Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Δόξα-ΠΑΣ 2-0 Την κούπα θα σηκώσουμε μες στο γεντικουλέ!!!!

MIKRHΤρίτη φετινή ήττα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής…. Παρόλα αυτά η αγαπημένη μας ομάδα διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και φυσικά χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να κλειδώσει την άνοδο. Η σημερινή απόδοση της ομάδας μας δεν ήταν καλή και η ήττα μάλλον ήρθε φυσιολογικά, σε μια έδρα που μόνο εχθρική δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος.
Ηταν ένα ντέρμπυ προηγούμενων δεκαετιών, καθώς στην κερκίδα καθόταν δίπλα δίπλα οι οπαδοί των δύο ομάδων, χωρίς διαχωριστικά κικλειδώματα και αστυνομικούς. Δεν έγινε το παραμικρό και σίγουρα αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση για τους φιλάθλους και των δύο ομάδων που σίγουρα τους αξίζουν συγχαρητήρια, σε μια περίοδο που τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα, αμαυρώνουν την εικόνα των Ελλήνων φιλάθλων διεθνώς.

kerkidaDOXA

Εκατό περίπου φίλαθλοί μας αψήφησαν την απόσταση και το γιορτινό της ημέρας και βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα μας, παρότι ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός, προσπαθώντας να την ενισχύσουν. Μάταια όμως… Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του σε εκτός έδρας αγώνα και δέχτηκε για πρώτη φορά φέτος 2 γκολ. Μεγάλος εφησυχασμός εντός αγωνιστικού χώρου, έλλειψη αγωνιστικού πάθους και φυσικά παντελής έλλειψη αθλητικού εγωισμού. Από την άλλη οι παίκτες της Δόξας, έδειξαν να διψάνε για την νίκη και όπως ήταν φυσικό την πήραν, πιο εύκολα από ότι περίμενε ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους.

OPADOIDOXAS

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ξεκίνησε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, καθώς ο κ. Ντε Μολ πιθανότατα θέλησε να προφυλάξει πρώτα το μηδέν στην άμυνά μας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Δόξας πέτυχε δύο γκολ (το πρώτο ορθώς ακυρώθηκε, μετά από υπόδειξη της Β΄ βοηθού) και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Χατζηπαντελίδη. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχε δοκάρι σε πολύ καλό σουτ του Πάτσα, ενώ δύο ακόμη σουτ των Κώτσιου και Ντάσιου, πέρασαν λίγο πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Δόξας.

skoyfalhsDOKSA

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα φαίνεται να κερδίζει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να κλείσει τη Δόξα στα καρέ της. Χάνει την μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Μπάκα, έπειτα από πολύ καλή σέντρα του Τζάνη. Ο τερματοφύλακας της Δόξας απέκρουσε ενστικτωδώς, καθώς έδειξε ότι περισσότερο κάλυψε χώρο και λιγότερο κοίταξε την πορεία της μπάλλας.

mpakaDOKSA

Ο προπονητής της ομάδας μας προσπάθησε να αλλάξει τον επιθετικό τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας μας  περνώντας τον Σκούφαλη στη θέση του Μιχαήλ. Ο Ντάσιος πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Πάτσα στο δεξί, ο Τζάνης στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Ντεβισέντι πέρασε στο κέντρο για να φτάξει παιχνίδι και ο Σκούφαλης πήγε στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Τελικά οι παίκτες μας μάλλον άργησαν να προσαρμοστούν στο μπέρδεμα της τράπουλας του προπονητή και μετά από 5 λεπτά δέχτηκαν ένα γελοίο γκολ, που σίγουρα δεν αρμόζει στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

PATSA

Οι επόμενες κινήσεις του προπονητή της ομάδας μας ήταν η είσοδος του Φιυρτάδο στη θέση του Ντεβισέντι και του Βαγγελή στη θέση του Κεϊτά. Η ομάδα έγινε πιο επιθετική και πολύ πιο επικίδυνη από το αριστερό άκρο της επίθεσης που αγωνιζόταν ο Τζάνης. Έχασε αρκετές ευακαιρίες για να πετύχει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, κύρια με τον Μπάκα και τον Κώτσιο, που είχε και αυτός πάρει θέσει στην επίθεση. 

TZANHS

Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Σπάθα (υιός του γνωστού), βρίσκει την ομάδα μας να χάνει με 2-0 και τους φιλάθλους στην κερκίδα αρκετά προβληματισμένους από την σημερινή απόδοση. Παρόλα αυτά όμως όλοι μας χειροκροτήσαμε την ομάδα και φυσικά φωνάξαμε το σύνθημα  “ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ”, θέλοντας έτσι να δείξουμε στους ποδοσφαιριστές μας ότι δεν ακυρώνουμε με μια κακή εμφάνιση  τη πολύ καλή φετινή πορεία της ομάδας μας.
ΠΑΣλιμωτά και άλλα
>>Άψογη η συμπεριφορά των οπαδών της Δόξας. Μόλις μας είδαν έξω από γήπεδο, αμέσως ήρθαν και μας μίλησαν.
>>Έριξαν την τιμή του εισιτηρίου στα 10€, μετά από παρέμβασή τους στους διοικούντες της ομάδας τους.
>>Άψογη και η συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας της Δόξας.
>>Πριν μπούμε στο γήπεδο ήρθε τοπικό τλεοπτικό κανάλι για πάρει συνεντεύξεις από φιλάθλους μας. Μάλιστα ο δημοσιογ΄ραφος μας είπε ότι έρχεται συχνά στην πόλη μας, γιατί σπουδάζει ο γιος του.
>>Μια κορδέλα χώριζε τους οπαδούς των δύο ομάδων. Δεν ανταλλάχθηκε ούτε ένα γαλλικό.

MPEXO

>>Στο ημίχρονο συνδεσμίτες της Δόξας πρόσφεραν στους φιλάθλους μας χυμούς και αναψυκτικά.
>>Ο Αναστάσιος Χεριστανίδης εκτός από τα εδέσματα που μας πρόσφερε, μας έστειλε και φωτό για τις ανάγκες του site…
>>Στο γήπεδο έφτασε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χριστοβασίλης, συνοδευόμενος από τον κ. Αγγελή και τον κ. Πάλλα.
>>Πιο πίσω σε διαφορετικό αυτοκίνητο ο κ. Μισθός και ο κ. Βήττας. Γιατί άραγε???
>>Το παρόν στις κερκίδες έδωσε και ο κ. Σουκουβέλος.
>>Πολύ καλή η οργάνωση της Δόξας, δεν θύμιζε σε τίποτε τις ομάδες της κατηγορίας…. Ανήκει πιο ψηλά και αυτή.
>>Μετά το τέλος του αγώνα, αρκετοί οπαδοί της Δόξας ήρθαν να μας χαιρετήσουν. Φυσικά τους ευχαριστήσαμε για την φιλοξενία…
>>Ευτυχώς που η Εγνατία, μείωσε τις αποστάσεις…. 3,5 ώρες η πόλη της Δόξας…
>>Το γήπεδο της Δόξας σε άψογη κατάσταση. Δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό που είχαμε δει πριν μετικά χρόνια στη Γ΄ Εθνική.
>>Τελικά βάλθηκαν να μας αδυνατίσουν…. Απαγορεύτηκαν τα “βρώμικα” έξω από γήπεδο….. Επίσης κλείνουν τα “βρώμικα” στα Μάλγαρα…
Το ρεπορτάζ του αγώνα από το site gianninasports του κ. Γυφτόπουλου.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
3’: Με υπόδειξη της κυρίας Φωσκόλου ακυρώθηκε γκολ της Δόξας Δράμας με τον Χλωρό προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
4′: Καλή ευκαιρία για τη Δόξα όταν ο Χατζηπαντελίδης βρέθηκε προ του Κηπουρού, αλλά πριν προλάβει πρόλαβε και απέκρουσε έξυπνα ο Κώτσιος.
6’: Σουτ στο δοκάρι του Πατσατζόγλου έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ελαφρά ο Σέρεμετ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.
9′: Κίτρινη κάρτα στον Ντε Βισέντι.
10′: Κίτρινη κάρτα στον Βέρτζο της Δόξας.
14′: Καλή ευκαιρία όταν σε σέντρα του Μπαξεβανίδη, ο Χλωρός έπιασε την κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.
29′: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ανοίξει το σκορ, όταν σε φάουλ του Ντε Βισέντι ο Τζάνης έστρωσε τη μπάλα στον προωθημένο Κώτσιο που σούταρε άουτ από καλή θέση.
31′: Το 1-0 για τη Δόξα Δράμας με το Χλωρό. Η φάση ξεκίνησε από τον Μπαξεβανίδη που έβγαλε τη σέντρα στα καρέ του ΠΑΣ, εκεί ο Ντε Φαρία με το κεφάλι έστρωσε τη μπάλα στο Χλωρό που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.
35′: Κίτρινη κάρτα στον Ντάσιο.
36′: Κίτρινη κάρτα στον Τζάνη για διαμαρτυρία στον διαιτητή Σπάθα.
Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όπως φάνηκε στο μόνιτορ του Connx ο διαιτητής σωστά ακύρωσε το γκολ του Χλωρού στο 3′ γιατί έγινε φάουλ του Καρακώστα πάνω στον γκολκίπερ Κηπουρό. Αυτή είναι και η εκτίμηση του παρατηρητή διαιτησίας Μπίκα που είδε τη φάση στο μόνιτορ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
49′: Κοντινή κεφαλιά του Μπακαγιόκο σε σέντρα του Τζάνη εξουδετέρωσε ο Σέρεμετ.
54′: Κίτρινη κάρτα στον Ντε Φαρία για σκληρό μαρκάρισμα στον Κώτσιο.
56′: Ο Σκούφαλης πήρε τη θέση του Μιχαήλ καθώς ο Ντεμόλ θέλει να δώσει περισσότερο επιθετικό πρόσωπο στην ομάδα για να ισοφαρίσει.
58′: Ο Κάπελ της Δόξας πήρε τη θέση του Χλωρού.
61′: Το 2-0 για τη Δόξα με κοντινό σουτ του Κάπελ, που κέρδισε την κόντρα από τον Ντε Βισέντι και σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας του ΠΑΣ.
64′: Κίνδυνος στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ του Ντε Φαρία απέκρουσε θαυμάσια ο Κηπουρός, ενώ το νέο σουτ του Σιάκκα βρήκε το σώμα του Κώτσιου και απομακρύνθηκε.
65′: Ο Φουρτάδο πήρε τη θέση του Ντε Βισέντι.
70′: Αλλαγή για τη Δόξα τη θέση του Γκονζάλες πήρε ο Μαραγγός.
74′: Ο Ντεμόλ πέρασε στον αγώνα τον Βαγγελή στη θέση του Κεϊτά μήπως και μπορέσει να περάσει μπροστά κάποια μπαλιά.
82′: Αλλαγή για τη Δόξα, τη θέση του Σιάκκα πήρε ο Ρούτσης.
86′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να μειώσει το αποτέλεσμα, όταν σε έξυπνη μπαλιά του Σκούφαλη, ο Μπακαγιόκο βρέθηκε μόνος του με τον γκολκίπερ της Δόξας, αλλά το πλασέ εξουδετέρωσε ο έμπειρος Σέρεμετ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (82′ Ρούτσης), Χλωρός (58′ Κάπελ), Γκονζάλες (70′ Μαραγγός), Ντε Φαρία, Λίμα, Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ (56′ Σκούφαλης), Κώτσιος, Κεϊτά (74′ Βαγγελής), Ανδράλας, Ντε Βινσέντι (65′ Φουρτάδο), Μπακαγιόκο, Τζάνης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Στεφάν Ντεμόλ εξέφρασε την πικρία του γιατί αυτή η ήττα ίσως στοιχίσει την ομάδα του από την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Θέλοντας προφανώς να πει ότι αν ο ΠΑΣ έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα στη Δράμα τότε θα κλείδωνε εκεί την άνοδο και στο ματς με τον Εθνικό Αστέρα θα κλείδωνε και την πρώτη θέση.  Όπως γράφουμε και σε άλλο ρεπορτάζ, η πρώτη θέση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική και ασφαλώς δεν χάθηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά οι δηλώσεις προπονητών και παικτών στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Δράμας.

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Θα ήθελα να συγχαρώ το φίλο μου Μιχάλη για τη νίκη. Η νίκη ήταν πολύ λογικό να γίνει και φυσιολογική, γιατί η Δόξα ήταν καλύτερη του ΠΑΣ Γιάννινα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γιατί  γνωρίζαμε τη δύναμη και τη φιλοσοφία της Δόξας. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται και σίγουρα σήμερα ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον ΠΑΣ. Η ομάδα μας ήταν κακή με μπάλα και χωρίς. Χάσαμε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Κάποιοι έτρεξαν αλλά χωρίς ποιότητα. Στο β’ ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας με Βαγγελή και Φουρτάδο, είχαμε όμως μικρή αντίδραση με δύο ευκαιρίες με Μπακαγιόκο και Κώτσιο, αλλά είναι σίγουρό ότι δεν ήταν αρκετές για να ισοφαρίσουμε. Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί ίσως χάσαμε το πρωτάθλημα σήμερα. Σίγουρα στους Ζωσιμάδες θα προσπαθήσουμε μαθηματικά να λήξει το θέμα της ανόδου, που ήταν ο πρώτος στόχος μας. Όταν κάνεις όμως μια τόσο καλή χρονιά, σκέφτεσαι να είσαι πρωταθλητής. Άλλη μια φορά συγχαρητήρια στον κ. Γρηγορίου. Ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της σεζόν. Δεν παίζουμε κάθε εβδομάδα με τόσο δυνατή ομάδα.
Είναι μέρος της χαλαρότητας, αλλά δεν είναι φυσιολογικό. Κάθε ομάδα πρέπει να σκέφτεται το καλύτερο, να έχει φιλοδοξία και σήμερα πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι γιατί ΙΣΩΣ χάσαμε το πρωτάθλημα. Είναι άλλη ιστορία το τι θα γίνει του χρόνου. Το ρόστερ θα είναι διαφορετικό του χρόνου. Θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα δημιουργήσουμε ένα ικανό ρόστερ. Αλλά ας πιστοποιήσουμε πρώτα την άνοδο. Σίγουρα είναι κριτήριο για κάποιους ποδοσφαιριστές».

Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Δόξας): «Είχαμε πει με τα παιδιά μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πιερικό, ότι χρειαζόμασταν 3 με 4 βαθμούς για τα play-off. Δίναμε το σημαντικότερο παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, όπως λένε και τα στατιστικά. Έχει καλούς παίκτες και προπονητή και φαίνεται από το στήσιμο και τις κινήσεις που κάνουν οι παίκτες του Ντεμόλ. Φαίνονται ότι είναι δουλεμένη ομάδα. Είχαμε τονίσει ότι για να κερδίσουμε έπρεπε 90 λεπτά να έχουμε συγκέντρωση, αγωνιστική διάθεση και προσήλωση και αυτό έγινε. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Παρ’ όλα αυτά θέλουμε άλλο ένα βαθμό για τα play-off, οπότε τίποτα δεν τελείωσε. Πάμε την Κυριακή στην Βέροια. Αφιερώνω νίκη στον κόσμο μας και στον πρόεδρο. Η είσοδος στα play-off οφείλεται σε αυτόν σε ένα μεγάλο μέρος. Συγχαρητήρια για την άνοδο και στον κ. Ντεμόλ. Η ομάδα του ΠΑΣ δεν ήταν κακή, εμείς ήμασταν πολύ καλοί».

Τάσος Πάντος (παίκτης ΠΑΣ Γιάννινα): «Για να μιλάμε για τη νέα σεζόν και τους στόχους, θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η άνοδος. Σήμερα είχαμε την πρώτη ευκαιρία, δεν τα καταφέραμε, χάσαμε δίκαια. Το παιχνίδι ήταν καλό, ανοιχτό, επιθετικό. Μπήκε καλύτερα η Δόξα, αλλά όταν ισορροπήσαμε μας έβαλε το γκολ. Πήρε σπουδαία νίκη, εμείς πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Όποιος δεν ξέρει από τέτοια ματς δεν ξέρει το άγχος, και τι σθένος και προσωπικότητα πρέπει να έχουν οι παίκτες».

Γιώργος Σιάκκας (παίκτης Δόξας): «Όταν η Δόξα νικάει μια καλύτερη ομάδα που είναι θεωρητικά επιπέδου Σούπερ Λίγκα, δείχνει πόσο θέληση είχαμε. Μπήκαμε δυνατά, ακυρώθηκε ως οφσάιντ ένα γκολ, αλλά πετύχαμε άλλα δύο. Σ’ αυτές τις αγωνιστικές που απομένουν θα κοιτάξουμε να πάρουμε ένα βαθμό, αν και θα πάμε για έξι. Ο κόσμος ήταν ο δωδέκατος παίκτης. Τον θέλουμε μαζί μας σε Βέροια και Καρδίτσα».

Σχόλια

Σχολιάστε