Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Βέροια-ΠΑΣ 1-0. Σφαγή από τα παλιά…

mikrh46Χάσαμε σήμερα στη Βέροια από μια ανύπαρκτη ομάδα με 1-0. Δυστυχώς ο σημερινός αγώνες μας ξύπνησε θύμισες από τα παλιά, καθώς το διαιτητικό τρίο έκανε τέτοια όργια, που μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για αλλοίωση του αποτελέσματος. Ο μπακαλόγατος ήθελε οπωσδήποτε τον αγώνα και τον έδεσε από όλες τις πλευρές όπως έκανε παλιότερα. Οι περισσότεροι μας ήμασταν κάπως υποψιασμένοι στο άκουσμα του ονόματος του Δημητρόπουλου, αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν περιμέναμε τέτοια μαργαριτάρια. Εποχές παράγκας και σίγουρα θα πρέπει όλοι οι υπέυθυνοι να προβληματιστούν. Δεν είναι δυνατόν να ακυρώνεται το γκολ του Ίλιτς..
Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα τον αγώνα, αλλά δεν κινδύνεψε ουσιαστικά. Μετά το πέρασμα του πρώτου πενταλέπτου, η ομάδα μας, ανέβασε την απόδοσή της, πήρε τα απαραίτητα μέτρα στο γήπεδο και έκλεισε την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της. Έχασε 2 πολύ καλές ευκαιρίες με Γεωργίου και Ίλιτς να προηγηθεί στο σκορ, ενώ όταν το κατάφερε αυτό με τον Ίλιτς ο διαιτητής του έδωσε επιθετικό φάουλ. Το ίδιο προκλητικός ήταν και ο δεύτερος βοηθός του Γεωργαράκος, ο οποίος με τις υποδείξεις του, απέδειξε ότι υπήρχε δόλος και όχι απλά ανθρώπινο λάθος. Από την πλευρά της η Βέροια το μόνο που είχε να δείξει ήταν κάποια μακρινά σουτ, ακίνδυνα τα περισσότερα, και το μόνο που είχαν σαν αξία ήταν το στατιστικό ανέβασμα των τελικών της προσπαθειών.

fash56

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με τη Βέροια να προσπαθεί και πάλι να απειλήσει με μακρυνά σουτ και γιόμες. Η μορφή του αγώνα άλλαξε μετά τον τραυματισμό του Μπάρμπα (του γύρισε η γλώσσα), στο 52ο λεπτό.καθώς η ομάδα μας έδειξε να είναι εκτός αγώνα. Έτσι η Βέροια προηγηθήκε από το πουθενά με 1-0 και ουσιαστικά μετά από αυτό δεν ξαναπαίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής του αγώνα με συνεχόμενα ανάποδα σφυρίγματα και με εμφανή πρόθεση να ανακόπτει την ομάδα μας, δίνοντας ανάποδα φάουλ, προσπάθησε και πέτυχε να καταστρέψει τον αγώνα. Σε αυτό βέβαια βασική ευθύνη φέρνει και η ομάδα μας που δεν μπόρεσε να υπερκεράσει τις διαιτητικές δυσκολίες ή για να είμαστε και περισσότερο ακριβοδίκαιοι δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου.
Οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο, δεν ήταν οι απαιτούμενες για την περίσταση και η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει παρότι είχε τις ευκαιρίες προς το τέλος του αγώνα. Ντάσιος, Τζάνης και Νιγκλιτσιώτης δεν κατάφεραν να δώσουν την απαιτούμενη φρεσκάδα, που ίσως επιδίωκε ο προπονητής μας όταν τους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.
Το ποδόσφαιρο πάντως γύρισε αρκετά χρόνια πίσω σήμερα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανένας να μιλήσει για ανθρώπινα λάθη.  Ο κ. Δημητρόπουλος απέδειξε σήμερα ότι μάλλον θα πρέπει να επιλέξει να μην ξανασφυρίξει την ομάδα μας. Προφανέστατα έχει τεράστιο πρόβλημα με τον ΠΑΣ αν θυμηθούμε και τη περσινή του διαιτησία στη Λειβαδιά.

pano47

Παρόλα αυτά οι οπαδοί του ΠΑΣ που βρέθηκαν στο γήπεδο κράτησαν τη ψυχραιμία τους και δεν προέβησαν σε υβριστικά συνθήματα, κατά του πρόσωπου, γιατί ειδιά τα σφαλτσοσφυρίγματά του γινόταν μπροστά στα μάτια μας, καθώς η ομάδα μας επιτεθόταν προς το πέταλό μας στο πρώτο ημίχρονο. Η φάση του οφσάιντ που σήκωσε ο δεύτερος επόπτης στον Βίλλα, ήταν από εκείνες που δεν χρειάζονται καν συζήτηση. όταν από το πέταλο καταλαβαίενις ότι ο παίκτης καλύπτεται, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Μας θύμισε εκείνο το εξέχαστο μάτς στην Πάτρα τη σεζόν 2000-01…. με την Παναχαϊκή.
ΠΑΣλοιμωτά και άλλα….
>> Ο σύνδεσμός μας είχε επιλέξει την μετακίνση με ΙΧ στη σημερινή πολιτιστική μας περιήγηση για λόγους ασφαλείας.
>>Το πρώτο ραντεβού όλων μας όταν ξεκινήσαμε ήταν στα διόδια του Πολύμυλου γύρω στις 3.00…

polymylos42

>>Σιγά σιγά άρχισσαν να μαζεύονται τα αυτοκίνητα  στα διόδια, ενώ παράλληλα υπήρχε συνεχή επικοινωνία, με τους Blue Vayeros της Αθήνας…. που ερχόταν από την αντίθετη μεριά της Εγναντίας, όπως και τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη.
>>Το 2ο ραντεβού μας ήταν με όλους ήταν στη είδσοδο της πόλης. Υπήρχε προγραμματισμός για το πώς θα φτάσουμε στο γήπεδο και το που θα παρκάρουμε τα αυτοκίνητα. Η εμπειρία μετά από τόσες πολιτιστικές περιηγήσεις είναι πλέον δεδομένη.

Poreia45

>> Έτσι λοιπόν χωρίς να γίνει το παραμικρό κατευθυνθήκαμε όλοι μας προς το γήπεδο.
>> Αφόρητη για τα η ζέστη για την εποχή.
>>Μαζί στην κερκίδα και η ομάδα της Κ-20. Διαφορετικοί και ανοιχτόμυαλοι οι υπεύθυνοι….. όχι σαν τους περσινούς που στο Καυτατζόγλειο επέλεξαν να καθήσουν σε άλλη κερκίδα…  Η διαφορά του επιπέδου για μια ακόμη φορά εμφανής.
>>Φρικάραμε όταν γύρισε η γλώσσα του Μπάρμπα…… Θυμηθήκαμε όλοι μας την περίπτωση του Παλιάγκα και τη συγχωρεμένη την Άννα τη Βασειλιάδη που τσακωνόταν με τους αστυνομικούς για να μπει στον αγωνιστικό χώρο και τελικά να του σώσει τη ζωή.
>>Δεν είχαν αλλάξει και πολλά πράγματα παρότι έχουν περάσει 8 χρόνια…. Ούτε τότε ασθενοφόρο, ούτε και τώρα.
>>Η μοναδική διαφορά ήταν ότι τότε ο ποδοσφαιριστής πήγε να μεταφερθεί με περιπολικό της Αστυνομίας, ενώ τώρα με της Πυροσβεστικής.
>> Ο κ. Σκόδρος και ο κ. Πάτρας έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον Μπάρμπα. Ο πρώτος μάλιστα προνοητικότατος είχε μαζί του και το ειδικό σίδερο που χρειάζεται για να ανοίξει το στόμα του ποδοσφαιριστή.
>>Αρκετά τυχερός ο Μπάρμπας, αφού κανονικά ήταν να λείπει ο φυσικοθεραπευτής…. αλλά τελικά ήρθε στη Βέροια…
>>20€ στοιχίζει το σίδερο που έσωσε τη ζωή του ποδοσφαιριστή. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΑ οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, θα το ζητήσουν από τον πρόεδρό τους….
>> Τέλος καλά όλα καλά όμως… Ο ποδοσφαιριστής αγού πήγε και έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πήρε το δρόμο για τη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη.
>>Βροντερό το παρόν από τους οπαδούς μας, που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενισχύουν την ομάδα μας.

opadoi53

>> Από τη Θεσσαλονίκη ήτνα η δύναμη των ΜΑΤ που ήταν στη κερκίδα μας. Νέα παιδιά οι περισσότεροι όπως ήταν φυσικό, κοιτούσαν προς το μέρος που γινόταν η κερκίδα και άκουγαν τα συνθήματα… “Πιάσαμε” μερικούς να κουνούν ρυθμικά τα πόδια τους…
>>Εξαίρετη η πρωτοβουλία των παιδιών από τους Blue Vayeros της Αθήνας. Άφησαν ένα κασκόλ στο μνημείο των άτυχων οπαδών του Παοκ.
>>Παρών στη Βέροια και ο κ. Βήττας…. Δεν είδαμε πουθενά τον κύριο Αγγελή…. Μπα αυτός δεν πλησιάζει με τίποτε μάλλον….  Έτσι απλά για να βλέπαμε την απαρτία των πρώην της ομάδας μας….
>>Στον ήλιο είχαν αφήσει την κομμωτηριακή να περιμένει στην περιφερειακή. Δεν γνωρίζουμε πάντως αν την είχαν εκεί για ηλιοθεραπία…. Πολά τα κορναρίσματα πάντως, σαφώς περισσότερα από τα like  στο f.b.
Το ρεπορτάζ του αγώνα από τον κ. Γυφτόπουλο στο gianninasports…
Το φιλμ του αγώνα
16’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Ντε Βισέντι με ωραία μπαλιά «πάρε βάλε» έβγαλε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη τον Γεωργίου, αλλά αυτός σούταρε βεβιασμένα πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας.
22’: Καλό σουτ του Ολαϊτάν ελάχιστα πάνω από την εστία του Ταμπάση.
29’: Συρτό σουτ του Ολαϊτάν από καλή θέση μπλόκαρε σωστά τοποθετημένος ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.
34’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Λίλα έδωσε δεξιά τη μπάλα στον Γεωργίου, αυτός την «έσπασε» στον Ίλιτς που ήταν μπροστά από την εστία της Βέροιας, αλλά το σουτ βρήκε το πόδι του Καφέ και έφυγε κόρνερ.
36’: Ξαφνικό σουτ του Γεωργιάδη μπλόκαρε ο Ταμπάσης.
39’: Κοντά στο γκολ έφτασε πάλι ο ΠΑΣ όταν σε κάθετη μπαλιά του Τσουκαλά ο Ίλιτς πήγε να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο και να πλασάρει αλλά τον ανέκοψε ο Γεωργιάδης, ενώ ο ρέφερι σταμάτησε τη φάση δίνοντας επιθετικό φάουλ χωρίς να είναι.
41’: Κάκιστα ο επόπτης Γεωργαράκος υπέδειξε οφσάϊντ στον Βίλα που μετά από κάθετη μπαλιά του Λίλα έφευγε μόνος του στα καρέ της Βέροιας. Όχι μόνο οριακή δεν ήταν η φάση, αλλά ο Αλβανός επιθετικός καλύπτονταν κανονικά από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
46’: Ο Γκιγέρμο με τακουνάκι έβαλε σε θέση βολής τον Ιωάννου, αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο Μιχαήλ.
52’: Πεντάλεπτη διακοπή του παιχνιδιού γιατί η μπάλα βρήκε το πρόσωπο του Μπάρμπα και γύρισε η γλώσσα του με συνέπεια να παγώσει όλο το γήπεδο. Ευτυχώς ο παίκτης με την επέμβαση των γιατρών συνήλθε και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης.
65’: Το 1-0 για τη Βέροια με τον δραστήριο Ολαϊτάν. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Γεωργέας άνοιξε τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ, έβγαλε τη σέντρα, ο Ιωάννου έστρωσε στον Ολαϊτάν που ψύχραιμα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
81’: Απειλητικός ήταν και πάλι ο ΠΑΣ όταν ο Πάντος έκανε μια κούρσα από αριστερά, έκανε τη σέντρα αλλά ο Βίλα αιφνιδιάστηκε προφανώς και δεν άπλωσε το πόδι για να τσιμπήσει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
95’: Κοντινή κεφαλιά του Κολοβέτσιου πάνω από τα δοκάρια.
99’: Κοντινή κεφαλιά του Βίλα έφυγε άουτ.

Με λάθη η διαιτησία

Ο διαιτητής Δημητρόπουλος σε κάποιες φάσεις αδίκησε τον ΠΑΣ και ο επόπτης Γεωργαράκος θα πρέπει να πάει σε οφθαλμίατρο γιατί το οφσάϊντ του Βίλα τον εκθέτει σε μεγάλο βαθμό. Και δεν ήταν σε κάποια φάση που λες «δεν πειράζει, λάθος έγινε» αλλά σε μια κραυγαλέα περίπτωση όπου ο παίκτης του ΠΑΣ έφυγε μόνος του μέσα στην περιοχή. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αλλοίωσε ο ρέφερι το αποτέλεσμα, αλλά είναι αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο, σφύριξε έδρα! Ο άλλος επόπτης Τουμπακάρης ευθύνεται στο β’ μέρος που υπέδειξε ένα ανύπαρκτο οφσάϊντ στον Τσουκαλά που κι αυτός ήταν μόνος του με τον Καντιμοίρη. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπαργκάν, Ολαϊτά – Λίλα, Γεωργίου, Βίλα, Τσουκαλάς.

Οι συνθέσεις

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Καλί, Μπάρμπας, (54΄Ορέστες), Γεωργέας, Καλογέρης, Πέρεζ (78΄Κόστλι), Καφές (74΄Βεργώνης ), Ολαϊτάν, Μπαργκάν, Ιωάννου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ταμπάσης, Λίλα, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τσουκαλάς, (90΄Νικλιτσιώτης), Πατσατζόγλου, (76΄Ντάσιος), Γεωργίου, Βίλα, Ντε Βισέντι, Ίλιτς (81’ Τζάνης).
Στη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές των δύο ομάδων Γιάννης Χριστόπουλος και Νίκος Καρύδας δήλωσαν τα εξής:

Γιάννης Χριστόπουλος: «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα μου. Παρόλο που δεν πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση, δεν αξίζαμε την ήττα. Με εξαίρεση το ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, που δεν μπήκαμε δυνατά, για μεγάλα διαστήματα κυριαρχήσαμε. Προσπαθούσαμε να βγούμε οργανωμένα στην επίθεση, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Δεν κατάλαβα γιατί δεν σουτάραμε αρκετές φορές όπως έπρεπε. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για την ήττα,. Ήρθαμε για τη νίκη και να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά μια στιγμή αδράνειας στη φάση του γκολ μας στοίχισε. Να δούμε τώρα τα λάθη, να τα διορθώσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε:
Για το αν υπάρχουν παράπονα από τη διαιτησία: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις φάσεις. Θέλω να ξαναδώ τις φάσεις για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Μετά το 65′ δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο».
Για το αν διαπιστώνει πρόβλημα στο σκοράρισμα: «Δεν είμαστε ομάδα που θα βάλει 3-4 γκολ. Βάσει αντιπάλων δεν μπορώ να είμαι δυσαρεστημένος από τα 2 τέρματα. Δημιουργούμε όμως ευκαιρίες και εκτός έδρας κι αυτό είναι  σημαντικό. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε κι άλλη πίστη στα παιδιά».
Για το αν έχει η ομάδα λύσεις στην επίθεση πλην του Ίλιτς: «Σε θέση σέντερ φορ παίζουν και ο Βίλα και ο Τζάνης κι άλλοι. Οι καλύτεροι κάθε εβδομάδα θα είναι στην αποστολή».
Για την εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές: «Σίγουρα όχι μόνο σε προπονητές αλλά και σε παίκτες. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο του ποδοσφαίρου».
Για το ποιος είχε τις καλύτερες φάσεις: «Αν ξαναδείτε το ματς οι τελικές ενέργειες της Βέροιας ήταν με μακρινά σουτ. Οι δικές μας είχαν καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ».
Για το τι έφταιξε και έπεσε ο ρυθμός μετά το 65′: «Τα πολλά φάουλ, οι πολλές καθυστερήσεις από πλευράς Βέροιας».

Ν. Καρύδας: Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε

Νίκος Καρύδας (προπονητής Βέροιας)«Ήταν ένα κρίσιμο ματς για μας που έπρεπε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η προσπάθεια ήταν αυτή που έπρεπε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Λαχταρήσαμε με τον τραυματισμό του Κώστα Μπάρμπα. Θέλω να του ευχηθώ περαστικά και γρήγορα πίσω στην ομάδα. Συνεχίζουμε ταπεινά. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Θέλουμε να μάθουμε να κερδίζουμε με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη συνέχεια. Γύρισε η γλώσσα του Μπάρμπα. Πήγε στο νοσοκομείο και θα πάμε να τον επισκεφθούμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε:
Για τις πολλές απουσίες παικτών που είχε η Βέροια: «Στο πλάνο κάθε ομάδας πάντα υπάρχει η απουσία ή απώλεια παικτών. Γι’ αυτό δουλεύουμε να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Ψάχνουμε τη χημεία και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τη βρούμε».
Για το αν ισχύει για τον ίδιο του ουδείς μονιμότερος του προσωρινού: «Το έχω ξαναπεί ότι φιλοδοξίες έχει ο καθένας. Εγώ δεν είναι κρεμασμένος από καμιά καρέκλα, δεν με ενδιαφέρει, είναι απόφαση προέδρου τι θα γίνει. Η αρχική συμφωνία ήταν να περιμένω να βρεθεί προπονητής. Δεν φοβάμαι, ότι κι αν γίνει δεκτό. Νιώθω έτοιμος και δεν κομπλεξάρω αν γυρίσω σε θέση προπονητή φυσικής κατάστασης».
Για το αν τον δυσκόλεψε κάτι από τον ΠΑΣ: «Με δυσκόλεψε το ότι είχα αγωνία πότε θα βάλουμε γκολ. Ο ΠΑΣ έχει σοβαρό προπονητή, τον γνωρίζω προσωπικά, είναι πειθαρχημένη ομάδα, αλλά κλείσαμε τους διαδρόμους. Σημασία είχε να κρατήσουμε το μηδέν και το γκολ θα ερχόταν».
Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: «Τα παιδιά ήρθαν τελευταία στην ομάδα. Αύριο ο Ορέστες και ο Κόστλι θα κάνουν έξτρα πρόγραμμα θα πρέπει να τους προετοιμάσουμε να έρθουν σε καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το θέμα της ενσωμάτωσης δεν με απασχολεί, έχουμε καλή ατμόσφαιρα και οι νέοι παίκτες θα ενσωματωθούν».
Για το αν η νίκη παίζει ρόλο για την ηρεμία στα αποδυτήρια: «Προσωρινά μόνο. Αν το αποτέλεσμα το επόμενο είναι κακό θα έχουμε πάλι αγωνία. Υπάρχει ένα ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα και είναι οι επιτυχίες. Αυτό το ποτάμι θέλουμε να πάρουμε».

Σχόλια

Σχολιάστε