Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Αθηνών 3-1 (1972-73)

Ξεπερνώντας έναν από τους κύριους διεκδικητές του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα ενίκησε προχθές στην έδρα του τον Απόλλωνα με 3-1 (1-0) και άρχισε την νέα πορεία προς τον τίτλο.

Εάν θελήσει κανείς να ξεχωρίσει διακριθέντες από τους νικητές, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Όλοι ήσαν άριστοι. Ξεχώρισαν βέβαια οι επιθετικοί αφού πέτυχαν τα γκολ, αλλά και οι αμυντικοί ήσαν υπέροχοι και κράτησαν το βάρος των επιθέσεων του Απόλλωνος. Γι’ αυτό η σημείωση διακριθέντων αναφέρεται στους αρίστους. Τα Γιάννινα προχθές ομολογουμένος συνήρπασαν. Είχαν μια τελειότητα και μια ομορφιά που λίγες φορές παρρουσίασαν. Έτσι πέτυχαν δίκαιη νίκη πού φυσικά μπορεί θαυμάσια  να αποκληθεί θρίαμβος. Από την άλλη πλευρά του λόφου βρέθηκε ο Απόλλων. Προχθές δεν έδειξε πολλά. Βασικά τον «πρόδωσε» η άμυνα με τα αλλεπάλληλα σφάλματα και την εύκολη άλωση της από τους γηπεδούχους. Διέθετε όμως και ένα προσόν, χωρίς αντίκρισμα. Η επιθετική της πεντάδα οργάνωσε πολλές και επικίνδυνες καθόδους, αλλά για την καλή τους ανάπτυξη δεν είχε κατάλληλο κέντρο που θα προωθούσε τους φορ. Έτσι η ομάδα «κόπηκε» στα δυο και ηττήθηκε φυσιολογικά.

Στο 4’ ο Αλβαρέζ (Γ) άνοιξε το σκορ που έμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η αυλαία του β’ μέρους  βρήκε τους γηπεδούχους (λάθος της εφημερίδας,  τους φιλοξενούμενους εννοεί) με μοναδική αλλαγή του Γιαννίμπα με τον Παθιακάκη. Ήταν «γουρλίδικη» η συμμετοχή του τελευταίου αφού με το σφύριγμα σχεδόν του διαιτητού κατέβηκε και ισοφάρισε (46’). Πάγωσαν φυσικά οι γηπεδούχοι αλλά δεν υποχώρησαν. Έτσι στο 55΄αφού προηγήθη σουτ του Γκλασμάνη (Γ) ο Σαρσάνης (Α) προσπαθώντας ν’ αποκρούσει την μπάλα την έστειλε στα δίκτυα της εστίας του Απόλλωνα. Με τον «αέρα» του 2-1 οι γηπεδούχοι συνέχισαν να υπερέχουν και στο 84΄έκλεισαν το σκορ με σουτ του Αλβαρέζ, πάλι.

Έτσι τα Γιάννινα βρέθηκαν και πάλι στον δρόμο του θριάμβου και σκοπεύουν πιο άνετα τον τίτλο, που για τους οπαδούς τους δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Παταράκη (Πειραιώς).

Οι συνθέσεις:

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λύσσας, Θαυμαστός, Γραμμενιάτης, Βέργος, ΣΙΟΝΤΗΣ, ΜΑΝΤΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, Οικονομίδης, ΑΛΒΑΡΕΖ, ΠΑΣΤΕΡΝΑΚΗΣ, Γκλασμάνης.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Πιπιλάκης, Γιαννίμπας (46’ Παθιακάκης), Πλουμπής, Ασημακόπουλος, ΝΕΚΡΗΣ, Σαρσάνης, Θεοδορώπουλος (74΄Δουλμούσης), Τσισιμιάγκας, Υφαντής, ΡΟΚΚΑΣ, ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ.

Δ. ΦΙΛΙΟΣ

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο