαρτζ (23′ λ.τρ. Σέρεμετ), Μπουκουβάλας, Βενετίδης (40′ λ.τρ. Κατσιαρός), Νταμπίζας, Μελίσσης, Αράμπ, Τουάμα, Βλασόπουλος (75′ Κάσας), Μετίν, Γιαννακόπουλος, Ντενίγκρις.
ΠΑΣ Γιάννινα: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Μπαλάφας, Κούσας, Βαγγελής (52′ Μιχαλόπουλος), Γεωργιάδης (72′ Στάθης), Τζάνης, Μπακαγιόκο (75′ Σαϊτιώτης)

Κίτρινες: Κώτσιος, Τουάμα, Μπακαγιόκο, Νταμπίζας

Το φιλμ του αγώνα

12′ Κόρνερ Βαγγελή, ο Μαϊστόροβιτς από τη μικρή περιοχή προσπάθησε να πλασάρει, αλλά η μπάλα του έφυγε προς τα πίσω.
13′ Σε θέση τετ-α-τετ ο Μαϊστόροβιτς, ο Μάλαρτζ με το σώμα του έδιωξε σωτήρια.
29′ Σέντρα Μπουκουβάλα, κεφαλιά ψαράκι του Ντενίγκρις από πλάγια θέση στα χέρια του Ελευθερόπουλου η μπάλα.
54′ Ο Τουάμα με ωραία ενέργεια ξέφυγε κατέβασε την μπάλα με το χέρι, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
66′ Σουτ του Ντε Νίγκρος εκτός περιοχής, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Ελευθερόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ πέφτοντας έδιωξε σε κόρνερ.
80′ Ο Γιαννακόπουλος έστρωσε στον Μετίν μέσα στην περιοχή, αμαρκάριστος αυτός το σουτ, η μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
83′ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη έδιωξε σε κόρνερ ο Σέρεμετ, στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Μαϊστόροβιτς έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
92′ Μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μιχαλόπουλο να επιμένει από αριστερά, να κόβει στη γωνία της μικρής περιοχής για τον επερχόμενο Ντάσιο που με προβολή σημάδεψε το “γάμα” της εστίας του Σέρεμετ, όμως ο τερματοφυλακας της Λάρισας άπλωσε τα χέρια του και έδιωξε σε κόρνερ.

 Μικρά-Μικρά
-Ο Μάλαρτζ σε μια εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Γεωργιάδη έπεσε αναίσθητος στο χόρτο, μετά τις πρώτες βοήθειες συνέχισε για ένα δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να συνέλθει πλήρως από το χτύπημα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω μιας κάκωσης.
-Και ο Βενετίδης εγκατέλειψε το παιχνίδι λόγω τραυματισμού στο 40′. Βγαίνοντας φάνηκε να κουτσαίνει.
-Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που δεχτήκαμε από φιλάθλους του ΠΑΣ, αφενός για την καθυστερημένη σύνδεση του ΣΚΑΙ με το Αλκαζάρ, αφετέρου για την απαράδεκτη μετάδοση του Δημοσθένη Καρμοίρη και του σχολιαστή Ντίνου Κολομητρούση που μιλάνε σε α’ πληθυντικό πρόσωπο αναφερόμενοι στην Λάρισα!

Μαρίνος Ουζουνίδης

«Δεν έγινε ποιοτικό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες επέλεξαν περισσότερο να είναι οργανωμένες, παρά να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο. Όπως εξελίχθηκε το ματς, η ισοπαλία αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και ο ΠΑΣ γκολ, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι εμείς. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τις αναγκαστικές αλλαγές. Ξέραμε ότι υπάρχουν 2-3 με προβλήματα και είχαμε στο νου μας να παίξουν ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και κατόπιν να τους αντικαταστήσουμε. Όμως, οι αναγκαστικές αλλαγές των Μάλαρζ και Βενετίδη μας χάλασαν ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Μπορεί να μην είχαμε την επιθυμητή ποιότητα, αλλά τουλάχιστον σήμερα προσπαθήσαμε πολύ».

«Είναι αλήθεια ότι για ακόμη ένα ματς δεν ήταν καθόλου καλή και δεν αναφέρομαι μόνο στη φάση του Γιαννακόπουλου, αλλά στην εν γένει παρουσία της. Είναι πρόβλημα. Βλέπουμε μέσα στο Αλκαζάρ οι φιλοξενούμενοι να παίρνουν περισσότερα σφυρίγματα υπέρ τους. Μπορεί να μην είμαστε ως ομάδα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν άλλοι παράγοντες να μας δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα».

Παράσχος: «Δεν κινδυνέψαμε»

Ικανοποιητικό χαρακτήρισε, στη συνέντευξη Τύπου, το βαθμό που πήρε η ομάδα του στην έδρα της Λάρισας ο Γιώργος Παράσχος. Ο προπονητής της ομάδας της Ηπείρου υποστήριξε πως η ομάδα του πήρε, σχετικά, εύκολα αυτό που ήθελε, αφού η αντίπαλός της δεν την πίεσε ιδιαίτερα.

«Σήμερα πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας με σχετική άνεση. Δεν περίμενα η ΑΕΛ να παίξει τόσο παθητικά. Έδωσαν και οι 2 ομάδες γήπεδο, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία 15 λεπτά. Είχαμε καλή κυκλοφορία, υπομονή στο παιχνίδι μας και αν καταφέρναμε να σκοράρουμε στην κλασική ευκαιρία του Μαϊστόροβιτς, ίσως το ματς να άνοιγε. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Πήραμε άνετα έναν βαθμό σε μια δύσκολη έδρα. Δεν περίμενα από την ΑΕΛ να δείξει αυτή την εικόνα. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και νομίζω ότι ο κόσμος δεν ευχαριστήθηκε από το θέαμα που είδε. Περίμενα την ΑΕΛ να παίξει πιο ανοιχτά. Με ξάφνιασε ο τρόπος παιχνιδιού της». 

Σχόλια

Σχολιάστε