Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Τετάρτη 21/9/2005

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ane3.jpg

 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Ε.
Επίθεση Μπέου κατά του Αλέξη Κούγια

Λήξαν θεωρείται το επεισόδιο που συνέβη χθες και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Α.Ε., ανάμεσα στους διοικητικούς ηγέτες της Π.Α.Ε. Πανιώνιος, Αχιλλέα Μπέο και του Τ.Α.Π. ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξη Κούγια.
Σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης και αφού οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς, ο κ Μπέος, όπως κατήγγειλε ο γνωστός δικηγόρος, αποπειράθηκε να χειρο- δικήσει κατά του κ Κούγια και στην συνέχεια αποχώρησε της διαδικασίας.
Μετά το πέρας του Δ.Σ., ο κ. Κούγιας μίλησε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “το θέμα θα μείνει εδώ”, ενώ πρόσθεσε:
“Υπήρχαν διαφορές από την προηγούμενη συνεδρίαση και αυτό που έγινε σήμερα είναι καλό, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα στην Ε.Π.Α.Ε.
Ο κ Μπέος πρέπει να καταλάβει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο τον έχει αποκηρύξει. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πω τις απόψεις μου κι αυτό έκανα και σήμερα”.

Ανακοίνωση της Ε.Π.Α.Ε. για το επεισόδιο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Π.Α.Ε., καταδικάζει τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου κατά του Αλέξη Κούγια και γνωστοποιεί ότι κάνει δεκτή την παραίτηση του εκπρόσωπου του Πανιωνίου.

 ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

     Αίνιγμα οι αντίπαλοι την πρεμιέρα


 

     Νεοφώτιστος (ύστερα από 5 χρόνια) στην Γ’ Εθνική ο αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα Πιερικός ο οποίος όμως έχει πολύ καλή παράδοση στην Κατερίνη.
     Σταυρόλεξο και το Πολύκαστρο για την ΑΕ Γιάννενα αλλά αυτοί που τον είδαν μιλάνε για «ξυλοκόπους».


 

     Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας εκτός από τις δυσκολίες που είναι δεδομένες και αφορούν την κρισιμότητα και το «ειδικό βάρος» που έχει η αναμέτρηση με τον πρώτο αντίπαλο (η αρχή είναι το ήμισυ του παντός) δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Ξανθόπουλο και της ΑΕ Γιάννενα κ. Παπαδόπουλο από το γεγονός ότι θα παίξουν με δύο άγνωστες σε ότι έχει σχέση με την δυναμική τους ομάδες! Τόσο ο Πιερικός όσο και το Πολύκαστρο είναι δύο από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην Γ’ Εθνική. Οπότε είναι λογικό να μην γνωρίζουν πολλά πράγματα για το έμψυχο υλικό τους αλλά κυρίως για την γεγικότερη εικόνα που έχουν σαν σύνολο. Έτσι λοιπόν οι δύο προπονητές των τοπικών μας ομάδων κάνουν πραγματικό αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τους αγώνες που έδωσαν ο Πιερικός και το Πολύκαστρο για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίες μάλιστα αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες φάσεις!
     Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα ο Πιερικός πήρε μια μεγάλη νίκη επί του ισχυρού Μεσσηνιακού με 3-0, αλλά πολύ καλά πήγε και στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στην Κατερίνη από τον οποίο αποκλείστηκε στα πέναλτυ (2-2 η κανονική διάρκεια του αγώνα). Από την άλλη πλευρά και το Πολύκαστρο έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην πρεμιέρα του κυπέλλου κερδίζοντας άνετα τον Ατσαλιένο με 2-0 αλλά στην δεύτερη φάση έχασε στο γήπεδο του από τον Εργοτέλη με το βαρύ 0-5. Να σημειώσουμε δε ότι η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος, έγινε πολύ αργότερα από τα δύο πρώτα παιχνίδια του κυπέλλου οπότε δεν υπήρχε η ευχέρεια οι προπονητές του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕ Γιάννενα να στείλουν κάποιον από τους συνεργάτες τους για να δουν τους αντιπάλους τους εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.
     Πάντως οι πρώτες πληροφορίες που έχουν πάρει μιλάνε για δύο δυνατούς αντιπάλους με τον Πιερικό να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να στηρίζεται σε πέντε – έξι έμπειρους ποδοσφαιριστές (Μακέζε, Συμπεθέρης, Μακρής, Θεοδώρου, Ραπτόπουλος) αλλά το κύριο στοιχείο του είναι το συνεχές τρέξιμο και η ομαδικότητα που έχει στο παιχνίδι του. Αυτοί δε που είδαν το Πολύκαστρο στην φιλικό με την Βέροια (Κυριακή) μιλάνε για μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως στην δύναμη («ξυλοκόπους» είπαν χαρακτηριστικά) αλλά διαθέτει και κάποιους ποδοσφαιριστές με μεγάλο βαθμό εμπειρίας που μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι στις… πλάτες τους (Γουμαγιάς, Αποστολίδης, Παυλίδης, Μόσχου, Τσιλιγκερίδης).


 

     Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία
     Με τα γνωστά προβλήματα που αφορούν την απουσία των Κουβεντάρη και Κρόνχαρντ ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει την προετοιμασία του εν όψεθι του αγώνα με τον Πιερικό. Κατά τα άλλα ο προπονητής του κ. Ξανθόπουλος έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του συμπεριελαμβανομένου φυσικά και του Γιάννη Μπελά που θα δώσει κανονικά το παρόν στην πρεμιέρα.
     Από την άλλη στην ΑΕ Γιάννενα χθες μπήκαν κανονικά στο πρόγραμμα των προπονήσεων ο Χαϊντούτσεκ και ο Νάκου που είχαν κάποιες ενοχλήσεις από τραυματισμό και εκτός απροόπτου θα συμμετάσχουν στον αγώνα της Κυριακής με το Πολύκαστρο.


 

     Μόνο μια φορά κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Πιερικό στην έδρα του σε 11 αγώνες! Ήταν την περίοδο 1995-96. Πιο συγκεκριμένα: Περίοδος 1975 – 76, 1976 – 77: 2-0, 1977 – 78:2-2, 1987 – 88:4-0, 1988 – 89: 1-0, 1989 – 90: 1-1, 1993 – 94:3-0, 1995 – 96: 0-1 1997 – 98: 0-0, 1998 – 99:0-0, 1999 – 00: 1-1.


 

     Εν ολίγοις


 

     Ο πρόεδρος της Διοίκησης του Σταδίου επανέλαβε προχθές στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την πρόθεση του ιδίου και των συνεργατών του να τηρήσουν την νομιμότητα και να περιοριστεί η χρήση των χώρων του Εθνικού Σταδίου ανάλογα με το είδος της χρήσης είτε δηλαδή από του αθλητές στίβου, (ταρτάν) είτε στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕ Γιάννινα (χλοοτάπητας), είτε στο κοινό (ταρτάν).


 

     Επίσης ο κ. Σιόντης επανέλαβε ότι υπάρχουν οφειλές της τάξης των 27.000 ευρώ με το ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα και ένα είδος κατάληψης ορισμένων από τους χώρους του Εθνικού Σταδίου γεγονός που τον βρίσκει αντίθετο και ότι θα ενημερωθεί σχετικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.


 

     Επανέλαβε όμως ότι δεν προτίθεται να αντιδικήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ότι είναι διατεθειμένος να τον βοηθήσει στα πλαίσια όμως της νομιμότητας και της σχέσης που διέπει την λειτουργία του Εθνικού Σταδίου. Από την άλλη όμως πλευρά καυτηρίασε το γεγονός της έλλειψης βοηθητικού γηπέδου που έπρεπε να είχε λυθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις.


 

     Αναφορικά με την φημολογούμενη παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου στο ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα ο κ. Σιόντης επιβεβαίωσε την επίσκεψη του κ. Κούγια στον Γ.Γ.Α. κ. Κουκοδήμο αλλά ο τελευταίος δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο. «Είναι όμως, είπε ένα θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη».


 

     Δημιουργήθηκε κάποια σχετική αναστάτωση στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα όταν άκουσαν τον κ. Σιόντη να λέει ότι ο κ. Κούγιας του είπε «κουράστηκε και αν βρει επενδυτή που θα του δώσει 400.000 ευρώ θα αποχωρήσει από την τοπική ομάδα». Βέβαια το θέμα όμως θεωρείται λήξαν από χθες το πρωί όταν εξήγησε σχετικά στους ποδοσφαιριστές ο Μάκης Τατσιόγλου ύστερα από εξουσιοδότηση του Αλέξη Κούγια.


 

     3.000 εισιτήρια θα εκδώσει για τον αγώνα της Κυριακής με το Πολύκαστρο η ΑΕ Γιάννενα με τιμές 5 και 10 ευρώ.


 

     Δύο πούλμαν από την πόλη μας και ένα από την Θες/νίκη που μίσθωσαν οι «Μπλού Βαγέρος| θα πάνε με φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα την προσεχή Δευτέρα στην Κατερίνη για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα με τον Πιερικό. Φυσικά αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα πάνε και με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Σχόλια

Σχολιάστε