Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (1980-81)

Άρχισε να ξεπερνά το κόμπλεξ στα εκτός έδρας ματς – Το «Περιστέρι», σε κίνδυνο…

Μόνο οι φανέλες θύμιζαν, ποιοί ήταν γηπεδούχοι και ποιοί φιλοξενούμενοι. Γιατί ο Ατρόμητος δεν κατάφερε ούτε καν να πιέσει την εστία του ΠΑΣ, ενώ οι Γιαννιώτες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ίσως πιο πολλές απ’ τους Περιστεριώτες.

Η κακή εμφάνιση του Ατρόμητου και η νέα απώλεια βαθμού δείχνουν ότι η ομάδα του Περιστεριού δεν βρίσκεται τυχαία στη θέση του ουραγού. Οι παίκτες της θα ‘πρεπε να «τρώνε σίδερα», για να αποφύγουν την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα. Όμως, κάθε Κυριακή, δίνουν την εντύπωση πώς δεν χρειάζονται τους βαθμούς και πως έχουν σίγουρη την παραμονή τους, στη «μεγάλη» κατηγορία. Μ’ αυτή τη νοοτροπία δεν πρόκειται να «χαμογελάσουν» οι Περιστεριώτες φίλαθλοι. Όσο είναι νωρίς ακόμη, ας φροντίσουν να διορθωθεί.

Ο ΠΑΣ έδειξε μονταρισμένη και σωστή ομάδα. Βέβαια δεν είχε τον μεγάλο παίκτη στην ενδεκάδα του, κι αυτό είναι που του στέρησε τη νίκη. Ήταν ένα σωστό σύνολο, αλλά έλειπε ο «εκπορθητής» της αντίπαλης εστίας.

Πάντως, ένας ακόμα βαθμός προστέθηκε στο ενεργητικό του.

Η Κυριακή, που ακολουθεί, είναι δύσκολη και για τους δυό. Γιατί, αν και είναι γηπεδούχοι, έχουν να αντιμετωπίσουν γερές ομάδες, που δεν πρόκειται να .. καθίσουν να χάσουν.

Ο Ατρόμητος υποδέχεται τη Δόξα, σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Σ’ ένα παιχνίδι, που –  αν δεν φέρει τη νίκη – θα είναι, ίσως, η χαριστική βολή για το Περιστέρι. Οι Περιστεριώτες θα πρέπει να ξεπεράσουν το άγχος του ουραγού και την κακή τους φόρμα, για να λυγίσουν μια Δόξα, που ξέρει να αγωνίζεται εξίσου καλά, εντός και εκτός έδρας.

Ο ΠΑΣ έχει κι αυτός να παίξει με τη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, τις Σέρρες. Είναι ένα ματς ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα και, όποιος πάρει τους δυό βαθμούς, θα έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Και οι δυό ομάδες μπορούν κάλλιστα να πάρουν τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο κ. Ζλατάνος ήταν πολύ καλός. Έκανε ελάχιστα και επουσιώδη λάθη, σ’ ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Γενικά «σφύριξε» επάξια του ονόματος του.

Βαθμοί 4.

Α. Λαγός

Κ. Πολυχρονίου: «Για μια ακόμη φορά παίξαμε αδιάφορα, σαν να μη μας ενδιέφεραν οι βαθμοί και – φυσικά – δεν νικήσαμε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο ΠΑΣ έπαιξε με ψυχή και πήρε αυτό, που ήθελε. Δεν ξέρω ούτε τί φταίει, ούτε τί μπορεί να γίνει, στη συνέχεια, με την ομάδα μας. Δεν μου αρέσει να κρίνω τους διαιτητές».

Γ. Γκμοχ: «Δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος έπαιξε δυνατά για να κερδίσει, αλλά η ομάδα μου πήγε πολύ καλά. Αν είχαμε ένα σκόρερ, θα παίρναμε τη νίκη. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάμε καλύτερα. Το παιχνίδι ήταν ματς βαθμών, γι’ αυτό δεν είχε ποιότητα. Είμαι ικανοποιημένος».

Περιοδικό «ΟΜΑΔΑ ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως παρατάχθηκε στο «Περιστέρι» στις 16 Νοεμβρίου 1980. Όρθιοι από αριστερά οι Θανάσης Παπάζογλου, Ντράγκαν Ράντισιτς, Θύμιος Γεωργούλης, Βασίλης Παπαγγέλης, Αλέκος Παπαγεωργίου και Γιώργος Πρίσκας.
Και στην κάτω σειρά από αριστερά: Αύγουστος Σοφιάς, Χουάν Μοντέζ, Διονύσης Αλεξάκης, Νίκος Διαμαντόπουλος και Νίκος Λιάκος.
Τα εισιτήρια και οι εισπράξεις (σε δραχμές) της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, την χρονιά 1980-81.
Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο