Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ-Λεβαδειακός 0-0. Κακοποίηση του ποδοσφαίρου, από ρέφερι και κομποτιακό!!!

 

Λευκή ισοπαλία παρεχώρησε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην ομάδα του Λεβαδειακού, σήμερα στους Ζωσιμάδες. Σήμερα απλά για μια ακόμη φορά κέρδισε το αντιποδόσφαιρο και η διαιτητική αλητεία… Ο κ. Πετράκης επέλεξε να παρατάξει την παρακάτω αρχική ενδεκάδα:

Βελλίδης,

Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος,

Μανθάτης,  Γαρουφαλιάς, Βιδάλ , Χαλκιαδάκης,

Μπετρά, Κόντε.

Όλοι μας γνωρίζαμε τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε τον αγώνα η ομάδα του κομπότη. Τα δείγματά της για τον τρόπο προσέγγισης του ποδοσφαίρου, μας τα έχει δείξει χρόνια τώρα… Δεν ήταν πολλοί ίσως, που θα πίστευαν πριν αρχίσει ο αγώνας, ότι μια τέτοια ομάδα δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο θα είχε τέτοια διαιτητική εύνοια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδ αμας να έχει τον πλήρη έλεγχο και να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του κομποτιακού, παίζοντας ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω, έχοντας τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες και να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος που θα βοηθούσε στην εξέλιξη του αγώνα.

Από την άλλη η ομάδα του λεβαδειακού από το πρώτο λεπτό έδειξε τον τρόπο που αντιμετώιζε το παιχνίδι. Θεατρινίστικα πεσίματα, καυστερήσεις, ψευτοτραυματισμοί, ήταν οι απόλυτες προτεριότητες… Σε άλλα αυτά, αρρωγός ο διαιτητής κ. Κουμπαράκης, που αποδείχτηκε ότι όχι μόνο είναι λίγος, αλλά και επικίνδυνος….

Ας δουμε αναλυτικά την φάση που έδειξε κίτρινη στο παίκτη του Κομποτιακού.

Στην φωτό φαίνεται καθαρά, ότι η παράβαση γίνεται και ο διαιτητής δεν έχει κάν την σφυρίχτρα στο στόμα για να σφυρίξει την παράβαση.

Στην δεύτερη φωτό, ο διαιητητής βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα, για να σφυρίξει. Το κόρνερ έχει ήδη εκτελεστεί και φαίνεται καθαρά η μπάλα στο αριστερό πάνω άκρο της φωτό.

Σφυρίζει την παράβαση του παίκτη του λεβαδειακού, του δείχνει κίτρινη κάρτα και προς έκπληξη όλων μας δεν δείχνει το σημείο του πέναλτι, όπως λεέι ρητά ο κανονισμός. Προφανώς ο κ. Κουμπαράκης (τυχαίο το επίθετο δεν νομίζουμε), έφτιαξε εκέινη την ώρα δικό του κανονισμό και αφού κοντοστάθηκε για λίγο, προφανώς παίρνοντας οδηγίες μέσω ενδοσυνεννόησης δίνει επανάληξη στο κόρνερ, μέσα στα έκπληκτα μάτια όλων των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα….

Αυτό οφείλουμε να ομολογήσουμε στα τόσα χρόνια διαιτητικές σφαγές που έχουμε υποστεί…. πρώτη φορά το είδαμε και αυτό… ολοκληρωθήκαμε…. Φυσικά αυτό είναι μια λεπτομέρεια θα πει κανείς… Δεν είναι όμως έτσι, γιατί απλά φαίνεται καθαρά ο τρόπος προσέγγισης που έχει ο διαιτητής για τον αγώνα… Φυσιολογικά λοιπόν επέτρεπε τις καθυστερήσεις του Σωτηρίου στο πρώτο ημίχρονο, όπως και τα ψεύτικα πεσίματα αν 5 λεπ΄τα των παικτών του λεβαδειακού. Η ανοχή του διαιτητή σε όλο του το μεγαλείο. Έδειξε ο αθεόφοβος μόνο 2 λεπτά καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μόνο ο ένας τραυματισμός μαζί με τις διαμαρτυρίες, του πάγκου του λεβαδειακού ήταν παραπάνω από 3 λεπτά….

Φυσικά δεν μιλάμε για την ευαισθησία που θα έπρεπε να δείξει στην αντιμετώπιση του Κόντε…. Ο Μητρόπουλος προκλητικά μιλούσε και έκανε χειρονομίες στον Κόντε, μπροστά στα μάτια του 4ου, αλλά φυσικά και εκεί είχαν τα μάτια τους κλειστά. Ο Κόντε διατήρησε την ψυχραιμία του δεν αντέδρασε, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να τιμωρηθεί η ενέργεια του Μητρόπουλου, που είχε δείξει και στο παρελθόν, δείγματα του χαρακτήρα του, για αυτό άλλωστε δεν ήρθε στην ομάδα μας….

Οι παίκτες του λεβαδειακού, βλέποντας τις προθέσεις του διαιτητή και την ατιμωρησία, ξεκίνησαν το δικό τους πάρτυ… τους έπαιρνε εξάλλου. Με κάθε ευκαιρία, ο πάγκος του λεβαδειακού, σηκωνόταν όρθιος…. ο προπονητής τους μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τα έσερνε στον Μπετρά που ήταν πεσμένος κάτω τραυματίας, για να τον εκνευρίσει και να αντιδράσει… Και αυτό πάλι πρώτη φορά το βλέπουμε… και πάλι αμέτοχοι οι διαιτητές….

Δυστυχώς σε τέτοιου είδους αγώνες, είναι δύσκολο κάποιος να προσαρμοστεί και προσέχει το καθαρό αγωνιστικό κομάτι…. ίσως και σε αυτό να επηρεάστηκαν και οι παίκτες μας και δεν μπόρεσαν να βρούνε τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό και την υπομονή που χρειάζεται σε παρόμοιες καταστάσεις.

Η ίδια και χειρότερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο…. Κάθε 5 λεπτά και ένας παίκτης του λεβαδειακού κάτω…. ο διαιτητής να ζητάει το φορείο, ο παίκτης να σηκώνεται και να βγαίνει μόνος του… και φυσικά ούτε μία κάρτα για καθυστέρηση…

Ο πάγκος τους όρθιος, διαμαρτυρίες, βρισιές, χειρονομίες…. Τέτοιο ποδόσφαιρο έχουν μάθει να παίζουν, τέτοιο μπορούν να παίξουν… τέτοιο έπαιξαν….

Ο Κουμπαράκης έκανε και πάλι το θεύμα του στο δεύτερο ημίχρονο σε καθαρή ανατροπή του Γιάκου…. και πάλι φαίνεται καθαρά στην παρακάτω φωτό….

Μέσα σε όλα αυτά η ομάδα μας προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, αλλά σε πολλές φάσεις οι παίκτες μας, ίσως δικαιολογημένα, δεν έδειξαν τον χαρακτήρα που θα έπρεπε και την υπομονή που χρειαζόταν…

Χέλκβιστ και Κόντε έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες… από αυτές που αν γινόταν γκολ, θα λέγαμε όλοι μας, ότι υπάρχει διακαιοσύνη…

Το σουτ του Χέλκβιστ κοντράρεται τελευταία στιγμή

ενώ ο Κόντε στο 95΄λεπτό χάνει την μεγάλη ευκαιρία.

Με αυτά και με αυτά η ομάδα του Κομπότη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας… Τον πανηγύρισαν λες και πήραν το πρωτάθλημα….

Χαμένο όμως βγήκε για μαι ακόμη φορά βγήκε το ποδόσφαιρο… Δυστυχώςς με τέτοιες ομάδες, δεν είναι δυνατόν να ανεβεί η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος… και φυσικό είναι να μειώνονται τα έσοδα του, είτε από τα τηλεοπτικά, είτε από τα εισιτήρια.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το site gianninasprts του κ. Γυφτόπουλου:

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6′: Δοκιμάζει το πόδι του ο Μανθάτης, κάνει το συρτό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

23′: Σουτάρει ο Χαλκιαδάκης, μπλοκάρει ο Σωτηρίου.

24’: Δυνατό σουτ του Τσαμπούρη με φάλτσο απέκρουσε ο Βελλίδης.

46′: Δοκάρι για τον Λεβαδειακό! Ο Τσαμπούρης βγάζει τη σέντρα, ο Μαρκόφσκι παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα χτυπά στην εξωτερική πλευρά της δεξιάς δοκού.

74′: Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι από τον Τσαμπούρη, ο Γιακουμάκης δεν κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε και αστοχεί.

79′: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Σέντρα του Καρανίκα, προβολή του Κόντε που δεν έφτασε στην μπάλα και μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

87′: Σουτ του Νικολιά, μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

90′: Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Έπειτα από συνεργασία Χέλκβιστ-Μανθάτη, ο Σουηδός βρέθηκε σε θέση βολή, αλλά έβαλε την ύστατη στιγμή στοπ η αντίπαλη άμυνα.

90+5′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Κεφαλιά του Κόντε μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

90′ +6′: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ με τον Νικολιά, που κέρδισε μόνο το κόρνερ έπειτα από σουτ με καλές προϋποθέσεις.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης του συνδέσμου Θράκης. Βοηθοί του οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Γαρουφαλιάς (83’ ), Μπέριος85’) – Μαρκόφσκι (37’), Ομπιόρα (39’), Ζαραδούκας (80’), Καραχάλιος (90’), Σωτηρίου (94’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Βιδάλ (77’ Γιάκος), Χαλκιαδάκης (71’ Νικολιάς), Μπετρά (61’ Χέλκβιστ), Κόντε.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φαβάρο, Λεονάρντο (67’ Τριποτσέρης), Ζαραδούκας (88’ Καραχάλιος), Νουάνκο, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (76’ Νίκας), Μαρκόφσκι

Οι δηλώσεις των προπονητών από το site super-fm του κ. Γιαννάκη:

Ο Γιάννης Πετράκης ήταν καυστικός στις δηλώσεις του για τον Λεβαδειακό και τις ατελείωτες καθυστερήσεις που γίνονταν από την αρχή του παιχνιδιού για να σπάσουν τον ρυθμό της ομάδας του. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ο Λεβαδειακός χρησιμοποίησε αθέμιτους τρόπους για να φτάσει στο αποτέλεσμα και ότι τέοιες λογικές υποβαθμίζουν το προϊόν!

«Καταρχήν να πω ότι σήμερα έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια, γιατί όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο. Και φυσικά και ο κόσμος προσπάθησε να μας παροτρύνει.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έπαιξε μόνο άμυνα. Στην ουσία ένα σουτ του Τσαμπούρη έγινε στο α’ ημίχρονο από πολύ μακριά που δεν το θεωρώ φάση και μία κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο δοκάρι. Εκτός από άμυνα, ο Λεβαδειακός χρησιμοποίησε αθέμιτους τρόπους στο παιχνίδι, με τις καθυστερήσεις και προσπάθησαν να πάρουν έτσι το αποτέλεσμα. Από εμάς δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοιο πράγμα. Εμείς θέλουμε να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά μέσα από συνθήκες που δεν θα υποβαθμίζουν το προϊόν που υπηρετούμε όλοι. Με τις καθυστερήσεις έσπασαν το ρυθμό μας, δημιουργήθηκαν νεύρα και χάθηκε χρόνος.

Στο α’ ημίχρονο «διαβάσαμε» πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου, κάναμε με ευκολία φάσεις από τα πλάγια, απειλήσαμε και με κάποια περιφερειακά σουτ, αλλά δεν είχαμε καλή τελευταία πάσα ή σουτ για να βάλουμε το γκολ. Δεν ήμασταν καλοί στην αρχή του β’ μέρους, αλλά μετά το 20λεπτο παίξαμε καλύτερα, κάναμε ευκαιρίες προς το τέλος να πετύχουμε το γκολ, αλλά δεν ήρθε. Ο Λεβαδειακός έπαιξε καλή άμυνα, με εξαίρεση αυτό που είπα για τις πολλές καθυστερήσεις και δυστυχώς δεν φτάσαμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα».

Ο βοηθός του Ζοζέ Ανιγκό, κ. Ροντρίγκεζ, προκάλεσε τη νοημοσύνη όλων με τις δηλώσεις του ότι το γήπεδο έφταιγε και όχι οι καθυστερήσεις της ομάδας του από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, για το γεγονός ότι δεν έγινε ποιοτικό παιχνίδι.

Αναλυτικά:

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μας. Αυτός ο βαθμός είναι πολύ χρήσιμος. Το γήπεδο δεν προσφερόταν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, λειτουργήσαμε ως ομάδα, τα παιδιά δημιούργησαν ευκαιρίες, τα Γιάννενα δεν έκαναν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό.

Είναι σημαντικός ο βαθμός, αφενός γιατί τον κερδίσαμε απέναντι στον ΠΑΣ που είναι πολύ καλός τη δεδομένη χρονική στιγμή και αφετέρου γιατί έγιναν πολλά ανεξήγητα φάουλ που δόθηκαν στον ΠΑΣ και σ’ εμάς δεν δόθηκαν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό από τον διαιτητή».

Για τις πολλές καθυστερήσεις και αν ήταν ποιοτικό το ματς που είδε: «Το γήπεδο δεν προσφερόταν για ποιοτικό παιχνίδι, τα Γιάννενα έχουν πιο ποιοτική ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε αγωνιστικότητα και πάθος. Οι διακοπές ήταν και από τις δύο ομάδες, ήταν δύσκολος ο αγωνιστικός χώρος, δεν ευθύνεται κάποια ομάδα».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο