Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Τετάρτη 28/9/2005

 

                                       a8litiki.jpgΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ…
Tου BAΓΓEΛH ΛEKKOY

Mε τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε για τις ομάδες μας, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ΄ Eθνικής Kατηγορίας.
Kαι οι δύο ξεπεράσανε νικηφόρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίσανε, βάζοντας στο… σακκούλι τα πρώτα τρίποντα…
Σε μία όχι τόσο ευκαταφρόνητη έδρα, την Kατερίνη, ο ΠAΣ Γιάννινα, άφησε “σύξυλο” τον Πιερικό, που διαθέτοντας τη… φλόγα του “νεοφώτιστου”, πίστεψε ότι θα… επιπλεύσει.
Oι “κυανόλευκοι”, μπήκανε αποφασισμένοι να κερδίσουνε τον αντίπαλο, τον… στριμώξανε και τον σφυροκοπούσανε ανελέητα στο πρώτο 25λεπτο, όμως, πέρα από το γκολ που σημείωσε ο Kαούνος, δεν μπορέσανε ν’ αξιοποιήσουνε τις ευκαιρίες που ουσιαστικά θα “καθαρίζανε” το ματς.
Στην επανάληψη “ζορίστηκαν” από τη φλύαρη υπεροχή των γηπεδούχων, όμως το τελευταίο σφύριγμα του Kαρδιτσιώτη διαιτητή Kουτσόπουλου, τους βρήκε χαμογελαστούς…
Πρώτη νίκη, και μάλιστα εκτός έδρας, είναι γεγονός που προδιαθέτει ευχάριστα τον κόσμο.
Oι Γιαννιώτες, διαθέτουνε πλειάδα “μπαρουτοκαπνισμένων” παικτών που κάνουνε τη διαφορά από κάθε φιλόδοξο αντίπαλο.
Έχω την αίσθηση ότι από τον ζήλο και το ενδιαφέρον που θα δείξουνε στη διάρκεια της περιόδου, θα εξαρτηθούν όλα όσα έχουνε σχέση με την άνοδο στη B΄ Eθνική Kατηγορία.
Στο ιδιαίτερα αγχώδες ντεμπούτο της στις αντιξοότητες της Kατηγορίας, η A.E. Γιάννενα, ανταποκρίθηκε θετικά.
Bέβαια, ούτε ο αντίπαλος ήτανε “αυξημένου κύρους”, ούτε πολλές φάσεις ουσίας περιλαμβάνονταν στο… μενού της συνάντησης.
O Mανώλης Παπαδόπουλος, ωστόσο, έβαλε σε καλύτερη διάταξη τα… όπλα που διαθέτει στην επανάληψη, και οι “οράνιε” αξιωθήκανε να μπούνε με το …δεξί στις καινούργιες τους υποχρεώσεις.
Kυριολεκτικά το γκολ του Aλεξάντροβιτς, ήτανε βάλσαμο…
H A.E. Γιάννενα… παίζει σε εντελώς διαφορετικό χώρο φιλοδοξιών απ’ ό,τι ο ΠAΣ Γιάννινα. Aσφαλώς θα ‘ναι πολύ καλό αν καταφέρει να τους πραγματοποιήσει…
Στην πρεμιέρα του Bορείου Oμίλου, φανήκανε και οι ομάδες που έχουνε στόχους ή προοπτικές.
H Δόξα Δράμας, που “κουβαλάει” ιστορία στο Eλληνικό Ποδόσφαιρο, έδειξε τα… δόντια της με το “δυάρι” ουσίας που πήρε μέσα στη δύσκολη έδρα της Λαμίας.
Kάτι αντίστοιχο συνέβη και με την ομάδα της Θράκης, που πήρε πολύτιμο τρίποντο στην κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη Kοζάνη.
Όταν δέχεσαι γκολ εκτός έδρας, ισοφαρίζεις και καταφέρνεις να φύγεις νικητής, σημαίνει ότι έχεις… κότσια και δικαιολογημένα είσαι φιλόδοξος…
Tις “διαθέσεις” του έδειξε και ο Aγροτικός Aστέρας, που πήρε …φαλάγγι στη Θέρμη, τον Θερμαϊκό, όμως κάπου “επαναπαύθηκε” και παρ’ ολίγο (στις καθυστερήσεις), να ισοφαριστεί.
Δεν ξέρω ακόμα πώς πρέπει να εκλάβουμε την επιτυχία του Πανθρακικού στην Kαβάλα.
H ομάδα της Kομοτηνής, ύστερα απ’ τον αποκλεισμό του ‘Aρη Θεσσαλονίκης στο Kύπελλο, έδειξε …χαρακτήρα και στο Πρωτάθλημα!…
Aκόμα, δεν περνάει απαρατήρητη η επιτυχία της Aναγέννησης ‘Aρτας, επί των Tρικάλων, έστω και με το …αυτογκόλ του Kαπετανόπουλου.
Πάντως, “φοβίζει” το …άγνωστο των ομάδων, γι’ αυτό, με πρώτη ευκαιρία, οι αντίπαλοι προπονητές “κατασκοπεύουνε” στο φουλ…
O Bασίλης Ξανθόπουλος, βρέθηκε την Kυριακή στη Θέρμη, Διαμαντόπουλος, Aμανατίδης και Mανώλης Παπαδόπουλος, ήτανε τη Δευτέρα στην Kατερίνη…
Tην ομάδα της Kαβάλας, θα υποδεχτεί ο ΠAΣ Γιάννινα την ερχόμενη Kυριακή, στο Eθνικό μας Στάδιο.
Όσο κι αν οι Kαβαλιώτες δείχνουνε με πεσμένα …γράδα φέτος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Tαξίδι σκέτη “οδύσσεια” στη Δράμα, και αντίπαλο φιλόδοξο, την τοπική Δόξα, θ’ αντιμετωπίσει η A.E. Γιάννενα.
Όμως γι’ αυτά, θα τα πούμε τις επόμενες μέρες…
 

 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ipirag.jpg

 SPORTIME

«Στον προπονητή μας»

Το θέλω τους ήταν ισχυρό και ήταν αποφασισμένοι σε κάθε περίπτωση να το μετουσιώσουν σε πράξη.
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ο τεχνικός των Γιαννιωτών Βασίλης Ξανθόπουλος έχασε αγαπημένο του πρόσωπο, γεγονός που αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του ώστε να παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι και να του το αφιερώσουν.

«Ο προπονητής μας πέρασε δύσκολες ώρες και θέλαμε με τον τρόπο μας να απαλύνουμε κάπως τον πόνο του. Προσπαθήσαμε με όλες τις δυνάμεις μας και καταφέραμε εν τέλει να φτάσουμε στο στόχο μας», είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Γιάννη Τάτση.
Ο 33χρονος μέσος στάθηκε και στη σημασία της νίκης στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα.
«Είναι σημαντικό να αρχίζει κανείς τις υποχρεώσεις του στη νέα περίοδο με θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη στην πρεμιέρα μάς δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε για τη συνέχεια», τόνισε.
Στο προσκήνιο για τον ΠΑΣ υπάρχει η εντός έδρας αναμέτρηση με την Καβάλα.

«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, για να φτάνουμε σε κάθε περίπτωση στην επιτυχία. Το ίδιο χρειάζεται να κάνουμε και απέναντι στην Καβάλα», σχολίασε σχετικά ο Τάτσης.

Για τη μάχη με τον ΑΟΚ, εκτός απροόπτου, θα τεθεί και ο Ντα Σίλβα Ολιβέιρα στη διάθεση του Βασίλη Ξανθόπουλου.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με τον Πιερικό, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν επαρκώς έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τελευταία.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΚΚΟΣ

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Επιχείρηση προσγείωσης
     Να ξεχάσουν την πρεμιέρα ζήτησαν χθες από τους παίκτες τους ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Ξανθόπουλος και της ΑΕ Γιάννενα Μανόλης Παπαδόπουλος
     -«Μόλις ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» τόνισε ο τεχνικός των «κυανολεύκων»
     -«Να αυξηθούν οι προσπάθειες ζήτησε ο συνάδελφός του της Α.Ε.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αναμενόμενο ήταν να σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕ Γιάννενα, αλλά ταυτόχρονα με την λήξη των αγώνων με τον Πιερικό και το Πολύκαστρο οι προπονητές Βασίλης Ξανθόπουλος και Μανόλης Παπαδόπουλος προσπάθησε με κάθε τρόπο να χαμηλώσουν τους τόνους ώστε οι παίκτες τους να μείνουν προσηλωμένοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Με το δίκαιο τους άλλωστε, γιατί κατακτήθηκαν μόνο τρεις βαθμοί και ο δρόμος μέχρι το φινάλε είναι ανηφορικός και επικίνδυνος. Οπωσδήποτε όμως οι νίκες που κατέκτησαν οι δύο τοπικές μας ομάδες, ήταν ότι το καλύτερο για τον ψυχολογικό τομέα των ποδοσφαιριστών, με δεδομένο μάλιστα ότι το πρώτο παιχνίδι έχει πολλές ιδιορρυθμίες και κρύβει πολλές παγίδες.

 

Στην αρχή του «Γολγοθά»

Χθες το απόγευμα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Ξανθόπουλος πριν την πρώτη προπόνηση εν όψει του αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στην πρεμιέρα με τον Πιερικό, επισημαίνοντας κάποια λάθη που διαπίστωσε κυρίως στο β’ ημίχρονο. Τους ζήτησε δε να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους ενώ δεν παρέλειψε να τους επισημάνει και την σπουδαιότητα του αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα: «Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και υπό αυτήν την έννοια πρέπει να ξεχάσετε την πρεμιέρα καθώς επίσης να μην παρασυρθείτε από το γεγονός ο προσεχής αντίπαλό μας έχασε στο γήπεδό του από τον Πανθρακικό. Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα με καλό έμψυχο υλικό και είναι επιβεβλημένο να την αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή…»
     Λίγο αργότερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αγρινιώτης προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα μας είπε ότι είναι ικανοποιημένος από τους τρεις βαθμούς που απέσπασε η ομάδα του στην δύσκολη έδρα του Πιερικού: «Δεν περίμενα ότι θα ήταν σε τόσο καλή κατάσταση οι γηπεδούχοι» τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος αλλά χαρακτήρισε δίκαιη την νίκη που «δεν είναι τίποτε άλλο όπως τόνισε παρά μόνο μια καλή αρχή». Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: «Βρισκόμαστε μόλις στο ξεκίνημα ενός αγωνιστικού Γολγοθά και αλίμονο αν μένουμε στον αγώνα της πρεμιέρας. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και αυτό φάνηκε την πρώτη αγωνιστική με αναπάντεχες εκτός έδρας νίκες αλλά και το καλό επίπεδο που βρίσκονται οι περισσότερες ομάδες. Κοιτάζουμε ξεχωριστά κάθε αντίπαλο και το μυαλό μας πλέον είναι στραμμένο στο παιχνίδι με την Καβάλα με αποκλειστικό στόχο τους βαθμούς της νίκης…»

Χαλαρή ήταν η χθεσινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι όμως από σήμερα θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς. Φυσικά και στον αγώνα της Κυριακής ο κ. Ξανθόπουλος δεν υπολογίζει στον Κρόνχαρντ που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας (όπως και ο Κουβεντάρης) ενώ κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς ή τιμωρίες.

 

«Κανόνες η συνεχής προσπάθεια»
 Με διπλή προπόνηση ξεκίνησε χθες ουσιαστικά η προετοιμασία της ΑΕ Γιάννενα εν όψει του δύσκολου αγώνα της Κυριακής στην Δράμα με την τοπικής Δόξα. Ο προπονητής της δεύτερης επαγγελματικής ομάδας της πόλης μας Μανόλης Παπαδόπουλος φρόντισε να ξεχάσουν οι παίκτες του το παιχνίδι με το Πολύκαστρο και τους ζήτησε να αυξήσουν τις προσπάθειες γιατί όπως είπε υπάρχουν ακόμα αδυναμίες όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού: «Πρέπει να γίνουμε «περισσότερο ομάδα» και αυτό θα το πετύχουμε με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα» τόνισε με έμφαση ο Αθηναίος προπονητής, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες του προσεχή αγώνα αλλά και στις δυνατότητες που έχουν οι ποδοσφαιριστές του ώστε να επιστρέψουν από την Δράμα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ευχάριστο πάντως για τον κ. Παπαδόπουλο είναι, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς ή τιμωρίες οπότε έχει την δυνατότητα να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του.

Εν ολίγοις
Πολύ καλή δουλειά έκανε η Διοίκηση της ΑΕ Γιάννενα στο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων. Στο παρθενικό της παιχνίδι με το Πολύκαστρο μετρήσαμε «70» και απ’ ότι μας είπαν στο επόμενο παιχνίδι με την Θράκη θα προστεθούν άλλες «15». Οι οποίες επειδή δεν υπάρχει πλέον χώρος θα αναρτηθούν στα κάγκελα στην παλαιά σκεπαστή εξέδρα!

Μετ’ εμποδίων έγινε η είσοδος των «Μπλού Βαγιέρος» στο γήπεδο του Πιερικού αλλά και η έξοδος. Στη είσοδο η καθυστέρηση υπερέβη το 20λεπτο (είχε ξεκινήσει το παιχνίδι) και στην έξοδο κάτι περισσότερο από τρεις ώρες! Η δεύτερη περίπτωση αφορά και μια διαμαρτυρία που έγινε από την πλευρά των οργανωμένων φιλάθλων για την γενικότερη στάση σε βάρος τους από την πλευρά των οργανωμένων φιλάθλων για την γενικότερη στάση σε βάρος τους από την Αστυνομία της Κατερίνης.

 

Σήμερα θα αποφασιστεί αν γίνει που και πότε η εκδήλωση που πρόσφατα προανήγγειλε ο κ. Κούγιας για να ανακοινωθούν επίσημα οι χορηγοί και οι διαφημιζόμενοι του ΠΑΣ Γιάννινα και αυτούς που θα τιμήσει το τοπικό ΤΑΠ για την προσφορά τους στην ομάδα.

 

Βασικό ρόλο όμως θα παίξει το γεγονός αν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός ο οποίος μάλιστα θα είναι και από τα τιμώμενα πρόσωπα. Οπότε δεν αποκλείεται και η περίπτωση της αναβολής της εκδήλωσης που σημειωτέων είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο πριν από τον αγώνα με την Καβάλα.

 

Χορηγός στην φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με τον Πιερικό ήταν το νερό «Ζαγόρι». Της οικογένειας του Κώστα και του Άλκη Χήτου που για μια ακόμα χρονιά στάθηκαν στο πλευρό της τοπικής ομάδας συμβάλλοντας με ένα ποσό που φθάνει τα 70.000 ευρώ.

Από το Μόντε Κάρλο που ήταν για επαγγελματική του υπόθεση βρέθηκε στην Κατερίνη ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξης Κούγιας. Στο γήπεδο ήταν επίσης ο προπονητής της Κοζάνης Σταύρος Διαμαντόπουλος, της Καβάλας (αντίπαλος των «κυανολεύκων» την Κυριακή) ο κ. Ανθουλάκης και ο βοηθός του προπονητή του Αγροτικού Αστέρα Περικλή Αμανατίδη.

Μετά τον αγώνα με την Δόξα Δράμας θα αναχωρήσει για την Αμερική ο πρόεδρος της ΑΕ Γιάννενα Χριστόφορος Παπαδόπουλος όπου θα παραμείνει για δύο περίπου ημέρες για προσωπικό του θέμα.

 

 

Σχόλια

Σχολιάστε