Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Παρουσιάση Ερασιτέχνη ΠΑΣ

EIΣΑΓΩΓΗ
Από τότε που το ποδόσφαιρο έπαψε να είναι μια από τις πολλές απασχολήσεις και μπήκε ορμητικά στη ζωή των λαών του κόσμου και σαν άθλημα αλλά και σαν λαϊκό θέαμα για εκατομμύρια ανθρώπους, ξεκίνησαν σιγά σιγά και οι προσπάθειες να αποκτήσει την ανάλογη υποδομή που είναι αναγκαία για την εξέλιξη του.
 
Ερασιτέχνης 1973-74

ΓΕΝΙΚΑ
Το Ελληνικό ποδόσφαιρο από απόψεως υποδομής βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι διαφοροποιημένες συνθήκες ζωής κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά στη σημερινή κοινωνία απαιτούν ανάλογες προτάσεις και προοπτικές για το ποδόσφαιρο των νέων.
Για να είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι ανταγωνιστικό πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι νέοι να προετοιμασθούν κατάλληλα.
Η Διεύθυνση των εκπαιδευομένων τμημάτων του ΠAΣ ΓIANNINA εισήγαγε μια καινοτομία στον τομέα των νέων με την εφαρμογή της “Βασικής Προπόνησης” και την Συγκρότηση – Οργάνωση τμημάτων “νέας δομής” όπως αναλυτικά καθορίζεται παρακάτω:
 
Α) Βασική Προπόνηση
Εφαρμόζοντας την αντίληψη ότι η ανάπτυξη της απόδοσης επιτυγχάνεται με την ακολουθία των εννοιών :
ΔIAΣKEΔAZΩ-ΔΟΚΙΜΑΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΑΠΟΔΙΔΩ, το τεχνικό team συνέταξε τα προγράμματα της βασικής προπόνησης προσαρμόζοντας αυτά στις παραπάνω έννοιες.
 
Β) Οργάνωση σε τμήματα “ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ”
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια μπορεί να έχει δυνατότητες ανάπτυξης στην πορεία του χρόνου τότε και μόνο, όταν η βάση της πυραμίδας του είναι πλατιά και σταθερή. Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές επιτυγχάνουν σε γενικές γραμμές την υψηλότερη επίδοση σε ηλικίες μεταξύ 20 και 29 ετών. Αυτό σημαίνει ότι όταν η ειδίκευση στο άθλημα του ποδοσφαίρου ξεκινήσει στις αρχές της σχολικής ηλικίας, για να επιτευχθεί η μεγίστη απόδοση απαιτείται μια προπονητική ηλικία πάνω από 10 χρόνια.
Έτσι με βάση τα παραπάνω και σε συνδυασμό ότι η έναρξη της βασικής προπόνησης μπορεί να ξεκινήσει και να εφαρμοσθεί στις ηλικίες από 8 έως 12 ετών συγκροτήθηκαν τα τμήματα υποδομής του ΠAΣ ΓIANNINA από τα οποία επανδρώνονται σταδιακά η Aκαδημία του σωματείου η οποία παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της EΠΣHΠ και η ομάδα Nέων που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ΠAE/TAΠ B’ και Γ’ Eθνικής κατηγορίας. Στην ομάδα Nέων γίνεται η προετοιμασία ώστε οι παίκτες να μπορούν να ενταχθούν στην επαγγελματική ομάδα του ΠAΣ Γιάννινα.

Ερασιτέχνης 1993-94

ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Για να είμαστε μελλοντικά σίγουροι ότι η νέα γενιά θα εκπαιδευτεί και θα υποστηριχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα πρέπει να τελειοποιήσουμε τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες οι νεαροί ποδοσφαιριστές διδάσκονται το ποδόσφαιρο.
Αυτό σημαίνει ότι προπονητικές και αγωνιστικές εγκαταστάσεις πρέπει να συμφωνούν με τις αναπτυξιακές προυποθέσεις μάθησης και επίδοσης των παιδιών. Τα τμήματα υποδομής του ΠAΣ Γιάννινα προπονούνται στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Σταυρακίου οι οποίες δέχονται παρεμβάσεις βελτίωσης ανάλογα με τα οικονομικά του σωματείου.
 Hδη γίνονται βελτιωτικές εργασίες στο γήπεδο με χλοοτάπητα, κατασκευάζεται δεύτερο γήπεδο, ενώ για το τρίτο “χωμάτινο” γίνονται ενέργειες σε συνεργασία με το TAΠ, ώστε να τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας που θα επιλύσει οριστικά όλα τα γηπεδικά προβλήματα όλων των τμημάτων του ερασιτέχνη ΠAΣ Γιάννινα
 Oι προπονήσεις γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ περιλαμβάνονται και φιλικοί αγώνες και τουρνουά. Aπό φέτος έχει αρχίσει ήδη πρόγραμμα σε γυμναστήριο για τους αθλούμενους, ενώ προγραμματίζεται μετάβαση για προετοιμασία και εμπειρίες σε αθλητικά κέντρα.
 
AKAΔΗΜΙΑ
Ο Eρασιτέχνης ΠAΣ ΓIANNINA, έχοντας όραμα δημιουργίας, προχώρησε στην ανάπτυξη και λειτουργία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.
Μια «κυψέλη» 120 παιδιών – ηλικίας από 7 ως 18 ετών- και τρεις προπονητές δουλεύουν κάτω από βελτιούμενες συνθήκες, με σύγχρονο σχεδιασμό και πρωτότυπη οργάνωση. Απώτερος στόχος είναι η προετοιμασία των παικτών που θα πλαισιώσουν στο σύντομο μέλλον την επαγγελματική ομάδα.
Η λειτουργία της Ακαδημίας είναι δομημένη στη φιλοσοφία που επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο: Παίκτες με δημιουργικό πνεύμα, άριστο χαρακτήρα, ποιότητα στο παιχνίδι και πνεύμα ευγενικής άμιλλας.
Ο ΠAΣ Γιάννινα  μέσα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να αθληθούν, να δημιουργήσουν και να καταξιωθούν μέσα από το ποδόσφαιρο.
 
Η Ακαδημία του ΠAΣ Γιάννινα περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα:
 
1. Σχολή ποδοσφαίρου: Από 6 έως 8 ετών
2. Τμήμα Τζούνιορ: 8-10 ετών
3. Προπαιδικό τμήμα: 10-12 ετών
4. Παιδικό τμήμα: 13-15 ετών
5. Εφηβικό τμήμα: 15-16 ετών
6. Ομάδα Νέων: 16-18 ετών
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων παιδιών σε όλα τα τμήματα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αναγνωρίζοντας τη μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα της Διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου.
Οι μικροί ποδοσφαιριστές προπονούνται στο γήπεδο του ΠAΣ Γιάννινα στο Σταυράκι.
 
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ και προπονητής της ομάδας Nέων,  είναι ο  κ. Βασίλης Παπαγγέλης (προέρχεται από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ με θητεία σε ΠΑΣ, ΟΣΦΠ) με συνεργάτες τους Γιώργο Tσαρπέλα (πτυχιούχο προπονητή B’ Eθνικής) και Kώστα Kαραμάνη (Aπόφοιτο Γυμναστικής Aκαδημίας).
 
OIKONOMIKEΣ YΠOXPEΩΣEIΣ
 H διοίκηση του ερασιτέχνη ΠAΣ Γιάννινα προκειμένου να πετύχει τον στόχο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, των εγκαταστάσεων και των διευκολύνσεων του σωματείου προς τους αθλούμενους για την περίοδο 2005-2006 αποφάσισε την καθιέρωση μηνιαίας συνδρομής των μελών, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις.
 H ετήσια συνδρομή για τα τμήματα υποδομής είναι 250 ευρώ ήτοι 25 ευρώ μηνιαία (10X25). Σε εφ άπαξ καταβολή παρέχεται έκπτωση 30%.
 Σε περίπτωση αδελφών, για κάθε επιπλέον μέλος η επιβάρυνση είναι 10 ευρώ.
 Στους αθλητές του τμήματος ποδοσφαίρου, από το τμήμα κολύμβησης του ΠAΣ Γιάννινα (τηλ. 265100-75690) παρέχεται έκπτωση 30%.

THΛEΦΩNA EΠIKOINΩNIAΣ:
 Tα μέλη μπορεί να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους προπονητές κ. κ. Βασίλη Παπαγγέλη (6936-501938), Γιώργο Tσαρπέλα (6974-747378), Kώστα Kαραμανη (6938-151908), τον γενικό αρχηγό A’ κ. Σταύρο Pοϊδη (6944-599980), στον γενικό αρχηγό Διαμάντη Θέμο (6977-076193), ή τα γραφεία του σωματείου 4-8 μ.μ. κάθε μέρα (26510-75690).

Σχόλια

Σχολιάστε