Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Χρυσό στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, στο σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος κάνοντας μια φανταστική κούρσα στον τελικό του σκιφ, πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο Γιαννιώτης αθλητής, ήταν το αουτσάιντερ στην κούρσα, καθώς ήταν ο νεώτερος στην ηλικία και με την μικρότερη εμπειρία στην κατηγορία του σκιφ.

Ξεκίνησε σχετικά αργά στην εκκίνηση και μετά το πρώτο 500αρι που ήταν στην πρώτη 3άδα, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό, πήρε κεφάλι και άντεξε στην πίεση που πήγαν να του ασκήσουν οι αντίπαλοί του μπαίνοντας στο τελευταίο 500άρι.

Πήρε το χρυσό πετυχαίνοντας και νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 6:40.45

Η ιστορία του νεαρού αθλητή είναι γνωστή στους ανθρώπους της κωπηλασίας στην πόλη μας. Ο Στέφανος μόλις πέρασε τα 22 χρόνια του, άρχισε να αντιμετωπίζουν όλοι, για την εξέρρευση συναθλητή…

Αναγκάζεται λοιπόν και από την τετράκωπο ελαφρών που είχε πάρει την 6η θέση στην ολυμπιάδα του Ρίο (πήγαν την τελευταία στιγμή στους αγώνες από τις διακοπές καθώς αποκλείστηκαν οι Ρώσοι λόγω ντόμπιγκ) να γυρίσει στο διπλό σκιφ στους Μεσογειακούς το 2018, (χρυσό μαζί με τον Στεργιάκο), και μετά λόγω έλλειψης συναθλητή στο σκιφ.

Με 3 χρόνια εμπειρία και με την τύχη με το μέρος του αφού οι ολυμπιακοί γίνονται με ένα χρόνο καθυστέρηση, οπότε προετοιμάστηκε καλύτερα, έφερε αυτή την τεράστια νίκη που ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της επιμονής και της υπομονής.

Ο Στέφανος δεν τα παράτησε όπως κάνουν οι περισσότεροι στην κωπηλασία, όταν δεν μπορούν να βρούν πληρώματα, και βγήκε απόλυτα δικαιωμένος.

Τα Γιάννινα γιορτάζουν….

Ο Ν.Ο.Ι. γιορτάζει και οι άνθρωποι της κωπηλασίας στην πόλη μας, νοιώθουν ότι έχουν βάλει το λιθαράκι για αυτήν την επιτυχία. Οι αθλητές της δεκαετίας του 1980, έχουν πάρει τα ηνία, είτε από διοικητικό πόστο, είτε από προπονητικό, είτε…. σαν γονείς και γίνονται αυτά τα μικρά θαύματα με τα πενιχρά έσοδα, αλλά και με το τεράστιο που διαθέτουν όλοι.

Η Τόνια Σβάιερ άνοιξε το χορό στους Ολυμπιακούς για την πόλη μας ο Σωτήρης Ντούσκος μας ανέβασε στα ουράνια με το χρυσό…

Ας ρίξει η πολιτεία το υπεροπτικό βλέμμα της σε αυτό το άθλημα και να είστε σίγουροι όλοι ότι τα χρυσά θα πολλαπλασιαστούν καθώς τα ταλέντα στην πόλη μας υπάρχουν.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο