Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Πέμπτη 15/9/2005

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

«Εφαρμογή των νόμων»

«Είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν τσιφλίκι τους το Εθνικό Στάδιο – Στόχος της Διοίκησης να παραδώσουμε στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕ Γιάννενα σε καλή κατάσταση τον αγωνιστικό χώρο – Τα εξώδικα αφορούν την απαγόρευση μόνο της χρήσης του χόρτου» δήλωσε στα Π.Ν. ο Πρόεδρος της Εφορίας Σταδίου Γιώργος Σιόντης

«Είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι το Εθνικό Στάδιο είναι τσιφλίκι τους και θα εφαρμόσουμε τους νόμους προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε χθες στην στήλη ο πρόεδρος της Διοίκησης του Σταδίου Γιώργος Σιόντης σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε με αφορμή την γνωστή διαμάχη που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες με ορισμένους γυμναστές. Ο κ. Σιόντης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θέλουν με κάθε τρόπο να είναι στο πλευρό των σωματείων και φυσικά των αθλητών που γυμνάζονται στο Εθνικό Στάδιο, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την όποια καταστρατήγηση όσον αφορά τους κανονισμούς της λειτουργίας του. «Αναγκαστήκαμε, μας είπε ο κ. Σιόντης, να στείλουμε εξώδικα σε κάποιους γυμναστές, υπό την έννοια ότι οι αθλητές τους δεν πρέπει να γυμνάζονται στο χόρτο και τίποτε περισσότερο ούτε τίποτε λιγότερο» Και συνέχισε: «Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να παραδώσουμε στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕ Γιάννενα έναν αγωνιστικό χώρο χωρίς προβλήματα αφού είναι γνωστό ότι η επιβάρυνση που θα υποστεί με την χρήση του από τις δύο ομάδες και με δεδομένες τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στους χειμερινούς μήνες, θα είναι αρκετά μεγάλη…» Και ο πρόεδρος της Διοίκησης του Σταδίου κατέληξε: «Απορώ για την αντίδραση κάποιων γυμναστών που γνωρίζουν από παλαιά ότι η χρησιμοποίηση του χόρτου ήταν απαγορευμένη.
Εμείς ως Διοίκηση θα εφαρμόσουμε τους νόμους και τους κανονισμούς και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να εξυπηρετούμε τους αθλητές και τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης μας, χωρίς όμως να παρεκκλίνουμε από τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά μας για την σωστή χρήση όλων των χώρων άθλησης του Εθνικού Σταδίου…»
Την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Γιώργος Λαγούδης» του Εθνικού Σταδίου ο κ. Σιόντης θα δώσει συνέντευξη τύπου και συν τοις άλλοις θα αναφερθεί και στα τελευταία γεγονότα που προέκυψαν.

Εν ολίγοις
Λέγαμε χθες για τις δυσκολίες που έχει η δουλειά των προπονητών και ότι αυτές τις μέρες σκέφτομαι περισσότερο απ’ όλους τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλη Ξανθόπουλο και της ΑΕ Γιάννενα Μανώλη Παπαδόπουλο, οι οποίοι βάζουν τις τελευταίες… πινελιές για να είναι πανέτοιμες οι ομάδες τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά μέχρι τότε όλο και περισσότερες ώρες θα χάνουν από τον ύπνο τους.

Το άγχος που περνάνε αυτοί οι άνθρωποι δεν έχει τελειωμό. Από την μια να προετοιμάζουν τους παίκτες τους, από την άλλη να προσπαθούν να βρουν τους καλύτερους για την αρχική ενδεκάδα, να έχουν και το μυαλό τους στον αντίπαλο για να μάθουν πως παίζει ώστε να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να τον αντιμετωπίσουν, καταλαβαίνεται λοιπόν τι τραβάνε αυτές τις μέρες οι προπονητές του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕ Γιάννενα.

«Η αρχή, λέει ο θυμόσοφος λαός είναι το ήμισυ του παντός» και υπό αυτή την έννοια ούτε καν περνάει από το μυαλό τους το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας στην πρεμιέρα. Οπότε σε ημερήσια βάση βρίσκονται στην… μπρίζα, όπως άλλωστε θα βρίσκονται σε ολόκληρη την διάρκεια του πρωταθλήματος το οποίο προβλέπεται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό.

Το επάγγελμα του προπονητή είναι ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα υπό την έννοια του διαρκούς άγχους που έχουν οι προπονητές πριν τα παιχνίδια, αλλά και κατά την διάρκειά τους. Πριν γιατί είναι υποχρεωμένοι να προετοιμάζουν κατάλληλα και σύμφωνα με τις συνθήκες του προσεχούς αγώνα τους παίκτες, και κατά την διάρκεια γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εκτίμηση των αδυναμιών του αντιπάλου και με διορθωτικές κινήσεις να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς!

Συν τοις άλλοις να είναι υποχρεωμένοι να δημιουργούν συνθήκες ηρεμίας στους «δυσαρεστημένους» φιλάθλους, τους λεγόμενους «προπονητές της εξέδρας οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι θέλουν και τι ακριβώς ζητάνε και στην πόλη μας είναι πάρα πολλοί από αυτούς που το παίζουν δήθεν «ειδικοί» αλλά στο τέλος μόνο ζημιά κάνουν! (Να μην ξεχνάμε τι έγινε πέρσι με τον κ. Σμιλέφσκι…)

Άκουγα «κάποιους» μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κέρκυρα ότι δεν έπρεπε να ρισκάρει ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Προφανώς γιατί σε εκείνο το παιχνίδι, άλλαξε το σύστημα και από 4-4-2 έπαιξε με έναν επιθετικό ενισχύοντας με έναν παίκτη περισσότερο το κέντρο αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Καλός προπονητής θεωρείται σήμερα εκείνος που δεν δίνει τόσο μεγάλη σημασία στο σύστημα που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα του, αλλά στην τακτική που διδάσκει στις προπονήσεις και είναι πράγματι μια επίπονη προσπάθεια. Η τακτική λοιπόν ορίζει τα καθήκοντά του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά στο γήπεδο. Πως να παίζει με την μπάλα ή χωρίς την μπάλα, σε ποιούς χώρους και με ποιά κατεύθυνση θα κινείται, πότε πρέπει να προωθείται και πότε να οπισθοχωρεί, πως και με ποιόν τρόπο θα συνεργάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και ένα σωρό άλλα τεχνικής φύσεως θέματα. Το σύστημα δεν είναι τίποτε άλλα παρά ο συνδυασμός των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και αυτοί που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο πράγμα που προσέχουν στην διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Για μένα όμως πέρα από εξειδικευμένα θέματα καλός προπονητής είναι εκείνος που μπορεί να εμφυσήσει στους παίκτες του την νοοτροπία του νικητή. Να διαθέτει έντονη προσωπικότητα και κυρίως να «βλέπει» τον αγώνα και να δίνει «ανάσες» στην ομάδα του όταν διαπιστώνει ότι ταλαιπωρείται από τον αντίπαλο. Με δύο λόγια να κάνει τις αλλαγές και να κερδίζει το παιχνίδι. Επίσης να καταφέρει να τον σέβονται οι παίκτες του. Όχι βέβαια από φόβο, αλλά με την πραγματική έννοια της λέξης σεβασμός. Να τον βλέπουν σαν δάσκαλο ας πούμε…

Τέλος πάντων όμως. Λέγαμε για το άγχος που περνάει αυτές τις μέρες ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννενα και της ΑΕ Γιάννενα, οι οποίοι μέχρι την πρεμιέρα. Θα βρίσκονται στην… τσίτα. Και οι υπόλοιποι βέβαια συνάδελφοί τους που και εκείνοι βρίσκονται μονίμως με την πλάτη στον τοίχο αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο πρώτο στραβοπάτημα θα τεθούν υπό αμφισβήτηση με ότι από αυτό συνεπάγεται…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ane3arthtos1.jpg

Σχόλια

Σχολιάστε