Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Προκήρυξη Πρωταθλήματος Νέων Β’ Εθνικής

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
διοργάνωση των αγώνων Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ περιόδου 2005 – 2006 μεταξύ των Ερασιτεχνικών Σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

1.  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ
Στους αγώνες του παραπάνω Πρωταθλήματος συμμετέχουν οι ομάδες όλων των Ερασιτεχνικών Σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε. οι οποίες συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ περιόδου 2005 – 2006. Η συμμετοχή των παραπάνω ΠΑΕ δεν είναι υποχρεωτική. Η δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από την ΠΑΕ του ιδρυτικού ερασιτεχνικού σωματείου και υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ της ΠΑΕ.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτό είναι:

1 ΑΡΗΣ ΘΕΣ.
2 ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
3 ΒΕΡΟΙΑ
4 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
5 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
6 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
7 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
9 ΚΕΡΚΥΡΑ
10 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
11 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005
12 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
13 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
14 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
15 ΧΑΪΔΑΡΙ
16 ΤΑΠ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Η ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ με δήλωση της δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα νέων της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Την θέση της καταλαμβάνει η ομάδα νέων του ΤΑΠ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καθώς με σχετικό έγγραφο της επιθυμεί να συμμετέχει της στο ως άνω πρωτάθλημα καθώς διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από την UEFΑ κατηγορίες στα τμήματα υποδομής.
2.   ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι πιο πάνω ΠΑΕ πρέπει να υποβάλλουν τη Δήλωση Συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αυτό (συνοδευόμενη με παράβολο των 150 Ευρώ τραπεζικής ή ταχυδρομικής επιταγής σε διαταγή Ε.Π.Α.Ε.) μέχρι την Τετάρτη 21/09/2005 σε ειδικό έντυπο που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της Ε.Π.Α.Ε.
Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής οι ΠΑΕ αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της Ε.Π.Α.Ε,, τις διατάξεις του Κ.Α.Π, τους όρους της Προκήρυξης και τις διατάξεις των ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ της Ε.Π.Α.Ε. διαφορετικά αποκλείονται του πρωταθλήματος με απόφαση του Δ.Σ. της Διοργανώτριας.
Οι ΠΑΕ πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν τον αριθμό FΑΧ της ομάδας τους ή εκπροσώπου τους, πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και σε περίπτωση αλλαγής αριθμού FΑΧ να ενημερώσουν έγκαιρα την Ε.Π.Α.Ε. προκειμένου να αποστέλλεται η σχετική αλληλογραφία έγκαιρα. Δήλωση συμμετοχής που δε θα δηλώνεται ο αριθμός FΑΧ δε θα γίνεται δεκτή.
Μαζί με την δήλωση συμμετοχής οι ΠΑΕ υποχρεούνται να υποβάλλουν κατάσταση υγείας ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΟΜΑΔΑΣ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 4 της παρούσας. Στην κατάσταση αυτή θα πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των ποδοσφαιριστών (Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, όνομα πατρός και μητρός, ο αριθμός δελτίου ΕΠΟ, η ιδιότητα των ποδοσφαιριστών (Ερασιτέχνης, Επαγγελματίας,
3.1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Α) Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων   θα    συμπίπτει   με την έναρξη του
πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Β) Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ αυτό θα διεξαχθεί σε ΔΥΟ (2) ΦΑΣΕΙΣ, σύμφωνα με την
ΤΕΛΙΚΗ    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    του    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ    όπως    αναλυτικά
περιγράφεται στο άρθρο 7 της παρούσης προκήρυξης.
Γ) Οι ΠΑΕ θα φροντίσουν για τη γνωστοποίηση του Προγράμματος στα Εθνικά,
Κοινοτικά ή Δημοτικά Γυμναστήρια τα οποία χρησιμοποιούν έτσι ώστε να
διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
Με μέριμνα των ομάδων θα γίνεται η γνωστοποίηση του προγράμματος στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

3.2 ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Α) Οι αγώνες θα διεξάγονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στις φυσικές έδρες των Π.Α.Ε. (όχι στις αθλητικές τους εγκαταστάσεις) παραχωρητήριο των οποίων θα προσκομίσουν στην Ε.Π.Α.Ε. μαζί με τη δήλωση συμμετοχής. Σε περίπτωση που ΠΑΕ Β’ Εθνικής κατηγορίας χρησιμοποιούν κοινή έδρα για τους αγώνες του οικείου επαγγελματικού πρωταθλήματος της ΕΠΑΕ., δύναται να δηλώσουν διαφορετική έδρα από την φυσική τους για την ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα νέων, υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω έδρα θα πληροί τις προδιαγραφές, μία εκ των οποίων είναι το γήπεδο να είναι υποχρεωτικά με φυσικό χλοοτάπητα, για ασφαλή διεξαγωγή αγώνων που επιβάλουν οι ισχύοντες νόμοι και κανονισμοί. Σε κάθε περίπτωση θα κατατίθεται στην ΕΠΑΕ μαζί με την δήλωση συμμετοχής και η άδεια λειτουργίας-καταλληλόλητας του γηπέδου, η οποία εκδίδεται από την γενική γραμματεία της οικείας περιφέρειας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 56 του ν. 2725/99 που τροποποιήθηκε από τα άρθρα: 9 του ν. 3057/2002, 8 του ν. 3207/2003 και την ΚΥΑ 46596/22.11.04.
Β) Οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση της Ε.Π.Α.Ε. το γήπεδο τους για κάθε αγώνα του πρωταθλήματος.

3.3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες αυτοί θα διεξάγονται Σάββατο, Κυριακή ή άλλη ημέρα που θα ορίζεται από την Ε.Π.Α.Ε., ανεξάρτητα από την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων των αντίστοιχων Π.Α.Ε.
Επίσης στην Ε.Π.Α.Ε. ανήκει το δικαίωμα να ορίσει ένα παιχνίδι που έχει διακοπεί ή αναβληθεί χωρίς να είναι υπαίτια τα σωματεία και που έχει κριθεί τελεσίδικα η επανάληψη του.
Η ώρα έναρξης των αγώνων κατά αγωνιστική καθορίζεται αποκλειστικά από την Ε.Π.Α.Ε.
Η διάρκεια των αγώνων του πρωταθλήματος ορίζεται σε 90 λεπτά από δύο (2) ημίχρονα των 45 λεπτών το καθένα.
Σε εξαιρετική περίπτωση η Διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα και γήπεδο υποχρεωμένη να ειδοποιήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη του.
Οι ΠΑΕ (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για τη γνωστοποίηση του προγράμματος στα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν καθώς επίσης και στις οικείες Αστυνομικές Αρχές.

3.4 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Για τους αγώνες που δεν τελέστηκαν λόγω ανωτέρας βίας (κακοκαιρίας κ.λ.π.) ισχύουν όλα όσα προβλέπονται από τα άρθρα 17, 21 και 22 του ΚΑΠ ή θα διεξάγονται σε άλλη ημερομηνία με απόφαση της διοργανώτριας.

3.5 ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Α) Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για τη λήψη της σχετικής άδειας για την τέλεση του αγώνα από την Ε.Π.Α.Ε. μαζί με το πρόγραμμα αγωνιστικής της εβδομάδας. Η άδεια διεξαγωγής του αγώνα δίδεται από την ΕΠΑΕ εφόσον υπάρχει άδεια λειτουργίας του γηπέδου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 3.2 της παρούοης.
Β) Οι γηπεδούχες ΠΑΕ πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέσα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους.
Γ) Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών ή άλλων μελών και των φιλάθλων τους, τους επιβάλλονται με απόφαση της ΠΕ / Ε.Π.Α.Ε. οι προβλεπόμενες από Κ.Α.Π. ή από τους άλλους κανονισμούς ή αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Ε. κυρώσεις.
3.6 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Για κάθε αγώνα θα ορίζεται ένας παρατηρητής σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κ.Α.Π.
3.7 ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Οι γηπεδούχες ΠΑΕ οφείλουν να μεριμνούν για την υποχρεωτική παρουσία στον αγώνα ΙΑΤΡΟΥ, ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ και τον εφοδιασμό φαρμακευτικού υλικού σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2α του Κ.Α.Π. Απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνα χωρίς την παρουσία γιατρού.
4  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Α) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
1.   Οι   ομάδες της Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ κατηγορίας,   συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα
αυτό με ποδοσφαιριστές έως 19 χρόνων (Γεννηθέντες και το έτος 1986), ως
εξής:
– Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ιδρυτικών σωματείων των ΠΑΕ.
– Εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ
– Μέχρι 5 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ σε κάθε αγώνα
-  Επιτρέπεται η συμμετοχή (Δηλωθέντων στο Φ.Α.) δύο (2) μόνο αλλοδαπών ποδοσφαιριστών.
Οι ποδοσφαιριστές που αναφέρονται στις ως άνω κατηγορίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο εάν πληρούν το όριο ηλικίας που τίθεται για το πρωτάθλημα αυτό ανεξάρτητα από την ιδιότητα τους (επαγγελματίες, ερασιτέχνες, εκπαιδευόμενοι ή αλλοδαποί).
Πέρα των ανωτέρω κατηγοριών, δικαίωμα συμμετοχής κατ’ εξαίρεση του ορίου ηλικίας που τέθηκε για το πρωτάθλημα νέων, έχουν και ΔΥΟ ΜΟΝΟ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έως 24 χρονών (γεννηθέντες και το έτος 1981). Ολοι οι προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αντικαθίστανται στη δύναμη της ομάδας με άλλους, που θα πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις.
Β) Από την περίοδο 2006-2007 δικαίωμα συμμετοχής στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ θα
Έχουν οι ποδοσφιριστές έως 19 χρονών (οι γεννηθέντες και το έτος 1987).
Γ) Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να
παραδίδουν στο διαιτητή:
1.   Το δελτίο Ατομικών Στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστών.
2.   Κατάσταση   Υγείας   των   ποδοσφαιριστών   (άρθρο   18   του   Κ.Α.Π.).   Η συμπλήρ0)ση της κατάστασης υγείας ποδοσφαιριστών θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 1 περ. β του Κ.Α.Π.
Δ) Οι διαιτητές του αγώνα υποχρεούνται να ελέγχουν την εφαρμογή της Προκήρυξης όσον αφορά την ηλικία, την υπηκοότητα των δηλωθέντων στο Φ. Α. καθώς επίσης και την κατάσταση υγείας.
Η παράβαση της Προκήρυξης όσον αφορά την ηλικία και την υπηκοότητα των   αγωνισθέντων   ποδοσφαιριστών    συνιστά    αντικανονική    συμμετοχή    των
ποδοσφαιριστών σε περίπτωση δε υποβολής ένστασης εφαρμόζονται οι διατάξεις του
άρθρου 23 παρ. 1 του Κ. Α.Π.
Ε) Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι τριών (3)
ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα και ανεξάρτητα από τις θέσεις που αγωνίζονται
απαγορευμένης της επανασυμμετοχής οποιουδήποτε  από τους ποδοσφαιριστές που
αντικαταστάθηκαν στον ίδιο αγώνα.
ΣΤ) Για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό
οι  παρατηρήσεις   του   διαιτητή   (κίτρινες)   και  οι  κόκκινες   κάρτες,   εκτίονται
αποκλειστικά και μόνο στο πρωτάθλημα αυτό. Οι πάσης φύσεως πειθαρχικές ποινές
της   διοργάνωσης   του   πρωταθλήματος   των   νέων,   είτε   για   ποδοσφαιριστές
(ερασιτέχνες- εκπαιδευόμενους- επαγγελματίες), ομάδες, παράγοντες, προπονητές
κ.λπ., αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών είναι το δικαιοδοτικό όργανο της
Ε.Π.Α.Ε..
Επίσης στο πρωτάθλημα νέων έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι επαγγελματίες
ποδοσφαιριστές που τελούν υπό τιμωρία , από κίτρινες ή κόκκινες κάρτες, στο
επαγγελματικό πρωτάθλημα και το κύπελλο.
Ζ) Η κατά παράβαση των παραπάνω διατάξεων χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών σε
αγώνες Πρωταθλήματος αυτού συνιστά αντικανονική συμμετοχή και επιφέρει τις
ανάλογες κυρώσεις μετά την υποβολή της σχετικής ένστασης.
Η) Οι αρχηγοί των ομάδων οφείλουν να έχουν σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ειδικό
σήμα (περιβραχιόνιο) που θα τους διακρίνει από τους άλλους ποδοσφαιριστές.

5   ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΕΚΑΙΚΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Α) Για τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 1 του Κ.Α.Π. το παράβολο ορίζεται σε 100 Ευρώ σε πρώτο βαθμό από την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Π.Α.Ε. και 180 Ευρώ σε δεύτερο βαθμό από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ Ε.Π.Ο.
Β) Η εκδίκαση των ενστάσεοτν του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. σε πρώτο βαθμό γίνεται από την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Α.Ε. και σε δεύτερο βαθμό από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ της Ε.Π.Ο.

6    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ θα γίνεται με όσα ορίζονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π.
7   ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί σε δύο ΦΑΣΕΙΣ.
Συμμετέχουν 8 ομάδες σε δύο ξεχωριστούς ομίλους με διπλούς αγώνες
(14 αγωνιστικές ).

ΟΜΙΛΟΣ -Α-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ,
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ,      
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ,
ΘΡΑΣΥΒΟΥΑΟΣ,
ΚΑΛΑΜΑΤΑ,
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ,
ΠΑΝΗΑΕΙΑΚΟΣ,
ΧΑΪΔΑΡΙ.
ΟΜΙΛΟΣ -Β-
ΑΡΗΣ ΘΕΣ.,
ΒΕΡΟΙΑ,
ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,
ΚΕΡΚΥΡΑ,
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ,
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ,
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005,
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το επισυναπτόμενο και σειρά των αγώνων δύναται, με απόφαση της διοργανώτριας, να αλλάζει (γηπεδούχος ομάδα με φιλοξενούμενη) – ούτως ώστε, στο Μέτρο του εφικτού . να μην συμπίπτουν οι έδρες των γηπεδούχων ομάδων με τις αντίστοιχες της Β’ Εθνικής του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Επίσης για τον ίδιο λόγο δύναται, αγώνας ή αγώνες της ίδιας αγωνιστικής , να διεξάγονται σε διαφορετική ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες θα ειδοποιούνται για την τέλεση των αγώνων , τουλάχιστον 3 ημέρες την διεξαγωγή τους.
2η ΦΑΣΗ: Στη 2η ΦΑΣΗ θα συμμετέχουν οι δύο (2) πρώτες βαθμολογικά ομάδες της 1ης φάσης κάθε ομίλου, οι οποίες θα δώσουν διπλούς αγώνες ως εξής
 Ο πρώτος του Ομίλου 1 με τον 2ο του Ομίλου 2 και ο δεύτερος του Ομίλου 1 με τον πρώτο του ομίλου 2.
 Οι δύο νικητές θα αγωνισθούν στο τελικό αγώνα για την ανάδειξη του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ περιόδου 2005-2006, ενώ οι δύο (2) ηττημένοι θα αγωνισθούν για την 3η θεση.
Ο επαναληπτικός αγώνας των δύο_ημιτελικών  θα διεξαχθεί στην έδρα των δύο πρώτων ομάδων των Ομίλων.
Στους ως άνω αγώνες διπλών συναντήσεων, εάν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα η οποία με αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν και οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα. Αν ο αριθμός των τερμάτων τα οποία θα επιτύχουν δύο ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η εκτός έδρας ομάδα υπολογίζονται διπλά και θα προκριθεί η φιλοξενούμενη ομάδα. Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτυ) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παράγραφος 9 του ΚΑΠ.

8  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΟΡΓΑΝΩΣΗ   -   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ   -   ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Α) Η Ε.Π.Α.Ε. θα έχει την πλήρη οργάνωση, διαχείριση και έλεγχο των αγώνων μέσω Ειδικής Επιτροπής που θα συσταθεί.
Β)   Η   Ε.Π.Α.Ε.    θα   έχει   το   δικαίωμα   παραχώρησης   των   αποκλειστικών ραδιοτηλεοπτικών  δικαιωμάτων τα οποία, με την παρούσα παραχωρούνται σ’ αυτήν. Γ) Σε περίπτωση που θα προκύψει χορηγός ή χορηγοί για το πρωτάθλημα αυτό με στόχο την κάλυψη δαπανών του πρωταθλήματος αυτού, οι ομάδες οφείλουν να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν από τη σύμβαση της Ε.Π.Α.Ε. με τους χορηγούς.
Δ) Συναφή θέματα με την οικονομική οργάνωση, διαχείριση και έλεγχο των αγώνων θα ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο της Ε.Π.Α.Ε. που θα εκδοθεί για το εν λόγω πρωτάθλημα και θα διανεμηθεί στις συμμετάσχουσες ομάδες.

9   ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ε.Π.Α.Ε. σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο βαθμό από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ της ΕΠΟ.

10  ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ

Α) Στην Πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης Θα απονεμηθούν ΕΝΑ (1) ΚΥΠΕΑΛΟ και 28 ΜΕΤΑΛΛΙΑ για τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό ΤΕΑΜ της ομάδας.
Στη Δευτεραθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα απονεμηθούν ΕΝΑ (1) ΚΥΠΕΛΛΟ και 28 ΜΕΤΑΛΛΙΑ για τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό ΤΕΑΜ της ομάδας.
Στην Τριταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα απονεμηθούν ΕΝΑ (1) ΚΥΠΕΛΛΟ και 28 ΜΕΤΑΛΛΙΑ για τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό ΤΕΑΜ της ομάδας.
Στην Τετραθλήτρια ομάδα αναμνηστικά διπλώματα.
Β) ΕΠΑΘΛΟ ΗΘΟΥΣ θα απονεμηθεί στην ομάδα εκείνη της οποίας κανένας ποδοσφαιριστής, προπονητής, παράγοντας δε θα τιμωρηθεί σε όλη η διάρκεια του Πρωταθλήματος.

11  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Α) Το παρόν Πρωτάθλημα δεν είναι υποχρεωτικό για τις ΠΑΕ της Β’ εθνικής κατηγορίας.
Β) Τους αγώνες αυτού του Πρωταθλήματος θα διευθύνουν διαιτητές αξιολογημένοι για αγώνες περιφερειακού Πρωταθλήματος και πάνω, που θα προέρχονται από τους ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ. Για αγώνες μείζονος σημασίας θα υπάρξει διαδικασία αξιολόγησης των μέσω την Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. Οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με ένα διαιτητή και ένα βοηθό (επόπτη), εφόσον συμφωνήσουν τα δυο διαγωνιζόμενα σωματεία.
Γ) Δε γίνονται δεκτές στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ αυτό ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις προς την Ε.Π.Α.Ε. οικονομικές υποχρεώσεις του πριν την υποβολή της ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Δ) Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2005 – 2006 θα δημιουργηθούν υποχρεωτικά σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές των ομάδων και αθλητιατρικής για τους φυσιοθεραπευτές, προπονητές, παράγοντες κ.λ,π.

12  ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Για κάθε τι που δε προβλέπεται από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Α.Ε. Οικονομική Εγκύκλιο και την Προκήρυξη αυτή θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Ε. στα πλαίσια του Καταστατικού της, της αθλητικής νομοθεσίας και των κανονισμών.

Για την ΕΠΑΕ
Ο Α’ Αντιπρόεδρος

ΒΙΚΤΩΡ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Σχολιάστε