Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ο Σύνδεσμoς μας


Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί ολόκληρη την Ήπειρο και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλη την Ελλάδα. Την δεκαετία του 1990 όμως υπήρχε ένα τεράστιο κενό, στον Ηπειρώτικο συνδεσμιακό τομέα. Οι περισσότερες εκδρομές στους εκτός έδρας αγώνες γινόταν από ιδιώτες και επιχειρηματίες της πόλης μας, ενώ καταστατικά συνδέσμων παρέμεναν ανενεργά στην πόλη μας και την Αθήνα.

Τότε λοιπόν ωρίμασε η ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου δυναμικού συνδέσμου ανεξάρτητου, με καινούργια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, που να μπορεί να ακολουθεί παντού την ομάδα. Κύριος πυρήνας έγιναν οι φίλαθλοι που συναντούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στους εκτός έδρας αγώνες και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν έχουν ζήσει στα Γιάννινα, αλλά αγαπούν παθολογικά την ομάδα μας.

Ο  Σ. Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ BLUE VAYEROS  ιδρύθηκε επίσημα στις 5/12/2000 με την υπ.  αριθμόν 431/00 απόφαση του ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Από την στιγμή της ίδρυσης μας θελήσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τον κόσμο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, προσπαθώντας να αναδείξουμε την τεραστία δυναμική του. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι πάντα η δημιουργία πυρήνων σε όλη την Ελλάδα ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα μας:
Έγινε μπλε, έγινε μπλε, ολόκληρη η Ελλάδα…”.

Εκδρομή στην Τούμπα

Στην Αθήνα ο σύνδεσμος μας εκπροσωπείται από τους ΒLUE VAYEROS Athens Club. Στην Θεσσαλονίκη λειτούργησε για αρκετά χρόνια παράρτημα του συνδέσμου μας με την επωνυμία BLUE VAYEROS Θεσσαλονίκης, με γραφεία στο κέντρο της πόλης.
Πυρήνες μελών μας υπάρχουν στην Φιλιππιάδα, στην Άρτα και την Πρέβεζα.

Εκδρομή στο Χαριλάου

Από την σεζόν 2000-2001 κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε όλους τους αγώνες, όπου και αν έπαιζε η αγαπημένη μας ομάδα. Ο σύνδεσμος μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα μας και ειδικότερα κατά την περίοδο που το φάσμα της διάλυσης ήταν ιδιαίτερα ορατό. Από το καλοκαίρι του 2003 και για δύο ολόκληρα χρόνια πρωτοστατήσαμε και με διάφορες ενέργειες κατορθώσαμε να σταματήσουμε τα επίβουλα σχέδια ορισμένων κακόβουλων που στόχευαν στην διάλυση του θρυλικού ΠΑΣ Γιάννινα. Νιώθουμε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες των Γιαννιωτών, επωνύμων και απλών πολιτών που με τον οβολό τους στήριξαν την ομάδα.

Η καταξίωση σε όλη την Ελλάδα ήρθε μετά από τόσα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας σε όλα τα γήπεδα εντός και εκτός χώρας.
21 χρόνια μετά διαβεβαιώνουμε φίλους και εχθρούς ότι θα παραμείνουμε φανατικά προσηλωμένοι στα ιδεώδη του ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχώς θα κάνουμε πράξη το σύνθημα μας:
ΔΕ Σʼ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ

Οι αρχές του συνδέσμου

Η φιλοσοφία του συνδέσμου μας διαφοροποιείται σε πολλά σημεία από τους άλλους συνδέσμους. Δεν υπάρχει καμιά οικονομική εξάρτηση από την Π.Α.Ε, υπάρχει όμως συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν την αγαπημένη μας ομάδας.

Ποτέ δε στεκόμαστε σε πρόσωπα (παίκτες, προπονητές, διοικήσεις κ.λ.π.), αφού βασική μας επιδίωξη είναι η βοήθεια της ομάδας.

Όλα τα μέλη μας έχουν καταθέσει τις κομματικές τους ταυτότητες, τις προσωπικές τους γνωριμίες και φιλίες, έτσι ώστε να μπορούν απερίσπαστα να βοηθάνε την ομάδα.

Ο σύνδεσμός μας είναι αντίθετος στη λογική της “κριτικής του καφενείου”, ενώ πιστεύει ότι η κριτική απέναντι σε όλους και όλα θα πρέπει να γίνεται με απʼ ευθείας εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εχθρούς της ομάδας.

Τα συνθήματα και η συμπεριφορά των μελών μας στα γήπεδα πρέπει να είναι άψογη, προστατεύοντας τα συμφέροντα της αγαπημένης μας ομάδας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες στο γήπεδο, έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν οι υγιείς φίλαθλοι.

Θα θέλαμε όλοι οι φίλαθλοι σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας να μπορέσουν κάποτε να κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλο χωρίς πρόβλημα, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν επαφές με τους περισσότερους συνδέσμους των άλλων ομάδων.

Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να ενημερώνουμε έγκυρα και σωστά τα μέλη μας και γενικά όλους τους φιλάθλους της αγαπημένης μας ομάδας. Προσπαθούμε να το επιτύχουμεμε ιστοσελίδα μας, τις συχνές παρεμβάσεις μας στα Μ.Μ.Ε, σε τοπική και πανελλήνια εμβέλεια.

Ο σύνδεσμος μας με τις εισφορές των μελών του, τις χορηγίες και τις πωλήσεις των προϊόντων του, είναι οικονομικά αυτάρκης, πράγμα που είναι αναγκαίο για την αυτοτέλεια του και τη δυναμική του.