Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (1990-91)

ΔΡΑΜΑ (Του απεσταλμένου μας Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)


Αντιμέτωπος με το δικό του … δράμα, τον κακό του εαυτό, βρέθηκε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιγνίδι με την Δόξα και στο οποίο γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 3-0.

Η Γιαννιώτικη ομάδα μετά από ένα σχετικά καλό α΄ ημίχρονο, στην επανάληψη παρουσιάσθηκε με πολλά προβλήματα και ταυτόχρονα παρασυρόμενη από την κακή νοοτροπία, αν όχι κακή επιλογή του προπονητή της, της γενικής οπισθοχώρησης, έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των γηπεδούχων, που κατάφεραν σ΄ αυτό το διάστημα να πετύχουν 3 γκολ και νάχουν και ένα δοκάρι.
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος έδειχνε γήπεδο για πόλο και όχι για ποδόσφαιρο και η συνεχής βροχή ήταν αναμφισβήτητα στοιχεία που δυσκόλευαν τις κινήσεις των δυο ομάδων.
Ωστόσο κατά το α΄ ημίχρονο οι παίκτες του ΠΑΣ κατάφεραν να ελέγχουν το παιγνίδι χωρίς όμως και να μπορούν ν΄ απειλήσουν την εστία του Δάφκου. Η Δόξα στο διάστημα αυτό έφτασε δυο-τρεις φορές κοντά στο γκολ, με σημαντικότερη φάση αυτή του 18΄ όταν ο Γκόλας πλόνζαρε στη γωνία και απέκρουσε ένα σουτ φάουλ του Άλεκσιτς. Και ενώ αυτά συνέβαιναν στο α΄ ημίχρονο , ούτε ο πιο απαισιόδοξος από τους εκατό περίπου φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣ που βρέθηκαν στην Δράμα δεν περίμενε να αντικρίσει την εικόνα του β΄ ημιχρόνου.
Από το πρώτο λεπτό οι Γιαννιώτες που ξεκίνησαν με μια αλλαγή στην σύνθεση τους  και στη θέση του Ζιάκκα είχανε τον Τσιάβο, έδειξαν να οπισθοχωρούν για να κρατήσουν το «0» παθητικό.
Αυτό όμως έγινε για πολύ λίγο, αφού στο 52΄ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, ύστερα από φάουλ-πλασέ του Μουρατίδη στον Ουσταμπασίδη το δυνατό σουτ του οποίου πέρασε ανάμεσα από το τείχος και κατέληξε στα δίκτυα του Γκόλα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα από το λεπτό αυτό και έπειτα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Προσπαθούσε μεν από το χώρο του κέντρου να δημιουργήσει κάποιες επιθετικές προσπάθειες πλην όμως εκτός μιας ευκαιρίας του Σκούτα στο 68΄, όταν μόνος του με τον Δάφκο έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του, δεν κατάφερε τίποτα το ουσιαστικό.
Αντίθετα η Δόξα εύρισκε όλο και πιο συχνά τον τρόπο, να φθάσει στην περιοχή του Γκόλα και να τον απειλεί με αξιώσεις. Στο 69΄ ο Χιονάς είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ενώ στο 76΄ ο Ουσταμπασίδης τροφοδότησε τον Ιορδανίδη ο οποίος τετ-α-τετ με τον Γκόλα πέτυχε το 2-0.
Πέντε λεπτά προ της λήξης ο Άλεκσιτς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Δραμινών με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.
Η βαριά ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή προήλθε, προκάλεσε ασφαλώς μεγάλη λύπη στους φίλους του. Είναι γεγονός βέβαια ότι ο ΠΑΣ αγωνίσθηκε στη Δράμα με δυο βασικές ελλείψεις, αυτές του Γιώτη και του Βαν Βάϊκ. Όμως οι προβληματισμοί προέρχονται από την διαφορά απόδοσης στα δυο ημίχρονα και από την νοοτροπία που δείχνει να διακατέχει την ομάδα, δηλ. της οπισθοχώρησης στην πρώτη ευκαιρία που της δοθεί.
Για ακόμη μια φορά διαπιστώνεται το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας αφού ο ΠΑΣ και χθες φάνηκε τελείως «γυμνός» στην επίθεση μη μπορώντας ούτε καν να πλησιάσει τον Δάφκο, πλην μίας και μοναδικής φοράς.
Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί πέραν της οπισθοχώρησης και η καθίζηση που υπέστη η ομάδα στην επανάληψη που δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί.
Η Δόξα Δράμας στην επανάληψη βρήκε της ευκαιρία κάνοντας κι ένα καλό παιγνίδι να φθάσει εύκολα στη μεγάλη νίκη. Ο παίκτης ο οποίος έφερε τα πάνω – κάτω ήταν ο Ουσταμπασίδης που αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή, αφού από το 22΄ που μπήκε στη θέση του τραυματισμένου Γεωργιάδη δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αριστερή πλευρά του ΠΑΣ. Οι εφτακόσιοι συνολικά φίλαθλοι της συνάντησης σίγουρα δεν είδαν να παίζεται τεχνικό παιγνίδι, είχαν όμως την τύχη να «απολαύσουν» μια «βουρκομαχία» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ο Θόδωρος Γκόλας που για άλλη μια φορά ήταν θετικός στις ενέργειες του και ο Λάκης Παπαϊωάννου που μόχθησε στο χώρο του κέντρου, ήταν οι καλύτεροι του ΠΑΣ. Οι Ουσταμπασίδης, Χιονάς, Μουρατίδης Νικοτίεβιτς οι κορυφαίοι της Δόξας.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Βουτσαρά, που έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες στους Τσιάβο, Νικοτίεβιτς και Καπαγερίδη.
Ο τελευταίος μάλιστα είδε την κίτρινη κάρτα στο 40΄όταν έπιασε από την φανέλα τον Παπαϊωάννου που με ατομική προσπάθεια τον είχε αποφύγει και έμπαινε μόνος του στην περιοχή του Δάφκου.
Οι συνθέσεις:
ΔΟΞΑ: Δάφκος, Καπαγερίδης, Τελίδης (85΄ Μουρούζης), Νικοτίεβιτς, Παπαθεωδόρου, Βασιλακάκης, Γεωργιάδης (22΄ Ουσταμπασίδης), Άλεκσιτς, Ιορδανίδης,Χιονάς, Μουρατίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γκόλας, Σκέντος, Ζιάκκας (46΄ Τσιάβος), Ζώης, Οικονόμου, Λάππας, Σκούτας, Ουγκάρντε, Παπανικολάου, Παπαϊωάννου, Γιάτσος.

«Δεν ήταν συνθήκες για ποδόσφαιρο οι σημερινές» είπε ο κ. Πάκερτ μετά τη λήξη του αγώνα με τη Δόξα. Ακόμη ο προπονητής του ΠΑΣ υποστήριξε ότι «μετά το πρώτο γκολ τα πράγματα ήταν εύκολα για τη Δόξα». Την ίδια γνώμη είχε και ο συνάδελφος του της Δόξας κ. Σλόμποταν Βουτσέκοβιτς. «Το γήπεδο ήταν κατάλληλο για πόλο» είπε χαρακτηριστικά. Ο Δραμινός προπονητής δήλωσε ακόμη ότι έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του που «έτρεξαν όλοι» και πρόσθεσε: «Δεν πήγαμε καλά στο α΄ ημίχρονο λόγω του άγχους που μας διέκρινε, αλλά στην επανάληψη παίξαμε καλό ποδόσφαιρο».

ΠΑΣΠΟΡ

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο