Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-Κασσιώπη 2-1! Δείξαμε χαρακτήρα!

mikrh

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κέρδισε σήμερα με 2-1 την ομάδα της Κέρκυρας αν και βρέθηκε να χάνει από το 14΄ λεπτό. Με γκολ του  Ίλιτς στο 44΄λεπτό και του Μανιά στο 80΄λεπτό , η αγαπημένη μας ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη για το 2015.  Ο αγώνας έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και φυσικά διαψεύστηκαν παταγωδώς, όσοι πίστευαν ότι το γήπεδο δεν θα άντεχε από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις.

Ο προπονητής κ. Πετράκης επέλεξε την παρακάτω ενδεκάδα:

Βελλίδης, κάτω από τα δοκάρια, Στρούνα, Ναδάλες, στα πλάγια της άμυνας,  Μιχαήλ, Μπέριος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο,  Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, στον άξονα, Ακόστα,, Τσάβες , στα πλάγια του κέντρου και Ίλιτς  Μανιάς στην επίθεση. Το σύστημα που επέλεξε να ακολουθήσει η ομάδα μας ήταν το 4-4-2.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων ξεκίνησαν προσεχτικά τον αγώνα, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα.  Οι παίκτες της ομάδας της Κέρκυρας, πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να δημιουργήσει κυρίως από τα πλάγια.

fashA

Η Κασσιώπη ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπεντάλετπτο, καθώς το γήπεδο έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην άμυνα μας….. Ήταν η πρώτη και η μοναδική ευκαιρία για όλο το πρώτο ημίχρονο.

Παρά την ψυχρολουσία και σίγουρα την κακή ψυχολογία που είχαν οι ποδοσφαιριστές μας από την ήττα-αποκλεισμό της Τετάρτης στο κύπελο, δείξαν αρκετή ηρεμία στο παιχνίδι τους και με περίσσια υπομονή θα λέγαμε, προσπαθούσαν να βρούνε και να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.

Πολλές πάσες για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα, φόρτωμα των άκρων, με τον Ίλιτς από τα αριστερά και τον Μανιά από τα δεξιά, και κάθετες επιθ;eσεις από τον άξονα με κύριο μοχλό τον Τσάβες και τον Τσουκαλά. Χάσαμε πολύ καλές  με Τσάβες, Ίλιτς, Μανιά, ενώ τα σουτ προσπαθήσαμε δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Το γκολ για την ομάδα μας ήρθε στο 44΄λεπτό. Δυνατό σουτ του Στρούνα λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και έφτασε στον Ίλιτς, που από την μικρή περιοχή σκοράρει με σουτ. Ο παίκτης πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ, δείχνοντας να απελευθερώνεται από την γκίνια που είχε…

illits

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να παίξει ορθολογιστικό ποδόσφαιρο, ενώ η ομάδα της Κέρκυρας, απλά αμυνόταν. Τα κόρνερ και τα φάουλ που κερδίσαμε δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε, χάνοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούταν.  Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, είτε από ικανότητα είτε και από τύχη μερικές φορές, στερούσε το γκολ από την ομάδα μας. όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο η υπεροχή της ομάδας μας γινόταν όλο και πιο καταλυτική. Οι παίκτες μας έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα, δείχνοντας ότι έχουν περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους. Παρόλο ότι η ομάδα μας είχε ανοιχτεί πολύ, οι αντίπαλοί μας σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους και να βγάλουν αντεπίθεση με αξιώσεις.

Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Πετράκης επέλεξε να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 74΄λεπτό, βάζοντας τον Κοροβέση στην θέση του Ακόστα. Ο ΠΑΣ δυναμώνει ακόμη περισσότερο από τα αριστερά, όπου πλέον γίνεται η δυνατή πλευρά μας, καθώς εκεί κινείται τις περισσότερες φορές και ο Τσάβες. Ο Μανιάς, βρίσκει πιο εύκολα διαδρόμους από τα δεξιά, για να επιτεθεί, καθώς η άμυνα της αντίπαλης ομάδας είναι συγκεντρωμένη στο άλλο άκρο.

kornerILLITS

Η ομάδα μας ευτύχησε να σκοράρει στο δέκατο κόρνερ που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ίλιτς από τα δεξιά. Η μπάλα φτάνει στον Μανιά που από κοντά με σουτ πετυχαίνει το 2-1.

MANIAS

Ο κ. Πετράκης μετά από 2 λεπτά, περνάει τον Χαρίση στην θέση του Τσάβες, και στο 89΄λεπτό τον ντάσιο στην θέση του Ναδάλες, που αποχώρησε τραυματίας.  η ομάδα της Κέρκυρας, δεν έδειχνε σε καμιά περίπτωση, ότι έχει τις δυνατότητες πλέον να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι η Κέρκυρα δεν είχε ούτε μία τελικά προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο.

KOROBESHS

Η πρωτοβουλία του Κοροβέση να εκτελέσει εκείνος το πέναλτι είναι ενέργεια που θα τιμωρηθεί, είπε ο κ. Πετράκης, ενώ αναφέρθηκε και στη δυσαρέσκεια του Τσάβεζ στην αλλαγή του, μιλώντας για ευγένεια που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα. Ο τεχνικός του ΠΑΣ σημείωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που υπήρξαν τέτοια κρούσματα.

ΠΑΣλοιμωτά και άλλα…

>>Δύσκολες οι  καιρικές συνθήκες στην περιοχή…

>>Απίστευτες οι βροχοπτώσεις που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο την πτώση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

>>Μέσα στον πανικό του διαδικτύου, πολλοί ήταν αυτοί που προεξοφλούσαν ότι δεν θα γίενι ο σημερινός αγώνας.

>>Αρκετά τα τηλεφωνήματα στον σύνδεσμο και στα κινητά…..

>>Ο διαιτητής όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, τους διέψευσε όλους… Το γήπεδο ναι μεν ήταν βαρύ, αλλά η μπάλα κυλούσε κανονικά σε όλα τα σημεία….

>>Δύσκολος ο σημερινός αγώνας….. Σίγουρα ο αποκλεισμός από το κύπελο δεν είναι και εύκολο να ξεπεραστεί από κανέναν.

>>Μπορεί να πάγωσαν όλοι μετά το γκολ της Κέρκυρας, αλλά αμέσως προσαρμόστηκαν στις παραπάνω δυσκολίες του αγώνα.

>>Οι οπαδοί μας στην παλιά και στην μεγάλη, έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς ίχνος πρόθεσης γκρίνιας ή πίκρας, αμέσως προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα.

>>΄Εχουμε πει στα δύσκολα μας έχει ανάγκη η ομάδα και η σημερινή ημέρα ήταν αρκετά δύσκολη.

>>Όσοι ήταν σήμερα στο γήπεδο, απλά έδειξαν τα οπαδικά τους συναισθήματα και φυσικά την μεγάλη τους αγάπη.

>>Η ηρεμία και τα συνθήματα της κερκίδας, ουσιασιτκά μεταφέρθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

>>Η πρωτοβουλία του Κοροβέση να εκτελέει το πέναλτυ, δεν έμεινε ασχολίαστη από τον κ. Πετράκη.

>>Δεν ορίστηκε ο αγώνας του οφη με τον Ατρόμητο. Αρκετές οι δυσκολίες πλέον….

>>Δεν έγινε καμιά προσφυγή στην ομάδα μας και πέρασε η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη….

>>Άραγε οι λαλίστατοι τι έχουν να πούνε για αυτό???

>>Φυσικά δεν έχουν να πούνε τίποτε, ούτε φυσικά δεν έχουν καμιά διάθεση να επανορθώσουν….

>>Έριχναν την χολή τους ρόσο καιρό, τσιμπούσαν τα γατάκια και τώρα πλέον μούγκα.

>>Τεράστιες οι οικονομικές απώλειες από τον αποκλεισμό στο κύπελο… μόνο από τα τηλεοπτικά η φιναλίστ ομάδα πάιρνει  πάνω 500.000€

>>και ήταν εφικτός ο τελικός φέτος, όπως θα είναι και για επόμενα χρόνια, καθώς η ομάδα δείχνει ότι διαθέτει βάσεις πλέον.

>>Κέρδισε ο Πανιώνιος τον Πανθρακικό με 2-1. Εφτάψυχχος φαίνεται….

>>Νίκη του παο επί του Πλατανιά με 3-0, ενώ η Καλλονή  κέρδισε με 1-0 την ομάδα του Αστέρα.

>>Η νίκη της Ξάνθης με 1-2 στην Λεβαδειά.

>>Μπερδέματα προς τα κάτω της βαθμολογίας….

>>ο Παναιτωλικός κέρδισε 1-2 μέσα στην Τούμπα. πολλά τα προβλήματα στον Παοκ….

>>Κέρδισε ο γάβρος με 2-0 στην Βέροια.

>>Η Βέροια είναι η επόμενη αντίπαλός μας  την Τετάρτη και θα έρθει χωρίς 2 παίκτες που πήραν κόκκινη.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από τον super-fm

2΄σέντρα σουτ του Τσάβεζ μπλοκάρει ο Κουτσαβασίλης
9΄ δυναμώνει η βροχή στο Ζωσιμάδες
14΄ ΓΚΟΛ από σέντρα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ ο Μαρκόφσκι κάνει την πάσα στον Χαβίτο που με πλασέ κάνει το 0-1
προβλήματα με το φωτισμό στο γήπεδο από κεραυνό έπεσε η μία φάση ρεύματος και υπολειτουργούν οι προβολείς
23΄σουτ του Λεάλ εξω από την περιοχή μπλοκάρει ο Βελίδης
28΄κόρνερ από τον Στρούνα διπλή ενέργεια του Τσάβεζ για γκολ μπλόκαρε ο Κουτσαβασίλης
30΄ δυνατό σουτ του Μανιά μεσα από την περιοχή πέρασε αουτ ενώ υπήρχε μόνος του δίπλα ο Ιλιτς
32΄πολύ καλό σουτ του Τσουκαλά ο Κουτσαβασίλης μπλόκάρει την μπάλα με πολύ τύχη
39΄φαλτσαριστό σουτ του Ιλιτς περνά αουτ
41΄καλή πάσα του Τσάβεζ μεσα στην περιοχή δεν πρόλαβε ο Μανιάς να κάνει το γκολ
44΄ ΓΚΟΛ από δυνατό σουτ του Ακόστα η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Κέρκυρας ο Ιλιτς ομως με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 1-1
ημίχρονο
αλλαγή για την Κέρκυρα στην θέση του Λεάλ ο Φάμπιο
καταιγίδα αυτή την στιγμή αρχίζει να δυσκολεύει η κυκλοφορία της μπάλας
κίτρινη στον Ντιμιτρόφσκι για κράτημα του Ιλιτς
63΄απο εκτέλεση φαουλ του Ιλιτς κεφαλιά του Μιχαήλ η μπάλα αουτ
64΄εκτέλεση φαουλ του Ιλιτς προσπάθησαν πολλοί παίκτες στο δεύτερο δοκάρι να κάνουν το γκολ η μπάλα πέρασε αουτ
70΄ σέντρα τουΤσάβεζ κεφαλιά του Μανιά διώχνει ο Κουτσαβασίλης σε κόρνερ
73΄αλλαγή για την Κέρκυρα Καικουτ αντί Κόντου και αλλαγή για τον ΠΑΣ Κοροβέσης αντί Ακόστα
80΄ από εκτέλεση κόρνερ του Ιλιτς η μπάλα έρχεται μέσα στην μικρή περιοχή και με δυνατό σουτ ο Μανιάς κάνει το 2-1
82΄ αλλαγές για τον ΠΑΣ ο Χαρίσης στην θέση του Τσάβεζ και ο Σιόντης στην θέση του Καρντόσο για την Κέρκυρα
89΄αλλαγή για τον ΠΑΣ ο Ναδάλες λ.τρ βγαίνει και στην θέση του ο Ντάσιος
90΄δυνατό σουτ του Τσουκαλά ψηλά αουτ
93΄ χαμένο πέναλτι από τον Κοροβέση που αποκρούει ο Κουτσαβασίλης σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο ιδιος
λήξη του παιχνιδιού
Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα για το 2015. Πρώτη μετά το 3-0 της 18ης Δεκεμβρίου επί του ΠΑΟΚ. Αργότερα το υπόλοιπο ρεπορτάζ

Για την αδυναμία της ομάδας του να ανταποκριθεί στα στημένα μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου, καθώς με δύο γκολ που ξεκίνησαν από στημένες φάσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 και να φτάσει σε νίκη με 2-1.

Ο κ. Γρηγορίου συνεχάρη τους ποδοσφαιριδτές των δύο ομάδων που κατάφεραν να παίξουν σ’ έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικότερα:

«Εκ των προτέρων ήταν δύσκολο το παιχνίδι και βάσει του γηπέδου, αλλά και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Είχαμε μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση, λόγω του ότι παίξαμε Πέμπτη με την ΑΕΚ. Είχαμε πει να προσέξουμε πολύ τα στημένα, γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ψηλά παιδιά και μπορεί να τα εκμεταλλευτεί.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για μας, με το γκολ που πετύχαμε. Όσο άντεχε το γήπεδο προσπαθούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Δυστυχώς ήρθε το 1-1 στο 45′ για να μην πάμε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του β’ μέρους ήταν ουσιαστικά η μεταφορά της μπάλας από εστία σε εστία. Εμείς αντιμετωπίσαμε καλά τα στημένα, αλλά στο 80′ σε επανάληψη πρώτου γκολ δεχτήκαμε και το δεύτερο σ’ ένα διάστημα με  4-5 συνεχόμενα στημένα του ΠΑΣ. Δεν πήραμε τίποτα, αν και μπορούσαμε έστω το βαθμό.

Συνεχίζουμε, έχουμε δρόμο για την παραμονή, δεν έχουμε χρόνο για χαρές ή λύπες, έχουμε ματς την Τετάρτη, θέλουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν σε τέτοιο γήπεδο».

Για το αν έχασε και σε δύναμη η Κέρκυρα, εκτός από τις μονομαχίες στα στημένα: «Ο ΠΑΣ βάσει σωματοδομής είχε ψηλά παιδιά που έχουν μάθει να παίζουν σε τέτοιο γήπεδο. Εμείς κοιτάξαμε να διαφυλάξουμε το αποτέλεσμα, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Η πρωτοβουλία του Κοροβέση να εκτελέσει εκείνος το πέναλτι είναι ενέργεια που θα τιμωρηθεί, είπε ο κ. Πετράκης, ενώ αναφέρθηκε και στη δυσαρέσκεια του Τσάβεζ στην αλλαγή του, μιλώντας για ευγένεια που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα. Ο τεχνικός του ΠΑΣ σημείωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που υπήρξαν τέτοια κρούσματα.

Κατά τα λοιπά αναφέρθηκε στην πίστη και τη θέληση που έδειξαν οι παίκτες του για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα.

Γιάννης Πετράκης

«Ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες που αγωνίστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και σε κακό αγωνιστικό χώρο. Θα ήταν 100% καλύτερα τα πράγματα, αν δεν προέκυπτε ο τραυματισμός του Φόνσι. Έγινε καλή προσπάθεια και από τις 2 ομάδες.

Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ χωρίς προϋποθέσεις ευκαιρίας του αντιπάλου. Δυσκόλεψε η προσπάθειά μας σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Η θέληση, η πίστη, η προσπάθεια δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της ανατροπής κι αυτοί οι λόγοι δίνουν αξία στη νίκη μας.

Δεν υπάρχει χρόνος να χαρούμε αυτό το αποτέλεσμα, έχουμε μπροστά μας 2 σπουδαία ματς με την Βέροια εδώ και τον Λεβαδειακό εκτός. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς με την Βέροια».

Για το αν βγαίνει ένταση και εκνευρισμός στην ομάδα, καθώς δυσανασχέτησε ο Τσάβεζ στην αλλαγή του: «Όλοι οι παίκτες έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να πω όμως ότι ο σεβασμός και η ευγένεια είναι αρετή. Πάνω απ’ όλους η ομάδα. Ξανάγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Στρούνα και δεν θα ξαναγίνει».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί η παραμονή: «Δεν κάνω λογαριασμούς. Προχωράμε βήμα βήμα, καλούμαστε κάθε φορά να είμαστε συγκεντρωμένοι για ένα συγκεκριμένο ματς. Αν κερδίζουμε κάνουμε το καλύτερο. Οι προσθαφαιρέσεις βαθμών κάθε αγωνιστική δεν μου λένε τίποτα, είναι έξω από τη φιλοσοφία μας».

Για το στόχο: «Ξανάγινε η ερώτηση, είναι εύκολο να πούμε πάμε για πρωτάθλημα ή  Ευρώπη, το θέμα είναι πόσο το πιστεύουμε. Και σήμερα μπορούσαμε να το πούμε αφού κερδίσαμε και μετά να το αλλάξουμε αν χάσουμε ένα ματς και να πούμε πάμε να σωθούμε. Θα φανεί τι μπορούμε, μέσα από την προσπάθεια. Είμαστε ευχαριστημένοι. Η πορεία θα δείξει τι αξίζει να πάρουμε τη φετινή χρονιά».

Για το αν υπάρχει σειρά ποιος θα εκτελεί πέναλτι και αν υπήρξε κι εκεί κρούσμα  απειθαρχίας: «Έκανε λάθος ο Κοροβέσης και θα τιμωρηθεί γι’ αυτό. Μην το επαναλαμβάνω συνέχεια τι έχει γίνει με τα κρούσματα απειθαρχίας».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο