Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Πανσεραϊκός 1-3

Χάλασε τη γιορτή

Νίκη ανόδου για Πανσερραϊκό, εκτός τριάδας ο ΠΑΣ

Ο Πανσερραϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 μέσα στους «Ζωσιμάδες», χαλώντας παράλληλα το «κυανόλευκο» πάρτι που είχε στηθεί από νωρίς στις εξέδρες. Με την επιτυχία της αυτή, η ομάδα της Μακεδονίας παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έκανε το πιο σημαντικό, ίσως, βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που υποχώρησε, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, στην τέταρτη θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο… μόνιμος σκόρερ του συγκροτήματος του Γιάννη Παπακώστα, Γιώργος Γκουγκουλιάς, ο οποίος πέτυχε δύο από τα τέρματα των νικητών. Το πρώτο σημειώθηκε στο 54′ μετά από ασίστ του Τάντιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ζαπρόπουλου και το δεύτερο στο 73′, όταν ο Γεωργιάδης τον έβγαλε μόνο απέναντι στην ανυπεράσπιστη εστία του ΠΑΣ.

Ναι μεν, αλλά…

Ενδιαμέσα οι Ηπειρώτες είχαν καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Ο Μιχαλόπουλος στο 57′ δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Κοταρά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο πορτιέρο των Σερρών εξουδετέρωσε εντυπωσιακά μακρινό σουτ του Κιάσσου. Στο 66′ χάθηκε ακόμη μία ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Κοταρά να αποκρούει το μακρινό σουτ του Κιάσσου και τον Κοντογουλίδη εξ’ επαφής να μην μπορεί να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΣ δεν παράτησε το ματς μετά το 2-0 και παρά το γεγονός ότι στο 78′ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αντάντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 87′ ο Κιάσσος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοταρά και αναπτέρωσε τις ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Όμως ο Πανσερραϊκός κράτησε τη νίκη και μάλιστα αύξησε το δείκτη του σκορ με κοντινό πλασέ του Γεωργιάδη στο 92′ έπειτα από απόκρουση του τερματοφύλακα Κουβεντάρη σε σουτ του Ζαραδούκα.

Κατώτερος των περιστάσεων

Συμπερασματικά, το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι, δηλαδή πάθος, ένταση, δύναμη, ωστόσο ο Πανσερραϊκός φάνηκε καλύτερα «διαβασμένος» στον αγωνιστικό χώρο και καταφέρνοντας να ξεπεράσει ανώδυνα τη φυσιολογική πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, έφτασε στην κατάκτηση του τρίποντου με σχετική ευκολία. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε η φάση του πρώτου γκολ των φιλοξενούμενων, με τον Ζαπρόπουλο να «πουλάει» την μπάλα στον Τάντιτς, γεγονός που ευθύνεται για την ψυχολογική κατάρρευση των «κυανόλευκων» στη συνέχεια.

Αν ψάξουμε να βρούμε διακριθέντες στην ομάδα του ΠΑΣ, το μεγαλύτερο βαθμό θα τον δίναμε στους 6.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το εθνικό στάδιο και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, η ομάδα δεν τους αποζημίωσε με ανάλογη εμφάνιση, δείχνοντας για μία ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος (13′ Κουβεντάρης), Ντάσιος, Κούσας, Ζαπρόπουλος (62′ Ντα Σίλβα), Σαϊτιώτης (62′ Κοντογουλίδης), Γεωργιάδης, Αντάντο, Μιχαλόπουλος, Σιλά, Κιάσσος, Σολάκης.
Πανσερραϊκός: Κοτταράς, Βοσκόπουλος, Σεντεμέντες, Πιπίνης, Παγώνης, Μανουσαρίδης, Μπενζελούν, Τάντιτς (81′ Ζαραδούκας), Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά (67′ Γεωργιάδης), Γκουγκουλιάς (88′ Τσουλάκος).

*Κίτρινες: Αντάντο (42′), Σολάκης (43′), Ντα Σίλβα (65′)- Μανουσαρίδης (27′), Γκογκουλιάς (28′), Μπεντζελούν (43′)

*Κόκκινες: Αντάντο (77′)

*Άριστη η διαιτησία του κ. Κάκου και των βοηθών του κ.κ. Πάνου και Τρύφωνα.

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
*Ο Νίκος Ζαπρόπουλος αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο στην αλλαγή του, αλλά εκείνος ανταπέδωσε με χειροκρότημα.
*Τραυματίστηκε σοβαρά στο 10ο λεπτό ο Ν. Ζαφειρόπουλος. Αρχικά έγινε εκτίμηση για χιαστούς, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα επαληθευτεί. Θα υποβληθεί σε μαγνητική αύριο

Σχόλια

Σχολιάστε