Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Καβάλα 3-0 (2005-06)

SPORTIME

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3
ΚΑΒΑΛΑ 0

Απλώς ανώτερος!

Παράσταση γι’ ένα ρόλο ήταν το χθεσινό παιχνίδι στα Ιωάννινα, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Καβάλα. Οι Ηπειρώτες ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και δεν συνάντησαν δυσκολίες για να πάρουν το δεύτερο φετινό «τρίποντο», καθώς επικράτησαν 3-0.

Μπροστά σε περισσότερους από 3.000 φίλους του, ο «Αγιαξ» της Ηπείρου έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι η κατάκτηση της νίκης ήταν καθαρά δική του υπόθεση. Το «δύο στα δύο» είναι γεγονός και οι Γιαννιώτες συνεχίζουν να είναι στην κορυφή.
Μόλις στο 2ο, και ύστερα από κόρνερ του Μπελά από τη δεξιά πλευρά, ο Καούνος με κεφαλιά έστρωσε την μπάλα στον Μάγγο, ο οποίος με τακουνάκι άνοιξε το σκορ (1-0). Η ανωτερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαιώθηκε έπειτα από πέντε λεπτά (7ο), όταν ο Καούνος αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του Γιάννη Τάτση και με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0.

Ενδιάμεσα, πάντως, είχαμε ένα ατυχές περιστατικό, στο οποίο τραυματίστηκαν δύο παίκτες, ένας από κάθε πλευρά. Στο 3ο είχαμε τη σύγκρουση ανάμεσα στον Ντάσιο και τον Βελίκοφ. Οι δύο παίκτες χτύπησαν και λίγα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκαν, ενώ τους μετέφεραν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις.

Κυρίαρχος ο ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες διατήρησαν στο έπακρον την πρωτοβουλία των κινήσεων και συνέχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 36ο και μετά τη σέντρα του Μπελά, ο Προβίδας έπιασε το γυριστό σουτ, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ψωμιάδης. Νέα μεγάλη φάση για τα Γιάννινα πέντε λεπτά αργότερα (41ο). Σουτ του Καούνου μετά τη σέντρα του Τάτση, εξ επαφής έδιωξε ο Ψωμιάδης, ο Προβίδας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Η μοναδική ευκαιρία για την Καβάλα ήρθε στο 55ο, όταν το μακρινό σουτ του Σκαρλάτου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου. Η φάση αυτή, μάλλον, πείραξε τους παίκτες του ΠΑΣ, οι οποίοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Ηταν το 67ο όταν ο Προβίδας βρέθηκε απέναντι από τον Ψωμιάδη. Ο τερματοφύλακας της Καβάλας τον ανέτρεψε και ο παθών εκτέλεσε στη συνέχεια το πέναλτι, σημειώνοντας το 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο ακόμα ευκαιρίες, με τον Μιχαλόπουλο (76ο) και τον Μπελά (78ο) που δεν είχαν θετική κατάληξη.

Ο διαιτητής Λαγός (Αχαΐας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκουζιώτη και Ψωμιάδη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Β. Ξανθόπουλος): Τόλιος, Ντάσιος (15ο λ.τρ. Γκουζιώτης), Κατερίνης, Κούσας, Τσιγιάννης, Τάτσης (73ο Μιχαλόπουλος), Μάγγος, Μπελά, Καούνος (69ο Βιλανάκης), Προβίδας, Σίγκμπο.

ΚΑΒΑΛΑ (Σ. Ανθουλάκης): Ψωμιάδης, Παπαδημητρίου, Στοϊτσόφσκι, Ξάνθος, Τσαλίκης, Σέμπουε, Βελίκοφ (10ο λ.τρ. Αθανασίου), Χατζηαντώνης, Σκαρλάτος, Ναγιέφσκι (83ο Παπαδόπουλος), Αλή Ογλού (79ο Ορφανίδης).

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο