Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Παοκ-ΠΑΣ 2-1. Τι κι αν δε γνώρισα χαρές μεγάλες…

SMPAOKΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αποκλείστηκε από την ομάδα του Παοκ, αφού έχασε με 2-1. Το σκορ είναι εντελώς πλασματικό και σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ο Άγιαξ της Ηπείρου έδειξε μέσα στην Τούμπα, πως παίζεται το καθαρό επιθετικό ποδόσφαιρο και περιόρισε τον αντίπαλό του σε παθητικό ρόλο. Μόνο και μόνο που ανάγκασε το δικέφαλο του Βορρά να αρχίσει από 75ο τις καθυστερήσεις και να εξαφανίσει τα ball-boys και τις μπάλες τα λέει όλα… Μόνο στην Λειβαδιά το είδαμε αυτό φέτος.

 

Μπροστά σε ένα φανατισμένο, αλλά καθώς πρέπει κόσμιο κοινό μέσα στην Τούμπα, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έπαιξε στα ίσια τον αντίπαλό του και αν διέθετε έστω και λίγο αθλητική τύχη, τότε θα μπορούσαμε τώρα να μιλάμε για μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση. Είναι σπάνιο να αγωνίζεσαι στην Τούμπα σε μια από τις θερμότερες έδρες, και να έχεις ποσοστό κατοχής 70-30, όταν μάλιστα αγωνίζεσαι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Είναι σπάνιο επίσης ο Παοκ να προηγείται 2-0, χωρίς ουσιαστικά να έχει δημιουργήσει ευκαιρία. Όμως είναι πιο σπάνιο ακόμη να κλείνεις μονότερμα την ομάδα του δικέφαλου του Βορρά για περισσότερα από 60 λεπτά και να αναγκάζεις τους οπαδούς τους να ξελαρυγγιάζονται για να βοηθήσουν την ομάδα τους να κερδίσει, λες και έπαιζαν αντίπαλοι με τον ολυμπιακό.

Πέρσι στον αγώνα του πρωταθλήματος δεν υπήρχε τέτοιος φανατισμός. Φέτος όμως όλα έδειχναν από την αρχή ότι οι οπαδοί του Παοκ, ήθελαν η ομάδα τους να ξεπλύνει την περσινή ντροπή του 4-0 στους Ζωσιμάδες. Δεν το κατάφερε σε καμιά περίπτωση, τουναντίον μάλιστα, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από την εξέλιξη του αγώνα και  φυσικά από την σκανδαλώδη διαιτητική εύνοια-άσυλία, που είχαν. Οι διαιτητικές ομορφιές που απολαύσαμε σήμερα, ήταν σπάνιες, ειδικά όταν ο διαιτητής έκοψε τον Ντε Βισέντι που κλέβοντας την μπάλα από την αντίπαλό του, ξεχυνόταν μόνος τους μπροστά από την εστία του Χαλκιά. Τιμωρήθηκε μάλιστα με κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ, καθώς δεν είχε ουδεμία επαφή με τον αντίπαλό του. Όλα αυτά ενώ ο διαιτητής ήταν 3 μέτρα δίπλα στην φάση…. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κανείς ότι σήμερα το ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε στους αγνωνιστικούς χώρους δυστυχώς….

Χάσαμε με 2-1, αλλά οι 450 φίλαθλοι μας ήταν όλοι ευχαριστημένοι από την εμφάνιση της ομάδας μας. Αν κάποιος έβλεπε τους οπαδούς των ομάδων που αποχωρούσαν από το γήπεδο θα νόμιζε ότι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ήταν ο νικητής με μεγάλη διαφορά, γιατί τα χαμόγελα όλων μας είχαν φτάσει μέχρι τα αυτιά. Από την άλλη μεριά η εμφάνιση του Παοκ, μόνο σκεπτικισμό και προβληματισμό δημιούργησε στον κόσμο του.

SisitirioToympa2

 

Σε πηγαδάκια μάλιστα που είχαν τα μέλη του συνδέσμου μας έξω από το γήπεδο  με οπαδούς του Παοκ, περιμένοντας τα δύο λεωφορεία που είχε χάσει η Ελληνική Αστυνομία, ήταν φανερό ότι η ομάδα μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Χαρακτηριστικά μας είπαν ” Άντε μάγκες πότε θα έρθετε στην Σούπερ-λίγκα, μας λείπουν τέτοιες ομάδες”…. και πώς να μην λείπουν δηλαδή… Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που καθημερινή, εργάσιμη μέσα στις γιορτές να μετακινηνούν τόσους οπαδούς και με τέτοιο επίπεδο….Αυτό είναι το μεγαλείο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, και φυσικά είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το κομπλεξισμό, κάποιων αφρικανών που επέλεξαν να ντυθούν με τη φανέλα του Παοκ και να φωνάζουν για την υπό διάλυση φόφη τους στην Τούμπα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από το σημερινό αγώνα είναι ότι η ομάδα μας μπορεί εύκολα να κοιτάξει στα ίσια τις ομάδες της σούπερ-λίγκας. Το μόνο που μπορούμε να ζηλέψουμε από αυτές είναι οι διαιτητικές εύνοιες, αλλά σίγουρα όλοι μας θα ντρεπόμασταν στα Γιάννινα, αν μας έπαιζαν έτσι οι διαιτητές. Έχουμε συνηθίσει βλέπετε όλοι μας με τις χειρουργικές μεθόδους, δυστυχώς.

Η διοίκηση του Παοκ θα πρέπει να ντρέπεται με τη συμπεριφορά της απέναντι στους οπαδούς μας. Σε ένα αγώνα που είχε γενική είσοδο 10€, η τιμή του εισιτηρίου για τους οπαδούς του ΠΑΣ ορίστηκε στα 15€. Τέτοια αντιμετώπιση είχαμε μόνο σε χωριά που μας περίμεναν για να μαζέψουν κανά φράγκο και να πληρώσουν τους παίκτες τους. Οι κύριοι της διοίκησης του Παοκ, αμαύρωσαν την μεγάλη ιστορία της ομάδας τους και ίσως αυτό να είναι το χειρότερο συμπέρασμα που μπορεί εύκολα να εκμυεύσει κάποιος. Το πανό που είχαν αναρτήσει οι φίλοι του Παοκ σίγουρα μας εκφράζει και εμάς απόλυτα.

SisitirioToympa1

Μικρά…… αλλά σημαντικά 

Τα 2 λεωφορεία του συνδέσμου μας υπέρ του δέοντος γεμάτα. Είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε συγνώμη από τους όρθιους.

Η αποχώρησή μας από την Τούμπα, καθυστέρησε κατά μία ώρα περίπου, αφού τα λαγωνικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάφεραν και τα έχασαν.

Το ένα λεωφορεία, παρουσίασε βλάβη στην επιστροφή. Επιστρατεύτηκαν τα μέλη του συνδέσμου μας να βοηθήσουν. Τελικά η βλάβη επιδιορθώθηκε και το λεοφωρείο συνέχισε το δρόμο της επιστροφής.

Απόρρησαν όλοι στην Τούμπα με τον αριθμό των οπαδών μας που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Εκτός από το ηλεκτρονικό εισιτήριο, λίγο μετά το τουρνικέ, μας έδιναν και κανονικό. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ βλέπετε….

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι οπαδοί του Παοκ, φώναζαν στο καπάκι, σύνθημα που ακουγόταν από την κερκίδα μας….

Ο Θόδωρος ήρθε και πάλι να μας συναντήσει πιστός στο ραντεβού του. Μάλιστα μας ζήτησε να του κρατήσουμε  4 εισιτήρια, για να έρθει στην πόλη μας στο ματς με την φόφη.  

Στην Τούμπα ήρθαν μέλη των Blue Vayeros Αθήνας, δείχνοντας έτσι την τεράστια αγάπη για την ομάδα μας. 

Κάποιοι χαιρόταν και λοιδωρούσαν στο 2-0…. μετά όμως εξαφανίστηκαν.

Ευγενέστατοι και συνεργάσιμοι οι αστυνομικοί. Σπάνιες συμπεριφορές. Εξαίρεση ο υπεύθυνος των μέτρων που ήταν πολύ αγχωμένος, έως τρελλαμένος…

Άψογη η ομοιόμορφη εμφάνιση των υπαλλήλων της ΠΑΕ Παοκ.

Πολλοί συνδεσμίτες διαπιστευμένοι στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο. Κοιτούσαν επίμονα με απορία τους οπαδούς μας. πιθανώς δεν πίστευαν στα μάτια τους και έψαχναν αρειανούς… φυσικά δεν βρήκαν ούτε έναν.

Πολλά τα παράπονα των παοκτζήδων για τον Χάβο. Δεν μπορεί να επιβληθεί στους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις μας είπαν μετά το τέλος του αγώνα.

Όλοι υπάλληλοι της ΠΑΕ ήταν στη Θεσσαλονίκη από την προηγούμενη μέρα με προτροπή και κάλυψη των εξόδων από τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Χριστοβασίλη.

Ο Χριστόδουλος πήγε στο γήπεδο με το λεωφορείο του Μπέρκου. Όλα τα άλλα είναι ανυπόστατες φήμες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ρεπορτάζ του αγώνα από το gianninasports του κ. Γυφτόπουλου:

Το φιλμ των φάσεων

3′ Απίστευτο γκολ δέχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Βάντερσον γύρισε την μπάλα με δύναμη στον Σικαλιά, ο οποίος δεν κατάφερε να την στοπάρει και αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του, για το 1-0 του ΠΑΟΚ!
6′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να διπλασιάσει τα τέρματά του! Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσιρίλο πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΣ, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά, που βρισκόταν εκτός θέσης.
13′ Ο Σιαλμάς βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά ο Κοντρέρας, πριν ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ γίνει επικίνδυνος, τον «κόβει».
18′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μπουσαϊντί, ο οποίος φαίνεται να έχει υποστεί θλάση. Ο Σαβίνι πέρασε στη θέση του.
20’: μπαλιά τρύπα του Σκούφαλη, μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ ο Μπακαγιόκο που απέκρουσε ο Χαλκιάς.
22′ Εκτέλεση φάουλ από τον Κυριάκο, ο Χαλκιάς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.
34′ Δοκάρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Μπακαγιόκο εξαπολύει έναν «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς διώχνει ίσα-ίσα για να πάει η μπάλα στο δεξί, κάθετο δοκάρι.
38’ Σέντρα από δεξιά του Ντάσιου, πρόλαβε και απέκρουσε ο Τσιρίλο προ του Ντε Βισέντι.
42′ Φοβερό γκολ για τον ΠΑΟΚ! Οι παίκτες του «Δικεφάλου»… έκρυψαν την μπάλα, με τον Σαλπιγγίδη να βγάζει παράλληλα την ασίστ για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σικαλιά και «έγραψε» το 2-0!
45’: Ο Σιαλμάς μπήκε σφήνα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, πήγε να σερβίρει στον ακάλυπτο Μπακαγιόκο, αλλά άνοιξε περισσότερο τη μπάλα απ’ όσο έπρεπε.
50’ Σε λάθος γύρισμα της μπάλας στον Χαλκιά, έκλεψε ο Μπακαγιόκο, έκανε το πλασέ, την τελευταία στιγμή απέκρουσε με το χέρι ο Χαλκιάς, η μπάλα πήγε στον Ντε Βισέντι που προσπάθησε να μπει στα καρέ του ΠΑΟΚ και να πλασάρει, αλλά τον έπιασε από τη φανέλα ο Κοντρέρας χωρίς ο ρέφερι να δώσει το καθαρό φάουλ και την κίτρινη κάρτα.
53΄ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ 2-1 Ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και πλασάροντας σωστά τον Χαλκιά μειώνει σε 2-1.
55’ Ο Σικαλιάς βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε προ του Σαλπιγγίδη.
61’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν κοντινό σουτ του Μπακαγιόκο απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Χαλκιάς.
69΄ Ευκαρία για τον ΠΑΣ Από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου προβολή του Ντε Βισέντι που δεν βρίσκει στόχο.
79′ Μακρινό σουτ του Φωτάκη, δεν ανησυχεί ο Σικαλιάς.
84′ Καταπληκτική ενέργεια του Μπακαγιόκο ο οποίος θα περάσει δύο παίκτες από δεξιά, θα κάνει την σέντρα για να διώξει σε κόρνερ ο Χαλκιάς προ του Τζάνη.

Η διαιτησία

Για τον διαιτητή Βοσκάκη τα είπαμε πριν. Ήταν κάκιστος και αδίκησε τον ΠΑΣ. Επόπτες ήταν οι Καρατζίκας (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι  Βιερίνια, Τσιρίλο – Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18′ Σαβίνι), Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο(46΄ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης(77′ Φιλομένο), Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (62΄Τζάνης), Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (70΄Βαγγελής), Κυριάκος (70΄Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.
Ο Στεφάν Ντεμόλ δεν πρόλαβε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, γιατί έφυγε για το αεροδρόμιο για να προλάβει την πτήση για το Βέλγιο όπου θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
 Δηλώσεις έκανε ο συνεργάτης του Βασίλης Παπαγγέλης που τόνισε πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του. Συγκεκριμένα τόνισε: «Φεύγουμε με το παράπονο ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Σταθήκαμε ισοδύναμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μία άτυχη στιγμή στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και παρά το 2-0, προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξουμε ποδόσφαιρο, μειώσαμε και είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για πρόκριση, του εύχομαι να προχωρήσει στο Κύπελλο».

Χάβος: Μας επηρέασε η κούραση
 Στην κούραση και τους πολλούς τραυματισμούς απέδωσε ο Μάκης Χάβος το μετριότατο πρόσωπο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στη δύσκολη νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

«Η κούραση ήταν εμφανής. Δεν είχαμε φρεσκάδα, γιατί παίξαμε πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες. Έτσι όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα, αλλά πολλά παιδιά με τους τραυματισμούς έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η διακοπή θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε ψυχικά και σωματικά. Αντιμετωπίσαμε σήμερα μία καλή ομάδα και έμπειρη. Το απέδειξε και στο γήπεδο αυτό. Κλείσαμε έναν κύκλο σημαντικών αγώνων και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Η διακοπή έρχεται στο καλύτερο σημείο, για να πάρει ανάσες η ομάδα», τόνισε.

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη χρησιμοποίηση του 4-4-2, είπε: «Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε 4-4-2 κερδίσαμε, εκτός από το δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης στη χειμερινή περίοδο, τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θα κάνω μία συζήτηση με τη διοίκηση και θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή».

Όσο για την κλήρωση του Europa League και τις μονομαχίες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε: «Θέλω να δώσω τα εύσημα στον κ. Δερμιτζάκη για την πρόκριση και τους βαθμούς που πήρε στους ομίλους του Europa League. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στην κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ. Όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε θα παίζαμε με το ίδιο πάθος. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά στη διοργάνωση αυτή».

Τέλος, ο Μάκης Χάβος αφού έδωσε ευχές σε όλους για καλές γιορτές, δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονό του για κάποια λόγια που του αποδόθηκαν σε ομιλία του προς τους παίκτες μετά την ήττα στην Κέρκυρα. «Αν είναι ποτέ δυνατόν η ομάδα μας να χάνει από την Κέρκυρα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ να λέει δεν πειράζει».

Σχόλια

Σχολιάστε