Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Castle Rock Festival

castle_rock_festival.jpgΠραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το περασμένο σαββατοκύριακο 22 και 23/7 το 3ο «Castle Rock Festival» στην πόλη μας.
Τα αξιόλογα συγκροτήματα που εμφανίσθηκαν στο φεστιβάλ (με τους Whitesnake φυσικά να «κλέβουν» την παράσταση), η καλή διοργάνωση και ο εκπληκτικός χώρος έγιναν η αφορμή να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, οι συνολικά περισσότεροι από 5.000 «οπαδοί» της Rock μουσικής που παρακολουθήσαμε την εκδήλωση….

Οι υπεύθυνοι της διεξαγωγής του φεστιβάλ και κυρίως ο Γ. Γάκης ήταν ολοφάνερο πως κόπιασαν πολύ για να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του. Και οι προσπάθειες τους δικαιώθηκαν αφού αυτό αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός για την πόλη μας.
Άφησε τον κόσμο που το παρακολούθησε απολύτως ικανοποιημένο και μας έκανε όλους υπερήφανους που βλέπουμε επιτέλους στα Γιάννινα να πραγματοποιούνται τέτοιες σπουδαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

kastro.jpg

Η μοναδικότητα του τόπου διεξαγωγής της εκδήλωσης (ο χώρος με τις καμάρες πίσω από το «Ιτς Καλέ») καθώς και η επαναλειτουργία μιας ξεχασμένης και πανέμορφης πόρτας εισόδου στο κάστρο, κέρδισαν αμέσως το θεατή και του δημιουργούσαν την προσδοκία ότι κάτι καλό πρόκειται να γίνει.

its_kale.jpg

Οι οργανωτές του φεστιβάλ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του χώρου και να προβάλλουν τις ομορφιές του. Τα πολύ όμορφα φωτιστικά έδιναν στις καμάρες, καθ’  όλη την διάρκεια των συναυλιών, ένα μοναδικό χρώμα ενώ και τα δωματιάκια στην πύλη εισόδου δεν πέρασαν ούτε αυτά ανεκμετάλλευτα.
Διοργανώθηκε έκθεση φωτογραφιών από τα δυο περασμένα «Castle Rock Festivals», προβλήθηκαν εκθέματα με τις δισκογραφικές δημιουργίες της Γιαννιώτικης Rock σκηνής, αναρτήθηκαν φωτογραφίες από παλιότερα συγκροτήματα της πόλης μας, ενώ «φτιάχτηκε» και ένα μικρό στούντιο ηχογραφήσεων που ήταν «ανοικτό» στους θεατές της εκδήλωσης.

rock_bites.jpg

Τρεις σκηνές στήθηκαν, η μια μάλιστα από αυτές έξω από την είσοδο του φεστιβάλ. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα τόσο σε συγκροτήματα της πόλης μας καθώς και σε ορισμένα άλλα που ήρθαν από διάφορες «γωνιές» της Ελλάδος, να παίξουν την μουσική τους μπροστά σε ένα κοινό που γούσταρε την «όλη φάση».

rock_label.jpg
Ο Γ. Γάκης είτε την πρώτη μέρα με τους Troublemakers, είτε την δεύτερη συνοδευόμενος από την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου μας, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου.

gakis.jpg

Το μεγάλο βέβαια όνομα του φεστιβάλ ήταν οι Whitesnake, ένα συγκρότημα που πριν λίγα χρόνια κανένας μας δεν θα πίστευε ότι ήταν ποτέ δυνατό να δώσουν συναυλία στην πόλη μας και μάλιστα να δούμε στα μπλουζάκια της παγκόσμιας περιοδείας τους να συμπεριλαμβάνονται και τα Γιάννινα!!!!!!!!!!!
Το Σάββατο το βράδυ ο μοναδικός David Coverdale συνοδευόμενος από αξιόλογους μουσικούς με κορυφαίο ίσως τον ντράμερ Tommy Aldrige (Black Oak Arkansas, Ozzy, Thin Lizzy, Pat Travers είναι μερικά από τα συγκροτήματα που κατά καιρούς έπαιξε ο σπουδαίος Αμερικάνος μουσικός στην πολύχρονη καριέρα του) έδωσαν ένα πραγματικά σπουδαίο σώου, πάντα στο γνωστό hard-blues ύφος τους.
Με το που εμφανίσθηκε η μπάντα στην σκηνή, burn και τα πάντα πήραν φωτιά !!!!!
Η συνέχεια δεν περιγράφεται….Stormbringer και ο χαμός !!!!!!!!!
Μοναδικές οι στιγμές …

whitesnake.jpg

Μπράβο λοιπόν σε όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνει στην πόλη μας αυτό το καταπληκτικό φεστιβάλ.
Μπράβο σ’ αυτούς που δημιουργικά κοπίασαν ώστε να φθάσει η στιγμή και ξαφνικά να δούμε τα Γιάννινα να μεταμορφώνονται και να φιλοξενούν μεγάλες rock μπάντες καθώς και επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδος που ήρθαν αποκλειστικά και μόνο για αυτήν την εκδήλωση.
Μπράβο σε αυτούς που επέλεξαν τον χώρο.
Και φυσικά τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στον εμπνευστή και βασικό συντελεστή αυτής της εκδήλωσης, τον Γιώργο Γάκη.

castle_rock_festival_1.jpg

Ας ελπίσουμε ότι και τα επόμενα χρόνια το «Castle Rock Festival» θα έχει ανάλογη συνέχεια.
Να βλέπουμε κάθε χρόνο σπουδαία συγκροτήματα να επισκέπτονται την πόλη μας και γιατί όχι κάποτε να δούμε το φεστιβάλ του Κάστρου μας να καθιερώνεται ανάμεσα στα σημαντικότερα ετήσια μουσικά δρώμενα.

hangmans_rope.jpg

Αναλυτικότερο φωτο-ρεπορτάζ

Σχόλια

Σχολιάστε