Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων: 1-3

Με ήττα στους Ζωσιμάδες μπήκε το 2021, καθώς ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 1-3, από τον Απόλλωνα Αθηνών ή Σμύρνης. Ο ΠΑΣ μπορούσε να καθαρίσει τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε, πέτυχε και 2ο γκολ που κακώς ακυρώθηκε, είχε τις ευκαιρίες, αλλά στην πρώτη τελική από κόντρα ο Απόλλωνας ισοφάρισε. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον αγωνιστικό χώρο να βαραίνει από την συνεχόμενη βροχή, ο ΠΑΣ δεν κατόρθωσε να είναι ανταγωνιστικός, δέχτηκε 2 εύκολα γκολ και διαμορφώθηκε το 1-3.

Ο ΠΑΣ έδειξε σήμερα ότι έχει προβλήματα ανάπτυξης σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, καθώς είναι μια τεχνική ομάδα, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσε να καθαρίσει τον αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Κρισμάν, αν και ο καλύτερος παίκτης μας επιθετικά, φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις παραπάνω ατομιστής από όσο έπρεπε. Από την άλλη ο Λεό για μια ακόμη φορά τραυματίστηκε, δείχνοντας με την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο ότι το κενό του δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Καρτάλη που μπήκε σαν αλλαγή, αλλά δεν μπήκε σε κανένα σημείο στον αγώνα.

Ο ΠΑΣ για πολλοστή φορά στο φετινό πρωτάθλημα προηγήθηκε αλλά δε μπόρεσε να κρατήσει την νίκη, κάτι που σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όπως θα πρέπει να μας προβληματίσουν και οι συνεχόμενες αρνητικές διαιτησίες, γιατί χάνουμε βαθμούς που με άλλες συνθήκες δεν θα χάναμε.

Το ρεπορτάζ του αγώνα από το nova:

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ιωαννίδη, ο Απόλλων Σμύρνης αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ στην… πισίνα των Ιωαννίνων και έκανε ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά.

Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ιωαννίδη, ο Απόλλων Σμύρνης αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ στην… πισίνα των Ιωαννίνων και έκανε ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά.

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” στάθηκε άτυχη καθώς μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από αυτογκόλ του Λισγάρα. Παρόλα αυτά, δεν την πήρε από κάτω. Με μπροστάρη τον Νίκο Ιωαννίδη, που κέρδισε το πέναλτι για την ισοφάριση (σκόρερ ο Φατιόν) και έγραψε το 1-2, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου απέδειξε πως η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή μέχρι τώρα την αδικεί. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τσιλούλης. 

Για τον Απόλλωνα ήταν η 4η φετινή νίκη στη Super League, αποτέλεσμα που τον φέρνει στη μέση της βαθμολογίας, την ίδια στιγμή που οι Ηπειρώτες έμειναν για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς “τρίποντο”.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, αλλά…

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ανήκε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν κατάφερε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη. Οι Ηπειρώτες, που απείλησαν για πρώτη φορά με τον Ελευθεριάδη (6′), ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, χάρη στο αυτογκόλ του Λισγάρα (7′) και να αποβάλουν το άγχος. Ο Κρίζμαν δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο. Έτσι, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη συνέχισε να δημιουργεί ρήγματα και στο 35′ έφτασε βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κροάτη, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, ύστερα από χρήση του VAR, για φάουλ στην αρχή της φάσης. 

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πατά καλύτερα από τον αντίπαλο. Στο 40′ άγγιξε το 2-0 και πάλι με πρωταγωνιστή τον Κρίζμαν, όμως ο Βέρχουλστ του είπε “όχι” και ένα λεπτό αργότερα ο Βέλγος είδε την ομάδα του να κερδίζει πέναλτι. Χάρη στην επιμονή του Ιωαννίδη ο Απόλλων στην μοναδική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Φατιόν για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Έλληνας επιθετικός της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά, πήρε την κόντρα από τον Χουτεσιώτη, που είχε βγει εκτός περιοχής για να απομακρύνει και σε κενή εστία πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, το οποίο αφιέρωσε στον Γιώργο Παράσχο. 

Ο Αργύρης Γιαννίκης ανακάτεψε την… τράπουλα σε μία προσπάθεια να δει την ομάδα του να αντιδρά, όμως αυτό δεν συνέβη. Αντ’ αυτού στο 83′ οι Ηπειρώτες δέχτηκαν και τρίτο γκολ και είδαν τις ελπίδες τους για βαθμό να εξανεμίζονται. Ο Μπαξεβανίδης βρήκε κάθετα τον Τσιλούλη και εκείνος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Χουτεσιώτη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (79′ Λιάσος), Πίρσμαν (88′ Δούμτσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκες, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λεό (46′ Καρτάλης), Κρίζμαν. 

Στον πάγκο: Αθανασίου, Πήλιος, Λώλης, Νάουμετς, Μπρένερ, Γροσδάνης.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (46′ Μπρούτσιτς), Κολ (90′ Λαγός), Φατιόν, Μπεντινέλι (70′ Τσιλούλης), Μαρκ Φερνάντεζ (77′ Βιτλής), Σλίβκα, Ιωαννίδης (77′ Ντάουντα).

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Κιτόκο, Μουνιέ, Τσαμπούρης. 

Γκολ: Αυτ. Λισγάρας (7′), Φατιόν (43′), Ιωαννίδης (72′), Τσιλούλης (83′)
Κίτρινες: Οικονομόπουλος (65′) – Φατιόν (13′), Σλίβκα (64′)
Κόκκινη: –
Διαιτητές: Σ. Κουμπαράκης, Ι. Δημητριάδης, Τ.
Γεωργακόπουλος
4ος Διαιτητής: Α. Τσακαλίδης

Οι δηλώσεις του κ. Γιαννίκη από τον super-fm:

Τη μεταγραφική ενίσχυση έθεσε σε πρώτο πλάνο ο Αργύρης Γιαννίκης για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει το πρόγραμμα που ακολουθεί, ενώ για το αγωνιστικό τόνισε ότι ως το 35′ το σκορ έπρεπε να είναι τουλάχιστον στο 2-0 με 3-0, αλλά τα πολλά ατομικά λάθη για μία ακόμα φορά κόστισαν.

Για το τι δεν πήγε καλά: «Πιστεύω μέχρι το 30’ κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έπρεπε το σκορ να είναι 3-0 ή 4-0. Από ένα προσωπικό λάθος, μία απροσεξία δεχτήκαμε ένα πέναλτι στη πρώτη φάση του Απόλλωνα.

Στο δεύτερη ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι ρουλέτα, που κάναμε πάλι ένα τεράστιο ατομικό λάθος σε αλυσίδα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Κι όταν είσαι στο γήπεδο αυτό πίσω στο σκορ είναι δύσκολο να επανέλθεις πάλι».

Για το αν είναι πλέον και θέμα ψυχολογίας το ότι η ομάδα του δεν κρατάει το προβάδισμα και δεν κερδίζει εύκολα βαθμούς ούτε εντός έδρας: «Πρέπει να τα βάλουμε τα πράγματα κάτω και να γίνει μεγάλη ανάλυση. Τώρα προέχει να βελτιωθούμε σε κάποιες συνθήκες που είναι λίγο δύσκολες στη καθημερινή δουλειά και να δούμε που θα ενισχυθεί η ομάδα, γιατί το πρόγραμμα είναι βαρύ και το ρόστερ λίγο μικρό».

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα να αντεπεξέλθει στα ματς του Ιανουαρίου: «Μιλάμε με τη διοίκηση για κάποιες ενισχύσεις γιατί το πρόγραμμα είναι βαρύ και έχουμε πολλά παιχνίδια και πρέπει να βγει το πρόγραμμα αυτό. Αν σήμερα το παιχνίδι ήταν 2-0 ή 3-0 στο 30′ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εμείς κάνουμε αυτή τη στιγμή πολλά ατομικά λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε».

Για την εικόνα της ομάδας του στο β’ ημίχρονο μίλησε ο Γιώργος Παράσχος, αλλά και τα ψυχικά αποθέματα που υπήρχαν μετά το 1-0, ώστε να γυρίσει τελικά το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova:

«Όλους τους αντιπάλους τους κοιτάμε στα μάτια, διεκδικούμε αποτελέσματα κάθε Κυριακή. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γύρισαν ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέτριοι. Αφού μπορέσαμε και ισοφαρίσαμε, δείξαμε πως έχουμε αποθέματα δυνάμεων σε αυτό τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο και αποδείξαμε πολλά πράγματα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως και να το κάνουμε το γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους δίνει ψυχολογία στα παιδιά. Αρχίζουν να πιστεύουν πως μπορούν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να το γυρίσουν κι όπως είδατε στο δεύτερο ημίχρονο το γυρίσαμε χωρίς να κάνει ούτε μία φάση ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ιωαννίδης έχει μια ανοδική πορεία φέτος και έχει μια ποιότητα. Και είναι ωραίο μετά από χρόνια να βγει στην επιφάνεια και να κάνει καριέρα στη Super League.

Ήταν κάτι που δεν πίστευα στην αρχή, αλλά όσο περνούσαν οι αγωνιστικές, διαπίστωνα πως πολλά παιδιά που δεν είχαν την καλύτερη απόδοση με δικαιώνουν τώρα όσο περνάει ο καιρός. Δεν φοβάμαι τις επιλογές, αλλά φοβάμαι τις κάρτες, έχουμε συμπληρώσει πολλές κάρτες ενόψει των επόμενων αγώνων».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο