Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Τετάρτη 14/9/2005

SPORTIME

 Εξτρα «ιδρώτας» για λίγους

Εκτιμώντας ότι κάποιοι από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι επαρκώς προπονημένοι, ο Βασίλης Ξανθόπουλος κατέληξε στο να ζητήσει από αυτούς επιπλέον δουλειά στο γήπεδο.
Συγκεκριμένα, όρισε την άφιξή τους στις καθημερινές προπονήσεις νωρίτερα από τους υπόλοιπους παίκτες προκειμένου να φτάσουν σταδιακά στο επίπεδο που επιθυμεί.

Την Παρασκευή, στο μεταξύ, οι Γιαννιώτες θα υποβληθούν σε νέες εργομετρικές εξετάσεις και ο Ελληνας τεχνικός ευελπιστεί ότι τα αποτελέσματά τους θα είναι πολύ καλύτερα από εκείνα που έφτασαν στα χέρια του στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Το Σάββατο, τέλος, ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει το Ελαιόφυτο σε φιλικό.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ

 

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

 Σημασία στη λεπτομέρεια

Ατομικές προπονήσεις στους νεαρούς παίκτες και σε όποιους έχουν ατέλειες από τον Βασίλη Ξανθόπουλο! Με δύο ουσιαστικά τερματοφύλακες ο ΠΑΣ μέχρι τον Δεκέμβρίο

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η κάθε ομάδα για να πετύχει στους στόχους της, θα πρέπει να μην αφήνει τίποτε στην τύχη. Κάθε λεπτομέρεια παίζει σημαντικό ρόλο, και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Ξανθόπουλος είναι λάτρης της λεπτομέρειας! Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, παρακολουθώντας την δουλειά του Αγρινιώτη προπονητή ο οποίος τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αφιερώνει αρκετό χρόνο στους νεαρούς παίκτες της ομάδας του, υποβάλλοντάς τους σε ατομική προπόνηση, αλλά παράλληλα ασχολείται εμπεριστατωμένα και με ορισμένους από τους βασικούς (θεωρητικά τουλάχιστον) που υστερούν σε κάποιους τομείς. Χθες λοιπόν το απόγευμα, αρκετή ώρα πριν την καθιερωμένη προπόνηση, ο κ. Ξανθόπουλος έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης σε παίκτες για τους οποίους έχει διαπιστώσει ότι πρέπει να βελτιώσουν την ταχύτητα, την δύναμη, τα άλματα, τα σουτ κ.λ.π. μεταξύ αυτών δε ήταν και ο Σίγκμπο ο οποίος πράγματι στα άλματα δείχνει ότι υστερεί σημαντικά. Στην συνέχεια η προπόνηση έγινε με την συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών και εκτός από τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης ιδιαίτερο βάρος δόθηκε από τον κ. Ξανθόπουλο στην τακτική και στις «στημένες φάσεις». Χθες το πρωί η προπόνηση περιελάμβανε βάρη και το ευχάριστο είναι ότι εκτός των Κρόνχαρντ και Κουβεντάρη που είναι τραυματίες, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα του κ. Ξανθόπουλου και των συνεργατών του. Πάντως και ο Κρόνχαρντ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας αλλά δύσκολα να προλάβει να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Χωρίς τρίτο τερματοφύλακα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξη Κούγια στην εκπομπή «Αθλητικό Ραντεβού» (ΗΡΤ), έγινε γνωστό ότι η τοπική ομάδα σταμάτησε να ενδιαφέρεται για την απόκτηση τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τους υπάρχοντες Τόλιο και Μάτζιο (ο Κουβεντάρης ως γνωστών θα απουσιάσει για τέσσερις τουλάχιστον μήνες λόγω εγχείρησης που υποβλήθηκε πρόσφατα. Ο κ. Κούγιας είπε ότι συμφώνησε με τον κ. Ξανθόπουλο να περιμένουν την επάνοδο του Κουβεντάρη και εφ’ όσον κάτι δεν πάει καλά να κινηθούν στην απόκτηση τερματοφύλακα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Επιμένει για το Στάδιο

Επίσης ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει το Εθνικό Στάδιο από την πολιτεία για τα 25 προσεχή χρόνια παραμένει αναλλοίωτο, και ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Επεσήμανε όμως ότι στην περίπτωση που θα υπάρξουν αντιδράσεις τότε είναι πρόθυμος να συζητήσει το θέμα με κάθε διαφωνούντα γιατί όπως είπε: «ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι αποφασισμένος να χτίζει και όχι να γκρεμίζει…» Ο πρόεδρος του τοπικού ΤΑΠ διαβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που θα παραχωρηθεί το Εθνικό Στάδιο στον ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να αλλάξει η όψη του και θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο γήπεδο ανάλογο με την ιστορία της ομάδας και τις απαιτήσεις των φιλάθλων.

Όπου να’ναι λοιπόν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ετοιμάζονται να μπουν στην αφετηρία και τους μόνους που σκέφτομαι αυτές τις ημέρες είναι οι προπονητές. Οι περισσότεροι από τους οποίους δουλεύουν για ψίχουλα και κάτω από αφόρητες πιέσεις για περικοπή συμβατικών όρων του συμβολαίου τους, διαφορετικά να «ψάξουν αλλού για δουλειά»

Αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του κλάδου των προπονητών δεν θα είναι δύσκολο να διαπιστώσει την ζοφερή εικόνα που κυριαρχεί στον τομέα τους σε σημείο επιεικώς τριτοκοσμικό. Αυτοί που είναι μέσα στα πράγματα, μιλάνε για την απόλυτη απαξίωση των ανθρώπων που πρέπει –υποτίθεται- να σηκώνουν το βάρος και την ευθύνη, όχι απλώς της πορείας των ομάδων και του αγωνιστικού επιπέδου των ποδοσφαιριστών, αλλά και της προοπτικής του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του.

Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα προπονητού (όχι απαραίτητα της Γ’ Εθνικής) που εργάζονται ακατοχύρωτοι, χωρίς συμβόλαια και ασφάλιση δίχως εγγυήσεις ότι θα πάρουν τα λεφτά τους σε περίπτωση αποπομπής τους, και εντελώς ακάλυπτοι σε άδικες πολλές φορές επιθέσεις από «δυσαρεστημένους» οπαδούς.

Ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου της νέας γενιάς, με επιτυχίες, εμπειρίες και γνώσεις, βρίσκεται σήμερα στο περιθώριο και αναγκάζεται σε εξευτελιστικούς συμβιβασμούς με τους «ηγέτες» κάποιων ομάδων, η υποχρεώνεται να βρει μια άλλη παράλληλη απασχόληση για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Είναι θέμα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

Δυστυχώς όμως και οι ίδιοι οι προπονητές έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους. Ανοργάνωτοι χωρίς αλληλεγγύη και ενότητα μεταξύ τους ψάχνουν να επιβιώσουν μέσα από την ευαισθησία των παραγόντων αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι οι πρώτοι που τους δείχνουν την πορεία της εξόδου σε κάποιο στραβοπάτημα των ομάδων τους.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι με τους πενιχρούς μισθούς και μόνιμα με τον πέλεκυ της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους, όσο πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος τόσο περισσότερες ώρες θα χάνουν από τον ύπνο τους. Ο χρόνος αρχίζει όλο και περισσότερο να τους «πρεσάρει» και η αδρεναλίνη θα ανεβαίνει στα ύψη με τον φόβο μήπως και χάσουν στην πρεμιέρα και είναι πράγματι βασικό πράγμα για μια ομάδα να ξεκινάει με νίκη στο πρωτάθλημα.

Βέβαια ότι ήταν να κάνουν το έκαναν στο πρώτο και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά ουδέποτε αισθάνεται ικανοποιημένος ένας προπονητής που έχει… καψούρα με την δουλειά του. Καθημερινά προσπαθεί για περαιτέρω βελτιώσεις, να είναι «διαβασμένος» για τον βαθμό της ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών του και να έχει κατασταλάξει στους παίκτες που θα ρίξει στην μάχη. Μια λάθος εκτίμηση θα είναι όχι απλά τρεις χαμένοι βαθμοί αλλά θα δημιουργήσει το κλίμα δυσφορίας το οποίο στην συνέχεια θα έχει να αντιμετωπίσει από την Διοίκηση τους φιλάθλους και δεν συμμαζεύεται.

Σχόλια

Σχολιάστε