Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Τρίκαλα 2-1 (2005-06)

Παρά λίγο η  μπάλα να τιμωρήσει με το νόμο του ποδοσφαίρου  τον ΠΑΣ,  όμως ο Βαγγέλης Καούνος είχε διαφορετική άποψη. Έτσι ο ΠΑΣ από την κόλαση που βρισκόταν μέχρι στο 93 λεπτό πέρασε στον παράδεισο, αφού ο παίκτης της ομάδας με καρδιά, έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια και εκτόξευσε με το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή των καθυστερήσεων στα ύψη τον ενθουσιασμό, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι οι αγώνες τελειώνουν με το σφύριγμα της λήξης και εδώ κυριολεκτικά τελείωσε το παιγνίδι με το 2-1, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν ούτε τη σέντρα.
Στον αγώνα τώρα η Γιαννιώτικη ομάδα παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο το πρώτο ημίχρονο, έχοντας τον αντίπαλο με δέκα παίκτες στο δεύτερο, καρδιοκτύπησε όταν η ομάδα των Τρικάλων ισοφάρισε οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
Η άμεση είσοδος του Βαγγέλη Καούνου, έφερε το αποτέλεσμά της, αφού ο παίκτης του ΠΑΣ εγγύηση για την επιθετική του γραμμή στα λεπτά που αγωνίστηκε αναστάτωσε την αντίπαλη περιοχή και στην εκπνοή έδωσε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ που είχαν πάει για υπογλώσσια.
Θα ήταν κυριολεκτικά άδικο για τον ΠΑΣ να έχει απώλεια από το συγκεκριμένο  παιγνίδι που η απόδοση έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
Στο 9’ σουτ του Μπελά διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στην  εκτέλεση σουτ του Κρόνχαρντ διώχνει ο Ζαφείρης,, η μπάλα στο δοκάρι και νέο σουτ του Αντωνίου άουτ.
Στο 13’ φάουλ του Βιλανάκη και η μπάλα πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 19’  ο Κρόνχαρντ τη σέντρα, αφήνει ο Βιλανάκης για τον Τζάνη, αλλά αυτός από κοντά σουτάρει άουτ.
Στο 23’ σουτ βολέ του Μπελά έξω από την περιοχή λίγο πάνω από το δοκάρι,
Στο 25’ ο Βιλανάκης εκτελεί φάουλ, ο Τσιγιάννης τροφοδοτεί τον Τζάνη και ο τελευταίος αυτή τη φορά δεν αστοχεί, σημειώνοντας το 1-0.
Στο 43’ σέντρα του Ντάσιου, ο Τζάνης από το ύψος του πέναλτι πιάνει κεφαλιά άουτ.
Στο 54’ η ομάδα των Τρικάλων μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καπετανόπουλου, ο οποίος έπιασε τη μπάλα με τα χέρια προ του Καντιμοίρη που έβγαινε μόνος του.
Στο 75’ πολύ καλό σουτ του Κρόνχαρντ στο δοκάρι για τρίτη φορά. Στην επαναφορά σκοράρει ο Καντιμοίρης, αλλά είχε σημειωθεί οφσάιντ.
Στο 82’ ο Δερμιτζόγλι επιχειρεί τη σέντρα και ο Γιώτας με κεφαλιά στην μοναδική αντεπίθεση των Τρικάλων φέρνει το παιγνίδι στα ίσια 1-1.
Στο  89’ ο Καούνος σκοράρει για τον ΠΑΣ, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ
Στο 93’  ο Καντιμοίρης βγάζει τη μπαλιά, ο Καούνος αποδέκτης ελίσσεται στην περιοχή επιχειρεί το σουτ, η μπάλα βρίσκει πρώτα το δοκάρι και καρφώνεται στα δίχτυα του Ζαφείρη για να γίνει έτσι το 2-1.
Διαιτητής ο κ. Σπύρου, Βασιλείου, Γκλαβίνας του συνδέσμου Καστοριάς. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ντάσιο, Καπετανόπουλο, Στάμο, Καούνος, Καντιμοίρης, Σπυρόπουλος, Ντε Σόουζα, Στάμος. 2η Κίτρινη/κόκκινη Καπετανόπουλος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τόλιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Κούσας, Τσιγιάννης, Μιχαλόπουλος (46’ Καντιμοίρης), Αντωνίου, Μπελά (73’  Γκουζιώτης), Κρόνχαρντ, Βιλανάκης (82’ Καούνος), Τζάνης.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαφείρης, Καπετανόπουλος, Γιώτας, Σπυρόπουλος, Γεροντίδης (54’ Ντε Σόουζα), Μανίκας, Ταξιάρχης, Τιούτιος, Στάμος (65’ Καλόγηρος, Μπογκντάνωφ (46 Αγγελόπουλος), Δερμιτζόγλι
ΔHΛΩΣEIΣ
ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ:  Σήμερα  παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, στο α’ μέρος θα μπορούσαν τα Γιάννινα να είχαν καθαρίσει το παιγνίδι. Ήμασταν τυχεροί αλλά και ικανοί γιατί η τύχη πάει με τους ικανούς. Στο β’ μέρος μπήκαμε με στόχο να πετύχουμε κάτι καλό και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Στο τέλος ο ΠΑΣ πέτυχε 2ο γκολ και πήρε δίκαιη νίκη, αφού βάσει απόδοσης την άξιζε. Νοιώθουμε πικρία για τον τρόπο που χάσαμε, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε.
ΛΑΔΙΑΣ: Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πίστεψαν στη νίκη μέχρι το τέλος. Σήμερα είχαμε επτά βασικούς εκτός (Τάτσης, Προβίδας, Καούνος, Ολιβέιρα, Σίγμπο, Κατερίνη, Μάγγος). Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε ότι αξίζουμε τη νίκη αλά δεν κρύβω ότι από την αρχή φοβόμουν αυτό το παιγνίδι. Στο β’ ημίχρονο και ενώ τα Τρίκαλα δεν μας είχαν απειλήσει, ισοφάρισαν με αποτέλεσμα να γίνει το παιγνίδι ντέρμπι. Σήμερα είχαμε τόσες απουσίες βασικών και όμως καμιά εφημερίδα δεν ανέδειξε τα προβλήματα. Ο κόσμος φώναζε να βάλω τον Καούνο, αλλά δεν ήξερε ότι δεν πρέπει να βρίσκεται στην αποστολή. Ο Καούνος με δική μου ευθύνη έπαιξε, αλλά αν πάθαινε υποτροπή θα ήμουν υπόλογος. Χωρίς να περιαυτολογώ με εμένα προπονητή και πέρυσι γύρισαν 2 παιγνίδια στο τελευταίο λεπτό. Η ο Θεός είναι μαζί μου ή βοήθησα και εγώ.
ΖΑΦΕΙΡΗΣ: Η ομάδα μου μπήκε αγχωμένη, η τύχη όμως κράτησε μόνο στο α ‘μέρος, φανήκαμε άτυχοι στο τέλος.
ΝΤΑΣΙΟΣ: Ήμασταν άτυχοι με τα 4 δοκάρια. Τέλος καλό, όλα καλά. Θα παλέψουμε όλα τα παιγνίδια σαν ντέρμπι.
ΚΟΥΓΙΑΣ. Μετά την απόφαση για το  EURO 12 είναι επιτακτική ανάγκη η ανακατασκευή στους Ζωσιμάδες που βρίσκεται σε αρχαία κατάσταση. Θα συνεργαστούμε με τον κ. Σιόντη, με τον οποίο δεν υπάρχει αντιδικία, για να εξασφαλίσουμε και τη στήριξη της πολιτείας στο να έρθει το γήπεδο στον ΠΑΣ. Δόθηκαν εξηγήσεις και δεν υπάρχει διαφωνία. ΠΣΑΠ και ΠΑΣ Γιάννινα από εδώ και στο εξής θα είναι μαζί. Είχα συνάντηση με τον κ. Σημαιοφορίδη και υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να πάρουν όλοι οι αδικημένοι ποδοσφαιριστές τα χρήματά τους. Ο ΠΑΣ δεν θέλει να αντιδικήσει με κανένα. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι με ονομάζουν ξενόφερτο. Έχουμε εξαιρετική πορεία και αυτό θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος. Πρέπει να γίνουμε όλοι μια οικογένεια, είμαστε μια ομάδα που στο παρελθόν έχει πληρώσει την παντοδυναμία της.  Ζητώ την  συμπαράσταση των φιλάθλων  για τον αγώνα με την Άρτα και προσκαλώ τη διοίκησή της να έρθει να δει τον αγώνα.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο