Πατήστε Enter για να δείτε τα αποτελέσματα ή Esc για ακύρωση

Εθνικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (1972-73)

ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ 2-0 ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑ

Αναμφισβήτητα τυχεροί μπορούν να ονομασθούν οι θεατές του προχθεσινού αγώνος του γηπέδου Νήαρ Ηστ, μεταξύ Εθνικού Αστέρος και Π.Α.Σ. Γιάννινα, που έληξε με νίκη των φιλοξενούμενων με 2-0(0-0). Το ματς παρουσίασε δυο μορφές, μια σε κάθε ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι κράτησαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος και ηπείλησαν αρκετές φορές την εστία των φιλοξενούμενων πρωτοπόρων. Η αμυντική όμως γραμμή των τελευταίων κράτησε γερά το πόστο της και δεν επέτρεψε να παραβιασθεί η εστία του Λύσσα. Παράλληλα οι υπόλοιποι παίκτες ηγωνίσθησαν ανορθόδοξα, προσπαθώντας με ψηλές μπαλιές να περάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ο τρόπος αυτός ευνόησε τους γηπεδούχους που ήσαν συνεχώς στο προσκήνιο και έχασαν ευκαιρίες.

· Τα λάθη των φιλοξενούμενων διορθώθηκαν στο β΄ μέρος, όταν άλλαξαν τον τρόπο παιγνιδιού τους. Έχοντας μάλιστα σαν «κλειδιά» τους Βέργο και Μοντέζ, ανέστατωσαν τους γηπεδούχους με το ωραίο και συρτό παιγνίδι τους και σε κάθε επίθεση τους ήσαν πολύ επικίνδυνοι. Χάνοντας και αυτοί μερικές ευκαιρίες, βρήκαν εύκολα τα αδύνατα σημεία της αμύνης των αντιπάλων και εσημείωσαν τα δυο γκολ, που τους σταθεροποίησαν στην πρώτη θέση. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η άμυνά τους δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ.
Το σκορ άνοιξε στο 70΄ ο Γκλασμάνης με κεφαλιά και το έκλεισε στο 87΄ ο Αλβαρέζ με κοντινό σουτ.


Οι συνθέσεις:
ΓΙΑΝΝΙΝΑ: ΛΥΣΣΑΣ, ΤΣΟΥΡΛΙΔΑΣ, Βασιλειάδης (74΄ Μάντος), Σιόντης, ΦΙΛΙΟΣ, ΒΕΡΓΟΣ, Κοντογεωργάκης, ΜΟΝΤΕΖ, ΑΛΒΑΡΕΖ, Παστερνάκης, Γκλασμάνης.
ΕΘΝ. ΑΣΤΗΡ: Πιερρακέας, Γ. Παπαδόπουλος, Κεφαλάς, Γρηγορίου, ΠΟΥΛΙΟΣ (73΄ Δελημουστάκης), ΚΙΑΜΟΣ, Μουσουρίδης (75΄ Καμινάρης), Σταυριανέας, ΜΑΚΡΗΣ, Μαστρογιάννης, Λαγίδης.

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα για το συγκεκριμένο άρθρο