Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Γιαννίκης… ένα όνομα που δίχασε…..

Ο προπονητής της αγαπημένης ομάδας, παίρνοντας την απόφαση να μην συνεχίσει για τρίτη χρονιά στον πάγκο του ΠΑΣ, άφησε ανάμεικτα συναισθήματα τους οπαδούς. Θα ξεκινήσουμε παραθέτοντας απόψεις μελών μας για το έργο του προπονητή στην φετινή σεζόν.

Ξεκινάμε από τον Μιχάλη που είναι ένας από τους πιο αγνούς πασολέδες…

Γνώμη μου πρίν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ότι αυτή η ομάδα σε σύνολο ροστερ ποιοτικά ήταν η καλύτερη ομάδα μετά το 1983 στη Α Εθνική καθώς δεν είχε παίχτες χαμηλής ποδοσφαιρικής αξίας. Σύμφωνα με την παρουσία της θα μπορούσε να κατακτήσει Την δεύτερη θέση η πρόβλεψη μου ήταν η 9η. Ο πρόεδρος σχεδόν αλάνθαστος και ειδικά στο θέμα τερματοφύλακα που ο προπονητής το καλοκαίρι ήθελε 2ό ενώ είχε Γιαννικογλου και τον Δεκέμβριο ήθελε πάλι 2ό που δεν θα ήταν καλύτερο από Χουτεσιωτη και ο πρόεδρος με δική του απόφαση πήρε πρώτο τερματοφύλακα που μας έδωσε πολλές νίκες.

Η ομάδα στο δεύτερο γύρο παράπαιε αγωνιστικά με το τραυματισμό του Κάστρο και όσο έπαιζαν Σιοντης και  Λιασος οδηγούμαστε μαθηματικά στην τελευταία θέση . Ο ερχομός του Λοντιγκιν η επαναφορά του Κάστρο από τραυματισμό και η καθιέρωση του Ντομινγκεζ στη 11άδα άλλαξαν την εικόνα τους στόχους πλησιάσαμε Την 5άδα και για δύο φάσεις δεν πήγαμε τελικό για πρώτη φορά.

Δεν υπήρχε λογική στο ποιοί παίχτες θα κάνουν τα στημένα τα είχαν αναλάβει χωρίς καμία εγγύηση Καρταλης Σιοντης Πισρσμαν και Σσλιακας μπορεί να εκτέλεσαν πάνω από 350 400 στημένα και η ομάδα να πήρε 1 2 γκολ σε πρώτο χρόνο και αλλά 2 3 σε δεύτερο χρόνο στη εξέλιξη της φάσης τα υπόλοιπα ήταν κάκιστα εκτελεσμένα χωρίς καμία προοπτική ούτε καν μπάλα δεν έφτανε στους επιθετικούς μας.

Θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή ποιος πήρε την απόφαση-εντολή να φύγει ο Ντασιος

Ο προπονητής έφτιαξε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό σύνολο με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας σταθερότητα καλή φυσική κατάσταση χτυπούσε όλα τα παιχνίδια το να διεκδικείς με το να κερδίζεις απέχει πολύ .

Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το ράστερ να δίνει ίσες ευκαιρίες και κυρίως να βλέπει ποιοι παίχτες έχουν δουλέψει και αξίζει να παίζουν Είχε δώσει τη φανέλα στο σπίτι σε Πιρσμαν Σαλιακα Σιοντη Καρταλη ανεξαρτήτως καλών κακών η μετρίων εμφανίσεων Σαλιακας Πιρσμαν πολύ κακές και λίγες σέντρες και πολύ αργοί Στα άκρα με γρήγορους αντιπάλους όπου δέχονταν αμαρκάριστες σέντρες και πολλές διεισδύσεις που γίνονταν γκολ.

Ο Γίαννικης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τα δύο τρία ονόματα που είχε στη ομάδα και έκανε συνεχής αλχημείες ώστε να έχουν λίγο χρόνο και παράλληλα να παίζουν βασικοί οι αγαπημένοι του .

Πολλά αρνητικά αποτελέσματα καθώς μετά το 1-0 γύριζε πίσω όλη την ομάδα και η ομάδα έχανε ρυθμό και στόχο και έτσι έρχονταν ήττες που θα ήταν νίκες. Επίσης οι αλλαγές άφηναν ξεκρέμαστη την ομάδα σε χαφ και επίθεση και δεν μπορούσε να αντιδράσει κατά τη διάρκεια του ματς

Ελάχιστες νίκες στο άδειο Ζωσιμάδες κόβοντας οι απρόσμενες ήττες κάθε τι θετικό που δημιουργήθηκε από το καλό ποδόσφαιρο.

Ο Γισννικης όλη την χρονιά σκέφτονταν τον εαυτό του να κερδίσει τα παιχνίδια με τους παίχτες που πίστευε και όχι με αυτούς που έφερε ο πρόεδρος. Επίσης το καλοκαίρι αρνήθηκε στον Χριστοβασίλη 3 παίχτες που θα έκαναν πιο ισχυρή Την ομάδα αλλά και μεγαλύτερες τις ευθύνες του .

Ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα δεν το έκανε πιο γρήγορα γιατι δεν έβρισκε άλλο σύλλογο Θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο την καλή χρονιά που έκανε κάνοντας μια μεταγραφή θέλοντας να παρατείνει την καριέρα του και καλά έκανε καθώς αν έμενε και είχε κακή χρόνια την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΣ δεν θα έβρισκε ομάδα ούτε σε Γ Γερμανίας ούτε σε Β Ελλάδας. Του χρόνου ο ΠΑΣ θα είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα στην οποία ο Γιαννικης δεν θα μπορεί να δουλέψει καθώς και επιτυχίες να έχει τα φώτα θα πέφτουν στους παίχτες και όχι σε αυτόν και δεν θα μπορεί νά κάνει μια συμπαθητική πορεία γιατί θα έχει πολλά όπλα στα χέρια του που αν δεν τα χρησιμοποιήσει θα ευθύνεται αυτός.

Δεν βγήκε κάποιο νέο ταλέντο δεν αξιοποιήθηκαν τα υπάρχοντα ταλέντα σωστά και οι εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές έμειναν στάσιμοι και ορισμένοι αχρηστεύτηκαν σε σημείο να μην είναι απαραίτητοι πλέον στη ομάδα.

Ο Γιαννικης έκανε καλή δουλειά στο ποδόσφαιρο και την κυκλοφορία της μπάλας της ομάδος με το ψηλό πρεσινγκ η φετινή ομάδα όμως είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες που ούτε καν τις πλησίασε και δεν νομίζω ούτε μπόρεσε ούτε ήθελε να επιδιώξει και να ρισκάρει να φτάσει πιο ψηλά. Το ράστερ των παιχτών που επέλεγε να παίζουν είχε ταβάνι κάποιοι το ξεπέρασαν οπότε από αυτούς τους παίχτες και αυτό το προπονητή δεν είχαμε να περιμένουμε κάτι μόνο τα χειρότερα και μόνο καθοδική πορεία οπότε η φυγή του τουλάχιστον για το αγωνιστικό δεν θα κοστίσει θα είμαστε πολύ καλύτεροι του χρόνου αρκεί να έρθει ένας καλός ξένος προπονητής. Η χρονιά κρίνεται ως αποτυχημένη καθώς η ομάδα μπορούσε να είναι πολύ ψηλότερα ακόμη και 6σδα και να διεκδικεί με προοπτικές την 4αδα όμως τερμάτισε κάτω από την 8η θέση Και έχοντας χάσει 2 φορές από Λάρισα 2 φορές από Απόλλων 2 φορές από τον όφη ήττες από Βόλο Λαμία και Αγρίνιο στο Ζωσιμάδες μόνο υπερηφάνεια και επιτυχία δεν δείχνουν . Πέρα από την πορεία στο Κύπελλο η χρονιά ήταν απογοητευτική βάσει δυνατοτήτων της ομάδος.

Δεν έχουμε συνηθίσει σέ επιτυχίες μεγάλες και Ευρώπη κάθε χρόνο για να το θεωρούμε δεδομένο όμως έτσι που έπαιζε η ομάδα και με το χαμηλό ανταγωνιστικό προφίλ των αντιπάλων δίνονταν η εικόνα ότι μπορεί κάτι πολύ καλύτερο οι 3 νίκες στο Ζωσιμάδες Φώφη Λαμία Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη επίδοση και οι 5 νίκες σε μαζί με πλει οφ και Κύπελλο σε 19 παιχνίδια είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό θα μπορούσε να κόστιζε και υποβιβασμό. Το καλό ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς σε όλη την ιστορία του ο ΠΑΣ με εξαίρεση 3 προπονητών έπαιζε πάντα καλη μπάλα και μας άρεσε αυτό αλλά Δεν ειχε αποτέλεσμα επί της ουσίας ούτε φέτος είχε αποτέλεσμα αλλά σώθηκε εύκολα και μένει η εικόνα ορισμένων καλών παιχνιδιών

Συνεχίζουμε με τις απόψεις του Τεό :

Η φετινή χρονιά θεωρείται πετυχημένη. Υπολογίζοντας κάποια πράματα και καταστάσεις, ναι, έτσι μου βγαίνει, πετυχημένη. Κι έχουμε:

1ον. Mας αδίκησαν κάποιες κι όχι πολλές διαιτησίες, τόσες όσες χρειάζονταν για να μας βγάλουν από την πρώτη εξάδα και ειδικά το διάστημα που η ομάδα πέταγε αγωνιστικά.

2ον. Γήπεδα, ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ και προπονητικά. Δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα… και φέτος ειδικά που έριξε πάρα πολύ νερό τον Χειμώνα… μας βγήκαν και τα δύο. Χάσαμε πολλούς πόντους στο γήπεδό μας… αλήθεια είναι. Υπολογίζοντας τα παραπάνω και συνυπολογίζοντας το ότι είμασταν νεοφερμένοι στην Super League, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο με άνετη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία που ήταν εννοείται και ο πρωτεύον στόχος της χρονιάς, επίσης την πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος φτάνοντας στους Ημιτελικούς… ε τότε, ναι, μου βγαίνει να πως την ποδοσφαιρική χρονιά πετυχημένη. Θεωρώ όμως πως η χρονιά ακόμη δεν τέλειωσε… αναμένω τις μεταγραφικές κινήσεις, τόσο σε όσους έρθουν, μα κυρίως σε όσους θα φύγουν. Καλά ξεκινήσαμε με ανανέωση του τερματοφύλακα Λουντίγκιν… το χαλάσαμε με την φυγή του προπονητή Γιαννίκη, τον ήθελα ως προπονητή και στην επόμενη χρονιά… η πετυχημένη τωρινή ομάδα φέρει την σφραγίδα του, κι αν έμενε και είχαμε κάποιες καλές μεταγραφικές προσθήκες, του χρόνου θα βγαίναμε Ευρώπη. Τώρα όμως?… στην αναμονή, με την ευχή να πετύχουμε τόσο σε καλό προπονητή, όσο και σε καλές μεταγραφές, με μη φυγή καλών παικτών μας… Καλό καλοκαίρι σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα! Είθε να τελειώσει η όλη ιστορία με τον covit 19… και να ξαναγυρίσει ο κόσμος στις εξέδρες των γηπέδων, να ακούσουμε ξανά συνθήματα με τύμπανα, πανό κλπ κλπ…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο