Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

οφη-ΠΑΣ 4-0 από τα σαλόνια στα αλώνια… δυστυχώς…. Η κριτική μας για την φετινή χρονιά!!!!

Ήττα με 4-0 στο Ηράκλειο σήμερα που σημαίνει ότι η αγαπημένη μας αποχαιρετά την μεγάλη κατηγορία και πάμε να κάνουμε το αγροτικό μας…. Το σύστημα μας απέβαλλε από την πρώτη κατηγορία, καθώς επέλεξε να στηρίξει με άκομψο τρόπο τις ομάδες που είναι υποκαταστήματα…. έτσι λοιπόν η συστημική ομάδα της Τρίπολης είχε δώσει το τρίποντο στον Βόλο και σήμερα έδωσε το τρίποντο στην Κηφισιά η οποία πέρασε στην βαθμολογία την ομάδα του Αγρινίου που έχασε από τον Βόλο. Με αυτά και με αυτά η δυτική Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς εκπρόσωπο.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Τεό (ηγετικό στέλεχος των B.V.) έγραψε τις απόψεις τους για το φετινό πρωτάθλημα…. Επιλέξαμε να μην το δημοσιοποιήσουμε μετά τον προηγούμενο αγώνα, για να μην αναστατώσουμε την ομάδα…. Το παραθέτουμε όμως σήμερα, καθώς φαίνεται ότι η ομάδα πλέον δεν μπορεί να παλέψει για την παραμονή.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 2023-2024

Φέτος χρονιά με πιθανό υποβιβασμό για την αγαπημένη μας ομάδα… δυστυχώς δίκαια.

Την γλυτώσαμε μία με το φθηνότερο μπάτζετ – ρόστερ, την γλυτώσαμε δύο… εεεμ κάθε μέρα Πασχαλιά???

Πίκρα πέρυσι ανεξάρτητα που γλυτώσαμε τον υποβιβασμό, αφού όλη η χρονιά σχεδόν πήγε, μπες ψυχή – βγες ψυχή….

Ο πιθανός υποβιβασμός φέτος φέρει ονοματεπώνυμο, η’ ονοματεπώνυμα… όποιοι κι αν είναι αυτοί…

Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μαθηματικά δεν πέσαμε ακόμη, αλλά μπορούμε…? Πως…?

Στους 5 εναπομείναντες αγώνες θες 11 τουλάχιστον βαθμούς, ίσως και 12, δηλαδή μιλάμε για 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Μπορούμε? … θαύματα γίνονται?

Αρκετά τα λάθη, δυστυχώς σοβαρά.

Κάποιοι τα είχαν εντοπίσει και φωνάζανε, από πέρυσι κιόλας και ειδικά στο τέλος της χρονιάς, αλλά δυστυχώς “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”….

Ας εστιάσουμε σε αυτά, όσο αντικειμενικά γίνεται και πάντα σύμφωνα με την δική μας άποψη και γνώμη.

1. Η σοφή λαϊκή παροιμία λέει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι… πολύ σωστά μάλιστα.

Το κεφάλι στο συγκεκριμένο ψάρι, είναι η διοίκηση, μεγαλομέτοχος, η’ πρόεδρος??… όπως θέλετε πάρτε το.

Πολλά τα λάθη (γράφονται πιο κάτω) η” λαθεμένες εμμονές η” επιλογές… σε μία ομάδα, πόσο δε μάλιστα τέτοια και στο μέγεθος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που δεν είναι απλά και μόνο μία εταιρεία για να βγαίνει χρήμα και κέρδος μονάχα, βγάζοντας μάλιστα ξύγκι κι απ’ την μύγα…

Εεμ μία – δύο – τρεις, κλάταρε κι η μύγα…

2. Προετοιμασία καλοκαιριού – φιλικά – προπονήσεις ομάδας

Προετοιμασία καλοκαιριού και προπονήσεις της ομάδας με αποτέλεσμα την όλη αγωνιστική πορεία που έδειξε περίτρανα πως κάποια πράματα δεν έγιναν σωστά, η’ τουλάχιστον όχι όπως θα έπρεπε… κάποιοι μίλησαν για περιπάτους και παιδικές χαρές με παιδάκια που αγαπάνε και υποστηρίζουν τον παιδαγωγό δάσκαλο…

Όταν οι παίκτες (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) στους αγώνες του 1ου γύρου δεν μπορούσαν να βγάλουν 90άλεπτο και από το 60′ και μετά ήταν σκασμένοι, δίχως ανάσες και σωματικές αντοχές, προβλεπόμενες παικτών Α’ Εθνικής… εεεμ τότε αναμενόμενη και η πορεία μετά…

3. Αλλαγή προπονητή και παικτών….

Εμμονή με πείσμα απέναντι της γνώμης του φίλαθλου κόσμου να αλλάξει ο προπονητής… δεν τράβαγε η ομάδα… κι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και το “”κάπου εκεί κοντά και όχι μακρυά, φαίνεται ένας υποβιβασμός”” τότε έγινε η αλλαγή με μεγάλη καθυστέρηση πλέον…

Ο νέος πλέον προπονητής είχε πολύ δύσκολο έργο μπροστά του… ψυχολογία παικτών – προσπάθεια να φτιάξει την σωματική αντοχή των παικτών- αγωνιστική τακτική – ποιότητα κλπ…

Θα τα καταφέρει?…. μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, που ισοδυναμεί με ήττα, φαντάζει πλέον η σωτηρία πολύ δύσκολη, έως θαύμα.

Οι μεταγραφές όχι από το πάνω ράφι… αλλά από το κάτω, η” από το καλάθι, με προβλήματα παικτών όπως χιαστοί, big covit, η” δανεισμοί και λοιπά…

Οι (μετά από πίεση του προπονητή) μεταγραφές του Χειμώνα πραγματοποιήθηκαν στις τελευταίες μέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται… εεεμ έτσι γίνεται κυρά διοίκηση??

Και δεν φτάνει αυτό…. ήταν πού’ταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος… ο καλύτερος παίκτης των μεταγραφών Tutu τραυματίστηκε χάνοντας απ’ όσο γνωρίζουμε τους πέντε εναπομείναντες αγώνες των play outs… κρίμα.

4. Τερματοφύλακες…

Εδώ κι αν υπήρξαν σοβαρά λάθη… πολύ φανερά… δυστυχώς τα λάθη των τερματοφυλάκων φαίνονται… πολύ και ξεχωρίζουν…

Τι να πούμε??

Να πούμε για παράδειγμα πως αν είχαμε τον Λουντίγκιν η” έστω τον Τσιντώτα δεν θα φοβόμασταν καθόλου?

Να πούμε… δίχως υπερβολή… πως πιθανόν να είχαμε 8 με 10 βαθμούς ακόμη??

Εεεμ πως για…?

Η ομάδα ξεκινά από τον “άσσο” και τελειώνει σ’ αυτόν… κι εκεί στα τελειώματα είχαμε πρόβλημα…. το βλέπαμε αγώνα – αγώνα.

5. Διαιτησία

Γίνανε λάθη… σε γενικές γραμμές όμως καλή ήταν.

Πάντως σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να ειπωθεί πως χάσαμε την χρονιά από την διαιτησία.

6. Φίλαθλος κόσμος.

Πάντα εκεί, να στηρίξει, να βοηθήσει με σύνθημα

ΔΕ Σ’ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ… όμως με ορισμένους προφήτες Μετά Χριστόν η” Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) η” αρκετούς οξύθυμους να ξεφεύγουν, με κακές απόψεις – κριτικές στα πάντα, με γκρίνια, κακομοιριά και κακό… που μόνο καλά δεν είναι αυτά…

Η ομάδα είναι μια οικογένεια, με πατέρα, μάνα και παιδιά… όπου για παιδιά βάλτε τους φίλαθλους.

Εεε όταν τα παιδιά δεν είναι καλά και γκρινιάζουν, βρίζουν, απειλούν κι άλλα τέτοια άσχημα (ανεξαρτήτως του δίκιου η” όχι), τότε και σίγουρα νοσεί όλη η οικογένεια… αν υπάρχει δε πρόβλημα και σ’ άλλο η” άλλα μέλη, τότε πάει, τελείωσε το παραμύθι, με κακό τέλος κιόλας…

Καλή συνέχεια στην αγαπημένη μας ομάδα, όποια συνέχεια κι αν είναι αυτή… με ευχή για θετικά αποτελέσματα και θετικές καταστάσεις όποιες κι αν είναι αυτές!

Ένα πράμα πάντως είναι σίγουρο… πάντα θα είμαστε εκεί…!

ΔΕ’ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ !

Το ρεπορτάζ του αγώνα από την εφημερίδα ΦΩΣ των ΣΠΟΡ:

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Καθάρισαν νωρίς οι Κρητικοί

Ο ΟΦΗ με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Super League. Με δέκα παίκτες από το 26’ οι «κυανόλευκοι».

Ένα κομβικό βήμα για την παραμονή του στη Super League έκανε ο ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την τρίτη αγωνιστική των playout και με το τρίποντο αυτό απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα απέτυχε και σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα στη μάχη της παραμονής και η ήττα τον κράτησε στην τελευταία θέση της κατάταξης και τον έφερε ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό του από τα «σαλόνια». Το ματς ουσιαστικά ξεκαθάρισε από το πρώτο ημίχρονο, αφού σ’ αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα δύο από τα τέσσερα γκολ τους και είδαν τον ΠΑΣ να μένει από νωρίς με δέκα παίκτες.

Μόλις στο 10ο λεπτό της συνάντησης μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ, ο Μαρινάκης τροφοδότησε μέσα στην αντίπαλη περιοχή τον Ριέρα και ο τελευταίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του ΟΦΗ.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους «κυανόλευκους», τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 26’, όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εραμούσπε. Ο στόπερ του ΠΑΣ δέχτηκε αρχικά κίτρινη από τον διαιτητή για το μαρκάρισμά του στον Ισέκα, ωστόσο με παρέμβαση του VAR ο ρέφερι είδε το ριπλέι και άλλαξε τελικά την απόφασή του δείχνοντας απευθείας κόκκινη στο παίκτη των φιλοξενούμενων – υπό τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΣ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι παίκτες του ΟΦΗ κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν το δεύτερο γκολ, ώσπου στις καθυστερήσεις (45′) τελικά το πέτυχαν με τον Μπάκου από εξαιρετικά ασίστ του Τοράλ.

Στην επανάληψη, με τον ΠΑΣ ανήμπορο να αντιδράσει, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στο 58’ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 με το πλασέ του Ισέκα από εκτέλεση φάουλ του Τοράλ. Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν ένα τέταρτο γκολ, το οποίο τελικά το πέτυχαν στο 86’ με τον Ριέρα να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

ΟΦΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-0

ΟΦΗ (4-2-3-1): Χριστογεώργος – Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος (69’ Λουκάο), Βούρος, Μαρινάκης (69’ Θεοδοσουλάκης) – Μεγιάδο (69’ Μπάκιτς), Γκαγιέγος – Μπάκου (75’ Φελίπε), Τοράλ (69’ Μοσκέρα), Ριέρα – Ισέκα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (3-5-2): Νάγκι – Σομποτσίνσκι, Εραμούσπε, Μπακαδήμας – Τσαούσης, Σόρια, Καραχάλιος (80’ Λιάσος), Ριένστρα (46’ Τζίνο), Ροζάλες (46’ Ροσέρο) – Τζίμας (46’ Ντεμίρ), Κόντε (69’ Λέο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)

ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόρια, Κόντε, Τσαούσης

ΚΟΚΚΙΝΗ: Εραμούσπε (απευθείας)

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο