Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Αεκ – ΠΑΣ 3-1… Άδικο αποτέλεσμα.

aekPAS22Η ομάδα μας γνώρισε την ήττα, από την ομάδα της Αεκ στο Ο.Α.Κ.Α. με 3-1, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν άφησε άσχημες εντυπώσεις με την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε. Αν οι παίκτες μας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, ειδικά στη φάση που δεχτήκαμε το 2ο γκολ, τότε τουλάχιστον ο βαθμός της ισοπαλίας θα  ήταν στις αποσκευές της αποστολής. Δυστυχώς όμως, δεχτήκαμε το γκολ αυτό, και μάλιστα την ώρα που όλα έδειχναν ότι ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα.

Ο ΠΑΣ πήγε στο Ο.Α.Κ.Α με ανεβασμένη την ψυχολογία του μετά από την νίκη-πρόκριση μέσα στο Περιστέρι. Αριστοτεχνικά στημένος, περίμενε την Αεκ με διπλή ζώνη άμυνας και τις γραμμές του πολύ κοντά, κλείνοντας όλους τους χώρους, δυσκολεύοντας έτσι τους παίκτες της Αεκ. Με αντεπιθέσεις φωτιά, προσπάθησε μα επιτύχει πρώτος τέρμα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη ηρεμία, ειδικά στην τελική πάσα.
Έτσι λοιπόν αν και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχε τις ευκαιρίες η Αεκ ευτήχησε να προηγηθεί στο σκορ με τον Τζιμπούρ. Η ομάδα μας ισοφάρισε το σκορ με τον Σαϊτιώτη, ο οποίος εκμεταλλέυτηκε πολύ καλή μακρινή μπαλιά του Σίσιτς, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας.
adeia1017
Όλα έδειχαν ότι ο ΠΑΣ θα έφευγε τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά η κακή στιγμή, έφερε την ομάδα μας πίσω στο σκορ, αφού δέχτηκε ένα γελοίο θα λέγαμε γκολ από το ύψος του πέναλτυ, μετά από σουτ του Καφέ. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ανοιχτήκαμε στην προσπάθειά μας να ισοφαρίσουμε και όπως ήταν φυσικό αφήσαμε πολλά κενά στην άμυνά μας. Ο Ντιμπαλά έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από μαγική κάθετη μπαλιά του Μενδρινού, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα ενστικτωδώς με το πόδι. Η Αεκ πέτυχε το τρίτο της γκολ σε αντεπίθεση με τον Καφέ και πάλι στην λήξη του αγώνα.
Όλα αυτά σε ένα άδειο από κόσμο γήπεδο, καθώς ο κόσμος της Αεκ, έδιεξε ότι γυρνάει τις πλάτες στην ομάδα του, αφού η φετινή πορεία της δεν είναι αξιόλογη. Φυσικά από την άλλη μεριά, οι κοσμοθεωρίες των υπευθύνων για την εξάλειψη της βίας, δεν επέτρεψαν στους οπαδούς μας να παρακολουθήσουν οργανωμένα αυτό τον αγώνα. Πάντως οι μισοί και πλέον θεατές ήταν οπαδοί της ομάδας και αυτό ήταν εμφανέστατο μέσα στο γήπεδο, που θύμιζε περισσότερο εκκλησία….
AekPASadeia23
Ειδικά στο πέταλο των οργανωμένων της Αεκ, ήταν οφθαλμαφανέστατη η έλλειψη των οπαδών και οι λιγοστοί που υπήρχαν περισσότερο ήταν εκεί για να βάψουν τα καθίσματα και όχι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.
Ο διαιτητής από το Κιλκίς έκανε πάλι το θαυματάκι του εναντίον της ομάδας μας. Χαρίστηκε σε καταφανέστατο μαρκάρισμα από πίσω στον Καφέ, αφού όπως όλοι μας περιμέναμε, δεν έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε μια ακόμη περίπτωση, φυσικότατα δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα σε δολοφονικό παίξιμο του Τσιμπούρ. Αντίθετα κιτρίνησε τους παίκτες μας όταν τολμούσαν να του μιλήσουν. Έτσι είναι αυτά… έτσι και αλλιώς ο κ. Παμπορίδης είναι γνωστός για τα ενωσίτικα αισθήματα που τρέφει, όπως είναι γνωστός για τα αισθήματα μίσους και οργής που τρέφει για την ομάδα μας. Τον είχαμε δει ακόμη και στο φιλικό του καλοκαιριού στην Κατερίνη με αντίπαλο την ομάδα του Πιερικού και φυσικά δεν μας παρεξένεψε καθόλου σήμερα, αφού περιμέναμε και χειρότερα….
Ρεπορτάζ του αγώνα και οι δηλώσεις των προπονητών από το super-fm.

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Μάκος, Καφές, Χέρσι (65′ Λεονάρντο), Μαντούκα (79′ Λαγός), Μπλάνκο (91′ Γκερέιρο), Τζεμπούρ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (84′ Κοντογουλίδης), Μενδρίνος, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς (75′ Τζάνης), Ντιμπαλά (84′ Αράς), Βάντερσον, Σίσιτς.
Κίτρινες: Μενδρινός, Καφές
Το φιλμ του αγώνα
5′ Τζιμπούρ, Χέρσι και Καφές άλλαξαν όμορφα την μπάλα, ο τελευταίος πλάσαρε τον Ελευθερόπουλο, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
11′ Ο Σίσιτς έβγαλε σέντρα μισό γκολ στον Σαϊτιώτη, αυτός άργησε να κοντρολάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Καράμπελας που του έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή, παραχωρώντας κόρνερ.
23′ Ο Γεωργέας σέντραρε, ο Τζεμπούρ ήρθε από πίσω στο κέντρο της άμυνας και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της ΑΕΚ!
30′ Σέντρα του Σαϊτιώτη, ο Ντιμπαλά ερχόταν από πίσω για καρφωτή κεφαλιά προς την εστία του Αραμπατζή, αλλά ο περιφερειακός επιθετικός του ΠΑΣ έπιασε αέρα.
35′ Σέντρα του Γεωργέα, γυριστή κεφαλιά του Μπλάνκο, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου.
36′ Κόρνερ του Μαντούκα, πρώτη κεφαλιά-πάσα από τον Μαϊστόροβιτς, η μπάλα έφτασε στον Μπλάνκο που 1 μέτρο πριν τη βραμμή δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε.

45’+1″ Λήξη Ημιχρόνου
Συνοπτικά
Παρά το γεγονός ότι η μπάλα πηγαίνει πάνω-κάτω, οι δύο ομάδες δεν έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Η ΑΕΚ είναι αυτή που προσπαθεί να κλείσει τον ΠΑΣ στα καρέ του στο πρώτο μέρος, αλλά ο ΠΑΣ βγαίνει κατά κύματα στις αντεπιθέσεις, ωστόσο αυτό που λείπει είναι μια ασίστ της προκοπής στο σέντερ-φορ. Η ΑΕΚ γίνεται επικίνδυνη κυρίως όταν καταφέρνει να τροφοδοτηθεί ο Τζεμπούρ κοντά στην περιοχή και όταν ο Γεωργέας βρίσκει χώρο να κάνει σέντρες όταν ξεφεύγει από τον Βάντερσον. Κάπως έτσι ήρθε και το μοναδικό γκολ στο α’ ημίχρονο. Αν ο ΠΑΣ βρει μια καλή ασίστ, μπορεί να πετύχει γκολ απέναντι σε μια πολύ ανοιχτή και αργή άμυνα.
53′ Τζεμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Μπλάνκο αδράνησαν σε ισάριθμες ευκαιρίες να σουτάρουν αφήνοντας την μπάλα ο ένας στον άλλο.
55′ Ο Σίσιτς γέμισε, ο Σαϊτιώτης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με κεφαλιά “τσίμπησε” προ του Αραμπατζή και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-1!
71′ Φάουλ από τον Λεονάρντο από πλάγια αριστερά, πλασαριστά για τον Γκέντσογλου που με τακουνάκι βρήκε τον Καφέ, αυτός πλάσαρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του Ελευθερόπουλου και 2-1!
76′ Ο Μαντούκα προσπάθησε να φύγει σε αντεπίθεση, σούταρε από το όριο της περιοχής, έπεσε στη δεξιά του γωνία ο Ελευθερόπουλος και έδιωξε σε κόρνερ.
78′ Ο Μενδρινός έξοχη κάθετη πάσα στον Ντιμπαλά, αυτός τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
81′ Ο Λεονάρντο έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ελευθερόπουλος με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.
85′ Διπλή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ, κεφαλιά του Καφέ εξ’ επαφής, έδιωξε ο Ελευθερόπουλος, στη συνέχεια μακρινό σουτ του Μάκου και πάλι ο Ελευθερόπουλος οριζοντιώθηκε.  
86′ Ο Μπλάνκο σε εξαιρετική θέση για γκολ, με τα πόδια απόκρουσε σωτήρια ο Ελευθερόπουλος.
90′ Τρία λεπτά καθυστερήσεις.
92′ Ο Τζεμπούρ τετ-α-τετ, νέα μεγάλη απόκρουση του Ελευθερόπουλου.
93′ Ο Καφές από πλάγια θέση νίκησε τον Ελευθερόπουλο και έγραψε το τελικό 3-1!

Συνοπτικά
Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να παίζει στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή αμυνόταν και περίμενε να βγάλει αντεπιθέσεις, σε μια απ’ αυτές ο Σίσιτς βρήκε τον Σαϊτιώτη, ο ΠΑΣ ισοφάρισε, αλλά δυστυχώς σε μια αδράνεια της άμυνας σε φάουλ, ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ και κάπου εκεί ο Αναστόπουλος χρειάστηκε να ρισκάρει επιθετικά, με αποτέλεσμα οι αντεπιθέσεις της ΑΕΚ να είναι συνεχείς. Ο Ελευθερόπουλος θα γινόταν ο ήρωας του αγώνα, αν τελικά η ομάδα του δεν έχανε, καθώς στα τελευταία λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” σκόνταψαν πάνω στο τείχος που όρθωσε.
Το σημείο που τελικά έκρινε το ματς ήταν η μη αποβολή του Καφέ στο 68ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο παίκτης της ΑΕΚ στη συνέχεια πέτυχε δύο γκολ και χάρισε τους 3 βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.  

Μικρά-Μικρά
-Ελάχιστος κόσμος στο ΟΑΚΑ και τσουχτερό κρύο με βροχή.
-Πριν ένα μήνα είχε ξαναπαίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι τραγικός τότε. Σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αφού τα Χριστούγεννα άλλαξε ο χλοοτάπητας.
-Βαμμένο σε χρώματα κίτρινο μαύρο είναι το πέταλο προς την πλευρά του σταθμού του ηλεκτρικού, με τους φίλους της ΑΕΚ να βάφουν με σπρέυ χιλιάδες καθίσματα, ενόψεο του ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα απουσιάζουν.  
Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του αλλά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την ήττα της ομάδας του από την ΑΕΚ με σκορ 3-1, εμφανίστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε ότι το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Αναστόπουλος:
«Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα είκοσι λεπτά, στη συνέχεια ελέγξαμε το παιχνίδι χωρίς να κάνει η ΑΕΚ κάποια ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίσαμε και κάναμε αρκετές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ και στη συνέχεια ακόμη ένα τέρμα. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς από το ματς. Δεν πειράζει, κοιτάμε μπροστά, το επόμενο παιχνίδι. Μας αδικεί το αποτέλεσμα, δεν ήταν για 3-1 αυτός ο αγώνας, μέχρι τα τελευταία 15 λεπτά δεν είχε ακουμπήσει μπάλα ο Ελευθερόπουλος».
Μπάγιεβιτς: “Το κάτι παραπάνω στα play-off”
Οριοθέτησε τους στόχους της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η «Ένωση» σύμφωνα με τον Σερβοέλληνα τεχνικό θέλει να μπει στα πλέι όφ και εκεί να προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ:
«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και οι παίκτες μου έκαναν τα περισσότερα από αυτά που είχαμε πει στις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες. Πετύχαμε γκολ στην κατάλληλη στιγμήν και χάσαμε ευκαιρίες, αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι και ο αντίπαλος είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει και αυτός. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ άσχημα και ισοφαριστήκαμε, αν και κάναμε φάσεις πριν και μετά το γκολ. Οι αλλαγές βοήθησαν και πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς που θα μας βοηθήσουν και ψυχολογικά για τη συνέχεια. Το κίνητρό μας είναι τα πλέι οφ. Θέλουμε εκεί να κάνουμε κάτι παραπάνω. Είναι δύσκολα, γιατί υπάρχουν δύο τρεις ομάδες που είναι στην ίδια μοίρα με μας. Ελπίζω στο μέλλον η ομάδα να έχει διαφορετικό κίνητρο στα παιχνίδια της. Αμυντικά πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Τώρα είχαμε και απουσίες, αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».
Σε σχετική ερώτηση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιβεβαίωσε ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνει κάποια μεταγραφή, εκτός και αν κάποια προσθήκη που να μην κοστίζει.

Σχόλια

Σχολιάστε