Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0 (1981-82)

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (του ανταποκριτή μας)
Οι οκτώ χιλιάδες θεατές του πρώτου αγώνα του ΠΑΣ (προς τον ΠΑΟΚ) άλλα περίμεναν και άλλα είδαν. Η τοπική ομάδα κατάφερε να εφαρμόσει τη δική της τακτική και ρυθμό, να πάρει από νωρίς τον έλεγχο και να τον διατηρήσει έστω (προς το τέλος) με σλόου μόσιον. Όμως η επιθετική γραμμή που έριξε στο γήπεδο ο Γιώργος Σιόντης είχε χτυπητές αδυναμίες. Κι αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς του γηπεδούχου, οι οποίοι απογοητεύτηκαν παρακολουθώντας τον Ανανιάδη να αποτυγχάνει ακόμη και σε χτύπημα πέναλτι.
Αλλά, περίμεναν να δουν και ένα ΠΑΟΚ με δυνάμεις και φιλοδοξίες, όπως είχε συμβεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης τις περισσότερες φορές κατά το παρελθόν.
Ο ΠΑΟΚ πήγε στα Γιάννενα για να βγάλει την ισοπαλία και ο Χανς Χέερ δεν δίστασε να φτιάξει διπλή ζώνη μπροστά στα καρέ του Παντέλη. Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ μέσα στα Γιάννενα δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Και βέβαια δεν έφταιγε το λασπωμένο τερραίν (από την βροχή που προηγήθηκε) γι’ αυτό.
Το παιγνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και προς το τέλος εντελώς άτονο. Ο ΠΑΣ όσο είχε δυνάμεις απειλούσε τον αντίπαλο του, ενώ οι θεσσαλονικείς σκόπευαν με «μαθηματική ακρίβεια» την ισοπαλία την οποία και πήραν χάρη στην αστοχία (και ανικανότητα) των Κοντογεωργάκη, Ανανιάδη και Γκλασμάνη.
Την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα θάχει την πρώτη του έξοδο και νομίζουμε την πρώτη του ευκαιρία για να δείξει αν θ’ αντέξει αμυντικά. Πηγαίνει στην Κόρινθο όπου θα τον υποδεχθεί μια αποφασισμένη ομάδα. Έχει τα προσόντα ο ΠΑΣ να διακριθεί, ακόμη και να κερδίσει, αλλά θα πρέπει οι επιθετικοί του παίκτες να αγωνιστούν ρεαλιστικά και να μπουν με θάρρος στη φωτιά.
Ο ΠΑΟΚ λογικά θα έχει ελάχιστα προβλήματα. Θα αγωνισθεί στην Κατερίνη με την ομάδα της Καστοριάς και υποτίθεται ότι αυτή τη φορά ο Γερμανός προπονητής θα δώσει εντολές «προς ολοταχώς». Ο Γιώργος Κωστίκος μπροστά σε ένα κοινό που θα νιώθει φίλους του, θαχει την ευκαιρία να σημειώσει το πρώτο του φετινό γκολ και ίσως την αρπάξει από τα μαλλιά. Γενικά τόσο ο ΠΑΣ όσο και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει αυτή τη δεύτερη Κυριακή του πρωταθλήματος να σκοράρουν. Γιατί ένα κοινό δύσκολα θα κρατηθεί με 0-0..
Θα σταθούμε σ’ έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που έλαμψε κατά τον αγώνα. Είναι ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιώργος Πρίσκας. Ήταν ο «παίκτης του ματς». Οι λύσεις του, γρήγορες και θαρραλέες έδωσαν δείγμα μεγάλου ταλέντου αλλά και σιγουριάς στην πλευρά αυτή της τοπικής ομάδας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Εκπληκτικός ήταν ο πρωτοεμφανισθείς στην Α΄ κατηγορία διαιτητής κ. Μαχαλιώτης. Δεν δίστασε στο 8΄ να δώσει το πέναλτι. Ήταν πάντα κοντά στην φάση, σφύριξε σωστά, χειροκροτήθηκε.

ΣΙΟΝΤΗΣ: «Στο πρώτο μέρος φτάσαμε πολλές φορές στο γκολ αλά δεν καταφέραμε να το σημειώσουμε ακόμη και σε χτύπημα πέναλτι. Παράλληλα, παίξαμε μια ομάδα με φανερή επιδίωξη να πάρει την ισοπαλία. Πιστεύω ότι ο ΠΑΣ στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα μπορέσει να δείξει το πρόσωπο της ομάδος που είχε πριν από τέσσερα χρόνια. Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση τους και τους διαβεβαιώνω ότι ο ΠΑΣ πατάει σε στέρεο έδαφος».
ΧΕΕΡ: «Κάναμε μόνοι μας τα εύκολα δύσκολα στο α΄ μέρος και στο διάστημα αυτό μπορούσε το παιγνίδι να «γείρει» υπέρ του γηπεδούχου. Νομίζω ότι οι παίκτες μου φλυαρούσαν ενώ είχαν κάποιο πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο (σημ: είχε προηγηθεί του αγώνα βροχή). Στο β΄ μέρος η ομάδα μου ανέβηκε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Χάρηκα για την πρόοδο του Κωστίκου. Επίσης μου άρεσε ο τρόπος ανάπτυξης του ΠΑΣ με τα πλάγια μπακ. Είχα ακούσει ότι η ομάδα αυτή είναι πολύ γερή στα Γιάννενα. Συνεπώς με ικανοποιεί η ισοπαλία.

Β. ΛΕΚΚΟΣ
Περιοδικό «ΟΜΑΔΑ»

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο