Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Υπάρχει σεβασμός στους νόμους;

anticop.jpgΠολλά ερωτηματικά αφήνει η χτεσινή στάση της Αστυνομίας στα Ιωάννινα. Ουσιαστικά κάποιος θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να πει ποιος ήταν υπεύθυνος για τις χτεσινές αποφάσεις παρωδίες και αν θεωρεί ότι η Αστυνομία είναι πάνω από νόμους, γιατί απλά χτες θύμισαν άλλες εποχές. Κάποιος θα πρέπει να τους μάθει την ιστορία του τόπου, του οποίου είναι υποχρεωμένοι να αστυνομεύουν.

 

Σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, γίνεται σύσκεψη για τα μέτρα του αγώνα, με παρουσία των υπεύθυνων της Αστυνομίας, εκπροσώπων των αγωνιζόμενων ΠΑΕ, εκπρόσωπου της ΔΕΑΒ, εκπρόσωπου της ΕΠΟ, εκπρόσωπου του Σταδίου και εκπρσώπων των οργανωμένων. Οι αποφάσεις της σύσκεψης και τα μέτρα που λήφθηκαν, δεν τηρήθηκαν από την ίδια την αστυνομία. Επιτράπηκε η προσέγγιση στο γήπεδο οργανωμένων οπαδών της Βέροιας, ενώ στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί το αντίθετο, αφού η Βέροια δεν είχε ενημερώσει επίσημα για οργανωμένη μετακίνηση. Το κυριότερο ατόπημα ήταν όταν επέτρεψαν το φασιστικό πανό των οπαδών της Βέροιας, που βέβαια και αυτό ήταν παράνομο με βάση την απόφαση που ίδιοι έβγαλαν και απαγόρευαν τα υβριστικά και πολιτικού περιεχόμενου πανό.

Παρόλες τις καταγγελίες στελεχών του συνδέσμου μας, για το φασιστικό πανό, οι υπεύθυνοι της αστυνομίας, αντί να προβούν σε κατέβασμα και κατάσχεσής του, με βάση τον Αθλητικό Νόμο, το άφησαν να τους εκθέτει τόσο στους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα, όσο και στους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα από τη τηλεόραση. Μάλλον κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει για τις σφαγές των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, στην ευρύτερη περιοχή και τις ευαισθησίες που υπάρχουν . Ντροπή σε αυτούς λοιπόν που επέτρεψαν την ανάρτηση του πανό και μάλλον θα θεωρηθούμε αιθεροβάμονες να περιμένουμε την οποιαδήποτε απάντηση από τους υπεύθυνους. Αντίθετα είδαμε βαθμοφόρο αστυνομικό να φεύγει χαμογελαστός με δωράκι από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, ανταποδοτικά, για τις υπηρεσίες προστασίας που πρόσφερε.

Είναι απορίας άξιο να ζητάνε από τους οργανωμένους σεβασμό στους νόμους, από τη στιγμή που οι ίδιοι απαξιώνουν τους νόμους και τις αποφάσεις τους.

Σχόλια

Σχολιάστε