Τετάρτη 12/10/2005
SPORTIME
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Διαμάχη για το γήπεδο Διατηρείται στο προσκήνιο για τον ΠΑΣ Γιάννινα η διαμάχη μεταξύ των διοικούντων την ομάδα και της διοίκησης του Εθνικού Σταδίου, αναφορικά με τη χρήση του γηπέδου από το σύλλογο. Ζήτημα το οποίο τέθηκε σε χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, προέδρου των Γιαννιωτών, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα ακόλουθα: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο ΠΑΣ έχει αλλάξει και δεν μοιάζει με το έκτρωμα του παρελθόντος. Αποτελεί το καλύτερο προϊόν της πόλης και διοικείται την ημέρα και όχι στο σκοτάδι από έντιμους ανθρώπους. Κάθε Κυριακή στο γήπεδο βρίσκεται ο εκλεκτότερος κόσμος της Ηπείρου. Ερχονται οικογένειες, οι οποίες σταδιακά θα μπουν και μετοχικά στην ομάδα. Ο στόχος είναι να φτάσει ο ΠΑΣ εκεί που του αξίζει και δεν γίνεται να δηλητηριάζεται αυτή η προσπάθεια». ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ |
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ |
ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ Είναι στο… χέρι του!
Από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Λαμία (4η αγωνιστική) ο ΠΑΣ Γιάννινα μπαίνει στην κυριολεξία στην πιο καλή φάση του πρωταθλήματος από την άποψη του προγράμματος που ακολουθεί, αφού μέχρι και την 9η αγωνιστική θα παίξει πέντε φορές στο Εθνικός μας Στάδιο, και μόλις μια εκτός έδρας! Πρόκειται για μια σειρά από αγώνες που αν μη τι άλλο είναι του …χεριού της τοπικής μας ομάδας, τουλάχιστον από θεωρητικής άποψης, εκτός βέβαια από τα παιχνίδια – ντέρμπυ που θα δώσει στον Εύοσμο (7η αγωνιστική) με τον πρωτοπόρο σήμερα Αγροτικό Αστέρα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης να αναφέρουμε, ότι συμπεριελαμβανομένης της προσεχούς αγωνιστικής (Λαμία) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξει τρεις συνεχόμενες φορές στο Εθνικό μας Στάδιο, αμέσως μετά θα πάει στην Θεσ/νίκη (Αγροτικός Αστέρας) και τα δύο επόμενα παιχνίδια (Τρίκαλα, Άρτα) θα τα δώσει πάλι στο γήπεδό του! Επιπλέον πρέπει να πούμε ότι ωφελείται αφάνταστα και από το γεγονός ότι αμέσως μετά τον αγώνα με την Λαμία θα παίξει πάλι στο γήπεδό του ως φιλοξενούμενος της ΑΕ Γιάννενα, αμέσως μετά θα υποδεχτεί την Καρδίτσα, με λίγα λόγια η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσπαστεί σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα. Βασική όμως προϋπόθεση είναι, ότι για να εκμεταλλευτεί αυτή την μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάζεται αυτό σημαίνει αρκετή προσοχή, διαρκή ετοιμότητα και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ σε όλους τους τομείς.
Πρόγραμμα λουκούμι
ΦΛΑΣ
Εν ολίγοις
Αίφνης λοιπόν η Θράκη που πέρσι στην Τρίτη αγωνιστική οδηγούσε την κούρσα (9 βαθμοί) μέχρι σήμερα έχει ήδη μια ήττα στην έδρα της αλλά απ’ ότι την είδαμε την Κυριακή με την ΑΕ Γιάννενα έχει χάσει αρκετά από την δυναμική της. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Αναγέννηση Άρτας όπως βέβαια και για την Λαμία η οποία έχει απώλεια 5 βαθμών στην έδρα της! Το πιο άσχημο όμως ξεκίνημα έχει κάνει η Καβάλα που δεν έχει «σταυρώσει» βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια.
Περιορισμένων δυνατοτήτων φαίνεται πως είναι και η ομάδα της Κοζάνης η οποία φέτος δεν έχει στις τάξεις της τέσσερις από τους πιο καλούς παίκτες που είχε πέρσι όπως φυσικά και η Αναγέννηση Καρδίτσας που ήξερε την περασμένη αγωνιστική πώς να εκμεταλλευτεί την έδρα της αλλά την τρέχουσα περίοδο απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Από την άλλη όμως πλευρά το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Αγροτικό Αστέα να δείχνει από νωρίς τα… δόντια του, και σίγουρα θα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βέβαια είχε εύκολο πρόγραμμα, αλλά και στην συνέχεια παίζει στην έδρα του με δύο από τους πιο δυνατούς αντιπάλους της κατηγορίας (Δόξα Δράμας, Θράκη και εφ’ όσον δεν θα έχει απώλειες σε βαθμούς, τότε θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθειά του.
Η έκπληξη όμως του πρωταθλήματος είναι ο Πανθρακικός που συγκέντρωσε ήδη τέσσερις βαθμούς μακριά από το γήπεδό του, αλλά και στην έδρα του φαίνεται ότι θα είναι πού δυνατός. Οι αντοχές του όμως θα φανούν μετά την πρώτη αποτυχία, ίσως δε πολύ νωρίς να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα τόσο από τα υψηλά συμβόλαια ορισμένων ποδοσφαιριστών, όσο και από την συμπεριφορά των φιλάθλων της Κομοτινής. Να σκεφτείτε ότι μέχρι στιγμής στον Πανθρακικό έχουν υποβληθεί πρόστιμα κάτι παραπάνω των 15.000 ευρώ και αφορούν την συμπαιριφορά των φίλων του μόνο σε δύο παιχνίδια! (Καβάλα, Κοζάνη).
Φυσικά είναι πού νωρίς για να διατυπώσει ο οποιοσδήποτε άποψη για την πορεία που θα έχουν οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Το οποίο έχει πλάτος και ατελείωτο μήκος, με «ανελέητες» αγωνιστικές υποχρεώσεις και με εκπλήξεις που μπορούν ανά πάσα στιγμή να φέρουν τα πάνω κάτω. Σίγουρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει για κάποιες ομάδες και υπό αυτή την έννοια η πρόβλεψη είναι ότι οι αντίπαλοι που θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην κούρσα για την άνοδο, θα είναι πιθανότατα διαφορετική σε σχέση με την περσινή περίοδο. |
Σχόλια
Σχολιάστε