Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

παο-ΠΑΣ 2-1! κακή ήττα…

Την ήττα με 2-1, γνώρισε ο ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ από τον παο, αν και προηγήθηκε με 0-1 με τον Κρισμάν. Η αγαπημένη μας ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι από τον αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Πετράκης μετά το ροτέισον που έκανε στον αγώνα του κυπέλλου, επέστρεψε στο βασικό φετινό σχήμα και παρέτεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές για την αρχική ενδεκάδα:

Βελλίδης,

Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ,

Μπουκουβάλας, Λίλα, Βιδάλ, Νικολιάς. Τσικάρσκι,

Κρίζμαν, Λέο,

Στο αγαπημένο σύστημα 3-5-2 η ομάδα μας και όπως ήταν φυσικό δώσαμε γήπεδο στην αντίπαλη ομάδα έχοντας σκοπό να χτυπήσουμε στην κόντρα. Ο παο φάνηκε ακίνδυνος στις επιθέσεις του που με σέντρες από τα πλάγια ή μακρινά σουτ, προσπαθούσε να φτάσει στην επίτευξη ενός γκολ, αλλά  εύκολα ή δύσκολα κοβόταν από την ομάδα μας.

Μάλιστα στο 23΄λεπτό ευτύχησε ο ΠΑΣ να ανοίξει το σκορ…

Σε μπαλιά του Βιδάλ προς το σημείο του πέναλτι για τον Κρίζμαν, ο Κροάτης κατέβασε την μπάλα, ανάμεσα από 3 παίκτες του Παναθηναϊκού έκανε μία περιστροφή και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Δύσκολο γκολ που ήταν στα όρια του πέναλτυ και του επιθετικού φάουλ, από τις επαφές των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους.

Ο παο ευτύχησε να ισοφαρίσει σε μία φάση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί από την άμυνά μας στο 43΄λεπτό.

Σέντρα του Κουλιμπαλί από αριστερά  στο πρώτο δοκάρι, ο Χατζηγιοβάνης με κεφαλιά-ψαράκι πρόλαβε τον Τζημόπουλο και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Βελλίδη.

Μια σέντρα που ήταν ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές μας, Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Λίλα, αλλά δυστυχώς κάτοχος της μπάλας έγινε αντίπαλος ποδοσφαιριστής. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους γιατί ήταν ένα γκολ ψυχολογίας για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς επετεύχθη μόλις 2 λεπτά πριν από το σφύριγμα του διαιτητή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ακολούθησε την ίδια τακτική στο παιχνίδι της, και σίγουρα και πάλι δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα από τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Ο ΠΑΣ μάλιστα ήταν η ομάδα που έχασε πρώτη την μεγάλη ευκαιρία. Εκτέλεση φάουλ του Βιδάλ, κεφαλιά του Σκόνδρα, ο Διούδης απέκρουσε δύσκολα και στην συνέχεια διακόπηκε η φάση σαν οφ σάιντ. Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας στο 57΄λεπτό, όταν ο Λεό σε θαυμάσια επέλαση από τα αριστερά πήρε την μπάλα με την ταχύτητα που τον διακρίνει και φτάνοντας έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά έκανε την σέντρα με το αριστερό, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε και στην θέση του μπαίνει ο Αθανασιάδης στο 58΄λεπτό.

Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο επόμενο λεπτό και συγκεκριμένα στο 59′

Συρτή σέντρα του Κουλιμπαλί από δεξιά, ο Μακέντα στην πορεία της μπάλας και από κοντά με δυνατό σουτ το 2-1. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι και πάλι ο αντίπαλος παίκτης, βρέθηκε ανάμεσα από Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Λίλα.

Η αγαπημένη μας ομάδα ενώ προηγήθηκε πρώτη στο σκορ, τώρα βρίσκεται να χάνει με 2-1 , κάτι που σίγουρα θα πρέπει να επιφέρει αλλαγή φιλοσοφίας στην αγωνιστική προσέγγιση του παιχνιδιού. Έτσσι λοιπόν στο 70΄λεπτό  ο Κούζικ μπαίνει στη θέση του Σκόνδρα και το σύστημα της ομάδας μας αλλάζει καθώς πλέον αγωνιζόμαστε με 4 ααμυντικούς.

Από το 70΄λεπτό και μετά μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο ΠΑΣ. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτό έγινε από την αλλαγή του συστήματος ή την κούραση των αντιπάλων.

Στο 79΄λεπτό ο  Μυστακίδης μπαίνει  στη θέση του Βιδάλ και η ομάδα μας γίνεται ακόμη πιο επιθετική.

Ο ΠΑΣ πλέον έχει κλείσει τους αντιπάλους στην άμυνά τους, είχε τις ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που θα ισοφάριζε τον αγώνα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα μας να χάνει με 2-1, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από τον σημερινό αγώνα. Οι παίκτες μας δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάτι σήμερα και αυτό είναι ίσως κάτι που σίγουρα θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Ίσως όλοι μας θα πρέπει να πιστέψουμε παραπάνω στους παίκτες μας και τα καλύτερα αποτελέσματα σίγουρα θα έρθουν σε τέτοιους αγώνες

ΠΑΣλοιμωτά και άλλα

…..μάδαγαν την μαργαρίτα οι υπεύθυνοι….

….Θα γίνει δεν θα γίνει….

….Έλεος τελικά είμαστε λίγο παραπάνω ευαίσθητοι ότι θέλουμε και φυσικά όταν το θέμα αφορά ομάδες όπως ο βάζελος…

…. κύπελο δεν έπαιξε… ξκανδαλωδώς βέβαια….  αναμενόμενο αυτό….

….κουρασμένη η ομάδα του λέει ο Δώνης…. άρα να μιλάμε εμείς για αλλοίωση του πρωταθλήματος από την αναβολή του αγώνα κυπέλλου…

….Έσκασαν στο 70΄σύμφωνα πάντα με τον προπονητή τους… αν έπαιζαν κύπελλο πότε θα έσκαγαν άραγε… ρητορική ερώτηση…

….Παίζουμε με 4 αμυντικούς και τρώμε 7 γκολ τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

…Όλοι ζητάνε αλλαγή συστήματος… Αλλάζει παίζουμε με 3 αμυντικούς και γυρνάμε σε επιτυχή αποτελέσματα…

….Σήμερα μετά την ανατροπή, όλοι ήθελαν 4-4-2…. Μετά τον Χριστό προφήτες??? Μάλλον ναι…

….Ήταν μεγάλη η σιγουριά στους περισσότερους ότι θα παίρναμε αποτέλεσμα σήμερα στο οακα…

….και όταν το περιμένουμε όλοι τότε τις περισσότερες φορές δεν έρχεται….

….όπως δεν ήρθε και σήμερα…

….θα θέλαμε όλοι μας πάντως ένα διπλό με τον βάζελο…

….Λίγος ο κόσμος στο οακα σήμερα,,,, αν και ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα κακός. Έχουμε δει και χειρότερα…

…Θα μπορούσαμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας σήμερα, αλλά δεν ήρθαν όλα όπως τα περιμέναμε…

…ο βάζελος έχει το απόλυτο των νικών φέτος και σίγουρα το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό…

….πατέρας στον πάγκο, γιος στο παιχνίδι…

,…και οι δύο έχουμ περάσει σαν ποδοσφαιριστές από την ομάδα μας…. Φυσικά μιλάμε για τον Δώνη…

…. Ο γιος έχει σχέση με την Ήπειρο, καθώς η μητέρα του είναι από το Τρίστενο στο Ανατολικό Ζαγόρι…

…. μάλιστα πιτσιρικάς τα καλοκαίρια του τα πέρασε στο χωριό…. παίζοντας….

…. πλέον είναι παίκτης του βάζελου, και φυσικά δεν έρχεται στα μέρη μας.

…. Ο Μυστακίδης ήταν παίκτης του παο πέρσυ….

….Φέτος αγωνίζεται με την ομάδα μας… και ίσως πετύχαινε ένα γκολ εφάμιλλο με αυτό που είχε πετύχει ο Ντεβισέντι… αλλά  η μπάλα δεν κάνει πάντα τα χατήρια…

….. Ήττες με αεκ ολυμπιακό και παο… νίκες με Απόλλωνα και Άρη…

….καλή η συγκομιδή… μπορούσε και καλύτερη βέβαια….

… το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να έχουμε γκρίνια… Η ομάδα φέτος θα παρουσιαστεί πολύ πιο δυνατή και σίγουρα  θα πρέπει να χτυπήσουμε τους αγώνες με τους εύκολους αντιπάλους που χάσαμε πέρσυ

 

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το site gianninasports του κ. Γυφτόπουλου:

Δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά ο ΠΑΣ και έχασε 2-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Έτσι σταμάτησε και το καλό σερί των τριών νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με Απόλλωνα, Άρη και Ατρόμητο.
Παρότι ο «Άγιαξ» προηγήθηκε από το 23’ 0-1 με τον Κρίζμαν, τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή σε 2-1 με γκολ που σημείωσαν οι Χατζηγιοβάνης στο 43’ και Μακέντα στο 59’. Το ματς έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, σε βρεγμένο τερέν, αλλά ήταν καλό σε ποιότητα, με γκολ και αρκετές φάσεις.

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΣ έπαιξε αμυντικά, δίνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό να βγει ψηλά με την προοπτική να τον χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Ίδια παγίδα που είχε στηθεί και με τον Άρη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε κατοχή μπάλας και να πίεζε τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο, αλλά ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ δεν δημιούργησε. Οι φιλοξενούμενοι, στην πρώτη τελική προσπάθεια που είχαν, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 23’ με το παλικαρίσιο γκολ του Κρίζμαν στο οποίο βοήθησε και η τύχη, καθώς ο Διούδης συγκρούστηκε με τους αμυντικούς του. Όμως παρά το γκολ συνεχίστηκε η πίεση του Παναθηναϊκού και απέφερε το γκολ της ισοφάρισης στο 43’ με τον Χατζηγιοβάνη.

Στην επανάληψη μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και στο 59’ έκανε την ανατροπή σε 2-1 με τον Μακέντα. Ο ΠΑΣ μετά το 60’ άρχισε να βγαίνει μπροστά, να έχει επιθετικό προσανατολισμό και στο τελευταίο τέταρτο δημιούργησε φάσεις για γκολ, που τελικά δεν ήρθε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο κινητικός, δραστήριος, δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ και κυνήγησε με πολλές δυνάμεις το αποτέλεσμα. Οι νεαροί σε ηλικία παίκτες του, δεν είναι μόνο “τρεχαλατζήδες”, αλλά έχουν και ποιότητα. Πολλές φορές άλλαξαν το στυλ παιχνιδιού, ανοίγοντας την άμυνα από τα πλάγια αλλά και από τον άξονα. Το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού ήταν από τη δεξιά πλευρά, όπου από δύο σέντρες του Κουλιμπαλί ήρθαν τα δύο γκολ της νίκης. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι γηπεδούχοι είχαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες απ’ ότι ο ΠΑΣ, είναι δίκαια η νίκη τους.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο. Μετά το 60’ που δέχτηκε το δεύτερο γκολ ρισκάρισε, βγήκε μπροστά και με σουτ κυρίως δημιούργησε προϋποθέσεις να βάλει κάποιο γκολ. Όταν ανοίχτηκε ο ΠΑΣ και βγήκε μπροστά, φάνηκαν και οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού στην άμυνά του. Όμως το γκολ για τον ΠΑΣ δεν ήρθε, δύο καλά σουτ που είχαν στο τέλος οι Μυστακίδης και Αθανασιάδης δεν είχαν τύχη.

Σε γενικές γραμμές έγινε καλό παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψη τις γηπεδικές και καιρικές συνθήκες. Δίκαια κέρδισε ο Παναθηναϊκός, αλλά και αν έρχονταν και η ισοπαλία με την πίεση του ΠΑΣ στο τελευταίο τέταρτο, δεν θα ήταν και αυτό άδικο αποτέλεσμα.

Από τον ΠΑΣ σε ένα ακόμα παιχνίδι δραστήριος ήταν ο Νικολιάς. Ο Λεό ήταν πάντα μια πηγή κινδύνου για τους πράσινους και μόνο η παρουσία του κρατούσε πίσω την άμυνα. Δυστυχώς σε μια κούρσα ένιωσε τράβηγμα και αποχώρησε. Η άμυνα δεν είχε καλή αλληλοκάλυψη στις σέντρες των πράσινων από τα πλάγια. Δραστήριος ήταν ο Κρίζμαν που γύριζε πίσω για να πάρει μπάλες, πάλεψαν οι Μπουκουβάλας, Λίλα. Βοήθησε ο Μυστακίδης με την είσοδό του και ίσως έπρεπε να μπει νωρίτερα στο παιχνίδι.

Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ήταν ο Κουλιμπαλί που βοήθησε άμυνα και επίθεση ενώ με δικές του σέντρες ξεκίνησαν οι φάσεις των γκολ. Καλοί ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Κουρμπέλης.

 

Ο διαιτητής Τζήλος ήταν καλός και δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Σωστά ακύρωσε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Κουρμπέλη, αφού στο πρώτο έγινε φάουλ στον Βελλίδη και το. δεύτερο μπήκε με το χέρι. Και για τους επόπτες δεν υπάρχει κάποια συζητήσιμη φάση.

ΤΑ ΓΚΟΛ

23’: Ο Νικολιάς κάνει μεγάλη μπαλιά από τα αριστερά στον Κρίζμαν, γυρίζει γύρω από τον εαυτό του και ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Μαυρομάτη στο ύψος του πέναλτι, βγαίνει και ο Διούδης, ξεμαρκάρεται και από τους δύο ο επιθετικός του ΠΑΣ και με κοντινό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, 0-1.

43’: Σέντρα Κουλιμπαλί από τα δεξιά, κεφαλιά-“ψαράκι” από τον Χατζηγιοβάνη από το ύψος του πρώτου δοκαριού και τη διαγώνιο της μικρής περιοχής, πριν προλάβει να τον αναχαιτίσει ο Τζημόπουλος και… μέσα 1-1.

59’: Σέντρα Κουλιμπαλί από τα δεξιά, Μακέντα σουτ με τη μία από θέση μέσα δεξιά ανάμεσα σε πέναλτι και μικρή περιοχή και 2-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

33′: Ο Χατζηγιοβάνης το φάουλ από τα δεξιά, επιχειρεί την κεφαλιά ο Κουρμπέλης, ο Βελλίδης προσπαθεί να μπλοκάρε, αλλά όχι σταθερά,ι ο Κουρμπέλης στην επαναφορά τον βρίσκει με τις τάπες στη γραμμή, η μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν υπάρχει γκολ. Επιθετικό φάουλ δίνει ο Τζήλος και το ριπλέι τον δικαιώνει, έπεσε αντικανονικά πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

38′: Σουτ Μπουζούκη από θέση έξω δεξιά, κόντρα και σε Λίλα, εύκολα μπλοκάρει ο Βελλίδης.

51′: Σέντρα-σουτ Ινσούα, η μπάλα άουτ, δεν πρόλαβε από κοντά να κάνει την προβολή ο Δώνης.

69′: Φάουλ για τον Παναθηναϊκό με τον Χατζηγιοβάννη, με το χέρι ο Κουρμπέλης σκοράρει, φυσικά δεν υπάρχει γκολ. Και κίτρινη (απόλυτα δικαιολογημένη) στον Κουρμπέλη.

83′: Ξαφνικό σουτ Μυστακίδη από την αριστερή διαγώνιο και έξω από την περιοχή, άουτ. Καλή προσπάθεια.

90’+2: Νικολιάς ανοίγει από τα αριστερά σε Αθανασιάδη, σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, ο Διούδης σταθερά.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Τζήλος (Λάρισας) με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας), Δημόπουλο (Δυτικής Αττικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κουρμπέλης (69’) – Κρίζμαν (61′)

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Μαυρομάτης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης, Μακέντα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Νικολιάς, Βιντάλ, Κρίζμαν, Λεό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο