Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρτα 4-0 (1997-98)

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Περίπατο έκανε ο ΠΑΣ στο χθεσινό ντέρμπι με την Αναγέννηση Άρτας και κέρδισε άνετα με σκορ 4-0. Από το πρώτο ημίχρονο είχε εξασφαλίσει τη νίκη, αφού κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 και στην επανάληψη δε χρειάσθηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Χτες ο ΠΑΣ ήταν εντυπωσιακός. «Άγιαξ της Ηπείρου» με τα όλα του. Θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του και δικαίως αποθεώθηκε από τους 4.000 φιλάθλους. Μια ομάδα πλήρης σε όλες τις γραμμές, που έπαιζε σύγχρονο ποδόσφαιρό και θα κέρδιζε οποίον αντίπαλο και αν είχε μπροστά της. έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και έδειξε τη στόφα ομάδας που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στη Β΄ εθνική. Ότι και να γράψει κανείς για τον χθεσινό ΠΑΣ είναι λίγο. Γιατί, παρά τα λασπόνερα που υπήρχαν, οι κυανόλευκοι είχαν φοβερές εκρήξεις. Πάτησαν την μπάλα, πέτυχαν τέσσερα γκολ, έχασαν ευκαιρίες, πρόσφεραν θέαμα, είχαν τον έλεγχο του παιγνιδιού και πολλές φορές ξεσήκωσαν τον κόσμο από την θέση τους. Και σημειωτέον, ότι ο διαιτητής κ. Κλάζογλου από τη Φλώρινα για … ψύλλου πήδημα έβγαζε κάρτες και η διαιτησία του ήταν εχθρική απέναντι στον ΠΑΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΓΗΤΑΣ

Πρωταγωνιστής του παιγνιδιού ήταν ο 18χρονος Ξενοφώντας Γήτας. Τον πήρε ο ΠΑΣ το καλοκαίρι ως …τρίτη επιλογή από τα Μάρμαρα και αναδεικνύεται σε σούπερ σταρ. Ο βραχύσωμος άσσος καταχειροκροτήθηκε για τη μεγάλη απόδοση και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Πολύ καλοί ήταν και οι Καραμεταξάς, Τζούρτζεβιτς, Κατερίνης, Οικονόμου, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Η Αναγέννηση Άρτας βρήκε τον ΠΑΣ σε μεγάλη μέρα και εκ των πραγμάτων περιορίσθηκε σε παθητικό ρόλο. Είχε μόνο ένα καλό δεκαπεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα 15΄-30΄ όπου είχε ισορροπήσει το παιγνίδι, αλλά στο υπόλοιπο διάστημα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Φυσιολογικά ηττήθηκε με 4-0, καίτοι η αγωνιστική της παρουσία, δεν ήταν τόσο άσχημη όσο δείχνει το αποτέλεσμα. Απλά ήταν κατά πολύ ανώτερος ο ΠΑΣ  και δεν της άφησε περιθώρια αντίδρασης. Παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε, καλός ήταν ο τερματοφύλακας Μάστακας (έσωσε την εστία του από πολλές επικίνδυνες καταστάσεις), ενώ ξεχώρισαν ακόμη οι Καούνος και Παρασίδης.

Οι δυο ομάδες ξανά συναντήθηκαν σε επίσημο παιγνίδι μετά από 24 χρόνια. Κάποτε θεωρούνταν αιώνιοι αντίπαλοι. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Το ντέρμπι διήρκεσε μόνο 90 λεπτά στο γήπεδο και από εκεί και πέρα οι παίκτες αποχώρησαν αγκαλιασμένοι, ενώ εκατέρωθεν αντηλλάγησαν ευχές και φιλοφρονήσεις από παράγοντες και προπονητές. Είχαν να παίξουν επίσημο παιγνίδι από την περίοδο 73-74, όταν ο ΠΑΣ είχε ανέβει για πρώτη φορά στην Α΄ εθνική. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Οικονόμου μπήκε στη περιοχή, σέρβιρε στον Καραμεταξά που με πλασέ έγραψε το 1-0. Στο 15΄ ο Τζούρτζεβιτς με κεφαλιά πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε, ίσως και άδικα. Στο 27΄,32΄ και 34΄ο γκολκίπερ της Αναγέννησης Μάστακας απέκρουσε κοντινά σουτ των Καραμεταξά, Παπαβασιλείου και Κατερίνη αντίστοιχα. Στο 38΄ οι Τζούρτζεβιτς-Γήτας έπαιξαν το «ένα-δυο» και ο τελευταίος με πλασέ έγραψε το 2-0. στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μίλησε η μεγάλη κλάση ου Μίλαν Τζούρτζεβιτς, ο οποίος έξω από τη μεγάλη περιοχή έκλεψε τη μπάλα από τον Ντάμα και με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 3-0. Η Άρτα απείλησε τον ΠΑΣ στο 60΄ όταν ο Παρασίδης μόνος του σούταρε και απέκρουσε ο Φιλιάς, για να απαντήσουν οι Γιαννιώτες με δυο κοντινά σουτ των Γήτα και Βότσικα, τα οποία εξουδετέρωσε ο Μάστακας. Οι φίλαθλοι επιζητούσαν και ένα τέταρτο γκολ. Τους το χάρισε ο Δημήτρης Θώδης στο 83΄καθώς ξέφυγε θαυμάσια από αριστερά και με γωνιακό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Λίγο πριν το τέλος η Άρτα, έτσι για την τιμή των όπλων είχε δοκάρι στο ΄85 με κοντινό σουτ του Παρασίδη.

Ο διαιτητής κ. Κλάζογλου (Φλώρινας) είχε λανθασμένες αποφάσεις και αδικαιολόγητα έδειξε τέσσερις κίτρινες κάρτες στους Καραμεταξά, Γήτα, Θώδη, Τσιάβο, εξοργίζοντας τους φιλάθλους. Καίτοι το παιγνίδι ήταν ήσυχο, κινδύνευσε από δικές του άστοχες αποφάσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο προπονητής του ΠΑΣ κ. Βασίλης Παπαχρήστου, αφού συνεχάρη παίκτες και φιλάθλους σημείωσε:» Ο ΠΑΣ είχε διάρκεια και πάθος στο παιγνίδι του παρά τις άσχημες γηπεδικές συνθήκες. Εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες και καθαρίσαμε από την αρχή το παιγνίδι. Η Αναγέννηση Άρτας πάλεψε και το 4-0 δεν την υποτιμά. Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία σε όλα τα παιγνίδια».

Ο προπονητής της Αναγέννησης κ. Σιακούφης, αφού ευχήθηκε καλή πορεία στον ΠΑΣ, υπογράμμισε: « Σήμερα έπαιξε το φάντασμα της Αναγέννησης. Αν ήταν καλός ο καιρός θα βλέπατε άλλη ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες, πέρυσι έπαιζαν σε ξηρά γήπεδα και δεν μπορούσαν να παίξουν σε ολισθηρό τερέν. Δε θα κινδυνεύσουμε με τίποτα. Θα μείνουμε στην κατηγορία. Τα γκολ ήταν «δώρα» δικά μας και προήλθαν από λάθη μας».

ΠΑΣ: Φιλιάς, Οικονόμου, Τσιάβος, Πάτας, Νούλης, Βότσικας, Παπαβασιλείου, Κατερίνης (84΄ Θεοδωρής), Καραμεταξάς (61΄ Παπαδόπουλος), Τζούρτζεβιτς, Γήτας (74΄ Θώδης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Μάστακας, Βέτσιος (78΄ Ντούπης), Υφαντής, Ντάμας, Χρηστιάς, Φωτόπουλος, Τσουρλίδας, Μαλίνοφ (64΄ Στράτος), Καούνος, Σφήκας (64΄ Καράμπελας), Παρασίδης.

 

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο