Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα –Παναιτωλικός 3-0 (1966-67)

Παρά το εργάσημον της ημέρας χθες, συνέρρευσαν εις το Στάδιον χιλιάδες φιλάθλων, δια να παρακολουθήσουν τον μεγάλον αγώνα πρωταθλήματος β΄ εθνικής που θα εδίδετο μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού.

Ισάξιοι οι αντίπαλοι, με ιστορίαν, κατήλθον να διεκδικήσουν την νίκην. Απεδύθησαν εις ένα πραγματικά δυνατόν παιγνίδι, κι ενίκησεν ο κατηρτισμένος καλλίτερον. Τα Γιάννινα κυριολεκτικώς εθριάμβευσαν με το τιμητικόν σκορ 3-0.

Δυνάμεθα να είπωμεν ότι το αποτέλεσμα αυτό, θα ηδύνατο να είναι ευρήτερον, εάν οι ποδοσφαιρισταί μας ήσαν πλέον ψύχραιμοι και εύστοχοι.

Δυνατός κι ο αντίπαλος, κατήλθε να διεκδικήσει την νίκην. Κατ΄ αρχήν εδημιούργησε μιαν ευνοϊκήν κατάστασιν υπέρ αυτού, αλλά πολύ συντόμως απεδείχθη ότι οι Γιαννιώτες υπερείχαν αισθητώς, κυρίως εις ευψυχίαν και τεχνικότητα.

Πράγματι το παιγνίδι χθες των Γιαννιωτών υπήρξεν αρκετά τεχνικον με πολλούς κι ωραίους συνδιασμούς. Όμως εσημειώθησαν πολλά σφάλματα κυρίως εις την γραμμήν της επιθέσως, τα οποία μοιραίως εμετρίασαν την αποδοτικότητα της ομάδος εις τέρματα.

Το πρώτο τέρμα επέτυχεν ο Τζαμάκος εις το 20΄με κεφαλιά. Αργότερα προ της ομαδικής πιέσεως παίκτης του Παναιτωλικού υπέπεσεν εις πέναλτυ το οποίον ηξιοποίησεν ο Τσιούρης δια να λήξη το ημίχρονο με 2-0.

Εις το β΄ μέρος του αγώνος τα Γιάννινα εκέρδισαν πολλές «μάχες» αλλά η μπάλλα εστέλλετο λαουτ μακρυά από το αντίπαλλον τέρμα. Με ένα φάουλ όμως έξω από την μεγάλην περιοχήν ο Τσιούρης με αριστοτεχνικόν σουτ, ανέτρεψε το 2-0 κι έστειλε την μπάλλα στα δ’ικτυα δια τρίτην φοράν προ των εκπλήκτων θεατών. Ήταν ένα απίστευτον σε εκτέλεσιν γκολ.

Η νίκη αυτή, εχαιρετίσθη ενθουσιωδώς υπό του φίλαθλου κόσμου και προωθή βαθμολογικώς την ομάδα μας.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο