Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Οι «Old Fashion Thrashers» της πόλης μας ξαναχτυπούν

spider_kickers.jpgΟι Spider Kickers δεν είναι απλώς η πιο παλιά metal μπάντα της πόλης μας αλλά μια παρέα παιδιών που εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε και πορεύεται έχοντας σαν βασικές τους «αξίες» την αγάπη τους για την μουσική και το πάθος τους για τον ΠΑΣ Γιάννινα…

Ο Αλέκος Ζώης με αφορμή την νέα κυκλοφορία του συγκροτήματος συνομίλησε για λογαριασμό του συνδέσμου μας με τον ντράμερ και τραγουδιστή των S.K., James Edouarth

BV: Είστε μια από τις παλιότερες μπάντες της εποχής μας. Θα θέλαμε να κάνετε μια ιστορική αναδρομή της μπάντας, από την ίδρυση της ως σήμερα.
JE: Κάπου στο 1986, αποφασίζω μέσα στην πώρωση της εποχής και ως νεαρός μεταλάς να κάνω μια thrash-metal μπάντα, τους SPIDER KICKERS. Το 1987 και αφού οι S.KICKERS έχουν γίνει μπάντα, δίνουμε το πρώτο live στο "Πολυθέαμα", άκουσον-άκουσον Κυριακή 11 η ώρα το πρωί και το θεατράκι γεμίζει. (το1987 στα Γιάννενα ήταν απίθανο να ακούσεις heavy metal συγκρότημα live). Μέχρι τα τέλη του 1989 και αφού κυκλοφορήσαμε ένα demo το "At the end here" και έχουμε αλλάξει 4 drumers, το σχήμα γίνεται σταθερό με JAMES EDOUARTH (vocals-drums), KOSTAS (guitars), MOTOR (bass), SPIROS (guitars).Το 1990 κυκλοφορούμε το demo "Pastiness" και το 1992 υπογράφουμε με τη "Μολών Λαβέ" rec.και κυκλοφορούμε το δυσεύρετο πλέον 7" The kingdom of Epirus. Σημαντικές στιγμές από εκεί και πέρα με την ίδια σύνθεση είναι οι κυκλοφορίες των CDs, "The northwest emperor" και "Recognize the corpse", καθώς και το live στη Θεσσαλονίκη με τους Satyricon. Εκεί έρχεται η αλλαγή στο σχήμα με την αποχώρηση του Σπύρου και την υπογραφή της μπάντας με την "SLEASZY RIDER REC." για την κυκλοφορία του "VIII DIVISION ". Η μπάντα πια αποκτά και δεύτερο κιθαρίστα τον Κώστα Καλαμπόκα. Δε λέω άλλα γιατί θα γίνω κουραστικός και θα καταντήσουμε αηδία.

spider_kickers1988.jpg

BV: Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζεται και ποιες είναι οι επιρροές σας;
JE: Από το 1986 ως και σήμερα η μπάντα προσπαθεί να παίξει thrash και χρόνο με το χρόνο το κατάφερνε αυτό όλο και καλύτερα, με επιρροές τα κλασσικά thrash group που ακούγαμε τα πρώτα χρόνια SODOM, SLAYER και τα ρέστα.

BV: Πως βλέπεται την εξέλιξη της μπάντας μέσα από τα χρόνια και ποιες αλλαγές έχετε παρατηρήσει;
JE:
Μετά από τόσα χρόνια η μουσική εξέλιξη των S.KICKERS είναι ραγδαία, όμως πιστεύω ότι η μπάντα ακόμα απορρέει την καφρίλα των πρώτων ημερών. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός "old fashion thrash" από τις εκάστοτε εταιρίες. Γενικά είμαστε μονόχνοτοι άνθρωποι και το καρδάρι μας δε γυρνάει να αποζητήσει τη metal εξέλιξη της εποχής μας. Ίσως αυτό κάνει συμπαθή τη μπάντα σε κάποιους. Νταμπα – ντούμπα και άγιος ο θεός.

BV: Τι σημαίνει για τον καθένα σας να αποτελεί μέλος της μπάντας;
JE:
Οι S.KICKERS δεν είναι μια κλασσική μπάντα αποτελούμενη από 4 άτομα αλλά μια ολόκληρη παρέα γύρω από αυτή με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής (heavy metal-πιόμα-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κ.τ.λ.). Δεν είναι τυχαίο ότι μας αποκαλούν μετά από τόσα χρόνια όχι μόνο τη μπάντα αλλά όλη την παρέα που περιβάλλει εμάς τα "μαλλιαρά πιτμπουλ".
Εξάλλου μας έχετε δει όλοι στα Γιάννινα να περπατάμε ο ένας πίσω από τον άλλον σαν τις κάμπιες.

BV: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την νέα σας δουλειά και κατά πόσο η προσωπική σας ζωή και η αγάπη για τον τόπο σας, έχουν επηρεάσει τη μουσική και τους στίχους σας;
JE:
Το καινούριο CD είναι κλασσικό S.K. album και μουσικά και στιχουργικά. Τα θέματα των στίχων είναι η ίδια η καθημερινότητα μας . Παράδειγμα το "whisky" μιλάει για μια τυπική βραδιά πιόματος στα metal bar της πόλης . Το "cheap row" ένας ύμνος για όλους τους tsiproholic της πόλης (και είναι πολλοί), καθώς και το "VIII DIVISION" που είναι η συνέχεια του "Kingdom of Epirus". Ίσως να φαίνεται κάπως τοπικιστικό αλλά λίγο πολύ όλοι οι Γιαννιώτες είμαστε και λίγο τοπικιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όποια πόλη πάμε βλέπουμε το αντίστοιχο Μιτσικέλι.

BV: Υπάρχει κάποια «γενική» ιδέα στο νέο σας άλμπουμ;
JE:
«Γενικά» το πιόμα και άλλα τέτοια πράγματα.

BV: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα metal γκρουπ της επαρχίας να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ και τι εμπειρίες αποκομίσατε από την συνεργασία σας με μια επαγγελματική εταιρεία όπως είναι η Sleazy Rider Rec;
JE:
Σίγουρα η επαρχία όπως σε όλα, έτσι και στη μουσική, αποτελεί περιθώριο για την Ελλάδα. Πάντως η συνεργασία μας με την "SLEASZY RIDER REC." και κατ επέκταση με την ΕΜΙ είναι ένα βήμα μπροστά για την μπάντα, καθώς έγινε επαγγελματική δουλειά σε όλους τους τομείς. Είναι σημαντικό που υπογράψαμε σε μια εταιρεία που εδρεύει κι αυτή στην Ήπειρο κι έχει καταλάβει τι καπνό φουμάρουμε.

james_edouarth.jpg

BV: Που μπορεί κάποιος να αγοράσει την νέα σας δουλειά και πως εκτιμάτε τις πρώτες αντιδράσεις αυτών που έχουν ακούσει τον δίσκο μέχρι στιγμής;
JE:
Κυκλοφορεί στο δισκάδικο “GEORGIO”, εδώ στα Γιάννινα και στα κεντρικά δισκάδικα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τα φιλαράκια στα bar των Ιωαννίνων (ΙΡΙΔΑ, INDIAN, MARCHELO). Όσο για τις αντιδράσεις, πολλά καλά λόγια ακούμε, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Το βάθος του χρόνου θα δείξει αν το VIII DIVISION τύχει ευρείας αποδοχής.

BV: Ως η παλιότερη εν ενεργεία metal μπάντα της περιοχής μας πως βλέπεται την αντίστοιχη «σκηνή» της πόλης μας;
JE:
Η metal σκηνή στα Γιάννενα ανέβηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια με αρκετές και σημαντικές μπάντες. Δεν μένει τίποτα άλλο παρά αυτό να έχει συνέχεια. Αν υπήρχε (γιατί δεν υπάρχει) ένα κατάλληλο μέρος για live, αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για Epirus metal stage. Είναι αυτό που λείπει από την πόλη για να μπορέσουν οι Γιαννιώτικες μπάντες να βγάλουν τη μουσική τους προς τα έξω.

BV: Τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας είχαμε το «Castle Rock Festival». Πείτε μας την γνώμη σας για την ως τώρα πορεία του φεστιβάλ καθώς και για την διαφαινόμενη πλέον αναστολή της λειτουργίας του.
JE:
Ήταν ένα σημαντικό festival για τα Γιάννενα καθώς είδαμε μεγάλα ονόματα στην πόλη μας όπως ο GLENΝ HUGΗES και οι WHITE SNAKE και θα μπορούσε να είναι το rock festival της βόρειας Ελλάδας και να γίνει θεσμός.
Δεν βλέπουν όλοι όμως τόσο μακριά…
Πάντως ο χώρος είναι ιδανικός και για live και για «ξίδια». Θα περίμενα περισσότερες Γιαννιώτικες μπάντες σε ένα κατεξοχήν Γιαννιώτικο festival.

BV: Ποια άλλα ενδιαφέροντα έχετε και τι σημαίνει για σας ο ΠΑΣ Γιάννινα;
JE:
Ο ΠΑΣ είναι η απόλυτη αρρώστια όχι μόνο για μας αλλά για ολόκληρη την πόλη και όχι μόνο. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο που να έχει δώσει στους οπαδούς της τόσο λίγα και να αγαπήθηκε τόσο πολύ. Ο ΠΑΣ είναι αρρώστια και είναι από αυτές που δεν θεραπεύονται. Άιντε ορέ Άγιαξ!!!

spider_kickers2.jpg

BV: Ως ενεργά μέλη του συνδέσμου , τι έχετε να πείτε για το σύνδεσμο;
JE:
Όλοι στο σύνδεσμο είμαστε απλά «βαγερμένοι» με τον ΠΑΣ για αυτό δεν τον αφήσαμε μόνο ποτέ, ούτε εντός ούτε εκτός έδρας, ακόμα και στις πιο μαύρες σελίδες του ΠΑΣ. Πέρα από αυτά, νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο οργανωμένους συνδέσμους πανελλαδικά.

BV: Να περιμένουμε σύντομα και μια metal δημιουργία αφιερωμένη στην ομάδα μας;
JE:
Αυτό είναι μια καλή ιδέα και πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή όσο περισσότερων metal μουσικών από τα Γιάννινα και όχι μόνο από τους SPIDER KICKERS.Το μέλλον θα δείξει.

BV: Κλείνοντας την συνέντευξη, τι θα θέλατε να πείτε στους fun σας και στους οπαδούς της ομάδος μας;
JE:
Στους οπαδούς της ομάδας μας έχω να πω υπομονή, ο ΠΑΣ κάνει σταθερά βήματα εμπρός και ένα "βηματάκι"το έκανε και φέτος. Εξάλλου, έχουμε φάει τέτοιες πούτσες που δεν μασάμε τίποτα πλέον.
Είναι φανερό ότι ερχόμαστε.
Όσο για τους fun του group: KEEP THE UNDERGROUND CLEAR! THE KINGDOM OF EPIRUS IS STILL ALIVE!

SPIDER KICKERS ARE BACK !!!

viii_division.jpg

Σχόλια

Σχολιάστε