Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Αθηνών 1-1 (1969-70)

Των Κ. Κράβαρη – Ν. Κακαϊδή

Υπό ραγδαίαν βροχήν οι φίλαθλοι της πόλεως μας (6.000 περίπου) παρέστησαν μάρτυρες ενός συγκλονιστικού αγώνος κατά το οποίον ο Π.Α.Σ. Γιάννινα σφαγιασθείς υπό του διαιτητού Ζαχείλα υποχρεώθη εις ισοπαλίαν προς τον εξασφαλίσαντα την επάνοδο του εις την Α΄ Εθνικήν Απόλλωνα Αθηνών.

Δια πρώτην φοράν κατά την εφετεινήν περίοδον η ομάς που εκπροσωπεί την πόλιν μας εις την Β΄ Εθνική επραγματοποίησεν  εκθαμβωτικήν εμφάνισιν με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει εις όλας τας γραμμάς, να έχει πλήρη πρωτοβουλίαν των κινήσεων, να συνδυάζεται άψογα και να υποχρεώσει τον μεγάλον της αντίπαλον να αμύνεται ερχόμενος διά να αποσπάσει την ισοπαλίαν. Προπονητής και ποδοσφαιρισταί του Απόλλωνος παρεδέχθησαν ότι το τοπικόν συγκρότημα έχει τα φόντα να κτυπήσει με αξιώσεις την θύραν της Α΄ Εθνικής, δύναται δε να χαρακτηρισθεί εκ των ισχυροτέρων, αν όχι το ισχυρότερον σωματείον της Β΄ Εθνικής.

Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα καθ΄ όλην την διάρκειαν του αγώνος διετήρησε συντριπτικήν υπεροχήν και απώλεσε ευκαιρίαν να επιτύχει θρίαμβον. Με χαλίβδινη άμυνα, φανταστικόν κέντρον και θαυμάσιαν ις τουςσυνδιασμούς, αλλά άτυχον επίθεσιν επέβαλε το παιγνίδι του και απέδειξε, ότι αι δυνατότητες του είναι απεριόριστοι. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να εξέλθει νικητής λόγω της εξοργιστικής διαιτησίας αφ΄ ενός και της ατυχίας του αφ΄ ετέρου.

Ο προχθεσινός Απόλλων μόνον κατά διαστήματα ικανοποίησε και διέπρεψε η αμυντικήν του διάταξις με ηγέτην τον συμπατριώτην μας Γερούκαλη, ο οποίος  είχε εις το ενεργητικόν του την απεσόβησι ενός βεβαισιάκου τέρματος. Γενικώς η Ελαφρά Ταξιαρχία κατόρθωσε να επιτύχει του επιδιωκομένου της σκοπού διατηρήσασα και τον τίτλον του αηττήτου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ

Εις το πρώτο κιόλας λεπτό της συναντήσεως κατόπιν κτυπήματος φάουλ υπό του Αναστασίου ο Παπαδόπουλος απώλεσε μοναδικήν ευκαιρίαν να ανοίξει το σκορ, όταν ευρεθείς εις καλήν θέσιν καθυστέρησε στο σουτ.

Εκείνο το οποίον δεν επέτυχε εις το 1΄ επραγματοποιήθη εις το 6΄ εκμεταλλευθείς σύγχυσιν του Απόλλωνος και με ψυχραιμίαν έγραψε το 1-0. Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα συνεχίζει το ωραίο του παιγνίδι και εις το 10΄ ο Απόλλωνας εσώθη ως εκ θαύματος, όταν ο Χουρίδης με μπάσιμο και σουτ έστειλε την σφαίραν εις την εστίαν του εξουδετερωθέντος Πασχάλη, αλλά επάνω ακριβώς εις την γραμμήν της εστίας ο Ασημακόπουλος απέκτουσε και διέσωσε την ομάδα του από βεβαιοτάτην παραβάσιν.

Εις το 13΄ ο Σιμιγδαλάς σουτάρει έξω της μεγάλης περιοχής και η μπάλα αγγίζει τα δάκτυλα του Μπέκα και κατευθύνεται εις τα δίκτυα. Το γκολ του Απόλλωνος είναι ήδη γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήτο και το μοναδικόν σουτ των επιθετικών του καθ΄ όλην την διάρκειαν του αγώνος.

Εγκυρότατον γκολ του Παπαδόπουλου ηκυρώθη υπό του κ. Ζαχείλα με την αιτιολογίαν ανύπαρκτου φάουλ.

Ο Γερούκαλης ως από μηχανής θεός εις το 30΄απέκρουσεν εις την γραμμήν του τέρματος ένα σουτ του Χουρίδη.

Αυτό το οποίον συνέβη εις το 42΄ ήτο κάτι το σκανδαλώδες. Συγκεκριμένα ο Τσουρλίδας εξαπέλυσε ισχυρόν σουτ, το οποίον απέκρουσε εντός της επανορθωτικής περιοχής ο Γερούκαλης με το χέρι, χωρίς ο διαιτητής να σημειώσει το καταφανέστατο εις την κυριολεξία πέναλτι.

Εις το 63΄ ο Χουρίδης ευρεθείς τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Απόλλωνος σουτάρει αλλ΄ αυτός απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ με αποτέλεσμα να μείνει το σκορ 1-1.

Συντελεσταί της καλής αποδόσεως της γηπεδούχου ήσαν οι Βάσιος, Τσάτσης, Τζαμάκος, Οικονομίδης και Τσιούρης. Οι υπόλοιποι δεν υστέρησαν.

Από τον Απόλλωνα διακρίθησαν οι Πασχάλης, Γερούκαλης, Ασημακόπουλος και Σιμιγδαλάς Μ.

Περί του διαιτητού είναι αρκετά τα όσα προαναφέρθησαν.

Αι συνθέσεις:

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Μπέκας, Μάντζιος (61΄ Παπακοσμάς), Αναστασίου, Βάσος, Τσάτσης, Τζαμάκος, Παπαδόπουλος Ε., Οικονομίδης, Χουρίδης, Τσιούρης και Τσουρλίδας.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Πασχάλης, Γκότσης (45΄Γιαννίμπας), Σαρρής, Γερούκαλης, Ασημακόπουλος, Ράμφος, Σκούφος, Σιμιγδαλάς Μ., Κυριακού, Σκληρός και Σιμιγδαλάς Ν.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών»

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο