Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Συνέντευξη του προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Χρίστος Τσάγκας λόγω της διπλής του ιδιότητας, αυτής του δημοσιογράφου και αυτής του προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΣ έχει καταφέρει ηθελημένα ή άθελα να αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της πόλης. Ιδιαίτερα αγαπητός αλλά και «μισητός» σε κάποιους, πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως τουλάχιστον δεν διστάζει ποτέ να πει τα πράγματα όπως τα αισθάνεται, δικαίως ή αδίκως, έστω κι αν αυτά ενοχλούν ή και εξυμνούν κάποιους, χωρίς ποτέ να υπολογίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή του η επιλογή.

Μιλώντας μαζί του εύκολα αντιλαμβάνεσαι πως έχει πάντα μια ξεχωριστή ενημέρωση για τα κοινά του ΠΑΣ, ενεργώντας πολλές φορές απρόσμενα και αυτό οφείλεται ουσιαστικά στο δημοσιογραφικό δαιμόνιο που ποτέ του δεν πρόκειται να απαρνηθεί, που τον χαρακτηρίζει αλλά και τον αναγκάζει να ψάχνεται περισσότερο από ότι ο οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας που ασχολείται με τα κοινά του ποδοσφαίρου και της πόλης μας γενικότερα.

Όσοι τον έχουν γνωρίσει μέσα από την παρουσία του στον ερασιτέχνη ΠΑΣ τον έχουν χαρακτηρίσει «εργάτη», παρ όλο που ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ και τον τίτλο του … «Βασιλιά» που ο πρόεδρος των BLUE VAYEROS ακόμη επιμένει να του προσάπτει.

Όπως και να έχει όμως ο Χρίστος Τσάγκας είναι ένα μέρος της ιστορίας του ΠΑΣ που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και μια συζήτηση μαζί του αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος σπάνια μιλάει δημόσια αφού παρ όλο που διαθέτει τεράστια πρόσβαση στον τύπο προτιμά να προβάλει τους άμεσους συνεργάτες του μιας και δεδομένα πιστεύει πως μέσω αυτών θα έχει και μεγαλύτερη αξία το έργο που τόσα χρόνια με χαμηλούς τόνους προσπαθεί να φέρει σε πέρας. Την καταξίωση αλλά και την δημιουργία αξιοπρεπών υποδομών για τον ερασιτέχνη ΠΑΣ.

Πώς προέκυψε από την αθλητική δημοσιογραφία να αναμειχθείς ενεργά με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ και μάλιστα από την θέση του προέδρου;
Αυτή την στιγμή είμαι το δεύτερο στην τάξη αρχαιότερο μέλος του ερασιτέχνη ΠΑΣ, μετά τον κο Δημητρίου. Ήμουν μέλος από ιδρύσεως του και διεκδίκησα πριν είκοσι χρόνια την εκλογή μου στο Δ.Σ. Εκείνη την εποχή δεν με είχαν εκλέξει γιατί είχα διαφορετικό όραμα και φιλοσοφία από την τότε ηγετική ομάδα. Κάποια στιγμή αργότερα, όλοι αυτοί που είχαν στα χέρια τους τα «ηνία» του σωματείου το εγκατέλειψαν παραδίδοντας μου μόνο μια σφραγίδα, τίποτε άλλο. Έτσι ανέλαβα το δύσκολο έργο της διατήρησής και εξέλιξής του και σήμερα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος γi αυτή μου την επιλογή.

Κατηγορείσαι ότι ή δημοσιογραφική σου ιδιότητα δεν μπορεί να είναι παράλληλη με την διοικητική του ΠΑΣ. Μάλιστα πολλοί, ακόμη και συνάδελφοί σου την θεωρούν αθέμιτη.
Τουναντίον, θα έλεγα η δημοσιογραφική μου ιδιότητα βοηθά και εμένα και το σωματείο για την προώθηση των ζητημάτων που το αφορούν. Υπάρχουν και έχουν προηγηθεί άλλωστε στον χώρο και άλλοι δημοσιογράφοι και μάλιστα πολύ πιο σπουδαίοι, όπως ο Χελάκης, που έχουν ασχοληθεί σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις ομάδων. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ασυμβίβαστα για τον όποιο επαγγελματία. Γιατί να υπάρχει ασυμβίβαστο μόνο σε δημοσιογράφο;

Αυτή την χρονιά τέθηκε από το Δ.Σ. που εκπροσωπείτε απαίτηση των δικαιωμάτων του 10% επί των εισπράξεων από την Π.Α.Ε. επιλέγοντας μάλιστα την έσχατη λύση διεκδίκησης, την δικαστική οδό !!
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέξαμε αυτή την λύση αλλά με όλες τις προηγούμενες βρέθηκε εξωδιοικητικός συμβιβασμός. Ο κος Κολέμπας δυο χρόνια πριν αποχωρήσει αναγνώρισε τα χρέη και είχε αρχίσει την καταβολή τους. Ο κος Κούγιας μας πλήρωνε κανονικά έως τις αρχές του 2005, ενώ στην συνέχεια επέλεξε (και συμφωνήσαμε) να συμψηφίζει ένα μέρος των υποχρεώσεων με εισιτήρια διαρκείας αφήνοντας όμως σοβαρά υπόλοιπα τα οποία θα διεκδικηθούν .

Και γιατί τα όποια υπόλοιπα Κούγια δεν τα διεκδικήσατε επί των ημερών του δικαστικά;
Η διαδικασία ξεκίνησε πριν αποχωρήσει ο κος Κούγιας… ;
Ναι πριν… αλλά στα τελειώματα της παρουσίας του στα Γιάννενα. Αυτό δεν ήταν κάτι που τότε γνωρίζαμε ή που θα μπορούσαμε να προβλέψουμε.

Ο κος Χριστοβασίλης ισχυρίζεται πως η οφειλή είναι υποχρέωση του κου Κούγια, σύμφωνα και με το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας που έχει κάνει μαζί του. Έχει νόημα η διαμάχη μαζί του λοιπόν και σε τελική ανάλυση γιατί δεν έρχεστε σε άμεση επαφή ώστε να τελειώνει το θέμα, εσείς, ο κος Χριστοβασίλης και ο κος Κούγιας.
Διευκρινίζω κατ αρχήν ότι δεν υπάρχουν, τυπικά τουλάχιστον, χρέη του Κούγια προς τον ερασιτέχνη ΠΑΣ, μιας και ο ίδιος δεν κατείχε θεσμική θέση στην ομάδα, αλλά των διοικήσεών του. Από αυτές προέρχονται οι απαιτήσεις μας. Επαφή με τον κο Χριστοβασίλη έγινε και υπήρξε μια κατ αρχήν συμφωνία ή οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Η διοίκηση Χριστοβασίλη δηλαδή στον μέχρι τώρα χρόνο της θητείας της είναι ή δεν είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντί σας;
Σε ένα μικρό μέρος ναι, είναι, αλλά της δίνουμε την πίστωση χρόνου που πρέπει μιας και λίγους μήνες βρίσκεται στο τιμόνι της ΠΑΕ. Άλλωστε είναι το σημείο που πρέπει να στηριχθεί η υγιής συνεργασία. Γι αυτό άλλωστε δεν πήραμε απόφαση διεκδίκησης σαν Δ.Σ. αλλά προκαλέσαμε γενική συνέλευση και η απόφαση διεκδίκησης είναι ομόφωνη.

Συμπερασματικά πάντως θεωρείτε εύλογα, ότι τα παλιά χρέη μεταβιβάζονται στον κο Χριστοβασίλη και νομικά εσείς μόνο από αυτόν θα τα διεκδικήσετε και μετά ας βρει ο ίδιος τις όποιες οφειλές ή όχι προς αυτόν. Είναι δίκαιο άραγε κάτι τέτοιο;
Αν δεν τα διεκδικήσουμε κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε από τα μέλη μας ότι κάναμε συναλλαγή «κάτω από το τραπέζι» είτε με τον Χριστοβασίλη είτε με τους προηγούμενους. Δεν θα διακινδυνεύσουμε επ ουδενί την εντιμότητα του σωματείου.

Πέραν αυτού κατά καιρούς εκφράζετε την απόλυτη θέση σας ο ΠΑΣ να βελτιώσει ή να οικοδομήσει από την αρχή γήπεδο στον σημερινό χώρο των Ζωσιμάδων. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σκεπτικό της Διοίκησης Χριστοβασίλη η οποία ψάχνει για οικόπεδο εκτός της πόλης, θυμίζοντας κάτι από υπόθεση ΑΕΚ, που είναι γνωστά τα αποτελέσματα εκεί. Υπάρχει ρήξη σε αυτό το θέμα;
Υπάρχει διαφορά εκτίμησης του κου Χριστοβασίλη και της διοίκησής του αφού οι θέσεις τους είναι προς το παρόν αόριστες ενώ του ερασιτέχνη, ο οποίος έχει τον εγωισμό να πιστεύει ότι εκφράζει και την πλειοψηφία των Ηπειρωτών φιλάθλων είναι ξεκάθαρες και δεδομένες. Το ιστορικό γήπεδο πρέπει να ανήκει στον ΠΑΣ σύμφωνα και με τον φάκελο που έχει κατατεθεί από εμάς στην Γ.Γ.Α και έγινε αποδεκτός από τον κο Ορφανό στην σύσκεψη που είχε γίνει στα Γιάννενα. Έχει την δυνατότητα δημιουργίας σταδίου 20.000 θέσεων και δεν αντίκειται στα δεδομένα των ευρωπαϊκών προτύπων όπου τα στάδια βρίσκονται στα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων … και εν πάσει περιπτώσει μας φαντάζει περίεργο ο ΠΑΣ Γιάννινα να μετακομίσει σε άλλο δήμο ή χωριό…

Σύμφωνοι, αλλά ένα στάδιο με μόνο του έσοδο τα εισιτήρια των αγώνων κακά τα ψέματα δεν συντηρείται. Πρέπει αναγκαστικά να υπάρχουν και χώροι εμπορικής εκμετάλλευσης. Βλέπουμε τι γίνεται στον ΠΑΟ με την περίπτωση του Ελαιώνα. Μήπως κάπου βάζετε το συναίσθημα πάνω από το «κοινό καλό» κάτι που στην εποχή μας μάλλον χαρακτηρίζεται ρομαντικό και είναι «είδος προς εξαφάνιση»;
Οι Ζωσιμάδες είναι είκοσι στρέμματα, ο αγωνιστικός χώρος καλύπτει τα έξι. Υπάρχουν λοιπόν τα υπόλοιπα δεκατέσσερα που αρκούν τόσο για κερκίδες όσο και για εμπορικούς χώρους.

Ακούμε πάντως, συνεχώς τόσο από κορυφαία στελέχη του ερασιτέχνη όσο και της ΠΑΕ να μιλούν για τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ σας. Σε δυο από τα σημαντικότερα όμως θέματα (ποσοστά, γηπεδικό) είστε εκ διαμέτρου αντίθετοι. Τελικά σε ποιο επίπεδο υπάρχουν οι καλές σας σχέσεις μην μας διαφεύγει πως η ΠΑΕ δεν ασχολείται καν με τις δικές σας εγκαταστάσεις στο Σταυράκι. Μήπως όλα αυτά είναι μια «λαμπερή βιτρίνα» που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να διαλυθεί;
Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι άριστες…

Δεν μας απασχολούν όμως αυτές!!
Όσον αφορά το οικονομικό υπάρχουν διαβεβαιώσεις και δίνουμε τον χρόνο να εκπληρωθούν . Για το γηπεδικό, όπως είπα και πριν η ΠΑΕ δεν είναι διάφανη. Στο αγωνιστικό υπάρχει πλήρη συνεργασία και διαβεβαιώσεις ότι θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Όσον αφορά το Σταυράκι είναι χρυσή ευκαιρία για την ΠΑΕ να εκμεταλλευτεί την πρόταση της σημερινής Δημοτικής αρχής να της παραχωρήσει χώρους και για ένα καινούριο γήπεδο αλλά και για βοηθητικές εγκαταστάσεις που θα σημαίνει αυτόματα και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη.

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο ερασιτέχνης είναι ένα κλειστό «club»και κανείς δεν μπορεί να διεισδύσει σε αυτό αν δεν είναι της αρεσκείας σου
Με τετρακόσια πενήντα αθλούμενα μέλη δεν μπορούμε να μιλάμε για κλειστό «club» … ;

«Club» … όσον αφορά τα μέλη και όχι τους αθλητές …
Λοιπόν, τον μεγαλύτερο αριθμό μελών, ήτοι εκατόν είκοσι δύο τον είχε ο ερασιτέχνης επί εποχής του αειμνήστου Γκουργκούλη όπου ήταν εγγεγραμμένοι όλοι του οι συγγενείς των μελών της διοίκησης. Στα τελευταία οχτώ χρόνια που ασχολούμαι ενεργά ούτε μια αίτηση δεν έχει κατατεθεί στο σωματείο. Δυστυχώς ελάχιστοι θέλουν να προσφέρουν πραγματικά. Από λόγια βλέπουμε τι γίνεται και με τις μετοχές της ΠΑΕ, πόσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν; Για έτερους λόγους μπορεί να θέλουν να γίνουν μέλη του ερασιτέχνη.

Αν δηλαδή αύριο έρθουν διακόσια άτομα και ζητήσουν εγγραφή θα την έχουν;
Ας έρθει πρώτα ο πρώτος… Με καθαρές προθέσεις και όχι εκ του πονηρού, γιατί ξέρετε ότι κυκλοφορούν και τέτοιοι…

Έχει ενδιαφερθεί ποτέ κάποιος οικονομικός παράγοντας της πόλης να αναλάβει τον ερασιτέχνη και αν όχι εφόσον υπάρξει πρόταση θα τον παραδίδατε για το καλό του μιας και δεδομένα όσοι ασχολείστε με αυτόν, πέραν της πολύ μεγάλης διάθεσης που σας διακρίνει για προσφορά έχετε και μια συγκεκριμένη οικονομική δυνατότητα.
Αν εξαιρέσουμε τον Θανάση Βράνια ουδείς Γιαννιώτης επιχειρηματίας ή μη έχει προσφέρει περισσότερα από πεντακόσια ευρώ στο σωματείο. Εμείς σαν Δ.Σ. έχουμε βάλει πολλαπλάσια. Άλλωστε δυο γήπεδα με χόρτο δεν κατασκευάστηκαν τυχαία. Κάποιοι μάτωσαν. Αναλογιστείτε μόνο τα κόστη. Παραδειγματικά σας λέω ότι το βοηθητικό που κατασκεύασε ο κος Κούγιας κόστισε 100.000 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σύμφωνοι. Δεν είναι όμως και λίγο άσχημο τόσα χρόνια να υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα στο Δ.Σ του ερασιτέχνη;… Δεν υπάρχουν δηλαδή άλλοι, τουλάχιστον το ίδιο ικανοί; … μόνο εσείς; …
Εμείς τουλάχιστον έχουμε όραμα. Αν υπάρξει κάτι καλύτερο δεν είμαστε αγκυλωμένοι στις θέσεις μας. Στα τριάντα επτά προηγούμενα χρόνια πάντως δεν είδαμε κάποιον να βάλει έστω και ένα δοκάρι για τον ΠΑΣ. Θεωρίες ακούμε καθημερινά…

Έχει βοήθεια ο ερασιτέχνης από τις αρχές της πόλης, κάποιους επιχειρηματίες ή παλεύετε εντελώς μόνοι;   

Η συμπαράσταση από τον Δήμο και την Νομαρχία είναι δεδομένη. Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που με τον τρόπο τους βοηθούν αλλά δίνουμε και την δική μας μάχη στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και τα καταφέρνουμε. Χρεωθήκαμε για τον ερασιτέχνη, αλλά μην ξεχνάτε ότι βάλαμε υποθήκη τις περιουσίες μας για να σωθεί η ΠΑΕ το 2004. Δεν βρέθηκαν και πολλοί σ αυτή την πόλη να ακροβατήσουν στο εγχείρημα Κούγια που ευτυχώς κατέληξε θετικά, γιατί σήμερα θα με συναντούσατε σε άλλο χώρο…

Ποιοι παράγοντες βόηθησαν ή βοηθούν τον ερασιτέχνη;
Οι αείμνηστοι Πύρρος Γιαννάκος, ιστορική φυσιογνωμία, Βαγγέλης Γκουργκούλης και οι Πάνος Τριανταφύλλου, Μήτσος Τσάντας και Κώστας Κράβαρης. Σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί νεότεροι που όμως ο χρόνος θα τους κρίνει και αυτούς δικαιότερα.

Ποιόν θεωρείς στα τόσα χρόνια που ασχολείσαι με τον ΠΑΣ τον πιο επιτυχημένο πρόεδρο και παράγοντα του ΠΑΣ;
Δύσκολο να απαντήσω αφού όλοι στο τέλος έφυγαν με την ταμπέλα της αποτυχίας. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο Γ. Κωνσταντόπουλος, αλλά για κάθε πρόεδρο ήταν διαφορετικά τα δεδομένα μιας και εξελίσσεται συνεχώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μιας και μιλάς για τον Κωνσταντόπουλο να αναφερθούμε και στον άλλο ιστορικό πρόεδρο της ίδιας εποχής, που δημιούργησε και την Α.Ε. Γιάννενα σε μια «περίεργη» για τον ΠΑΣ εποχή. Τον κο Παπαδόπουλο…
Πρόκειται για μεγάλη φυσιογνωμία που έχει βάλει την σφραγίδα του στο τοπικό ποδόσφαιρο και ίσως αν εκτιμούσε καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση όταν υπήρξαν αδιέξοδα να πρόσφερε περισσότερα.

Σωστό ή λάθος εκείνη την εποχή η δημιουργία της Α.Ε. Γιάννενα;
Με τον τρόπο που έγινε ήταν λάθος. Πήγε να υποκαταστήσει τον ΠΑΣ και εκεί απέτυχε.

Οι εγκαταστάσεις της Α.Ε που ουσιαστικά δημιουργήθηκαν επί εποχής Κολέμπα και διεκδικήσατε κάποια στιγμή έχοντας μάλιστα έντονη αντιπαράθεση, δεν σας απασχολούν πλέον και οι όποιες διαφορές μπορούμε να πούμε ότι μπήκαν στο «χρονοντούλαπο»;
Όντως μπήκανε … Όποια προσπάθεια έγινε απεμπολήθηκε και μάλιστα με αισχρό τρόπο από τον πρώην μέτοχο που αφαίρεσε όλα τα όπλα από την φαρέτρα του ΠΑΣ.

Από τους νεότερους παράγοντες, ο Κούγιας τελικά πρόσφερε στον ΠΑΣ;
Τεράστια η προσφορά του όταν κατάφερε να μηδενίσει τα χρέη που κανένας άλλος δεν μπορούσε επωμισθεί. Έπρεπε όμως να φύγει γιατί κάπου έχασε τις ισορροπίες.

Κατά καιρούς λόγου της διπλής ιδιότητάς σας έχετε έρθει σε ρήξη με πολύ κόσμο ακόμη και με το σύνδεσμο ΒLUE VAYEROS …
Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για συναλλαγή, για ανεντιμότητα, και αυτά μέσα από τη δημοσιογραφική μου, αλλά και παραγοντική μου ιδιότητα καταγράφονται. Θεωρώ ότι οι BLUE VAYEROS. άργησαν αλλά κατάλαβαν τις υγιείς προθέσεις του σωματείου.

Φτάσατε όμως κάποιες φορές και στα άκρα …
Σε κρίσιμες και αποφασιστικές στιγμές για την ομάδα ήμασταν πολύ κοντά και αυτό έχει σημασία.

Στην διαμάχη του συνδέσμου με τον … «πρώην», δώσατε την εντύπωση ότι είσαστε με το μέρος τους..
Ταυτιστήκαμε όταν ήρθε ο κος Κούγιας υπέρ του και ταυτιστήκαμε όταν έπρεπε να φύγει. Ήταν μια μεγάλη μας επιτυχία γιατί και στις δύο περιπτώσεις η ομάδα βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Με τον πρόεδρο τους, τον Χριστόδουλο, έχετε κατά καιρούς εξαιρετικές εντάσεις …
Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Τα χωράφια μας πάντως είναι σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Τελικά πιστεύεις ότι οι BLUE VAYEROS βοηθούν με την παρουσία και τη λειτουργία τους την ομάδα και είναι πράγματι «η ναυαρχίδα των συνδέσμων», όπως τους έχει χαρακτηρίσει κατ επανάληψη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣ;
Όταν το οπαδικό κίνημα στα Γιάννενα βρέθηκε σε τέλμα οι BLUE VAYEROS ήταν αυτοί που έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο. Είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος και το κακό είναι πως οι άλλοι σύνδεσμοι συρρικνώνονται…

Πέραν των BLUE VAYEROS δηλαδή κάποιοι σύνδεσμοι που ξεφυτρώνουν, και μάλιστα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν πρόσφατα γιατί δεν τους κάλεσες στην κοπή της πίτας του ερασιτέχνη, είναι ασήμαντης δυναμικής;
Κάθε επανάσταση και κάθε κίνημα για να επιτύχει θέλει ηγέτη. Οι ΒLUEVAYEROS έχουν το πλεονέκτημα να τον διαθέτουν, ενώ οι έτεροι σύνδεσμοι είτε τον απώλεσαν, είτε δεν τον βρήκαν ακόμη. Άρα ποιος ο λόγος ύπαρξης τους, και η ευθύνη που αναλαμβάνει το σωματείο ώστε να τους δίνει το χαρτί, που επιβάλει ο νόμος, της αναγνώρισης; Μετά την νέα ανακατανομή στο οπαδικό κίνημα στα Γιάννενα θα υπάρξει επανεκτίμηση από μηδενική βάση.

Σχετικά με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται σοβαρό ενδιαφέρον από τοπικούς οικονομικούς παράγοντες. Είναι άραγε υγιές να έχει το 87% ο Χριστοβασίλης, το 10% ο ερασιτέχνης και το υπόλοιπο οι φίλαθλοι και αυτοί στην πλειοψηφία τους σύμφωνα και με το μετοχολόγιο, μέλη των BLUE VAYEROS. Βλέπουμε μεγάλες ΠΑΕ όπως ο ΠΑΟΚ με τεράστιες διαφημίσεις για πολυμετοχικότητα. Ποια η θέση σου;
Στα 35 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου έγιναν 10 ή 12 αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ουδέποτε ανταποκρίθηκε πέραν του ενός για αγορά μετοχών. Δεν ελπίζω ότι μπορεί να ανταποκριθούν και σε αυτή την περίπτωση. Θα ήταν σίγουρα πιο υγιές να υπήρχε πολυμετοχικότητα γιατί μέσα από αυτή θα υπήρχαν και λύσεις στα αδιέξοδα

Ποιο το όραμα και για πόσο καιρό ακόμα θα σε βλέπουμε στην ηγεσία του ερασιτέχνη;
Όταν αναλάβαμε είχαμε όραμα δεκαετίας το οποίο ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια. Μέσα από τα μέλη του σωματείου υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι που θα διαδεχθούν κάποιους από τα ιστορικά στελέχη που και ηλικιακά θα αποχωρίσουν. Εκτός και αν αναδειχθούν νέες δυνάμεις που θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και οι οποίες ακόμη δεν έχουν φανεί.

Δεν απαντάς !!!… Μήπως για τον εαυτό σου έχεις κρατήσει τον τίτλο του … «Αθάνατου»;
Κύριε Καρύτσα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και σύμφωνα με τον τίτλο που παλαιότερα εσείς μου προσδώσατε, για να βάλουμε και λίγο χιούμορ στην συζήτησή μας, «οι βασιλιάδες αποχωρούν μόνο εάν δολοφονηθούν ή πεθάνουν»

Τελικά πόσα μέλη έχει ο ερασιτέχνης;
Εξηντατέσσερα (64) εγγεγραμμένα, Τετρακόσια πενήντα (450) αθλούμενα και δεκαπέντε (15) ενεργά στην διοίκηση.

Ο Χρίστος Τσάγκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννινα και στα τυπογραφεία τους, αφού ο πατέρας του εργάζονταν στις τοπικές εφημερίδες, όπου έκανε τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα. Από το 1971, μαθητής Λυκείου ασχολείται ενεργά με την αθλητική δημοσιογραφία μαθητεύοντας δίπλα στους Κώστα Κράβαρη και Νίκο Κακαϊδη, πατριάρχες της αθλητικής δημοσιογραφίας στον Ηπειρωτικό Αγώνα, αλλά και τον Εθνικό Αγώνα, εφημερίδα της εποχής. Το 1978 έχει την ευθύνη στο πολιτικό ρεπορτάζ της Γιαννιώτικης εφημερίδας Ελεύθερη Γραμμή και το 1984 εκδίδει με τους κ. κ. Μάντζιο, Κύρκο και Ζαχάρη την αθλητική εφημερίδα τo σουτ. Το 1986 εκδίδει με τον Σταύρο Ροΐδη την εφημερίδα αθλητική αλήθεια η οποία συνέχισε από το 1993 με τον τίτλο αθλητική γνώμη σε συνεργασία με τον Χρήστο Μεντή και με την οποία εφημερίδα συνεργάζεται και σήμερα.
Είναι από τα παλιότερα στελέχη του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, του οποίου επικεφαλής ανέλαβε προ πενταετίες, ενώ είναι μέλος του Σπάρτακου και του Σ.Φ. οι ταύροι ; .
Είναι υπάλληλος στην ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, παντρεμένος με την Ασημούλα, υπάλληλο της Εθνικής Ασφαλιστικής και έχει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο πτυχιούχο marketing της ΑΣΟΕ με μετεκπαίδευση στο L.S.E. και τη Βερόνικα πτυχιούχο ΤΕΕΦΑ.

Είπαν για τον Χρίστο Τσάγκα:

Βαγγέλης Γυφτόπουλος (Δημοσιογράφος,ΦΩΣ,ΗπειρωτικόςΑγώνας,WWW.GIANNINASPORTS.GR)

Ένας πολύ σπουδαίος «εφημεριδάς». Κατά καιρούς μπορεί να είχαμε σε κάποια θέματα διαφορετικές απόψεις, αλλά ποτέ δεν μου έκοψε ούτε μία λέξη στα δώδεκα χρόνια που συνεργαστήκαμε και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

Κώστας Ζαβογιάννης (Δημοσιογράφος ΕΡΑ, πρώην ποδοσφαιριστής ερασιτέχνη ΠΑΣ)

Έχει μια τεράστια διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας με βαθιά γνώση των δεδομένων όσον αφορά την αθλητική πραγματικότητα της Ηπείρου και όχι μόνο. Από εκεί και πέρα η προσφορά του είναι δεδομένη στον δημοσιογραφικό χώρο και όλα αυτά τα στοιχεία τον έχουν βοηθήσει κατά πολύ στο να είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος στην διοικητική του θητεία στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Και είναι γεγονός ότι ο ερασιτέχνης που αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την λειτουργία της ΠΑΕ , καθώς αποτελεί το κύτταρο της και εκ του νόμου διαθέτει το 10% του Μ.Κ της πριν από μερικά χρόνια ήταν στην πραγματικότητα και τυπικά και ουσιαστικά μια απλή σφραγίδα με την έννοια της λειτουργίας του. Όμως η ενεργοποίηση του Χρήστου Τσάγκα και των συνεργατών του οδήγησαν στο να ανατείλει μια νέα ελπιδοφόρα εποχή στο σωματείο το οποίο κάνει συνεχώς βήματα προόδου και σε γενικότερο πλαίσιο τυγχάνει της αποδοχής και τις ανταπόκρισης όλων.

Γιώργος Τσαρπέλας (Πρώην προπονητής ερασιτέχνη, ο μακροβιότερος, προπονητής Ε.Π.Σ.ΗΠ)

Είναι ένας από τους καλύτερους προέδρους που έχω συναντήσει στην καριέρα μου , με τεράστια γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο, ξεκάθαρες αντιλήψεις και σκεψεις, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο σωματείο. Θεωρώ ότι με τον Χρήστο Τσάγκα ο ΠΑΣ θα έχει ακόμη καλύτερες μέρες γιατί έχει απίστευτη διάθεση να δημιούργήσει ακόμη περισσότερα πράγματα. Προσωπικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις στα τόσα χρόνια που είμαστε μαζί και θα ήθελα κάποια στιγμή να ξανασυνεργαστούμε γιατί πιστεύω πως μαζί του έχω μόνο να κερδίσω , και δεν εννοώ φυσικά οικονομικά μιας και αυτό ποτέ δεν με απασχόλησε. Άλλωστε και μόνο το έργο που έχει κάνει στο Σταυράκι τα λέει όλα για το ποιος πραγματικά είναι ο Χρήστος Τσάγκας.

Βασίλης Παπαγγέλης (Πρώην προπονητής του Ερασιτέχνη, προπονητής Ε.Π.Σ.ΗΠ)

Αγαπάει πολύ την ομάδα και τον ερασιτέχνη γενικά. Έχει αφιερώσει πολλές ώρες της ζωής του γι αυτό που κάνει. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πολύ καλό αθλητικό κέντρο στο Σταυράκι με προσωπική εργασία, και ίδιος παρότι κατά καιρούς έχει ακούσει πολλά εναντίον του θεωρώ ότι αν δεν ήταν ο Χρίστος Τσάγκας στον ερασιτέχνη σήμερα δεν θα υπήρχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού όταν οι άλλοι στις δύσκολες στιγμές τον πετροβολούσαν και ζητούσαν τη διάλυσή του ο μόνος που σήκωσε το ανάστημά του ήταν αυτός και οι Blue Vayeros. Ίσως πρέπει να ξεχάσει την ιδιότητα του δημοσιογράφου για να είναι πιο επιτυχημένος.

Σωτήρης Ζαβογιάννης (Πρώην προπονητής του Ερασιτέχνη, προπονητής Πίνδου)

Θεωρώ ότι είναι ο επανιδρυτής του ερασιτέχνη. Ανέλαβε ένα χάος και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναμορφώσει τον Ερασιτέχνη. Μάλιστα κατάφερε και πράγματα που δεν υπήρχαν στο παρελθόν όπως το να έχει το σωματείο δύο γήπεδα δικά του με προοπτική ενός τρίτου. Η συμμετοχή του δε στα τμήματα κολύμβησης και μπάσκετ είναι εντυπωσιακή. Σίγουρα ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ με την παρουσία του κάθε χρόνο κάνει βήματα μπροστά και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου οι όποιες ελλείψεις μπορεί να υπάρχουν θα βελτιωθούν. Όσον αφορά τη συνεργασία μας είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αφού σαν παράγοντας ασχολείται καθαρά με το δικό του κομμάτι αφήνοντας τους προπονητές να δουλέψουν απερίσπαστοι χωρίς οποιουδήποτε τύπου παρεμβάσεις και δίνοντας τους τον εύλογο χρόνο να παρουσιάσουν το έργο τους.

 

COPYRIGHT 2009 : Α.Καρύτσας, B.V

Σχόλια

Σχολιάστε