Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός Πατρών 3-0 (1966-67)

 

Θαυμάσιο ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΣ «Γιάννενα» στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής, νικήσας την προχθεσινή Κυριακή στο Στάδιο μας τον Ολυμπιακό Πατρών με 3-0. Το θαυμάσιο ξεκίνημα δεν έγκειται στη νίκη που επέτυχε, αλλά στην θαυμάσια εμφάνιση που πραγματοποίησε για να επιτύχει αυτή την ωραία νίκη, που αν το ήθελε η τύχη θα έπρεπε να είναι πιο μεγάλη. Όλοι οι φίλαθλοι υπερήφανοι και για τους ένδεκα παίκτας του ΠΑΣ «Γιάννενα» απεχώρησαν του γηπέδου με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Αυτό ήταν και το μεγάλο ευχαριστώ τους προς όλους που συνετέλεσαν στην επιτυχία. Τα προχθεσινά «Γιάννενα» ήταν μια ομάδα που δεν της έλειπε τίποτα. Τέχνη, ζωντάνια, αγωνιστική διάθεση και συναίσθημα της ευθύνης, ήταν τα χαρακτηριστικά του. Δεν ήταν δυνατό η εμπειρία του Τσώλη, το μυαλό του Παπακοσμά και Παπλιάκου, η αυτοθυσία του Τσιούρη, η ρωμαλαιότης του Αναστασίου, η δύναμης του Τσίλη, η τέχνη του Καραμανωλάκη και Μαυριδόπουλου, η ορμή του Καναρινή, το φιλότιμο του Τσόμπα και οι πρωτοφανείς επελάσεις του πρώτου των 22, καταπληκτικού Τσουρλίδα να μην καρποφορήσουν.
Σωρεία ευκαιριών χάθηκαν από καθαρή ατυχία μέχρι το 43΄ όταν ο Τσίλης σημείωσε το πρώτο τέρμα σε μια σύγχυση της αμύνης του Ολυμπιακού. Αυτό για να σπάσει η γκίνια και στο αμέσως επόμενο 44΄ ο Μαυριδόπουλος να τα διπλασιάσει με βολίδα μέσα απ’  την μικρή περιοχή.
Με 2-0 έληξε το πρώτο μέρος, για να συνεχισθεί το δεύτερο με πρωταγωνιστή πάλι τα «Γιάννινα». Η μυαλωμένη και ψύχραιμη συνεργασία της αμύνης, οι υπέροχοι συνδυασμοί του κέντρου, οι πρωτοφανείς διεισδύσεις του Τσουρλίδα και όλης της επιθέσεως, διέλυσαν στην κυριολεξία τον Ολυμπιακό. Στο 62΄ ο Τσουρλίδας τριπλασιάζει τα τέρματα και στην συνέχεια χάνει πολλές άλλες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός με τους Πεφάνη, Γερμέν, Χριστοδούλου, Παναγιωτακόπουλο, Γιαννακόπουλο, Λαγογιάννη, Τριανταφυλλόπουλο, Θεοδοσίου, Στραβοπόδη, Καπανδρίτη, Ανθόπουλο, μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο κατόρθωσε να ανασυνταχθεί, όμως ήταν πλέον αργά και ούτε το γκολ της τιμής δεν κατόρθωσε να επιτύχει.
Η πρώτη αυτή επιτυχία της ομάδος μας, θα πρέπει να θεωρηθεί από τους παίκτας σαν η απαρχή συνεχών ομοίων. Σε γενικές γραμμές έπαιξαν άριστα όλοι προχθές, όμως μερικές στιγμές παρουσίαζαν και διαλείψεις. Ακριβώς το σημείο αυτό πρέπει να προσεχθεί. Δεν γίναμε ακόμη τέλειοι και η προχθεσινή επιτυχία δεν πρέπει να μας αποκοιμίσει. Οι παίκτες μας πρέπει να προσέξουν και να βελτιωθούν ακόμη. Οι μελλοντικοί αγώνες είναι πιο δύσκολοι. Θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές αντιξοότητες που πρέπει να τις αντιπαρέλθουμε επαξίως.
Ο προπονητής κ. Χούμης που κατά τον προχθεσινό αγώνα υπέδειξε το σύστημα που εφάρμοσε η ομάδα και ενίκησε, το γνωρίζει και θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Δυο θαυμάσιες υποδείξεις έκανε προχθές τρεις ώρες προ της ενάρξεως του αγώνος στους παίκτας που εκαρποφόρησαν.
Έκτισε το κατενάτσιο για την άμυνα με επιπλέον τους δυο ακραίους χαφ και εφήρμοσε την συνεχή τροφοδότηση του Τσουρλίδα από την δεξιά πλευρά της επιθέσεως απ’ ευθείας την αριστερή με μακρινές μπαλιές. Πάρα πολύ σωστά για την αξιοποίηση του ταχύτατου Τσουρλίδα.

«Γ»
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σχόλια

Σχολιάστε