Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Τρίκαλα 3-1 (1991-92)

«Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά από 5 αγωνιστικές, η Γιαννιώτικη ομάδα κατάφερε να νικήσει (και μάλιστα με 3-1) και να πάρει τους δυο βαθμούς, φέρνοντας έτσι τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στους φιλάθλους. Μια νίκη που συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Βέβαια δεν έπαιξε τη μπάλα που πρέπει να παίζει ο ΠΑΣ, όμως υπήρχε κινητικότητα, αγωνιστικότητα και πάθος για τη νίκη και για πρώτη φορά φέτος οι φίλαθλοι δεν βαρέθηκαν να βλέπουν ποδόσφαιρό. Τα βλέμματα όλων, ήταν στραμμένα στον γιουγκοσλάβο Μποτσέφσκι, ο οποίος έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία, έδωσε πολύ καλές μπαλιές, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και αλλάζει συχνά θέσεις μπερδεύοντας την αντίπαλη άμυνα. Ο Μποτσέφσκι μπορεί και θα βοηθήσει.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

 Από το πρώτο λεπτό ο ΠΑΣ ήταν αποφασιστικός και πραγματοποιούσε συνέχεια επιθέσεις έχοντας έναν Οικονόμου σε μεγάλα κέφια και πολύ δραστήριους τους Τσακιρίδη, Μποτσέφσκι, Σκέντο, Τζιάλλα. Όμως παρά τις πολλές επιθέσεις οι ευκαιρίες …. έμειναν ευκαιρίες και χρειάσθηκε να φθάσουμε στο 43΄ για να ανοίξει το σκορ ο Οικονόμου. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν και πάλι στην επίθεση, όμως τα Τρίκαλα ισοφάρισαν και όλοι … πάγωσαν, πιστεύοντας ότι και πάλι η ομάδα θα μας κεράσει … μια από τα ίδια. Έγινε όμως αστραπιαία το 2-1 απ΄ τον Αρμπέρι και οι καρδιές όλων πήγαν στις θέσεις τους. Μετά το 2-1 τα Τρίκαλα, αν και έπαιζαν με 10 παίκτες απ΄ το 46΄ (αποβολή Μόρφου που μόλις είχε μπει) και με 9 παίκτες το τελευταίο 20λέπτο (τραυματίσθηκε και αποχώρησε ο Τράπας), προσπάθησαν με ξαφνικές αντεπιθέσεις να ισοφαρίσουν αφού ο ΠΑΣ ήθελε να κρατήσει το 2-1 και είχε σταματήσει κάπως την επιθετική δραστηριότητα. Τελικά έγινε το 3-1 από τον νεομεταγραφέντα στον ΠΑΣ Μποτσέφσκι και άρχισαν τα πανηγύρια, όμως τώρα χρειάζεται προσγείωση απ΄ όλους και σοβαρότητα για να βρει η ομάδα το δρόμο της. καλή η διαιτησία του κ. Καλαθένου (Καρίκας-Μιχαλάκης) Ρόδου.

  • 11΄ οργανωμένη επίθεση του ΠΑΣ, ο Οικονόμου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ για να χαθεί έτσι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ.
  • 18΄ Πολύ καλό σουτ του Λάππα έξω απ΄ την περιοχή και η μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω απ΄ το οριζόντιο δοκάρι.
  • 20΄ Ωραία σέντρα του Τζιάλλα, ο Τσακιρίδης μόνος του προ της εστίας, έστειλε τη μπάλα άουτ από δύο μέτρα.

 ΔΟΚΑΡΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

  • 34΄ Εκτέλεση φάουλ του Γκουγκούλη, καλοτραβηγμένο και η μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Λάγαρη.
  • 39΄ Ο Τζιάλλας έκανε σέντρα στην ……. έπιασε σουτ στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Βουλόγκα.
  •  40΄ Κίτρινη στον Λάππα γιατί διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ζητώντας πέναλτι, τη στιγμή που δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί.
  • 41΄ Κίτρινη στον Παρασκευά.
  • 42΄ Ο Νικολαϊδης στον Βαλαώρα, σουτ του τελευταίου που ήταν αμαρκάριστος και η μπάλα άουτ.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

  • 43΄ Σέντρα του Τσακιρίδη, ωραία κεφαλιά του Οικονόμου και η μπάλα στα δίχτυα του Βουλόγκα. Επιτέλους…
  • 44΄ Σέντρα ο Σκέντος στην πορεία της μπάλας ο Μποτσέφσκι ο οποίος έπιασε κεφαλιά-ψαράκι γι΄ να αποκρούσει ο τερματοφύλακας.

ΑΠΟΒΟΛΗ

  • 46΄ Κόκκινη στον Αλεξίου για σκληρό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Τζιάλλα, σουτ του Μποτσέφσκι από καλή θέση, για ν΄ αποκρούσει ο Βουλόγκας.
  • 58΄ Γκολ σημείωσε ο Μποτσέφσκι αλλά ο επόπτης είχε υποδείξει το οφσάιντ.

Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

  • 63΄Ο Αρμπέρι με ωραία και δυνατή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Μποτσέφσκι, έκανε το 2-1.
  • 65΄ Δυνατό μακρινό σουτ του Παπαχρήστου και η μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • 68΄ Κίτρινη στον Τάτση.
  • 75΄ Φοβερό γυριστό σουτ του Τζιάλλα και δύσκολα ο Βουλόγκας έδιωξε σε κόρνερ.
  •  81΄ Καλό γυριστό σουτ του Κετικίδη στην αγκαλιά του τρικαλινού γκολκίπερ.

Ο ΜΠΟΤΣΕΦΣΚΙ

  • 88΄ Ο Μποτσέφσκι με ωραίο κοντινό πλασέ έκανε το 3-1.
  • 90΄ Από πολύ κοντά ο Κετικίδης λίγο έλειψε να κάνει το 4-1.

 

ΠΑΣ: Λάγαρης, Σκέντος, Τάτσης, Ζώης, Παπαχρήστου, Λάππας, Αρμπέρι, Τσακιρίδης, Μποτσέφσκι, Οικονόμου (Κετικίδης 70΄), Τζιάλλας (Σκούτας 79΄).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Βουλόγκας, Τράπας, Γκουγκούλης, Παπαευαγγέλου, Λουκάς, Μαυροδήμος, Παρασκευάς (46΄ Αλεξίου), Νικολαϊδης, Κριεζής (Μπούτινας), Ντότσης, Βαλαώρας.

Κόπηκαν 2.001 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 946.840 δρχ. η αποζημίωση των διαιτητών ήταν 227.000 δρχ».

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: « Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους του κ. Σιόντη που δε μπόρεσε να έλθει για δηλώσεις. Ήταν ένας αρκετά δύσκολός αγώνας γιατί είχαμε τα ψυχολογικά προβλήματα. Δεν κάναμε τίποτε σήμερα (χθες, απλά νικήσαμε. Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά ακόμη, για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι «γεννήθηκε» ένας καλός ποδοσφαιριστής, ο Τζιάλλας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των φιλάθλων, κάτι που δεν είδα σήμερα (χθες)παρ΄ ότι η ομάδα έπαιξε κάπως καλά. Τους παρακαλώ, να κάνουν καυτή έδρα. Είμαι ευχαριστημένος απ΄ όλους τους παίκτες».

ΒΑΛΑΩΡΑΣ: « Έγινε καλό παιγνίδι. Εμείς παίξαμε αμυντικά, καλά πήγαμε στην αρχή αλλά ήμασταν άτυχοι όταν έγινε το 2-1. Ο ΠΑΣ κλείστηκε παρ΄ ότι εμείς παίζαμε με 9. δεν πρέπει να ανησυχούν τα Γιάννινα. Εύχομαι ν΄ ανέβει στην Ά. Μπορεί, αν το πιστέψουν οι παίκτες του και η τεχνική ηγεσία».

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο