Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Τετάρτη 12/10/2005

 

SPORTIME

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Διαμάχη για το γήπεδο

Διατηρείται στο προσκήνιο για τον ΠΑΣ Γιάννινα η διαμάχη μεταξύ των διοικούντων την ομάδα και της διοίκησης του Εθνικού Σταδίου, αναφορικά με τη χρήση του γηπέδου από το σύλλογο.

Ζήτημα το οποίο τέθηκε σε χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, προέδρου των Γιαννιωτών, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα ακόλουθα:

«Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο ΠΑΣ έχει αλλάξει και δεν μοιάζει με το έκτρωμα του παρελθόντος. Αποτελεί το καλύτερο προϊόν της πόλης και διοικείται την ημέρα και όχι στο σκοτάδι από έντιμους ανθρώπους. Κάθε Κυριακή στο γήπεδο βρίσκεται ο εκλεκτότερος κόσμος της Ηπείρου. Ερχονται οικογένειες, οι οποίες σταδιακά θα μπουν και μετοχικά στην ομάδα. Ο στόχος είναι να φτάσει ο ΠΑΣ εκεί που του αξίζει και δεν γίνεται να δηλητηριάζεται αυτή η προσπάθεια».

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ

 

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

an1.jpg 

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

 Είναι στο… χέρι του!
     Μεγάλο ατού για τον ΠΑΣ Γιάννινα τα έξι προσεχή παιχνίδια από τα οποία τα πέντε θα τα παίξει στο Εθνικό μας Στάδιο και μόλις ένα εκτός έδρας!


 

 

 

     Από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Λαμία (4η αγωνιστική) ο ΠΑΣ Γιάννινα μπαίνει στην κυριολεξία στην πιο καλή φάση του πρωταθλήματος από την άποψη του προγράμματος που ακολουθεί, αφού μέχρι και την 9η αγωνιστική θα παίξει πέντε φορές στο Εθνικός μας Στάδιο, και μόλις μια εκτός έδρας! Πρόκειται για μια σειρά από αγώνες που αν μη τι άλλο είναι του …χεριού της τοπικής μας ομάδας, τουλάχιστον από θεωρητικής άποψης, εκτός βέβαια από τα παιχνίδια – ντέρμπυ που θα δώσει στον Εύοσμο (7η αγωνιστική) με τον πρωτοπόρο σήμερα Αγροτικό Αστέρα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης να αναφέρουμε, ότι συμπεριελαμβανομένης της προσεχούς αγωνιστικής (Λαμία) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξει τρεις συνεχόμενες φορές στο Εθνικό μας Στάδιο, αμέσως μετά θα πάει στην Θεσ/νίκη (Αγροτικός Αστέρας) και τα δύο επόμενα παιχνίδια (Τρίκαλα, Άρτα) θα τα δώσει πάλι στο γήπεδό του! Επιπλέον πρέπει να πούμε ότι ωφελείται αφάνταστα και από το γεγονός ότι αμέσως μετά τον αγώνα με την Λαμία θα παίξει πάλι στο γήπεδό του ως φιλοξενούμενος της ΑΕ Γιάννενα, αμέσως μετά θα υποδεχτεί την Καρδίτσα, με λίγα λόγια η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσπαστεί σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα. Βασική όμως προϋπόθεση είναι, ότι για να εκμεταλλευτεί αυτή την μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάζεται αυτό σημαίνει αρκετή προσοχή, διαρκή ετοιμότητα και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ σε όλους τους τομείς.
     Πάντως επιμένουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα «έχει πλέον στα… χέρια του το… χρυσό λαχείο για να ξεφύγει στον βαθμολογικό πίνακα αφού με πέντε νίκες (όσα και τα παιχνίδια στο Εθνικό μας Στάδιο) θα φθάσει τους 22 βαθμούς (ήδη έχει 7 στο ενεργετικό του) οπότε με λίγη τύχη στον Αγροτικό Αστέρα να συγκεντρώσει 23 βαθμούς ισοπαλία στην χειρότερη περίπτωση που θα είναι και η απόλυτη εγγύηση για την συνέχεια του δύσκολου πρωταθλήματος. Σημειωτέων ότι την περσινή περίοδο στις εννέα πρώτες αγωνιστικές η τοπική μας ομάδα είχε 19 βαθμούς και έβλεπε την πλάτη της Θράκης που προπορεύονταν με 20 βαθμούς, και για την ιστορία να πούμε ότι η Βέροια που βγήκε πρωταθλήτρια ήταν στην έκτη θέση με 14 βαθμούς!


 

     Πρόγραμμα λουκούμι
     4η αγωνιστική
     ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία
     5η αγωνιστική
     ΑΕ Γιάννινα – ΠΑΣ Γιάννινα
     6η αγωνιστική
     ΠΑΣ Γιάννινα – Καρδίτσα
     7η αγωνιστική
     Αγροτ. Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα
     8η αγωνιστική
     ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα
     9Η αγωνιστική
     ΠΑΣ Γιάννινα – Αναγ. Άρτας


 

     ΦΛΑΣ
     Σοβαρότατο πρόβλημα προέκυψε με τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλη Ξανθόπουλο αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απόσπασή του (είναι αστυνομικός) και αναγκάζεται να έρχεται καθημερινά για προπονήσεις από το Αγρίνιο όπου είναι η έδρα της υπηρεσίας του! Ασφαλώς πρόκειται για μια περίπτωση που έπρεπε ήδη να είχε λυθεί από το ΤΑΠ του ΠΑΣ, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Κούγιας θα ενεργήσει ανάλογα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.


 

     Εν ολίγοις
     Αρκετά «πεσμένες» σε σχέση με την περσινή περίοδο εμφανίζονται ορισμένες από εκείνες τις ομάδες που θεωρητικά τουλάχιστον ανήκαν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα και στον στόχο της ανόδου στην Β’ Εθνική.


 

     Αίφνης λοιπόν η Θράκη που πέρσι στην Τρίτη αγωνιστική οδηγούσε την κούρσα (9 βαθμοί) μέχρι σήμερα έχει ήδη μια ήττα στην έδρα της αλλά απ’ ότι την είδαμε την Κυριακή με την ΑΕ Γιάννενα έχει χάσει αρκετά από την δυναμική της. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Αναγέννηση Άρτας όπως βέβαια και για την Λαμία η οποία έχει απώλεια 5 βαθμών στην έδρα της! Το πιο άσχημο όμως ξεκίνημα έχει κάνει η Καβάλα που δεν έχει «σταυρώσει» βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια.


 

     Περιορισμένων δυνατοτήτων φαίνεται πως είναι και η ομάδα της Κοζάνης η οποία φέτος δεν έχει στις τάξεις της τέσσερις από τους πιο καλούς παίκτες που είχε πέρσι όπως φυσικά και η Αναγέννηση Καρδίτσας που ήξερε την περασμένη αγωνιστική πώς να εκμεταλλευτεί την έδρα της αλλά την τρέχουσα περίοδο απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.


 

     Από την άλλη όμως πλευρά το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον Αγροτικό Αστέα να δείχνει από νωρίς τα… δόντια του, και σίγουρα θα ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βέβαια είχε εύκολο πρόγραμμα, αλλά και στην συνέχεια παίζει στην έδρα του με δύο από τους πιο δυνατούς αντιπάλους της κατηγορίας (Δόξα Δράμας, Θράκη και εφ’ όσον δεν θα έχει απώλειες σε βαθμούς, τότε θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθειά του.


 

     Η έκπληξη όμως του πρωταθλήματος είναι ο Πανθρακικός που συγκέντρωσε ήδη τέσσερις βαθμούς μακριά από το γήπεδό του, αλλά και στην έδρα του φαίνεται ότι θα είναι πού δυνατός. Οι αντοχές του όμως θα φανούν μετά την πρώτη αποτυχία, ίσως δε πολύ νωρίς να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα τόσο από τα υψηλά συμβόλαια ορισμένων ποδοσφαιριστών, όσο και από την συμπεριφορά των φιλάθλων της Κομοτινής. Να σκεφτείτε ότι μέχρι στιγμής στον Πανθρακικό έχουν υποβληθεί πρόστιμα κάτι παραπάνω των 15.000 ευρώ και αφορούν την συμπαιριφορά των φίλων του μόνο σε δύο παιχνίδια! (Καβάλα, Κοζάνη).


 

     Φυσικά είναι πού νωρίς για να διατυπώσει ο οποιοσδήποτε άποψη για την πορεία που θα έχουν οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Το οποίο έχει πλάτος και ατελείωτο μήκος, με «ανελέητες» αγωνιστικές υποχρεώσεις και με εκπλήξεις που μπορούν ανά πάσα στιγμή να φέρουν τα πάνω κάτω. Σίγουρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει για κάποιες ομάδες και υπό αυτή την έννοια η πρόβλεψη είναι ότι οι αντίπαλοι που θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην κούρσα για την άνοδο, θα είναι πιθανότατα διαφορετική σε σχέση με την περσινή περίοδο.


Σχόλια

Σχολιάστε