Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΘΑΛΗΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ

tsirimokosm.jpgΟ Θαλής Τσιριμώκος είναι πάλι εδώ. Είκοσι εννέα χρόνια μετά ο μεγάλος ποδοσφαιριστής που άφησε το στίγμα του βαθιά χαραγμένο στην ιστορία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, επέστρεψε στην ομάδα μας για να προσφέρει από άλλη θέση αυτή την φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες του . Ο ασύλληπτος «φουνταριστός» κυνηγός με το εκπληκτικό ξεπέταγμα και την μοναδική ευκολία στο σκοράρισμα είναι πάλι εδώ, για να βγει πρώτος σκόρερ σε άλλο τερέν, αυτή την φορά αυτό της διοίκησης και δείχνει έτοιμος να πετύχει…Άλλωστε το αντίθετο θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη για τον γεννημένο νικητή Θαλή…

Θαλή πως ξαναβρέθηκες στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.;

Τελείως συπτωματικά. Είχα με τον Βαγγέλη τον Αγγελή μια συνεργασία όταν ήμουνα στον ΠΑΟΚ δίπλα στον Αναστασιάδη, αυτός ήταν μάνατζερ του Σαλπιγγίδη, και παρακολουθούσαμε πάρα πολλά παιχνίδια μαζί για παίχτες. Ο Βαγγέλης είχε σχέση με τον πρόεδρο από χρόνια και όταν ήταν να γίνει η ανακοίνωση του κου Κούγια αν θα δώσει την ομάδα ή όχι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε … «Θαλή, ο κος Χρηστοβασίλης έχει κάνει πρόταση στον κο Κούγια και σε παρακαλώ να έρθεις μαζί, εφόσον την αποδεχθεί , να μας βοηθήσεις τουλάχιστον στα πρώτα βήματα μιας και είσαι αποδεκτός από την κοινωνία των Ιωαννίνων χωρίς να έχεις φθαρεί και ανακατευτεί ποτέ από διοικητικά θέματα» Δέχθηκα και σήμερα βρίσκομαι στα Γιάννενα. .

tsirimokos1.jpgΤον συναντήσαμε βουτηγμένο κυριολεκτικά στα χαρτιά του να δουλεύει αργά το βράδυ , σε μια ώρα που όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε αποσυρθεί και οι μόνοι που βρίσκονταν στο Πανηπειρωτικό ήταν αυτός και οι υπάλληλοι του κυλικείου και δεν αρνήθηκε να μας ανοίξει την καρδιά του μιλώντας μας με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια για όλους και για όλα και πάνω από όλα για την τεράστια εκτίμηση και αγάπη που αισθάνεται για τον ΠΑΣ και τον κόσμο του. Μια αγάπη που θεωρεί πως τον οδηγεί από μόνη της στην επιτυχία και που τον αναγκάζει πολλές φορές να γίνει και ο κακός της ομάδας προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της…

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος σου και ο τίτλος σου στην ομάδα σήμερα;
Επειδή έχω ξαναπεί πως αυτή η πόλη με αγαπάει και την αγαπάω και ξέρεις πολύ καλά πως άλλο το συναίσθημα του ανθρώπου που αγαπάει την ομάδα και άλλο το συναίσθημα του ανθρώπου που έχει παίξει με την ομάδα, είναι κάποια πράγματα που είναι μέσα στην καρδιά μου και δεν μπορώ να τα βγάλω . Ήρθα για να να βοηθήσω τον πρόεδρο στα πρώτα βήματά του να οργανωθεί η ομάδα επαγγελματικά όπως πρέπει και να γίνει μια σωστή αρχή. Απο εκεί και πέρα ο πρόεδρος μου έκανε την τιμή να με κρατήσει στην ομάδα και να μου δώσει το κομμάτι του τεχνικού διευθυντή και γενικού αρχηγού το οποίο και αποδέχθηκα. Φυσικά αυτή την στιγμή δεν έχω μόνο αυτό το κομμάτι , μιας και ασχολούμουν και με πολλές άλλες δουλειές , όπως του εκπροσώπου τύπου μέχρι πρόσφατα , χωρίς να με ενοχλεί μιας και το έκανα στο ξαναλέω από την αγάπη που έχω για την ομάδα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να βρει τον δρόμο της. .. Βέβαια τώρα σιγά σιγά αποκαθίστανται ορισμένα πράγματα και σε λίγο θα απομείνω στο κομμάτι που είναι ο ρόλος μου. Δηλαδή να είμαι κοντά στην ομάδα.

Υπάρχει κάτι που σου έκανε εντύπωση στο πρώτο διάστημα παρουσίας σου με την ομάδα αλλά και κάτι που ίσως δεν περίμενες;
Το να πω πάλι για τον κόσμο δεν το συζητάω, είναι κάτι το οποίο γνώριζα δηλαδή το πόσο μεγάλη αγάπη έχει αυτή η πόλη για την ομάδα. Δεν είναι να το λέμε συνέχεια…είναι πλέον νόμος. Από εκεί και πέρα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πως είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να λέγεται επαγγελματική.

Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενες…
Όχι δεν το περίμενα. Δεν το περίμενα γιατί δεν βρήκαμε ούτε μια μπάλα!!!…ούτε μία μπάλα, ούτε μια φανέλα, αποδιοργάνωση πλήρη σε όλα τα θέματα και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η ομάδα επί δυο χρόνια χτύπησε το πρωτάθλημα.

Άρα δεν παραλάβατε μια ΠΑΕ όπως τουλάχιστον ευαγγελιζόταν ο πρώην μέτοχος..
Κοίτα δεν νομίζω ότι σε όλα πρέπει να φταίει και ο κος Κούγιας.
Εννοώ πως τελικά δεν ήταν τα πράγματα έτσι όπως είχαν παρουσιαστεί…όπως τα παρουσίαζε ο πρώην μεγαλομέτοχος στις εφημερίδες κατά καιρούς
Ίσως και πολλά δεν ήξερε. Δηλαδή δεν μπορεί τώρα ο μεγαλομέτοχος ή ο πρόεδρος φεύγοντας για τις διακοπές του καλοκαιριού να γνωρίζει ότι το τζακούζι δεν δουλεύει εδώ και τέσσερεις μήνες, ή ότι φάρμακα δεν υπήρχαν , ή ότι δεν υπάρχουν φανέλες καθόλου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να τα γνώριζε αυτά τα πράγματα…ούτε και καν να ασχολούταν με αυτά τα πράγματα.

Είμαστε βέβαια στην μετά – Κούγια εποχή. Υπάρχουν ακόμα φαντάσματα του παρελθόντος;…Έχει η ομάδα επιρροές από την προηγούμενη εποχή, δηλαδή αν κάποιοι που ήταν στην εποχή Κούγια και έχουν την ευθύνη στο να μην υπήρχε… ούτε μια μπάλα , ασχολούνται και σήμερα με την ομάδα…είτε ήταν διοικητικός είτε εξωδιοικητικός παράγοντας.
Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη και δεν το λέω διπλωματικά γιατί δεν ξέρω τον ρόλο του καθενός ούτε και έψαξα ποτέ να μάθω
Δεν μπήκαμε στην διαδικασία ούτε εγώ ούτε ο πρόεδρος ούτε ο κος Αγγελής , στο τι θέση είχε ο καθένας και τι είναι. Δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε τον επιθεωρητή ή τον ντέτεκτιβ. Εμείς πέσαμε σε μια δουλεία να οργανώσουμε την ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που υπήρξαν συνεργάτες του κου Κούγια αλλά αυτό δεν είναι σε πρώτη φάση επιλήψιμο ή μεμπτό . Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως αυτή την στιγμή οι αποφάσεις παίρνονται από τον πρόεδρο σε μια πολύ στενή συνεργασία που έχει με τον κο Αγγελή και με εμένα. Την τελική απόφαση σε σχεδόν σε όλα τα πράγματα θα την πάρει όμως ο πρόεδρος. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον ενημερώνουμε και αυτό κάνουμε. Τι χρειάζεται η ομάδα, τι πρέπει να κάνουμε , τι δεν πρέπει να κάνουμε. Τις τελικές αποφάσεις όμως τις παίρνει προσωπικά ο πρόεδρος. Και νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι, ως προς τον οργανωτικό τομέα της ομάδας έχουμε πετύχει πάρα πολλά ,πράγματα.

Κάποιες παρεμβάσεις που γίνονται από τον πρώην μέτοχο σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό βοηθούν σε κάτι την ομάδα ;Όχι δεν νομίζω ότι βοηθούν. Το έχω πει και άλλη φορά και το ξαναλέω Ο κος Κούγιαs  είναι ο πρώην μεγαλομέτοχος .

Υπάρχει λόγος να υφίσταται αυτή η δημόσια αντιπαράθεση;
Όχι. Θεωρώ και πιστεύω ότι κάνει κακό στην ομάδα αυτή την στιγμή. Θεωρώ και πιστεύω ότι ο κος Κούγιας πλέον είναι στην Λαμία. Ο κος Χρηστοβασίλης είναι εδώ πλέον στα Γιάννενα , αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους, κάποιες ιδιαιτερότητες προσωπικής συμφωνίας μεταξύ του κου Κούγια και του κου Χρηστοβασίλη αφορά αυτούς τους δυο και δεν αφορά κανέναν άλλο , ούτε εμάς. Είναι προσωπικές τους συμφωνίες . Το να συντηρούμε κάποια θέματα είναι λάθος. . Δηλαδή και ο κ.Κούγιας, αλλά και ο οποιοσδήποτε πρόεδρος πέρασε από εδώ θεωρώ ότι έχει προσφέρει στην ομάδα. Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τίποτε. Αλλά πλέον πρέπει και η ομάδα να λειτουργήσει και να γίνει κατανοητό ότι μεγαλομέτοχος και πρόεδρος πλέον είναι ο κος Χρηστοβασίλης. Αν υπάρχουν κάποιες τυπικότητες που αφορούν προσωπικές σχέσεις του κου Κούγια με τον κο Χρηστοβασίλη αυτά αφορούν αυτούς τους δυο και δεν νομίζω ότι αφορά τον κόσμο. Τον κόσμο αφορά η ομάδα και νομίζω ότι η ομάδα λειτουργεί πλέον.

tsirimokos_seitaridhs.jpgΑπό την πρώτη στιγμή που βρεθήκατε στην ομάδα υπήρξαν κάποιοι που σας βοήθησαν;. Υπάρχουν αντίστοιχα και κάποιοι που τους ενοχλεί η παρουσία σας;
Ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας βοήθησαν, φυσικά, πάρα πολλοί. Το αν κάποιοι δυσαρεστήθηκαν δεν μπορώ να το γνωρίζω ούτε και με αφορά κιόλας και είναι θέμα δικό τους. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι ότι θέλουμε την συνεργασία όλων και δεν θέλουμε ρήξη με κανέναν. Από εκεί και πέρα ο κάθε νοήμων άνθρωπος θα τραβήξει την γραμμή του και θα λειτουργήσει.
Ο πρόεδρος ήταν ενημερωμένος από μένα σε πάρα πολλά θέματα και γιʼ αυτό ο σκοπός μας δεν ήταν να έρθουμε να τσακωθούμε με κανέναν. Ήταν να έρθουμε να ενώσουμε πολλά πράγματα και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να ακολουθήσει σε αυτή την ενωμένη γραμμή , είναι κέρδος για την ομάδα, όποιος θέλει να ζήσει σε δικά του θέματα ας τα ζήσει. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε ούτε με το τι έγινε στο μπαράζ, ούτε ποιος πρόεδρος έχει κάνει αυτό ή το άλλο. Πολλοί μου ζητάνε να τους πω για το τι εξώδικα υπάρχουν. Αυτά είναι κουτσομπολιά, είναι διοικητικά θέματα τα οποία αφορούν τον εκάστοτε πρόεδρο και τις εκάστοτε διοικήσεις Δεν πρόκειται να βγούνε και ας μας κατηγορούν, από εμάς τουλάχιστον προς τα έξω .

Ανταποκρίνεται η πόλη στα πρόσωπά σας;. Και όταν λέω η πόλη δεν εννοώ μόνο τους φιλάθλους, αλλά και οι τοπικοί φορείς, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος… . Όλοι αυτοί είναι κοντά σας;…βοηθούν ;…η μάλλον δεν αρκεί να πουν μόνο ότι βοηθούνε…έχουν δείξει έμπρακτα ότι βοηθούν;…Έχει κάνει κάτι ο Νομάρχης ή ο Δήμαρχος ώστε να πούμε ότι σήμερα βοηθούνε;…ο κόσμος ανταποκρίνεται στα διαρκείας;, οι επιχειρηματίες της πόλης έχουν βάλει διαφημίσεις στο γήπεδο;…Γενικά η πόλη λειτουργεί υπέρ του κου Χρηστοβασίλη και κατ επέκταση υπέρ της ομάδας;
Είναι κάποια πράγματα που εμένα δεν με αφορούν Το τι βοήθεια μπορεί να έχει ο πρόεδρος από τον Δήμαρχο ή τον Νομάρχη σε θέματα οικονομικά αν θέλεις ή συμφωνιών με εταιρείες είναι θέματα δικά τους και ούτε έχω ρωτήσει . Ξέρω όμως ότι είναι κοντά , αν δεν κάνω λάθος θα συμμετέχουν και στο νέο Δ.Σ. που σημαίνει ότι έμπρακτα δείχνουν το ενδιαφέρον τους., έχουν γίνει συναντήσεις κι έχω κάνει και εγώ προσωπικές επαφές μαζί τους και με έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι κοντά μας. Από εκεί και πέρα δεν επιτρέπεται σε εμένα να μπω σε λεπτομέρειες που αφορούν τον Δήμαρχο, τον Νομάρχη, τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ….Εμένα με ενδιέφεραν κάποιες εθιμοτυπικές επισκέψεις που έπρεπε να γίνουν .
Ως προς το κομμάτι των διαφημίσεων πιστεύω ότι δεν έχουμε πάει καλά όπως τις άλλες φορές γιατί ρίξαμε περισσότερο το βάρος μας στη οργάνωση της ομάδας και ως προς το αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα σε λίγο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από ομάδες του Champions League. Είναι ένα κομάτι που μείναμε πίσω και δεν θα πω πως φταίει ο Θαλής η ο άλφα ή ο βήτα. Εμάς το πρώτο μέλημα μας ήταν η οργάνωση της ομάδας γιατί έπρεπε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να κλείσουμε προπονητή , να ξεκινήσει η ομάδα την προετοιμασία της, να κλείσουμε αθλητικό κέντρο που δεν υπήρχε, να κλείσουμε ρούχα που δεν υπήρχαν, να γίνουν μεταγραφές…Ήταν ένα κομμάτι δύσκολο και γρήγορο αλλά πήγαμε καλά….Από εκεί και πέρα τώρα αρχίζουμε να κινούμαστε και στα άλλο κομμάτι. Προσωπικά έχω κάνει ορισμένες επαφές με κάποιους ανθρώπους επώνυμους εδώ στην πόλη που έχουν ανταποκριθεί να μας βοηθήσουνε. Μόλις τελειώσουν κάποιες διαδικασίες θα τους ανακοινώσουμε, γιατί πρέπει να τους ευχαριστήσουμε και έχω να συναντηθώ και με κάποιους άλλους επιχειρηματίες που είναι θένα χρόνου να κλειστούν κάποια ραντεβού μαζί τους. Δεν θα είναι σίγουρα όλα τέλεια όπως είναι σε μια ομάδα εκατό τα εκατό οργανωμένη μιας και είχαμε κάποια προβλήματα , δεν είχαμε εκπρόσωπο τύπου ας πούμε, αφού δεν προλαβαίναμε να τα κάνουμε όλα αυτά

Υπάρχει πρόβλημα να στελεχωθεί η ΠΑΕ;.
Σιγά σιγά στελεχώνεται η ΠΑΕ. Από εδώ και πέρα θα ασχοληθούμε και με αυτό το κομμάτι μιας και προς το παρόν ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι που δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι αλλά είναι και αυτό πολύ δύσκολο και χρειάζεται πολύς χρόνος. Να βρεις ας πούμε σπίτι στους ποδοσφαιριστές ,έπιπλα,… είναι οι ξένοι που πρέπει να δεις τι θα γίνει και με αυτούς και πολλά άλλα . Είναι χρονοβόρα όλα αυτά και γι αυτό και εγώ και ο Βαγγέλης έχουμε κάτσει πάρα πολλές φορές στο γραφείο μέχρι και τα μεσάνυχτα

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι μεταγραφές έγιναν με υπόδειξη του κου Όγιος ή είχατε εσείς κάποιους υπόψιν και ο προπονητής συμφώνησε;
Κατά ενενήντα τα εκατό ήταν ενημερωμένος για τις μεταγραφές και ειδικά οι πιο βαρύγδουπες είναι εκατό τα εκατό επιλογή δική του, άσχετο αν και εμείς είχαμε την ίδια γνώμη γι αυτούς. Π.χ, για τον Ριμόλντι ανεξάρτητα εάν ερχόταν ο κος Όγιος ή άλλος υπήρχε ήδη σε εμάς η επιθυμία να έρθει, τον είχαμε παρακολουθήσει, τον είχαμε δει σε DVD, υπήρχαν άριστες πληροφορίες. Τον Λουτσιάνο δεν χρειάζεται να τον πω, τον Λουμπούτη επίσης, τον Μέζα του τον προτείναμε και είπε αμέσως ναι, ο Κάστρο είναι δική του επιλογή…

Προβληματίζει το γεγονός πως από την μια μεριά έχουμε μια παροικία Αργεντινών, λάτιν… Αργεντινός προπονητής, βοηθοί, ποδοσφαιριστές και από την άλλη Έλληνες..Μήπως δηλαδή δημιουργηθούν ίσως και άθελα προβλήματα;.
Δεν υπάρχουν προβλήματα και καλό είναι να μην προτρέχουμε για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε και κάτι. Θεωρώ πως ο προπονητής είναι δίκαιος , όπως θεωρώ ότι και κάθε προπονητής πρέπει να είναι δίκαιος, δεν έχει δείξει δείγματα ότι είναι άδικος ή ότι δεν δουλεύει. Έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Τα συμπεράσματα είναι δικά του και δεν μπορεί κανένας να ανακατευθεί σε αυτό το κομμάτι, έχει και αυτός ό,τι βοήθεια μπορούμε να του προσφέρουμε και καλά κάνει γιατί είναι ένας απαιτητικός προπονητής ως προς το θέμα της οργάνωσης.

Υπάρχει κάτι που αλλάξατε με την έλευσή σας στην ομάδα;…Τι το διαφορετικό θα χαρακτηρίζει φέτος τον ΠΑΣ;
Ξέχωρα από την οργάνωση της ομάδος αυτό που προσπάθησα να αλλάξω και νομίζω ότι άλλαξε ήταν η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Ήξερα τις παρεμβάσεις που υπήρχαν εδώ, ήξερα την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τα είχαμε πει και στα παιχνίδια εκτός έδρας που είχαμε βρεθεί πέρισυ και λέγαμε πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αποδώσει σωστά και όπως πρέπει. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που προσπάθησα και το έχω περάσει στους παίχτες κατ' εντολή φυσικά του προέδρου, γιατί αυτός δεν ανακατεύεται καθόλου σε αυτό το κομμάτι, ούτε στα αποδυτήρια δεν έρχεται ο άνθρωπος και είναι προς τιμήν του αυτό και πιστεύω πως εκεί πάμε πολύ καλά, ήταν να αλλαχθεί η ψυχολογία και τους είπα πως ένα πράγμα με ενδιαφέρει και όχι μόνο εμένα αλλά και τον πρόεδρο φυσικά… όταν θα μπείτε στο γήπεδο να παίξετε το παιχνίδι σας, δώστε τα όλα, προσπαθήστε να παίξετε καλό ποδόσφαιρο και ακόμη κι αν χάσετε θα σας χτυπήσουμε στην πλάτη γιατί έτσι είναι ο κόσμος εδώ. Αναγνωρίζει την προσπάθεια δεν αναγνωρίζει την αδιαφορία. Κανένας δεν θα σας πει ούτε πουλημένους ούτε στημένους ,ούτε θα σας βρίσει, ούτε τίποτε.
Αυτή την στιγμή λοιπόν οι ποδοσφαιριστές με τον προπονητή δουλεύουν απερίσπαστοι , η προετοιμασία μπορώ να εγγυηθώ και σαν προπονητής και σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν συνεργάτης από τις μεγάλες ομάδες που πέρασα, και από θέμα ψυχολογίας ήταν από τις καλύτερες.

Η άνοδος είναι στόχος και όνειρό σας;Στόχος και όνειρο τού κάθε ανθρώπου στον ΠΑΣ είναι η άνοδος. Η εμπειρία μου όμως μου δείχνει πως αν δεν πατάς σε γερές βάσεις είναι σαν να χτίζεις σε άμμο. Εμείς πρώτα φτιάχνουμε τις βάσεις ώστε το οικοδόμημα όταν θα πατήσει επάνω να είναι γερό.

Το υλικό είναι καλό; Πως βλέπετε την πορεία φέτος;
Δεν μπαίνω σε τεχνικά θέματα. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι καλό και καθαρά υλικό για πρωταθλητισμό. Αν στην πορεία αποδειχθεί ότι έχουμε κάποιες ελλείψεις αυτές θα καλυφθούν. Επειδή αυτή την στιγμή λειτουργούμε οικογενειακά σαν ομάδα και με την βοήθεια την δική μας σαν διοίκηση του προπονητή και του κόσμου θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά . Φυσικά σε όλα αυτά χρειάζεσαι και λίγη τύχη και να βγει και η πολύ δουλεία η οποία έχει γίνει στο γήπεδο όλο αυτό το διάστημα . Και εδώ θα πω, κι ας γίνω κακός, ότι δεν μπορεί ποδοσφαιριστές Β εθνικής να μην γνωρίζουν ορισμένα πράγματα αγωνιστικής τακτικής

Μιλάμε και για έμπειρους ποδοσφαιριστές όμως…
Μα δεν έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή αυτό. Όταν δεν του δώσεις τις κατάλληλες οδηγίες δεν έχεις κάνει τι κατάλληλες ασκήσεις για να καταλάβει ορισμένα πράγματα δεν ευθύνεται ο ποδοσφαιριστής. Ο κος Όγιος αυτή την στιγμή προσπαθεί να περάσει μια καινούρια φιλοσοφία στο θέμα παιξίματος της ομάδος, Αρχίζουμε και πάμε πλέον πιο καλά και θα φανεί το έργο και των παιδιών γιατί έχουν κουραστεί πάρα πολύ αλλά και του προπονητή και όλων εμάς

Σχετικά με άλλες ομάδες που έχεις δουλέψει είτε σαν προπονητής είτε σαν ποδοσφαιριστής ποια νομίζεις ότι είναι η διαφορά με τον ΠΑΣ γενικά στην φιλοσοφία που έχουν οι Γιαννιώτες για το ποδόσφαιρο? Υπάρχει πίεση;… την αισθάνεσαι?
Εγώ δεν την αισθάνομαι την πίεση, Την έχω ζήσει χρόνια. Να σου ξεκαθαρίσω εδώ. Υπάρχουν δύο εποχές. Υπάρχει η εποχή του πριν το 79-80 και η εποχή μετά το 80. Στην εποχή του πριν το 79-80 ο ΠΑΣ ήταν μια ομάδα που έκανε υπερήφανο τον ηπειρωτικό λαό με τρομερά αποτελέσματα, τουλάχιστον την εποχή τη δική μου. Θυμάσαι κάποια αποτελέσματα τρανταχτά ,4-1 του ΠΑΟ, 3-0 του ΠΑΟΚ, στο πρώτο εικοσάλεπτο να χάνει 3-0 η ΑΕΚ, 4-0 του ΟΦΗ και πάει λέγοντας… σχεδόν είχαμε πάρει το διπλό στη Φιλαδέλφεια άσχετο αν δεν μέτρησε το γκολ. που είχα βάλει εγώ και πέρασε μέσα από τα δίχτυα,…με πολλά καλά αποτελέσματα εκτός έδρας, κερδίζοντας την 5η θέση… πολύ κοντά να βγούμε και στο ΟΥΕΦΑ, με τρεις ποδοσφαιριστές εκείνη την χρονιά στα 40 γκολ (Τσιριμώκος-Σειταρίδης-Κοντογιωργάκης). Μια ομάδα που έμπαινε μέσα στην έδρα της και λύγιζε τα σίδερα, και από την βοήθεια του κόσμου και από την ποιότητα της ομάδας που υπήρχε τότε με τους ποδοσφαιριστές. Μιλάω πάντα για την πριν από εμένα εποχή και την επόμενη μετά από μένα για ένα δύο χρόνια. Εδώ λοιπόν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ζήσει την τότε εποχή και ίσως από αυτούς πάρα πολλοί δεν έχουν ξανάρθει στο γήπεδο γιατί είναι απαιτητικοί άνθρωποι, έχουν δει πολύ καλή ποιότητα ποδοσφαίρου και κάπου αυτοί οι άνθρωποι στα πιο νέα παιδιά που έχουν έρθει, και φυσικά εδώ είναι το μεγάλο κέρδος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τα νέα παιδιά….τους έχουν περάσει μια υπερηφάνεια για την ιστορία της ομάδας που την δικαιούται ο ηπειρωτικός λαός και θεωρώ και πιστεύω ότι οι πιο παλιοί θέλουν να ξαναζήσουν τις επιτυχίες και δεν μπορούμε να δεχθούνε ότι ο ΠΑΣ δεν παίζει στην Α Εθνική. Αυτοί ένα τσακ περιμένουν για να επιστρέψουνε . Τα νέα παιδιά έχουν τη πίεση προς την ομάδα και την αγωνία γιατί θέλουν να το ζήσουν αυτό το πράγμα που ζήσανε οι μεγαλύτεροι και τους το μετέφεραν. …Υπάρχει πολύ αγάπη και η πολύ αγάπη πνίγει μερικές φορές.
Στα νέα παιδιά έχω να πω, όπως έχω πει και στον πρόεδρο και στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές και στον Βαγγέλη τον Αγγελή ότι αν καταφέρουμε και βγει η ομάδα στη Λίγκα θα ζήσετε πράγματα που δεν τα πιστεύετε και τα έχω περάσει εγώ.

Υπάρχει μέλλον για συνεργασία με άλλες ομάδες και προπονητές της περιφέρειας….
Αυτό είναι το τρίτο κομμάτι της οργάνωσης το οποίο είναι και το πιο δύσκολο. Υπάρχει «εντολή» του προέδρου ότι ,επειδή και ο ίδιος είναι Ηπειρώτης, και λόγω του ότι έχουν γίνει κάποια λάθη εδώ και έχουν χαθεί ποδοσφαιριστές για 1500 ευρώ, για τίποτα δηλαδή, να μη χαθεί όσο είναι δυνατόν κανένα ταλέντο, και να φύγει έξω από την Ήπειρο. Ήδη ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τον ερασιτέχνη…

Η σχέση με τον ερασιτέχνη πώς είναι?
Αυτή τη στιγμή άριστες. Γίνανε κάποια πράγματα που δεν τα είχανε ξαναδεί οι άνθρωποι. Έδωσε εντολή ο Πρόεδρος και ντυθήκανε από την ΠΑΕ με ρούχα…θα στείλουμε μπάλες και να μην μπω σε λεπτομέρειες ότι χρειαστούν θα είμαστε κοντά…Πήγα εγώ μίλησα στα παιδιά σε μια συνεργασία που έχω με τον κο Μάστορα . Μίλησα και με τον κο Τσάγκα αλλά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το τεχνικό κομμάτι. Ο κος Τσάγκας είναι περισσότερο με τον πρόεδρο, δεν ασχολούμαι εγώ με αυτό το κομμάτι.
Έγινε ήδη και μια συνάντηση των παιδιών που είναι στον ερασιτέχνη με τον κο Όγιος και τον Μάστορα (προπονητή στον ερασιτέχνη) ,που έδωσε ήδη και κάποια βίντεο. Θα προχωρήσει πολύ περισσότερο η συνεργασία στο τεχνικό κομμάτι με τον ερασιτέχνη – θα υπάρχει συνεργασία Όγιος και προπονητή – και με εμένα και θα φτάσουμε σε ένα σημείο να έρχονται κάποια παιδιά εδώ να κάνουν προπονήσεις, ενώ θα γίνονται και φιλικά παιχνίδια μεταξύ μας ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους.

Στο διοικητικό κομμάτι;

Το διοικητικό κομμάτι είναι καθαρά του Προέδρου και του κου Τσάγκα . Νομίζω , από ότι ξέρω πάει καλά, και από τις ανακοινώσεις που έχουν βγει θεωρώ ότι πάει καλά. Δεν μπορεί μια ΠΑΕ να είναι διαφορετική από τον ερασιτέχνη. Ούτε σε πρόσωπα ούτε σε καταστάσεις. Ο ερασιτέχνης πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι, είναι το φυτώριο της ΠΑΕ. Φυσικά από επαγγελματικής πλευράς που σου μιλάω, εγώ σαν επαγγελματίας στο χώρο, θεωρώ και πιστεύω ότι το αγωνιστικό κομμάτι του ερασιτέχνη πρέπει να είναι στη ΠΑΕ. αν θέλουμε να κάνουμε δουλειά και αν θέλουμε να βγάλουμε παίχτες.

Έχει δυνατότητα σήμερα η ΠΑΕ να συντηρήσει το τμήμα του ερασιτέχνη? Οικονομικά εννοώ.
Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

Στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη έχετε πάει?
Έχω πάει. Έχω πάει και με τον πρόεδρο και τις έχει δει.

Πως σας φάνηκαν;.
Είναι πολύ καλές. Μπορούν να γίνουν τέλειες εκεί.

Έχει σκοπό ο πρόεδρος να επενδύσει στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη?
Είναι κάτι το οποίο αυτή τι στιγμή δεν το έχουμε συζητήσει. Θα έρθει η στιγμή που θα συζητηθούν και αυτά τα πράγματα.

Μετά τον ερασιτέχνη;
Το δεύτερο κομμάτι εκτός απʼ τον ερασιτέχνη είναι οι τοπικές ενώσεις. Πρώτα ξεκινάμε από την τοπική ένωση των Ιωαννίνων που μας ενδιαφέρει , ήδη έγινε συνάντηση του προέδρου με τον κο Μάντζιο. Τυχερός αν θέλεις είμαι εγώ που προπονητής είναι ο Παπαγγέλης.

Ικανότατος προπονητής…
Δεν μπαίνω εγώ σε αυτό το κομμάτι.

Δηλαδή θα υπάρχει συνεργασία του Παπαγγέλη και του Όγιος?
Και του Όγιος και με εμένα. Και επειδή ήτανε και συμπαίκτης μου ο Βασίλης έχουμε και καλή χημεία. Και είναι καλό αυτό.
Θα υπάρχει συνεργασία και με τις άλλες ενώσεις όπως είναι της Θεσπρωτίας, της Άρτας, της Πρέβεζας. Θα πάμε εμείς να τους βρούμε.
Και το τρίτο κομμάτι είναι η συνεργασία με τις ομάδες. Ήδη όπως είδες δώσαμε φιλικά με ομάδες από τους γύρω νομούς , παρʼ όλο που κάποιοι γκρινιάξανε ή μας ειρωνευτήκανε που δώσαμε με ομάδες Γʼ – Δʼ εθνικής, εγώ θεωρώ ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να πάει στους γύρω νομούς.
Φυσικά και έπρεπε να είχε πάει εδώ και χρόνια, υπάρχει τεράστια διαρροή παιχτών από την Ήπειρο.
Η βοήθειά μας και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για αυτές τις ομάδες. Δε θα σταθώ ούτε στα γεγονότα της Πρέβεζας, και από εκεί και πέρα θα υπάρχει εδώ μια συγκέντρωση ίσως μέσα στο Σεπτέμβριο ή μέσα στον Οκτώβριο, με όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού. Θα ορίσουμε ένα μέρος που θα γίνει η συγκέντρωση , θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους, που πιστεύω ότι είναι δεδομένη . Ίσως οι άνθρωποι να παραξενευτούν που εμείς οι ίδιοι θα πάμε κοντά τους, ενώ είχανε συνηθίσει να μην πήγαινε κανένας- χρόνια αυτή η ιστορία -θα δημιουργηθεί και ένα τμήμα σκάουτινγκ που θα μπορούμε να ελέγχουμε, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα. Επίσης θα πάμε και στους άλλους νομούς.

Από ποιους θα δημιουργηθεί αυτό το τμήμα?
Θα το δούμε αυτό το πράγμα.

Ποντάρετε η μάλλον θα στηριχτείτε στη βοήθεια των βετεράνων
Φυσικά…Από εκεί θα ξεκινήσουμε. Θα πρέπει όμως να συνδυάζονται και κάποιες ικανότητες. Δεν αρκεί δηλαδή να είναι κάποιος απλά παλιός ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι ένα κομμάτι πάρα πολύ δύσκολο το οποίο το έχω κάνει και το ξέρω πολύ καλά. Το γνώρισα και στην Βραζιλία που ήμουνα δυο μήνες στην σχολή του Όσκαρ και πήγα και στις ομάδες στο Σαν Πάολο, στην Παλμέιρας, την Κορίνθιας…πως λειτουργούν, τι χρειάζεσαι για να μπορέσεις να λειτουργήσεις και να καταλάβεις ορισμένα πράγματα . Ένα κομμάτι της δουλειάς μου στον ΠΑΟΚ ήταν και αυτή οπότε φυσικά σε πρώτη φάση θα είναι μέσα από τους βετεράνους αλλά θα πρέπει να συνδυάζουν και ορισμένες γνώσεις. Αν δεν μπορέσουμε να το οργανώσουμε μέσα από εκεί θα πάμε και σε προπονητές που μπορεί να μην ήταν βετεράνοι

Στην πόλη ζουν πολλοί παλιοί ποδοσφαιριστές που δημιούργησαν τον θρύλο της μεγάλης ομάδας του ΠΑΣ…του AJAX. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να είναι κοντά στην ομάδα;…δεν θα ήταν σημαντικό για τις νέες γενιές να γνωρίζουν από κοντά αυτούς που με τόσο λατρεία τους έχουν μιλήσει οι πατεράδες τους…Ο Γκλασμάννης και ο Κοντογιωργάκης …αυτοί οι ζωντανοί θρύλοι της ομάδας μας ας πούμε από την αρμάδα των Αργεντινών που ήρθε και άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ποδοσφαίρου στην Ήπειρο, ζούνε στην πόλη μας και είναι τόσο ξεκομμένοι από την ομάδα…ούτε στο γήπεδο πλέον δεν έρχονται και κανείς δεν ενδιαφέρεται ….
Ήδη ξεκινήσαμε με δική μου πρόταση τις παρουσιάσεις των νεοαποκτηθέντων να τις κάνουν βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Ο Λόκο, πρέπει να ήρθε στα γραφεία της ΠΑΕ μετά από πολλά χρόνια…Τον πήρα, με καλή έννοια , από το αυτί και τον έφερα εδώ. Το λέω αυτό γιατί εγώ είχα άριστες σχέσεις με αυτά τα παιδιά και όταν ακόμη έφυγα συντήρησα τις σχέσεις αυτές. Νομίζω ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα… ήρθε ο Γκλασμάνης, ο Μάιπας, ο Παπαγγέλης…Ξεκίνησε μια καλή συνεργασία …Ο Κοντογιωργάκης τρώει αρκετές ώρες στην σχολή που ποδοσφαίρου που έχει και ίσως να μην μπορεί να αναλάβει κάποιο ιδιαίτερο πόστο μέσα στην ομάδα. Είναι όμως σίγουρο και έχω την διαβεβαίωσή του πως ότι θέλω θα είναι κοντά και εφόσον έχει και την σχολή είναι πολύ σημαντικό και μας ενδιαφέρει…Ο Γκλασμάνης έχει κάνει μια συζήτηση με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα γίνει….Ακόμη όμως δεν έχουμε συζητήσει πως θα χειριστούμε το κομμάτι των βετεράνων…Η πρώτη κίνηση έγινε και μιλάω για όλα τα παιδιά και θα γίνει και συνάντηση μαζί με τους βετεράνους. Να ξέρουν πάντως πως αν έχουμε κάνει κάποια λάθη ή έχουμε κάποιες ελλείψεις δεν το κάνουμε σκόπιμα.. Είναι ότι δεν προλαβαίνουμε αυτή την στιγμή να τρέξουμε πολλά πράγματα παράλληλα. Πιστεύω πως όπως τα θέλουμε τα πράγματα θα λειτουργήσουμε από του χρόνου το καλοκαίρι και μετά…

Για τα παιδιά που κατάγονται από την Ήπειρο και ξεκινώντας από τον μικρότερο , τον Παππά μέχρι τον μεγαλύτερο από αυτούς , τον αρχηγό τον Ντάσιο που μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είναι και θέμα χρόνου να αγωνισθεί στην Εθνική τι έχεις να πεις…
Εγώ λέω πάντα την αλήθεια και θα σου πω γιατί δεν φοβάμαι να πω κάτι. . Η Ήπειρος έχει μεγάλα ταλέντα και επί εποχής δικής μου το έχω γνωρίσει και αυτά τα ταλέντα πρέπει να μείνουν εδώ. Ταλέντα όμως τα οποία θα αναγνωρίζουμε εμείς. Υπεύθυνοι άνθρωποι που θα είναι και στο σκάουτινκ θα τα επιλέγουν. Και θα περάσουν από εδώ από όλα τα στάδια και εξετάσεις .
Ξεκινώντας από τον Ντάσιο που είναι και αρχηγός. Μεγάλο ταλέντο και αδικημένο που παίζει στην Β εθνική. Μου θυμίζει έντονα τον συγχωρεμένο τον Γιωργάκη τον Πρίσκα σε θέμα χαρακτήρα. Απελπιστικά πολύ καλό παιδί και κάνει λάθος που είναι τόσο καλό παιδί στον χώρο του ποδοσφαίρου. Από εμάς θα έχει όλη την βοήθεια σε ότι χρειαστεί και θα είναι τιμή και για την ομάδα αν υπάρξει πρόταση από μια μεγάλη ομάδα και να πάει το παιδί εκεί που το αξίζει…Ο Γιάκος, ο Παπάς, ο Τζάνης, ο Μιχαήλ, ο Καζναφέρης είναι πολύ καλά ταλέντα να μην πω και για τον Βαρτζιώτη που είναι μεγαλύτερος . Αυτά τα παιδιά πιστεύω έχουν μέλλον στην ομάδα. Ρίξαμε άλλωστε πολύ μεγάλο βάρος και στηριχθήκαμε στο υπάρχον υλικό . Φυσικά το κάθε παιδί από αυτά θέλει την δική του δουλειά και μεταχείριση
Ο Γιάκος και ο Παπάς που είναι πιο μικροί θέλουν δουλειά σε θέματα φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης…οι Μιχαήλ και Καζναφέρης είναι έτοιμοι παίχτες και θέλουν περισσότερο δουλειά στην ψυχολογία, ο Τζάνης είναι και αυτός έτοιμος και θέλει δουλειά και στην ψυχολογία αλλά και να καταλάβει πως πρέπει να ωριμάσει γιατί είναι ακόμη παιδί. Αυτές είναι βοήθειες που πρέπει να τις δώσω εγώ και θα τις έχουν συνέχεια…Φυσικά αυτή την βοήθεια θα την έχουν όλα τα παιδιά εκτός από τους Ηπειρώτες αφού έχουμε και άλλα παιδιά σε μικρή ηλικία όπως ο Στάθης, ο Σικαλιάς, ο Κρακώστας, ο Μιχαλόπουλός, ο Γεωργιάδης, ο Κουβεντάρης που είναι περιουσία του ΠΑΣ

Μήπως είναι μεγάλο το ρόστερ;…και δεν θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με τον καθένα τόσο καλά;
Όχι δεν είναι πρόβλημα. Καλό είναι που υπάρχουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές
Σε όλους μας υπάρχει η αίσθηση πως στην Β εθνική δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και ούτε βγαίνει πρωταθλητής πάντα αυτός που αξίζει.

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΣ είναι δυνατός και μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο;…
Είμαστε γενικά καχύποπτοι και τα ακούω αυτά και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες….Υποτίθεται πως ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια είναι έξω από το παρασκήνιο. Να ρωτήσω λοιπόν κι εγώ τώρα..Να κερδίσεις τον Άγιο Δημήτρη, που δεν κερδίζεις, φταίει το παρασκήνιο;…το ότι η Καλαμάτα έφερε 1-1 με 9 παίχτες φταίει το παρασκήνιο;, το ότι έχασες στο Χαϊδάρι με κατεβασμένα τα χέρια φταίει το παρασκήνιο;. το ότι έχασες στην Νίκαια όταν μαζί είδαμε μια ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα και στο δεύτερο ξαφνικά είδαμε μια άλλη ομάδα που έκανε το 2-1 και παραλίγο το 2-2 φταίει το παρασκήνιο; ..Ας μην στεκόμαστε στο παρασκήνιο. Αν δεν έχεις βάσεις…Θα μου πεις τι βάσεις. Ας έρθει κάποιος να δει τα εργομετρικά να δει που είμαστε…

Αυτή η ιστορία με τα εργομετρικά έχει καταντήσει ανέκδοτο στα Γιάννενα…
Τι γίνεται τελικά με αυτά τα εργομετρικά…
Θα σου εξηγήσω. Εγώ είχα την ευτυχία αν θέλεις εκτός από μια χρονιά που έπαιξα στην Καλλιθέα πριν ξεκινήσω την καριέρα μου να παίξω σε ομάδες Α εθνικής. Οι προπονήσεις ήταν εξαντλητικές. Εδώ η νοοτροπία που υπήρχε ήταν…"Ελάτε στις τρεις να κάνουμε μια προπονησούλα ωραία και μετά όλοι στις καφετερίες"!!!. Ε δεν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έτσι. Και εδώ δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές ότι τους πεις θα κάνουν. Όπως αυτή την στιγμή τρώνε πολλές ώρες στο γήπεδο και έρχονται και θα βγει η δουλειά …υπομονή χρειάζεται. Αυτά είναι τα εργομετρικά. Όταν δεν δουλεύεις δεν θα πάρεις και αν η καρδιά δεν πάει δεν μπορεί να αποδώσεις μέσα στο γήπεδο και όταν λέω για την καρδιά δεν μιλάω μόνο για την ψυχή και το σθένος, αν δεν πάνε τα πόδια και δεν έχεις τις δυνάμεις για να πας δεν θα πας…Φαίνεται πως η ομάδα τους τελευταίους 4-5 μήνες ήτανε παρατημένη. Εγώ το λέω ευθαρσώς και ίσως ενοχλεί κάποιους. Και γι αυτό και δεν ανέβηκες. Δεν είναι το παρασκήνιο. Το παρασκήνιο μπορεί να φταίει για κάποια άλλα πράγματα αλλά εμείς δώσαμε το δικαίωμα να μην ανέβουμε. Δεν φταίει κανείς που δεν κερδίσαμε επαναλαμβάνω τον Άγιο Δημήτριο ή την Καλαμάτα. ήταν τελειωμένη η άνοδος της ομάδας. Σίγουρα σε 2-3 παιχνίδια αδικήθηκε αλλά δεν ήταν και ο καταπέλτης. Γι' αυτό σου λέω εμένα δεν με ενδιαφέρει το παρασκήνιο. Όπως δεν ασχολήθηκα ποτέ έτσι δεν ασχολούμαι και τώρα. Εμένα με απασχολεί το αγωνιστικό κομμάτι. Είσαι καλά εκεί; Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Υλικό καλό υπάρχει.Είσαι γυμνασμένος; έχεις καλή ψυχολογία;… μπαίνεις μέσα να τα δώσεις όλα; δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε ..μόνο την ατυχία…Πιστεύω βέβαια ότι θα συνατήσουμε και καλές και κακές διαιτησίες, και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να έχει βγει και να πει…ότι ο διαιτητής μας ευνόησε…

Υπάρχει κάποια σκέψη για τους οργανωμένος για την ΠΑΕ και σε πιο επίπεδο είναι η συνεργασία σας;;
Και με τους B.V που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι και βάσει κινήσεως των διαρκείας που έχουν και με τους Ταύρους και με τους Απειρωτάν που ήρθαν εδώ τα παιδιά και μου είπαν πως είμαστε ένας καινούριος σύνδεσμος, στο μόνο θέμα που συνεργαστήκαμε ήταν στο θέμα της διακίνησης των διαρκείας. Και οι τρεις ήταν κύριοι. Αυτά που είπαμε τηρηθήκαμε και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε μπει ακόμα σε λεπτομερείς συζητήσεις ΠΑΕ και οργανωμένων για το πώς θα λειτουργήσουμε αυτό το πράγμα. Το μόνο πράγμα που οφείλω να αναγνωρίσω και πρέπει να το πω ανεξαρτήτως τι μπορεί να λέει ο καθένας ή του τι ακούγεται, δεν με ενδιαφέρει εμένα αυτό πράγμα…είναι ότι υπήρχε μια άριστη σχέση με τους bluevayeros πριν φύγει ο κος Κούγιας και συνεργασία πάνω σε αυτό το κομμάτι με καλή έννοια ενημέρωσης αν θέλεις και εδώ που ήρθαμε επειδή είμαστε λίγο χαμένοι για πράγματα που δεν μπορούσαμε να τα τρέξουμε εμείς ή να μάθουμε εμείς, μας βοηθήσανε πάρα πολύ αυτά τα παιδιά .Και για να μην πει κάποιος κάτι μας βοηθήσανε πχ στο που θα βρούμε να πάρουμε πάγους, ή που θα βρω σπίτια ή ένα τηλέφωνο, γενικά για πράγματα της καθημερινότητας , σε ότι τους ζητήσαμε ήταν εξυπερετικότατατοι και μας βοηθήσανε. Αυτό δεν πρέπει να παρεξηγηθεί από τους άλλους συνδέσμους. Εγώ έλλειπα πολλά χρόνια από την πόλη. , ο πρόεδρος κι αυτός λείπει χρόνια ενώ ο Αγγελής έχει από εδώ καταγωγή αλλά δεν είχε επαφή.
Η πρώτη επαφή ήταν όταν είχα έρθει σαν σκαόυτερ του ΠΑΟΚ. Η δεύτερη όταν με πήραν τηλέφωνο για το λεύκωμα που έχουν εκδώσει και η τρίτη η παρουσία η δική μου σε κάποια παιχνίδια. Εγώ δηλαδή λείποντας δεν ήξερα ότι υπήρχαν άλλοι σύνδεσμοι. Έδωσα όμως διαρκείας σε όλους τους συνδέσμους , όταν μου ζήτησαν και σε αυτό το ζήτημα κράτησα μια στάση ισονομίας. Θα κάνουμε επαφές με τον κάθε σύνδεσμο ξεχωριστά αλλά πρέπει και αυτοί να είναι υπεύθυνοι και να προσέχουν στα μέλη τους . Το καλό είναι πως στα Γιάννινα δεν υπάρχει αλητεία και χουλιγκανισμός.

Αυτή η συνεργασία πάντως με τους bluevayeros έχει παρεξηγηθεί…
Θα στο πω και γράψτο με μεγάλα γράμματα Δεν έχω να ντραπώ για τίποτε. Είμαι ξεκάθαρος. Εμείς είμαστε εδώ και αυτοί είναι εκεί. Ουδέποτε με ενόχλησαν για πιο παίχτη να πάρουμε, ουδεμία παρέμβαση υπήρχε είτε σε θέματα ποδοσφαιρικά ή διοικητικά, ούτε τους δώσαμε το δικαίωμα, ούτε αυτοί ζητήσανε ποτέ τίποτα τέτοιο είμαι ξεκάθαρος. Μιλάω για τη μέχρι στιγμής συνεργασία. Το τι θα βγάλει το μέλλον δεν το ξέρω. Αν κάπου μπερδευτεί δε θα φταίνε μόνο αυτοί, πρέπει να φταίμε και εμείς .Αν δώσουμε εμείς το δικαίωμα να επισέλθουν φταίμε εμείς δε φταίνε αυτού. Είναι ξεκάθαρο. Άρα θεωρώ και πιστεύω ότι αυτό είναι θέμα δικό μας. Από εκεί και πέρα η προσωπικές σχέσεις του Τσιριμώκου του Προέδρου του Αγγελή, του οποιουδήποτε είναι εδώ στην ομάδα δε μπορεί να περάσει από μικροσκόπιο… γιατί μιλάω μ΄ αυτόν γιατί δε μιλάω με τον άλλο . Αλίμονο αν πέσουμε σε αυτό το λάθος. Εγώ προσωπικά μιλάω με όλους… θα μιλάω με όλους. Έχω ρίξει φίλους που δεν έχω πάει να τους δω ακόμα, και ο οποιοσδήποτε έχει ζητήσει να με δει είμαι κοντά του …ο οποιοσδήποτε έχει ζητήσει κάτι από μένα που μπορώ να το κάνω, το κάνω. Έχω ρίξει φίλους και τους λέω περιμένετε, γιατί βάζω πάνω από όλα την ομάδα.. Όπως δεν έχω πάει να δω πράγματα που αφορούν εμένα, δεν έχω πάει να δω την κα Βούλα , που τη θεωρώ δεύτερη μητέρα μου από τη συμπαράσταση που είχα μαζί της όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα ή κάποιους άλλους ανθρώπους που είχα εδώ μια επικοινωνία. Τους έχω ρίξει αυτούς τους ανθρώπους, τους έχω αφήσει πίσω, θεωρώ ότι δε θα με παρεξηγήσουνε. Είναι ξεκάθαρες εδώ οι σχέσεις, εάν είσαι καθαρός και ξέρεις ποιοι είναι οι ρόλοι σου δεν υπάρχει πρόβλημα πουθενά ,δεν θα επισέλθω σου ξαναλέω στις σχέσεις που μπορεί να έχουνε οι σύνδεσμοι μεταξύ τους ούτε θα επισέλθω στις σχέσεις που μπορεί να έχουν οι σύνδεσμοι με τους δημοσιογράφους ή με κάποιους από την πόλη που μπορεί οι μεν να κατηγορούν τους δε. Είναι θέματα δικά τους, δεν με αφορά εμένα αυτό το κομμάτι . Εμένα με αφορά μόνο το ότι οι προσωπικές σχέσεις οι δικές μου δεν μπορεί να περνάνε κριτικής ή λογοκρισίας. Έχω τη γνώμη και τη γνώση να καταλάβω με ποιον μιλάω να ξέρω και τι λέω και στο κάτω κάτω δε νομίζω ότι είπα ποτέ ούτε σε καφενεία ούτε σε οποιονδήποτε πράγματα που αφορούν την ομάδα. Αυτά μένουν εδώ. Ούτε φανφαρόνες υπάρχουνε ούτε τίποτα. Υπάρχει μια σοβαρότητα και αυτή θα τηρηθεί.

Θα επανέρθω να ζητήσω να μας πεις στο τι ακριβώς έχετε κάνει μέχρι σήμερα… Ποιο είναι το σήμερα σε σχέση με το χθες….. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ,γιατί ακούει ότι έχουμε μια τέλεια ομάδα, τέλειες εγκαταστάσεις… που κάποιοι λένε ότι κάνανε πολλά και …αφήσανε περισσότερο που κάναμε που αφήσαμε που αφήσαμε…..Έρχεστε τώρα εσείς ξαφνικά και βλέπετε ότι δεν υπάρχει τίποτα σε τελική ανάλυση….Αρα λοιπόν πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι βρήκατε και τι κάνετε.
Βρήκαμε τα γραφεία τα οποία υπήρχαν ,φυσικά τα κομπιούτερ τους με όλα αυτά που πρέπει να λειτουργήσει μια ΠΑΕ και ήταν σε πάρα πολλή καλή κατάσταση . Άριστα γήπεδα, και προσωπικό το οποίο έχει την όρεξη να μας βοηθήσει και μας βοηθάνε και τους ευχαριστώ γι αυτό. Από την άλλη βρήκαμε αποδυτήρια μουχλιασμένα… με μούχλα μέσα που ντρεπόσουν να πατήσεις. Αποδυτήρια που δεν είχαν μέσα ούτε μία μπάλα, ούτε μία πετσέτα ούτε μια φανέλα. Το μόνο που ήτανε καλά ήτανε τα πλυντήρια. Υπήρχε ένα τζακούζι που εδώ και πέντε έξι μήνες αν δεν κάνω λάθος, γίνανε κάποια εγκαίνια. Αυτό ήταν άχρηστο … δεν δούλευε . Ντρεπόσουνα να μπεις και να το ακουμπήσεις. Και το τραγικό ή μάλλον τραγελαφικό σ΄ αυτήν την υπόθεση, είναι πως όταν ήρθαν οι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη να μου το φτιάξουν, τελείως στην τύχη βρήκα ένα εξάρτημα πεταμένο εδώ στο γκαζόν, κάτω από ένα δέντρο!!!. Αυτή και μόνο η ιστορία, να φτιαχτεί δηλαδή το τζακούζι, να λειτουργήσει να καθαριστεί, στην ΠΑΕ στοίχισε μέχρι τώρα 1500 ευρώ. και βλέπουμε Το δε μοτέρ είναι κι αυτό χαλασμένο .Τη προηγούμενη Δευτέρα πήγα να δώσω 1250 ευρώ επιπλέον για να αγοράσω καινούριο μοτέρ. Ούτε καπάκι δεν είχε αγοραστεί. Υπήρχε μία γαβάθα, λίμνη, μια κούρμπα με 5 κιλά βρώμα μέσα… δε δούλευε ποτέ, και ίσως ήταν λάθος που δεν πήραμε κάτι καινούριο. Τα ίδια λεφτά θα ήτανε….Δεν υπήρχε καταψύκτης για τους πάγους που τόσο αναγκαίοι είναι για τα χτυπήματα των ποδοσφαιριστών και πήγαμε και αγοράσαμε, , θα αγοράσουμε και την παγομηχανή να έχουμε δικούς μας πάγους να μην έχουμε αυτό το πρόβλημα,. Φτιάξαμε σάουνα που δεν υπήρχε. Βαφτήκανε όλα τα αποδυτήρια και έφυγε αυτή η μούχλα που ντρεπόσουνα να μπεις μέσα. Δεν ξέρω πως αυτά τα παιδιά προς τιμήν τους δεχόντουσαν να μπούνε σε αυτά τα αποδυτήρια της μούχλας. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να έμπαινα εκεί. .Τι να πρωτοθυμηθώ… Σπασμένα κρεβάτια του μασάζ στους Ζωσιμάδες, μπήκανε όλα αυτά που σου λέω καινούρια .… ρούχα πλέον απ την αρχή …μπάλες απʼ την αρχή καινούριες παπουτσοθήκες…αν θα πας θα δεις ότι μεγάλωσε η αίθουσα των αποδυτηρίων και του γυμναστηρίου, κατά ένα ποσοστό 40 % με τα έργα αυτά που κάναμε ώστε να κλείσουμε τα αποδυτήρια. Μπήκε επιτέλους μια πόρτα και πάψανε να φαίνεται από το μπαρ γυμνά άτομα . Μια πόρτα που στοίχιζε 300 ευρώ αλλά…. Λειτούργησε και η ΝΟVΑ που δεν υπήρχε, έγινε καινούριο γραφείο προπονητή που θα στελεχωθεί, ήδη έχουν έρθει τα περισσότερα πράγματα , θα αρχίσει πιστεύω να λειτουργεί σε μια βδομάδα από σήμερα με τα κομπιουτερ του με τις τηλεοράσεις με το NOVA.Αγοραστήκανε ότι έπιπλα …ότι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται για τα παιδιά που είναι ένα κομμάτι αρκετά δαπανηρό για την ομάδα. Ήδη έχω έρθει και σε συμφωνία με μια εταιρία αυτοκινήτων εδώ στα Γιάννενα που θα μας κάνει δωρεά τρία αμάξια για να κυκλοφορούνε.

Ποιος έκανε αυτή την χορηγία…καλό είναι να τα ξέρει αυτά ο κόσμος
Ο κος Αυδής είναι… ήθελα να το κάνω πιο επίσημο. Ήδη έχουν έρθει δύο αμάξια, το ένα έχει δοθεί στον προπονητή να μετακινείται , ώστε να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα κάποιων παιδιών που δεν έχουνε να μετακινηθούνε. Γίνεται επίσης καινούρια αίθουσα εδώ στο Πανηπειρωτικό που ήταν το μουσείο για όσους το γνωρίζουνε, όπου θα γίνει αίθουσα για συνεντεύξεις τύπου και αίθουσα προβολής βίντεο, των παιχνιδιών και των μαθημάτων τακτικής που θέλει να κάνει ο κος Ογιος. Έρχονται επίσης μέχρι το τέλος της εβδομάδος αρκετά καινούρια μηχανήματα για να επανδρωθεί όπως πρέπει το γυμναστήριο, γιατί υπήρχαν μόνο τρία όργανα… ούτε ποδήλατο να σκεφτείς δεν υπήρχε, για να μπορεί να γυμνάζονται όπως πρέπει τα παιδιά και ήδη έχουν παραληφθεί και 20 καρδιοσυχνόμετρα που είναι αναγκαιότατα και υπήρχαν μόνο έξι!!., έχουν έρθει… τοίχοι προπόνησης, αλεξίπτωτα…και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή. Θα αγοραστεί και ένα μικρό βαν για τις ανάγκες της ομάδας . Θα ανακαινισθεί και το πούλμαν και θα γίνει κι αυτό υπερσύγχρονο με τραπεζάκια και με κρεβάτια. Είναι όλα αυτά περιουσία της ομάδας που δημιουργείται σιγά σιγά ..

Από εκεί και πέρα γίνονται και έργα στους Ζωσιμάδες σε συνεργασία με την εφορία σταδίου
Ποιές οι σχέσεις σας με την εφορία σταδίου ;

Άριστες προς το παρόν και αυτές.
Πρώτη φορά πλύθηκε το γήπεδο μετά από 15 χρόνια. Γίνονται κάποια έργα … πήγε ο πρόεδρος μαζί με εμένα και τον κο Αγγελή , είδαμε και καταγράψαμε τι πρέπει να γίνει. Ήδη έχουνε αντικατασταθεί πολλές από τις σπασμένες καρέκλες, και μέσα σε ένα μήνα θα γίνουν κι άλλα έργα. Για να προστατευθεί η ομάδα θα καταργηθούν οι καρέκλες στους φιλοξενουμένους, για να μη τις σπάνε και τις πετάνε. Οι καρέκλες που θα βγούνε από εκεί θα χρησιμοποιηθούνε όσες πρέπει για να συμπληρωθεί οι απέναντι κερκίδα . Εκεί θα γραφτεί και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με το λογότυπο όπως πρέπει να μπαίνουν οι καρέκλες…τις άλλες θα τις φυλάξουμε για να έχουμε.

Υπάρχει σκέψη να ξαναφτιάξετε τη παλιά σκεπαστή?
Υπάρχει και αυτή σκέψη, αλλά νομίζω θα ξεκινήσει και το καινούριο γήπεδο.

Όταν λες καινούριο γήπεδο?
Αυτό το έχει αναλάβει ο πρόεδρος. Θέλει μέσα σε τρία χρόνια να υπάρχει καινούριο γήπεδο.

Άρα δεν θα γίνουν μεγάλα έργα στους Ζωσιμάδες.
Εάν φτάσουμε τελικά εκεί , στο καινούριο γήπεδο τότε θα είναι άδικο να γίνουν εκεί τα έργα.
Στη πρεμιέρα πάντως θα είναι όλα έτοιμα. Θα μπει καινούριο φάμπεργκλας θα μπούνε καινούρια τραπεζάκια στους επισήμους , βάφονται τα κάγκελα και οι χώροι του γηπέδου, βάφτηκε γύρω γύρω. Μπήκανε καρεκλάκια που ήτανε σπασμένα και καλό είναι και παράκληση και δικιά μου… δε φταίνε τα καρεκλάκια, να σεβαστεί ο κόσμος.
Αυτά που πρέπει να διορθωθούν θα διορθωθούν.. Για αυτό σου λέω δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η ομάδα ήτανε επαγγελματική. Ήταν όλα λίγο πρόχειρα και μη τα ρίχνουμε στον εκάστοτε πρόεδρο.. Για να βαφτεί το γήπεδο… τα αποδυτήρια φταίει ο πρόεδρος? Πρέπει να ασχοληθεί ο πρόεδρος? Παρʼ όλο που ο δικός μας έκανε επιθεώρηση μαζί με μας… τα γυρίσαμε όλα και είπαμε χρειάζονται 1- 2- 3- 5- 6 -7- 15 πράγματα να γίνουν. Και έχει αρχίσει και δρομολογείται… τώρα είμαστε προς το τέλος. Χρειάζεται και μια διαδικασία.
Ευχής έργο είναι να πάνε όλα καλά, γιατί πέρα από όλα αυτά που λέμε, τον κόσμο τον ενδιαφέρει πως θα πάει καλά η ομάδα.

Σας τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί να αποτύχουμε φέτος αγωνιστικά?
Εμένα προσωπικά όχι. Καθόλου.

Θα σας απογοητεύσει?…η θα φταίνε πάλι τα εργομετρικά;
Όχι ίσα ίσα. Περισσότερη δύναμη θα μας δώσει . Νομίζω σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι κόσμου πρώτα πρώτα τους ενδιαφέρει να γίνουμε ομάδα από κάθε άποψη και σε δεύτερη μοίρα το αν φέτος θα ανέβουμε . Αν μπορούμε να το συνδυάσουμε καλώς . Για να μην παρεξηγηθώ στόχος μας και σκοπός μας είναι και η άνοδος. Και πάντα θα είναι από τη στιγμή που είσαι στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Τώρα για να γίνει η άνοδος πρέπει να πατάς σε κάποιες βάσεις. Οι βάσεις δεν είναι μόνο τα εργομετρικά. Είναι και η δουλειά στο γήπεδο και η οργάνωση … και …και. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως για να ενημερώσουμε τον κόσμο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ένα μηχάνημα που βάζεις ένα κλειδί μπροστά και ξεκινάει. Για να φτιαχτεί μια ομάδα θέλει υπομονή.. Δεν είναι δε και καραμέλα να λέμε πάντα τα εργομετρικά, αν και νομίζω ότι πάμε καλά σε αυτό το κομμάτι.

Το πρόγραμμα των αγώνων που κληρωθήκαμε στο πρωτάθλημα στο ξεκίνημα είναι καλό;
Το πρόγραμμα που ξεκινάμε θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο κακό αλλά καμιά φορά είναι και παγίδα τα προγράμματα. Η νοοτροπία πάντως που ο προπονητής και εμείς περνάμε είναι…προχωράμε παιχνίδι – παιχνίδι .

Ποιούς βλέπεις πιο επικίνδυνους αντιπάλους?
Δεν έχω ε πρόβλεψη. Όποιος κάνει πρόβλεψη κάνει λάθος. Όποιος έλεγε πέρισυ ότι δεν θα ανέβαινε ο Πανθρακικός θα τον έλεγες τρελό. Και όποιος πίστευε πέρισυ το Δεκέμβρη ότι δεν θα ανέβαινε ο ΠΑΣ πάλι τρελό θα τον έλεγες. Η Β΄ Εθνική είναι απρόβλεπτη , όμως όποιος πατάει γερά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εμείς πιστεύω ότι πάμε καλά. Απομένει η υπομονή του κόσμου να βγει η δουλειά στο γήπεδο και να μην κάνει κανένας το λάθος και βγάζει συμπεράσματα με τα φιλικά που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το κομμάτι με αυτό που ξεκινάει από αύριο… σιγά σιγά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και πάει λέγοντας.

Τώρα είμαστε στο πιο δυνατό κομμάτι της προετοιμασίας;….Γίνονται ακόμη πολύ δυνατές προπονήσεις…δεν θα χαλαρώσει η ομάδα;
Ακόμα γίνονται πρωι απόγευμα προπονήσεις… δεν έχει σταματήσει η προετοιμασία Είναι καθαρά θέμα προπονητού το πρόγραμμά του. Έχουμε κάνει κάποια συζήτηση πότε περίπου θα χαλαρώσει. Πιστεύω ότι μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατές οι προπονήσεις. …Συγνώμη…με τον Γκμοχ εμείς πηγαίνανε πρωί απόγευμα προπονήσεις μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

Τελειώνοντας ….
Η επιτυχία είναι μία. Να είναι ενωμένη η διοίκηση και να υπάρχει καλή συνεργασία διοίκησης -προπονητού- παιχτών -κόσμου -οργανωμένων . Τότε έχουμε πετύχει το 100 %. Αν ένα από αυτά δεν υπάρχει θα υπάρχει πρόβλημα.
Γι αυτό θέλω να ενημερωθεί ο κόσμος σε ορισμένα πράγματα για να καταλάβουνε τι έχει γίνει και ότι πατάμε σε γερές βάσεις. Όταν θα σπείρεις θα θερίσεις. Είναι σίγουρο. Η μόνη περίπτωση να χαλάει αυτό είναι οι κακές καιρικές συνθήκες. Και για να γίνω σαφής εδώ έχουμε σπείρει τώρα θα θερίσουμε. Η μόνη περίπτωση να χαλάσει είναι αν κάποιο από αυτά τα πέντε δεν πάει καλά ή είναι τέτοια η γκίνια σε κάποια παιχνίδια που λογικό είναι …δεν μπορείς να τα βάλεις με το Θεό….

Ο Θαλής Τσιριμώκος αγωνίσθηκε στον ΠΑΣ την περίοδο 1979-80. Είχε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πέτυχε 16 γκολ, τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ παίχτης της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α εθνικής σε μια αγωνιστική περίοδο. (Γι αυτή του την μοναδική διάκριση έχει τιμηθεί από τον σύνδεσμο των bluevayeros) Εκείνη την σεζόν ανακηρύχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, διάκριση που επανέλαβε και την περίοδο 1984-85..Συνολικά έχει πετύχει 61 γκολ στη Α εθνική και βρίσκεται στην 77η θέση των top scorers όλων των εποχών. Είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος προπονητή από την UEFA και έχει δουλέψει στον ΠΑΟΚ και σε διάφορες ομάδες Β-Γ και Δ εθνικής . Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιό τον Γιάννη, ο οποίος είναι διεθνής αθλητής στο χόκεϋ επί πάγου. ([i]Τα στοιχεία για τον Θαλή έχουν παρθεί από το λεύκωμα 40+1 χρόνια ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έχει εκδοθεί από τον σύνδεσμο των Bluevayeros )

Copyright: Α. Καρύτσας-bluevayeros.gr

 

Σχόλια

Σχολιάστε